fbpx Skip to content

Még 2014 szeptemberében jelent meg az iOS 8, amiben bemutatkozott az iCloud családi megosztás is. Amennyiben a családunk több tagja is rendelkezik Apple készülékkel, mindenképp érdemes kihasználni ezt a lehetőséget.

Apple, iOS Csaladi megosztas

A Családi megosztásban benne van az előfizetéses iCloud tárhely, az Apple Music, az App Store-ban vásárolt alkalmazások, és a helyzetünk megosztása. A hiedelmekkel ellentétben az iCloud tárhely megosztás nem azt jelenti, hogy egyúttal a saját adatainkat is megosztjuk a többi résztvevővel, az csak az előfizetett kapacitásra vonatkozik. Az iTunes-os és App Store-os vásárlásainkat viszont megoszthatjuk, ami mindenki számára jó. Hogyan működik ez a funkció?

Lépjünk be az iCloud fiókunkba, ami a Beállítások alatt a legfelső menüpont. Ezután keressük meg a Családi megosztást, és kapcsoljuk be. Itt követve az utasításokat már meghívhatjuk a családtagjainkat is.

Amennyiben ezzel készen vagyunk, akkor a jobb oldali képen láthatjuk, hogy milyen megosztott funkciókkal rendelkezik a család. Itt a Vásárlások megosztása azt jelenti, hogy amit már megvásároltunk az App Store-ban vagy meg fogunk vásárolni, azt a többi családtagunk is letöltheti és használhatja ingyenesen. Ez az alkalmazásokon belüli vásárlásokra nem vonatkozik, illetve vannak olyan alkalmazások is, amelyek nem oszthatóak meg.

Itt érdemes megjegyezni, hogy az egész család a családfő / szervező bankkártyáját fogja használni innentől, tehát nincs arra mód, hogy saját kártyákkal külön-külön lehessen vásárolni, sem pedig nincs lehetőség csak bankkártya nélküli fiókokkal családot létrehozni, valamint például amerikai Apple ID-val csatlakozni egy magyar családhoz.

Az Apple Music előfizetés is jóval olcsóbb a családi előfizetésekben, illetve az iCloud tárhelyet is sokkal jobban optimalizálhatjuk, nem kell mindenkinek előfizetnie a 299Ft-os tárhelyre, hanem elég mondjuk egy 200GB-os az egész családnak.

Végül pedig beállítástól függően a helyzetünket is megoszthatjuk a családtagokkal, illetve az iOS 12-ben bevezetésre kerülő Telefonhasználati időt is láthatjuk. A Családi megosztásban lehetőségünk van arra, hogy gyerekként állítsuk be a családban lévő Apple ID-kat, így azok esetén minden vásárlást külön jóvá kell hagynunk a számukra, így nem tudják megcsapolni a bankszámlánk egyenlegét például valami játékban vásárolt digitális fabatkával.

A Családi megosztásról bővebben ide kattintva olvashatunk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Jó összefoglaló, használjuk is.
    Amúgy úgy tűnik épp a bekapcsolt családi megosztás miatt crash-el a telefonhasználati idő app az iOS12-ben. :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Agent_H Avatar for Szifon

Népszerű hozzászólások

  1. Jó összefoglaló, használjuk is.
    Amúgy úgy tűnik épp a bekapcsolt családi megosztás miatt crash-el a telefonhasználati idő app az iOS12-ben. :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Agent_H Avatar for Szifon