fbpx Skip to content

Nemrég admin kolléga felhívott, hogy hozott nekem egy szuper autóstöltő a Styleboltból. Elsőre nem jöttem igazán lázba a hírtől, mert már így is van a kocsiban egy Nonda ZUS töltő, ami azért mind minőségben, mind tudásban eléggé az élmezőnyben van. Aztán megláttam, mit tud az Anker ROAV autóstöltője és teljesen megváltozott a véleményem.

Anker ROAV autóstöltő

A családban egy Opel Corsa D-nk van, amit ha én vezetek, akkor szeretek közben saját zenét, nem rádiót hallgatni, és a navigációt is használni, ami miatt az autóstöltő folyamatos használatban van. Noha van az autóban AUX csatlakozás, de lényegében amióta megvan az autó, csak olyan iPhone-jaim vannak, amik már jack csatlakozó nélküliek, ezért bajban voltam, hogyan töltsem a telefont és hallgassak zenét egyszerre? Nyilván vannak ilyen utángyártott kiegészítők, de úgy voltam vele, hogy inkább addig marad a rádió, ameddig töltök. Nézzük meg, mire képes az Anker ROAV autóstöltő.

Anker ROAV autóstöltő

Az Anker ROAV nem egy egyszerű autóstöltő csak, hanem egy Bluetooth-os FM Transmitter is. Na de mit is jelent ez valójában? Az FM Transmitter létrehoz egy saját rádióállomást, aminek a frekvenciáját a kocsi hangrendszerén behangolva úgy hallgathatjuk a saját zenéinket, mintha egy sima rádiócsatorna lenne. Ezt amúgy már elég sok autóstöltő tudja, nekem is van egy márkátlan ilyenem, csakhogy ezek mind jack kábelen keresztül kapják a jelet a telefontól, ami problémás az olyan telefonok esetén, mint például az iPhone X. A ROAV Bluetooth 4.2-es technológiájának köszönhetően viszont búcsút inthetünk a kábeleknek és a hangminőségből se kell engednünk. A ROAV saját alkalmazásával beállíthatjuk, hogy milyen frekvencián szórja a zenénket a töltő, sőt, akár három frekvenciát el is menthetünk, hogy bármerre is járunk az országban, mindig kéznél lehessen gyorsan egy olyan, ahol biztos nincs adás vagy interferencia.

Anker ROAV autóstöltő

A ROAV töltő képességei viszont nem értek véget az FM Transmitternél. Mivel ugye Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonunkhoz, ezért autós kihangosítóként is használható, sőt, a hívásfogadásra egy dedikált gomb is helyet kapott rajta, ezért nem kell a telefonunkat nyomkodni, elég csak a sebváltó elé nyúlni és megnyomni a gombot és már beszélhetünk is. Ha már a gomboknál tarunk, akkor nem szabad elfelejteni a számléptető gombokat sem, amik mind Apple Music-kal, mind pedig Spotify-jal is tökéletesen működnek.

Amint a képeken már biztosan észrevettétek, ez a töltő szerencsére nem csak egy USB-porttal rendelkezik, hanem kettővel, ráadásul mindkettő iQ charger, ami nagyjából 30%-kal gyorsabb töltést kínál, mint egy átlagos töltő és Apple termékekkel is megy 5V 3,9A-es összteljesítménnyel (elvileg a felső port a “gyorsabb”, 2,4 Amperes, az alsó csak 1,5 Amperes). Az USB-portok viszont nemcsak töltésre alkalmasak, hanem pendrive-ot bedugva akár erről is hallgathatunk zenét, bár szerintem manapság kevesen élnek ezzel a lehetőséggel, de nem baj, hogy ilyet is tud a töltő. A pendrive-nak FAT16, FAT32 vagy exFAT formázásúnak kell lennie, míg a zenéknek MP3, FLAC, WMA vagy WAV formátumúnak.

Anker ROAV autóstöltő alkalmazásának funkciói

Még mindig nincs vége a töltő funkciólistájának. Biztos volt már veletek is olyan, hogy nem tudtátok, egy bevásárlóközpont parkolójában hol is hagytátok az autótokat, sőt, ahol én lakom, abban az utcában négy ugyanolyan, fehér Corsa szokott parkolni és sokszor előfordult már, hogy rosszhoz indultam el. A ROAV app használat közben folyamatosan figyeli a telefonunk GPS jelét és ha leállítjuk a motort és ezáltal megszakad a Bluetooth kapcsolat a töltő és a telefon közt, akkor az utolsó helyzetet elmenti és később megmutatja egy iránytű segítségével merre és hány méterre van az autó. Térképen nem mutatja a helyzetet, de így is elég hasznos tud lenni. Parkoláskor nem csak a lokáció fontos, hanem az sem árt, ha le tudjuk fotózni, hol és milyen állapotban hagytuk az autót, a ROAV alkalmazással ezt is megtehetjük és akár egy időzítőt is beállíthatunk egyből, ami a parkolási díj fizetéshez eszméletlen hasznos. Gyújtás mellett képes az autó akkumulátorának állapotát is figyelni és jelzi, ha valami gond van vele és ideje lenne cserélni.

Konklúzió

Teljes mértékben meg vagyok elégedve az Anker ROAV autóstöltővel. Az anyaghasználatára nincsen panasz, a funkciói pedig kielégítik minden igényemet, amit egy autóstöltőtől várhatok. Számomra abszolút a legjobb ilyen termék, amivel eddig találkoztam és őszintén tudom nektek is ajánlani. Megvásárolni a Styleboltban tudjátok.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Milyen a hangminősége a zenelejátszásnak?
    Az FM transmitterek nem épp arról híresek, hogy jó minőségű a jel amit továbbítanak (konkrátan az összes eddigi amit hallottam olyan volt mintha egy fazékból szólna a zene)
    Mondjuk milyen a Corsa gyári audió cuccával összehasonlítva?

  2. Hello. Milyen a hivasok minosege? Foleg az erdekelne hogy a masik oldalon mennyire hallanak. Most egy hasonlo elven mukodo xiaomi toltom van. A zenet viszonylag rendben kitolta a radiora. De kihangositokent hasznalhatatlan mert a microfon resze annyira bena hogy a masik oldalon semmit sem hallanak belole. Koszi

  3. Ez engem is érdekelne. Meg ami a tiéd (Hori), a Nonda. Az milyen minőségű?

  4. Jól hangzik, meg is venném azonnal, de nem elérhető csak rendelésre 🙁
    Többször volt már ilyen promó cikk itt és a helyzet hasonló volt. Nem lehetne készletet tartani, ha már a marketingre költenek?

  5. Erre én is kiváncsi lennék hogy mennyire jó minőségben játssza le a zenét? Amiket én is kipróbáltam mind idegesítő volt ahogy szólt. És a kihangosító része is érdekelne mennyire jó?

  6. @sirLancy: Az a baj, hogy ezek általában azonnal elfogynak, ha kirakunk egy cikket, nyilván a cég felkészülhetne, de az már nem az én tisztem. Viszont, minél előbb megrendeled annál előbb érkezik meg hozzád. 🙂

  7. Néha nem tudom eldönteni, hogy ez egy jó cikk vagy egy reklám. Szerintem ez egy jó cikk volt.

  8. @admin: Sajna “Forró fejű” vásárló vagyok és ami megtetszik azonnal szeretném, nem 3-5-kitudjamennyi nap múlva 🙂

    off:
    ha a jobb alsó sarokban lévő messenger alkalmazás kódjában átírjátok az us_Us vagy gb_Gb kódot hu_Hu -ra akkor magyar lesz a teljes felület…

  9. @sirLancy: Totálisan megértem, pont ilyen vagyok! Amúgy köszi a tippet Dani kolléga átírja a hétvégén! 🙂

  10. @White64GB: Ilyen amikor tényleg tetszik egy termék az írónak 🙂

  11. @Agent_H: nem tapasztaltam különbséget az AUX és az FM transmitteres megoldás közt. Mindkettő teljesen élvezhető, nyilván a kocsiban az alap hangrendszer van ami a Corsa-hoz jár, így lehet egy komolyabb rendszernél már ki lehetne hallani némi különbséget, de a Bluetooth 4.2 elég jól lesz a dolgát és az FM transmitter ereje is elegendő
    @zsirarc: zenére többet használtam, mint hívásra, de tudtam beszélni vele, inkább az a gond, hogy a telefon milyen messze van tőlünk és mennyire hangosan beszélünk, mert ugye csak a mikrofon még mindig a telefonban van
    @dokk: a Nonda nem FM transmitteres töltő, abban a GPS funkciók amik inkább említendőek
    @meszi83: zene számomra tökéletes, hívás nem világ megváltó minőségű, de hozza bőven az élvezhető és használható szintet

  12. Okés, köszi!

  13. Kössz az infót, akkor rendelek egyet.

  14. A Nonda zus töltő GPS része mélygarázsban is működik?

  15. Köszi az ajánlást!

    Pont kerestem valami ilyesmit, mert most vettem egy kis 2008-as toyota yarist és csak CD-s rádió van benne.
    Nekem az AUX megoldás is jó lenne, mert SE-m van, jack csatival, viszont ez egyszerűbb, mint megoldani a jack csatit a rádióba és venni egy szivargyújtós töltőt.

    Meg is rendeltem az ANKER ROAV-ot, megvárom mire meghozzák, nem vagyok türelmetlen 🙂
    Remélem tényleg ilyen f@sza mint ahogy hangzik a cikkből. 😀

  16. Sziasztok!

    Pénteken megérkezett a fenti kütyü, azóta tesztelgetem, a párosítás végtelenül egyszerű, az appal való kezelése nagyon jó, szerintem jól is néz ki. A hangminősége teljesen korrekt, mintha rádiót hallgatnál, nem recseg, nem torzít, nincs doboz hangja. Egy 2006-os Toyota Avensis gyári hifijével használom. Egyetlen negatívum, amit tapsztaltam, hogy a motort beindítva halk sípoló alapzajt hallani, nem tudom, hogy ezen valamilyen zajszűrővel lehet-e segíteni, ha valakinek van erre ötlete, ne tartsa magában! ???? Ha nem jár a motor, akkor nem hallható, valamint ha jár, akkor is inkább csak két zene között.
    Alapvetően jó kis cucc, tölteni gyorsan tölti az iX-et, navigáció közben nem csak szinten tartásra elegendő. ????

    Köszi a tesztet és az ötletet! ????

  17. @adriandajka:
    Nekem is megjött és hétvégén üzemeltük be egy Toyota Yaris-ban. Úgy tűnik szuperül működik és tényleg meglepően jól szól rajta keresztül a zene és a kihangosítás is. Csak CD lejátszó van a kocsiban gyárilag, így ennél egyszerűbb és olcsóbb alternatívát vezeték nélküli kihangosítás+zenelejátszás és USB töltésre nemigen találtam máshol.

  18. @almacsiga
    Én is yarisba teszem ha megjön, ugyanez a felállás, csak CD-s autorádió van benne. 🙂

  19. @admin:
    Ha egyszer jó a termék, akkor jó 🙂
    Egyébként egy dolgot vettem észre még tegnap, hogyha a telefonos app-ban az FM Signal “Enhanced”-ra van állítva, akkor zavarni tudja a többi rádióadót és azok sisteregni, recsegni fognak. “Normal” módban nincs ez a zavaró hatás. Én a páromnak vettem és ő “csak használja”, nem foglalkozik a beállításokkal és panaszkodott, hogy ha be van dugva, akkor recseg a többi rádióadó, ezért ki is húzta 🙂 Ezután próbálgattam máshová hangolni, de végül az FM Signal beállítás tűnt a jó megoldásnak. Lehet, hogy autó függő is, de a Yarisban ez van.

  20. Megvettem én is. Egy Alfa 159-es gyári cuccán hallgatom és nagyon jól szól, de sajnos egy alap recsegés, sistergés folyamatosan van. Tud vki vmi tippet, hogy ezt hogyan lehetne kiküszöbölni? Egyébként ajánlom mindenkinek, tényleg jól szól, és a kihangosítás is hibátlan.


Add a Comment