Az Apple legnagyobb fejlesztése lehet a Siri Shortcuts avagy a Siri Parancsok

A Parancsokról már írtunk korábban, de sokan nem használják ezt a funkciót. Tény, hogy eléggé specifikus, akkor érdemes utánanézni, olvasni róla, ha tényleg automatizálni szeretnénk egy-egy folyamatot. Ezen felül még az okos otthonnál lehet hasznos számunkra, igaz, ehhez a cégnek is támogatnia kell ezt a funkciót.

Siri Shortcuts, avagy a Siri Parancsok

A WorkFlow, avagy az egy ideje már a Parancsok segítségével különböző automatizációkat hozhatunk létre. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a parancsok segítségével programozási tudás nélkül, pusztán a logikánkat kihasználva felépíthetünk egy “láncot”. Ebben a láncban egymás után lefutnak az egyes parancsok, ez azt jelenti, hogy anélkül, hogy nekünk kéne minden alkalmazásban vagy az iOS rendszerben megnyomnunk egy-egy gombot, automatikusan megteszi helyettünk. Ezen belül én most az okos otthonra fogok kitérni, és arra, hogy az Apple mennyire megkönnyítette a cégeknek a Siri integrálását az egyes okos eszközeikhez.

Az Apple HomeKit, avagy a cég okos otthona még mindig nagyon gyerekcipőben jár. Egy zárt rendszer, amihez mindenféle követelménynek meg kell felelni, és mindezek mellett még külön hardver is kell, ha távolról szeretnénk ezeket irányítani. Például egy Apple TV. Egyszóval nem ez a legjobb megoldás, ha okos otthont szeretnénk, célszerű inkább elindulni más irányba, ezért is választottuk mi anno az Amazon rendszerét, Alexát.

Alexával sokkal több lehetőségünk van, folyamatosan fejleszti az Amazon, és jelenleg is a vezeti a ranglétrát. Itthon nálam az egész lakás irányítható Alexával, a lámpáktól kezdve a TV-n keresztül az ajtón át minden, utóbbi persze csak zárásra. Mondjuk mókás lenne az ajtón túl kiabálni neki, hogy nyisd ki az ajtót! ????

Szóval az Apple-nek lépnie kellett, és a WorkFlow megvásárlása egy remek lépés volt részükről. Ebbe integrálták Sirit is, amihez a fejlesztők kaptak hozzáférést. Ezáltal olyan funkciókat rakhatnak az alkalmazásaikba, amiket már “meghívhatunk” Sirivel is!

Miért jó ez?

Azért, mert bármilyen okos eszközt Siri-képessé tehetnek néhány kódsorral. Ilyen például a Danalock nálam. Ezt használom az ajtóm zárására, nyitására és eddig manuálisan használtam, vagy automatikusan, mikor közeledtem. Immáron a cég integrálta a Siri Parancsokat is, tehát hanggal is képes vagyok irányítani, csupán felemelve a telefonomat, vagy éppen az Apple Wach-omat és kimondani a megfelelő szavakat, amiket én állítok be előre!

Szóval hatalmas fejlődésen mehet keresztül Siri a közeljövőben és számos funkciót hozhatunk létre hozzá, ami megkönnyítheti az életünket, és az Apple a cégeknek megadta a lehetőséget, csupán le kell fejleszteniük, támogatniuk kell. Én magam még mindig Amazon párti vagyok, de a látom a jövőt a Parancsokban.

Ha valaki magyarul szeretne erről olvasni, az Appleblogon Ádám két cikket is szentelt már ennek és kifejezetten hasznosak lehetnek a kezdő lépéseknél:

Shortcuts
  • Shortcuts
  • Méret: 136.09 MB | Verzió: 2.2
  • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Parancsokat egyébként találtok ide kattintva Redditen is, de hozzászólásban is megoszthattok néhány tippet-trükköt.

  • Szerző további cikkei
admin Administrator

A legtöbben Adminként, avagy Szifon Gergőként ismertek a Szifon.com-on. 10 éve indítottam útjára az oldalt. Sokszor írok how-to cikkeket, amikben az egyes funkciókat tesztelem az új iOS rendszerek esetén. Illetve az új Apple termékek tesztjeit is én szoktam megírni, ezzel támpontot adva azoknak, akik vásárlásra adnák a fejüket.

Tetszett, vagy hasznos volt számodra ez a cikk?

Támogass engem!

×
admin Administrator

A legtöbben Adminként, avagy Szifon Gergőként ismertek a Szifon.com-on. 10 éve indítottam útjára az oldalt. Sokszor írok how-to cikkeket, amikben az egyes funkciókat tesztelem az új iOS rendszerek esetén. Illetve az új Apple termékek tesztjeit is én szoktam megírni, ezzel támpontot adva azoknak, akik vásárlásra adnák a fejüket.

Tetszett, vagy hasznos volt számodra ez a cikk?

Támogass engem!

Latest Posts
  • Apple Watch EKG töltő
  • Kinyitható iPhone
  • AirPods 2 töltőtokok
  • Apple Pay Magyarország

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!