fbpx Skip to content

Az Apple mai eseményén elsőként a MacBook Air kapott végre vérfrissítést. Ezt a modellt a cég már több éve nem frissítette érdemben, így ez rá is fért.

Az új gép Retina kijelzőt, USB-C csatlakozót, Touch ID-t, harmadik generációs pillangómechanikás billentyűzetet, Force Touch trackpadet kapott, újabb generációs CPU-val, 8 vagy 16GB RAM-mal, és 1,5TB SSD-vel is konfigurálható. Lássuk, mit ír róla az Apple!

Megint lehengerlő. Továbbra is légies.

Eddig is mindenki imádta, és te is újra bele fogsz zúgni. Az új, asztroszürke, ezüst- és aranyszínben kapható MacBook Air vékonyabb és könnyebb. Bámulatos Retina kijel­zője, legújabb generációs billentyűzete és Force Touch érintőpadja van. Sőt, már a Touch ID is működik rajta. Ikonikus háza 100%-ban újrahasznosított alumínium, így ez a legzöldebb gép a Mac eddigi történetében. És az akkumulátora is egész nap bírja. A MacBook Air tökéletesen hordozható laptop minden alapvető feladathoz.

Retina kijel­ző – Négymillió pixel látványosan debütál.

Négyszer annyi képpontja van, mint egy HD-kijel­zőnek, amitől a képek minden eddiginél részlet­gazda­gabbak és élethűbbek rajta – ha meglátod, nem fogsz hinni a szemednek.

A betűk olyan élesek az e-mailekben, a dokumen­tumokban és a böngészőben, mintha nyomta­tásban olvasnád a szöveget. Minden tartalom bámulatosan gazdag és életteli, mivel az előző generációnál 48 százalékkal szélesebb a szín­tartománya. A kijel­ző megjelenése is elegánsabb; a kerete egészen vékony – a korábbi fele – lett, mivel a kép­ernyő üvege a ház széléig ér, hogy még jobban koncentrálhass a tartalomra. Egyszerűen imádni fogod, amit látsz.

Touch ID – Az ujjlenyomatod a jelszavad.

A Touch ID kényelmes, korszerű védelmét beépítettük a MacBook Airbe. Csak az érzékelőre kell helyezned az ujjadat, és máris feloldottad a Maced zárolását. Ujjlenyoma­toddal gyorsan, jelszó beírása nélkül férhetsz hozzá zárolt dokumen­tumaidhoz, jegyzeteidhez és a védett rendszer­beállításokhoz.

Apple T2 Security chip

A MacBook Airben a Macre tervezett, a korábbinál is bizton­ságosabb második generációs Apple T2 Security chip őrzi titkosított adataidat. Így ha a Touch ID-val lépsz be a Macedre vagy egy dokumentumba, az adataid mindvégig biztonságban lesznek. Az adat­kódolás folyamatos és automatikus, és teljes egészében titkosítja az SSD‑n tárolt információidat.

Olvasd el az Apple T2 Security chipről szóló ismertetőnket (PDF)

Billentyűzet – Kívül-belül megújult.

Az új generációs MacBook Air billentyűzete saját pillangó­mechanikánkkal működik – ez a hagyományos ollós mechanizmusnál négyszer stabilabb billentyűket nyújt, amiken gyorsabb, kényelmesebb az írás. Kivilágítatlan környezetben pedig segít gépelni az intelligens fény­érzékelő és a billentyűk önálló LED-es háttérvilágítása.

Force Touch érintőpad

A Force Touch érintőpadon a nyomás­erősség finom változtatásával több funkciót is előhívhatsz a Macedből. Az érintőpad minden pontja ugyanúgy reagál a kattintásra, teljes felületén pontos az irányítás, és lesz hely bőven a Multi-Touch mozdulatoknak is. Otthonosan mozognak majd rajta az ujjaid.

Teljesítmény – Sokoldalú és sokáig bírja aksival.

Az új MacBook Air könnyű súlya ellenére – mindössze 1,25 kiló – sokat bír. Nyolcadik generációs Intel Core i5 processzora hatékonyan kezeli a minden­napok feladatait – az e‑mailezéstől és internete­zéstől a Keynote-prezentációk készítésén át a videó­szerkesztésig az iMovie‑ban. Akár 16 GB‑nyi memóriával gondos­kodik a zökkenő­mentes munkáról még akkor is, ha számos alkal­mazás van egyszerre megnyitva, és akár 1,5 TB‑os SSD-tároló biztosít bőséges tárhelyet minden doksidnak, fotódnak és videódnak.

Aksiüzemidő

A MacBook Air egész nap pörög veled – akár 12 órát bír egyetlen feltöl­téssel, és készen áll többek között: e‑mailezésre, netezésre, online vásárlásra, videózásra, dokumentum­szerkesztésre és táblázat­kezelésre. A tengerentúlra repülsz? Bekészítheted a legjobb filmeket, hisz a MacBook Air akár 13 órás, nonstop mozi­­maratont is bír.

Thunderbolt 3 – Egy mindenhez.

A Thunderbolt 3 egy feltur­bózott univerzális port, amely a villám­­gyors adat­átvitelt ötvözi az elképesztően sok­oldalú USB‑C ipar­ági szabvány előnyeivel – és a MacBook Airen kettőt is találsz belőle. Adatátvitelre, töltésre és video­­kimenetként egyaránt használhatod, és akár 40 Gb/s átviteli sebességet biztosít – vagyis kétszer olyan gyors, mint a Thunder­bolt 2. Meglévő eszközeid bár­melyikét egyszerűen csatla­koz­­tathatod hozzá egy megfelelő kábel vagy átalakító segítségével, és mivel a Thunder­bolt 3 csatlakozó szim­metrikus, bármerre fordítod, mindig megtalálja a helyét.

További információ a Thunderbolt 3 portról

Hangszórók és kamera – Teljesítményre hangolva.

A MacBook Air jobban szól, mint valaha – erről a legújabb feldolgozási és hangolási technológiák gondoskodnak. A sztereó hangs­zórók megduplázzák a basszust, és 25 százalékkal növelik a hang­erőt az előző generációhoz képest. És a teltebb sztereó hangzással élvezetesebb a film­nézés és a zenehallgatás. A FaceTime HD‑kamera élesebb képet mutat rólad a barátaidnak és családodnak, akár ketten beszélgettek, akár csoportban. A háromtagú tömbmikrofon pedig precízebben fogja fel a hangodat a FaceTime-beszélgetések és diktálás közben.

Alapanyag – Az első Mac 100%‑ban újrahasznosított alumíniummal.

Bemutatjuk saját fejlesztésű alumínium­ötvözetünket, amely ugyanannyira erős és tartós, mint a korábban hasz­nált változatok, és a felülete is ugyan­olyan makulátlan. Azonban az előállításához nem kell a Föld alumíniumforrásaihoz nyúlnunk.

Ez az ötvözet ugyanis a gyártás közben keletkező alumínium­forgács atomi szintű újra­feldolgozásával készül. A végeredmény: egy éppoly strapa­bíró és szép ház, mint a többi termékünké – és egy Mac, ami zöldebb, mint valaha.

Összegezve

A MacBook Air mostani frissítése elég komoly lépés lett a gép esetén – ahogyan egyébként a hazai ára is az, mert a legolcsóbb 474 990 Ft lett, ha pedig “kimaxoljuk”, tehát 16GB RAM-ot és 1,5TB SSD-t kérünk bele, akkor 1 027 790 Ft-ot kell otthagyjunk érte.

Ahogyan az várható volt, az Apple ennél a modellnél is már az USB-C csatlakozókat használja, de a 12″-es MacBookkal szemben legalább már 2db-ot kapunk belőlük, és a nagyobb teljesítményű processzor mellé aktív hűtés is társul. A pillangó mechanikás billentyűzetből már a harmadik generációs van benne, ami esetén (elvben) már nem okozhat gondot a billentyűsapkák alá kerülő por, bár ez majd úgyis csak a hosszabb távú használat során derül ki, valóban így lesz-e.

A Touch ID viszont egy jelentős kényelmi faktor lehet a jelszavunk begépelése helyett, a Force Touch trackpad pedig új lehetőségeket kínál a használatakor, ezek mindenképpen pozitív lépésnek tekinthetőek az Apple részéről.

Emellett egyúttal immár a 12″-es gép esetén megszokott három szín, az ezüst, az asztroszürke és az arany közül választhatunk.

Véleményünk szerint a MacBook Air talán a legjobb belépő szintű gép volt eddig – viszont a mostani árazás miatt ez már nincs így: mivel a legolcsóbb MacBook Pro csak 25 000 Ft-tal drágább nála, így elgondolkozhatunk, hogy az Air újabb technológiája, és alacsonyabb tömege éri meg jobban számunkra, vagy pedig az ugyan régebbi Pro, ami mégiscsak Pro gép.

Szerintünk a MacBook Air árazását itthon eléggé túllőtte az Apple.

A gépek a mai nap már megrendelhetőek, a szállítást pedig november 7-ére ígéri az Apple.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Ráadásul ha jól látom a „régi“ airnek se ment lejjeb az indulóára. Pedig abban bíztam. Be vannak ezek drogozva szerintem éjjel-nappal.

  2. Avatar for pAnk pAnk says:

    Az “atomi szintű” jelző lett az új “innováció”. :smiley:

  3. Tényleg, már nem tudják meddig emeljék még az árakat. A 2014 mid. MacBook Pro-m akkor 424000 Ft volt (256GB SSD, 8 GB). Most egy Air, ami elvileg ez alá lenne pozícionálva és a “belépő” szint lenne a MacBook-ok között, és kb. hozná ezt a szintet mint a Prom, 550000 Ft. Komolyan mondom, nem normálisak. Sajnos. :frowning:

  4. Amúgy azt vettem észre, hogy mióta nem a cikk alatt vannak a hozzászólások, sokkal kevesebb van, és szerintem sokkal kevesebben is olvassák el őket.
    Nem lehetne oda visszatenni?

  5. Jajj most nézem, 1 M feletti árú Air is van :smiley:

  6. Biztos qva jó ez az air de ennyiért nagyon felejtős

  7. Az iMac-et miert nem frissíteték a 8th gen procikra? Talán ti tudtok valamit amit én nem.

  8. Face ID-t már bele se merték rakni! Touch Id-vel sikerült ilyen fantasztikusan jó áron kihozni.:slight_smile:

  9. Igen sokkal kevesebb értelmetlen és offtopic hozzászólás van. Egyébként közel dupla annyi hozzászólás érkezett az elmúlt hónapokban, főleg a kérdések, és azok megválaszolások miatt. Ezek ugye már nem offtopic-ok.

    Mivel bulvár cikkeket viszonylag ritkán írunk ezért ezekre érkező értelmetlen hozzászólások sincsenek. Nem gondolom, hogy probléma ha valami kevesebb de többet ér, tehát nem a mennyiség számít, hanem a minőség.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for DiamondKigma Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for Csigi_Lorant Avatar for pAnk Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Ráadásul ha jól látom a „régi“ airnek se ment lejjeb az indulóára. Pedig abban bíztam. Be vannak ezek drogozva szerintem éjjel-nappal.

  2. Avatar for pAnk pAnk says:

    Az “atomi szintű” jelző lett az új “innováció”. :smiley:

  3. Tényleg, már nem tudják meddig emeljék még az árakat. A 2014 mid. MacBook Pro-m akkor 424000 Ft volt (256GB SSD, 8 GB). Most egy Air, ami elvileg ez alá lenne pozícionálva és a “belépő” szint lenne a MacBook-ok között, és kb. hozná ezt a szintet mint a Prom, 550000 Ft. Komolyan mondom, nem normálisak. Sajnos. :frowning:

  4. Amúgy azt vettem észre, hogy mióta nem a cikk alatt vannak a hozzászólások, sokkal kevesebb van, és szerintem sokkal kevesebben is olvassák el őket.
    Nem lehetne oda visszatenni?

  5. Jajj most nézem, 1 M feletti árú Air is van :smiley:

  6. Biztos qva jó ez az air de ennyiért nagyon felejtős

  7. Az iMac-et miert nem frissíteték a 8th gen procikra? Talán ti tudtok valamit amit én nem.

  8. Face ID-t már bele se merték rakni! Touch Id-vel sikerült ilyen fantasztikusan jó áron kihozni.:slight_smile:

  9. Igen sokkal kevesebb értelmetlen és offtopic hozzászólás van. Egyébként közel dupla annyi hozzászólás érkezett az elmúlt hónapokban, főleg a kérdések, és azok megválaszolások miatt. Ezek ugye már nem offtopic-ok.

    Mivel bulvár cikkeket viszonylag ritkán írunk ezért ezekre érkező értelmetlen hozzászólások sincsenek. Nem gondolom, hogy probléma ha valami kevesebb de többet ér, tehát nem a mennyiség számít, hanem a minőség.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for DiamondKigma Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for Csigi_Lorant Avatar for pAnk Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin