fbpx Skip to content

Nem kellett sokáig várunk, már hazánkban is kedvezményesen cseréltethetjük az iPhone 6 vagy újabb iPhone készülékek akkumulátorát.

Ezzel kapcsolatban kerestük meg délelőtt az egyik magyarországi hivatalos Apple szervizt, a Care Centert. Kérdésünkre elmondták, hogy már elérhető náluk az olcsóbb akkumulátor csere, amiről korábban már beszámoltunk.

Ahogy az Apple is elmondta, szervizenként eltérő lehet a szervizelési díj és az idő is. Az alábbiak kizárólag a Care Centerre vonatkoznak.

Ők iPhone 6 vagy újabb készülékek esetén bruttó 9.900 Ft-ért cserélik az akkumulátorokat (az árváltozás jogát fenntartják) előre láthatólag egészen 2018 végéig. Jó hír, hogy náluk a csere viszonylag rövid idő alatt, akár még aznap is megtörténhet, tehát nem kell több napra, vagy hétre ott hagynunk a készüléket. Garanciát a hatályos jogszabályok szerint adják, azaz 20.000 Ft javítási összeg alatt három hónapot biztosítanak.

Természetesen a kedvezményes ár csak akkor érhető el, ha a készüléket korábban csak hivatalos Apple szervizpartner szervizelte, vagy eleve még nem is volt szervizelve. Így ha korábban már cseréltek benne akkumulátort, vagy esetleg kijelzőt, de az nem hivatalos helyen történt (kizárólag ezek a magyarországi hivatalos Apple szervizek), akkor bizony nem vagyunk jogosultak a fenti árra. Persze ettől függetlenül érdemes megkérdezni őket telefonon vagy emailben, hogy ha szeretnénk eredeti akkumulátort a készülékünkbe.

Care Center
Cím: 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
Nyitva tartás: H-P: 10:00-18:00, Szo: 10:00-15:00
Weboldal: http://carecenter.hu

További két kérdést is feltettünk a cégnek. Az első az volt, hogy mi van akkor, ha már volt javítva a készülék, de az nem hivatalos szervizben történt. Erre azt a választ kaptuk, hogy egyénileg keressük fel őket, úgy tudnak árajánlatot adni. A másik kérdésünk pedig az volt, hogy ha hivatalos helyen cseréltettünk nemrég akkumulátort, akkor kapunk-e esetleg visszatérítést. Ebben az esetben is hívjuk fel őket, és tájékoztatnak a lehetőségekről.

Amennyiben kérdésetek van, keressétek közvetlenül a Care Centert, ők többet tudnak mondani a kedvezményes iPhone akkumulátor csere programról. Más, hivatalos Apple szervizektől egyelőre nem kaptunk tájékoztatást.

Olvasd el a hozzászólásokat is

82 Comments

  1. “Természetesen a kedvezményes ár csak akkor érhető el, ha a készüléket korábban csak hivatalos Apple szervizpartner szervizelte, vagy eleve még nem is volt szervizelve. Így ha korábban már cseréltek benne akkumulátort, vagy esetleg kijelzőt, de az nem hivatalos helyen történt (kizárólag ezek a magyarországi hivatalos Apple szervizek), akkor bizony nem vagyunk jogosultak a fenti árra. Persze ettől függetlenül érdemes megkérdezni őket telefonon vagy emailben, hogy ha szeretnénk eredeti akkumulátort a készülékünkbe.”

    Na ha valami az aksi ügy után felháborító, akkor az ez a bejegyzés.

  2. Tudna valaki olyan programot iphone-ra vagy windows pc-re amivel megtudhatom az iphone akkumulátor állapotát?

  3. @Jadeye: esetleg még megszabhatná Care Center, hogy csak tokban tartott, nem dohányzó női tulaj akksiját cseréli 10-ért. nem lenne sokkal felkúrósabb fölényeskedés, mint a fent említett kikötés.

  4. @echo419: He? Most ezt nem értem, ha nem eredeti alkatrész van a készülékbe akkor bukik a garancia, ez nem csak Apple-nél van, hanem bármi másnál is.

  5. Mindig van valakinek valami elégedetlen, negatív hozzászólása. ????
    Nem jó soha semmi. Csak minden legyen ingyen, mindent nézzen el az apple mert miért ne engedhetné meg. És különben is: Józsika azt mondta, meg úgy gondolja hogy…. Blablabla…stbstbstb ????????

  6. @Jadeye: Garanciális esetben megértem, de egy iPhone 6 esetében hol beszélünk még élő garanciáról? Itt kb veszek egy új aksit, és beszereltetem a szervízzel, és pont. Mire kell felelősséget vállani? Ez nettó kibaszás.

  7. @admin: miért is bukik a garancia ha amúgy hiba mentes a kivitelezés és az beépítés? autónál sem bukik a garancia CSAK ÉS KIZÁROLAG AKKOR HA IGAZOLHATÓAN AZ OKOZZA A HIBÁT.
    ergo ha én kicseréltettem az akksit mert szar volt az amit az apple belett és gariban NEM cserélte de még csak nem is alkalmazta a MÉLTÁNYOSÁGOT akkor most MIÉRT IS ZÁR ki bárkit akinek amúgy IGAZOLHATÓAN nem károsította az akkulátor a készülékét?

  8. iPhone 5 bekapcsgomb hiba ,ezt ugye NEM OKOZHATTA a kijelző csere ,de ennek ellenére nem vehetett részt a garis vissza hívásba.
    Autónál ez úgy működik hogy ha vissza hívás van mert a gyértó elbaszarintott valamit akkor nem vizsgál semmit hanem megköszöni hogy kicserélhette az alkatrészt függetlenül attól hogy volte már cserélve vagy javítva az adott alkatrész.
    intercooler rendre szétrepedt a csatlakozásnál majd rájöttek hogy konstrukciós hiba de addigra már 2x javíttattam és képzeld 3.ra kaptam a 2x heggesztett helyet egy új módosított alkatrészt INGYEN ,nem 5ft-ért nem 10000ért hanem INGYEN

  9. @Oszi: Abba a pillanatban ahogy újra megbontod mér nem lehet igazolni melyik bontás során sérült meg valami vagy romlott tovább egy korábbi sérülés. Mert ha az elöző cserénél megsértettek pl.: egy szalag kábelt és ez a mostani cserénél elszakad akkor te leszel a legjobban felháborodva ha az Apple ki szeretné azt is számlázni.

  10. @Oszi: Most ez klisés lesz, de így döntött az Apple. Sajnos ebben nem tudok veled vitázni, mert nem én döntök. :/

  11. Nem tudja valaki h hivatalos akku cserénél frissíti a szerviz a szoftvert? Szeretném az ios10-et megtartani

  12. @Oszi: Ha nem hivatalos szervizben cseréltetsz alkatrészt hanem nem hivatalos szervizbe viszed / barát cseréli, így ne várd, hogy majd a következő körben majd hivatalos szerviz cserélni fog neked. Egy kocsi teljesen más tészta.

  13. Háborog a magyar… A jobb sem elég jó! Utálom az Apple hozzáállását, de ennyire egy pesszimista, megkeseredett népséget a világ nem látott!
    Ha nem tetszik, nem kell kicseréltetni! Ha valakinek nincs pénze rá, vegyen olcsóbb telefont, a különbözetet pedig költse szervizre. Engem ez háborít fel. Miért nincs egyből tüntetés, mint azt szokták a fogyatékosok a parlamentnél, hogy legyen ingyen, mert magyar vagyok! Lopni, csalni tudok, de hisztizni is!

    Elnézést kérek, de a csóró réteg takarodjon a vélemény nyílvánítástól és döntéshozataltól, mert azért csóró, mert agyatlan! Lehet bunkónak nevezni, az vagyok!

  14. Amúgy arról van valami infó, hogy 2019-től viszaáll majd a régi ár vagy marad ez?

  15. Na gyerekek
    Megvettètek azt a szart egy vagyonért
    Amiben ráadásul gyárilag szar aksi volt.Ès mèg az Apple le is lassitotta a telefonjaitokat.De ha ennyivel nem szopatott volna rajtatok eleget akkor még nem kevès pènzèrt VEHETTEK egy ugyanolyan szar aksit….
    Gratulálok gyerekek 😀

  16. @moci09:

    Amúgy te miről beszélsz? Miért lenne szar az akkumulátora? Ugyanolyan, mint bármelyik másik telefoné. Vagy a parányi agyadban a Samsung, LG, Xiaomi, Huawei, stb telefonok egy feltöltéssel kihúzzák életük végéig? Vagy nem értelek. 😀 Minden akkumulátor veszít a teljesítményéből, ahogy töltöd fel, meríted le. Jó, gondolom az egy bites gondolkodásod hozza majd a Nokia 3310-et, csak a teljesítménybeli különbséget nem fogod fel. 😀 Érdekes módon nekem romlott anno a 6s PLUS akksijának üzemideje, be is vittem, 2 nap múlva adtak egy 0 perces, zsír új telefont, és megköszönték. :O Ez nagyon furcsa, nem? Attól, hogy egy elkeseredett idióta vagy, aki gondolom az android alsó rétegét esetleg megcélozhatja a gyári munkás fizetéséből, még nem számít a koholt és utálattal teli véleményed…

  17. Moci, mi a faszt keresel itt és olvasgatsz, ha neked nem ilyen szar van, hanem gy jobb, más típus?

  18. https://www.carecenter.hu/szerviz
    ha a nem “akcios” jofej apple cseret keri az ember “csak” 9.899FT 🙂

    mas… premium japan automarka, ugyfel hasznalja a jarganyat, majd 5 ev utan kiderul, hogy egy adott alkatreszt hibasan terveztek. Egybol jelzik, varnak a szervizben es szeretnek kicserelni, persze megkerdezik, hogy volt-e javitva(nem kizaro ok), van e panasz… idopont, csere, addig kaveztatas, “tarlat”vezetes, elnezest keres… Tudom ez az apple-nel nem mukodne, csak eljatszottam a gondolattal 🙂

  19. @Ferenc1
    Nem tul gyakran értek egyet veled de most nagyon…

  20. @arielkiraly: az utolsó mondatodon felsikítottam keményen… 😀

  21. @haban: csakhogy: “A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, valós árajánlatot kizárólag a készülék bevizsgálása után tudunk adni. Ezek az árak tartalmazzák a munkadíjat és csak akkor érvényesek, amennyiben a hibás alkatrészt visszajuttatjuk a gyártóhoz.”

  22. Üdv!

    Valóban az apple kicsit furcsán reagál dolgokra de legalább intézkednek ha valós probléma üti fel a fejét………..!Őszintén megmondva mérgemben én kis időre használatba vettem e androidos készüléket/ráadásul felső kategóriásat/ de sajnos tényleg töredelmesen be kell ismernem,hogy a mobilkészülék mint iphone az teszi a dolgát.A programok stabilak és ha mégis ios probléma lép fel akkor hamarosan javításra kerül.Tényleg sok eltérés van az ios és android között az ios javára és nem csak árban.Valamit -valamiért. Legalábbis nekem ez a véleményem………Természetesen tiszteletben kell tartani mások véleményét is.
    Mindenkinek utólag is B.Ú.É.K.

  23. Argent, ez így helyes! Nem az a lényeg ki véleménye, hanem, hogy mi az!

  24. Én azt mondom be kellene fejezni a részletre értékesítést és az ugatna csak, aki kifizette! Vagyis az jogosan és nem baromságokat. Még mindig nem hiszem a lassítás akkuval magyarázását, i4 is belassult, de itt most a zsugoriságról van szó a hisztizőknél.

  25. Sziasztok! Szerintem itt két külön dologról van szó. Az egyik a garancia, amelynek akkor van igazából jelentősége, ha még maga a készülék garanciális (i6, i6S esetében már ez egyre kevésbé valószínűbb), a másik pedig az akkumulátorcsere ára. Az teljes mértékben érthető, hogy ha nem a hivatalos szervizben végzed el jótállási időn belül a javítást, akkor ugrik a gyártó által vállalt jótállás. Ez a kereskedelemben így működik.
    Nekem a problémám inkább az írás alábbi mondataival van:

    “Természetesen a kedvezményes ár csak akkor érhető el, ha a készüléket korábban csak hivatalos Apple szervizpartner szervizelte, vagy eleve még nem is volt szervizelve. Így ha korábban már cseréltek benne akkumulátort, vagy esetleg kijelzőt, de az nem hivatalos helyen történt (kizárólag ezek a magyarországi hivatalos Apple szervizek), akkor bizony nem vagyunk jogosultak a fenti árra.”

    Nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán jogszerűen lehet-e különbséget tenni ebben az esetben vásárló és vásárló között azon az alapon, hogy korábban cserélt-e már és ha igen, hol cserélt akkumulátort. Itt ugyanis nem arról van szó, hogy feléled-e a készülékre a garancia, vagy hogy nem-e a nem hivatalos szervizben beszerelt akkumulátor okozta a készülék lassulását. Hanem arról, hogy az (akár gyári, akár utángyártott) akkumulátor teljesítésmenyével, élettartamával közvetlen ok-okozati összefüggésben a gyártó szoftveresen elkezdte visszavenni az adott telefon teljesítményét. Mindegyikét. Ennek orvoslására ajánlotta fel most a kedvezményes árú akkucserét. Azonban az, hogy ebből a kedvezményes árból ki akarja azokat zárni, akik korábban már nem a hivatalos szervizekben – bármely okból kifolyólag – cseréltek már akkumulátort, szerintem a fogyasztók közötti indokolatlan megkülönböztetésnek minősül. Ugyanis itt nem a fogyasztói magatartások miatt, hanem a gyártó által tudatosan, de a vásárlók megfelelő tájékoztatás nélkül megtett lépés miatt döntött az Apple a kedvezményes árú akkumulátorcseréről. És ennek tényleg semmi köze nincs ahhoz, hogy nekem jelenleg milyen akkumulátor van a készülékben, pláne, ha mondjuk egy, már messze nem garanciális i6-ról beszélük.
    Ha pedig a garancia kérdését is érinteni akarjuk, akkor jótállást az eladónak (illetve végső soron az adott akkumulátor gyártójának) minden beszerelt akkumulátorra vállalni kell, akár eredeti, akár utángyártott. Ezt mindig az a szervíz biztosítja, ahol elvégeztetjük a cserét (ha az iStyle-nál akkor ott, ha az iSamurai-nál akkor meg ott). De ez természetesen csak magára az akkumulátorra vonatkozik és ha bizonyítható, hogy az újonann beszerelt akkumulátor hibás, akkor azt cserélni kell. Azonban ha a készüléknek más hibája is van, az ettől még nem lesz újra garanciális.
    Én személy szerint nagyon remélem, hogy csak félreértés van, és mindenki, akit érinthet a lassítás és szeretné, hozzájuthat a kedvezményes árú cseréhez. Abban viszont biztos vagyok, hogy amennyiben ez nem így lenne, akkor az ügy publicitása miatt a Gazdasági Versenyhivatal biztosan alaposabban is szemügyre venné ezt a kérdést.

  26. Hol olvastatok olyat, hogy gyárilag hibás az akksi ezekben a készülékekben, azért cseréli alacsonyabb áron az Apple? Én úgy tudtam a történet arról szól, hogy a normál, várható amortizáció során, az operációs rendszer leszabályozza a készülék teljesítményt, egy bizonyos alkatrész állapotának függvényében. Ez az állapot jellemzően garancián túl jelenik meg. (Garancián belül nyilván minden máshoz hasonlóan ezt ingyenesen javítják/cserélik). Miután szoftveres beavatkozásra jelenleg nem kap lehetőséget a felhasználó, ezért kedvezményt adnak az alkatrész cseréjére.
    Szerintem ez teljesen rendben van. Amiben hülye az Apple, hogy nem tett be a beállítások közé egy kapcsolót, (alapértelmezetten bekapcsolva a teljesítménycsökkentés szar aksi esetén), ami megfelelő tájékoztatás, feltételek elfogadtatása mellett kikapcsolható lett volna. Na ez volt balfasz lépés tőlük. Tényleg azt hitték, hogy nem veszik észre, és nem harapnak rá? Jó kis tanulság ez nekik.

  27. Care Center árat változtatott, 9.900Ft-ért cserélik az akkumulátort. A cikket ez alapján módosítottam.

  28. Ennyi elégedetlen embert még nem láttam, mint itt. Ne hasonlítsuk már össze az autókat, meg a telefonokat. Az akkumulátor nem hibás ezekben az esetekben, hanem elhasználódott. Ez így van ha tetszik ha nem, anno a 6S-eknél gyártási hiba okozta a hibát, díjmentes volt a csere. Amúgy meg aki vesz egy telefont 200+ért akkor ne legyen olyan csöves, hogy nem hivatalos szervízbe adja le javítani ha valami baja van.

  29. 4s lassulasarol: regen az autoknak 50-90 LE-je volt, annak megfelelo teljesitmennyel. Ma a 105LEs automat “lassunak” erzem mert szivomotoros, es nyilvan nem tudja egy turbos 140-170LEs td motorral felvenni a versenyt autopalyan kigyorsitaskor. Erdemes ilyen szemmel is nezni a dolgokat. Az appok barmekkora memoriat es cput fel tudnak zabalni. most varhato talan hogy kicsit elobbrementek a cpuk a bionic-kal az appokkal szemben… (kiveve ha nem pl ARrol van szo)

  30. ez a dolog szerintem tokjo, jovo ev vegen mivel 2 evre terveztem az Xet, hivatalosan tok olcson ki tudom csereltetni majd.

  31. 3500Ft az eBayen az eredeti Apple 6S aksi. Minek ide 10000Ft. Egy aksit bárki ki tud cserélni vagy ha mást nem a haverja. Küldenek hozzá szerszámokat is. Fél óra. A YouTube linkről nem is beszélve ahol megnézheted hogy kell. Meg az nap visza kaphatja duma tetszett. Hat jó várakozást.

  32. Ebay-en minden eredeti! 😀 Ráadásul oda van írva, hogy a megrendelés mellé hivatalos gari is jár, de csak, ha otthon cseréled ki

  33. Minden interneten árult termékre kell garanciát vállalni. Magát a kérdést sem értem.

  34. @White64GB: az Apple nem ad ki alkatrészt, sem nem árulja őket ebayen.

  35. White64GB: autot is darabokban kapod, kenyeret is liszt es viz/stbkent. Csak leiras kell hozza otthon osszerakhato! ???? mellesleg a 3500as aksik eseteben de mindegy is az ar a szeria szamit talan, hogy meres alapjan hany mAh-t tudnak.. de a lenyeg hogy van aki nem akar ezzel foglalkozni, nem vallalja a kockazatot (ami szerintem tapasztalatlansag eseten jelentos) hogy elszakitja a szalagot es bukja esetleg a touchIDt, vagy a kijelzot.

  36. Minden netes termekre kell gari de a visszakuldesrol tudtommal neked kell gondoskodni. vagyis a vasarlonak.

  37. Oké, látom többen nem értik, pedig csak ész kell hozzá! Az Apple által beszerelt alkatrészre vonatkozik a gari és egyben a felelősség is, ha az okoz a készülékben meghibásodást. Mindegy, mindenki csinál, amit akar. A zsugorinak lesz suffni telefonja, az okosnak pedig mindene. Aki hülye, haljon meg.

  38. valaki rendelt mar fillerekert ebay iphone 5 akkut ami bevalt?

  39. Akkor újra megkérdezem. Hátha a moderátor most engedi.
    Budapesten kívül hol van hivatalos apple szerviz?
    Csak hogy az akksi csere miatt ne kelljen már Budapestre menni.

  40. Lehet tudni, hogy mi az az állapot, amit már gariban cserél az Apple? Lecsekkoltam a fél éves SE-m akksiját és így áll: CycleCount: 154, DesignCapacity: 1600, FullChargeCapacity: 1500.

  41. @Jadeye: oksa. Na majd gari lejárta előtt rálesek, aztán ha olyan elviszem, ha nem, akkor marad év végére, és akkor fizetek. Akkor már 1.5 éves lesz, egy akksicsere addigra rá fog férni.

  42. @Hacsi: ember ezt te sem gondolod komolyan ,ha gyárilag elbaszott valami akkor miért kell belemagyarázni mást???
    ha valami gyárilag szar akkor köszönje meg hogy kicserélhette azt amit elbaszott a tervezésnél vagy a gyártásnál.

  43. @admin: végre nem véded a védhetetlent ,köszönöm.
    ezzel én sem tudok vitázni ,így döntöttek OK de ez akkor sem a JÓ megoldás részükről.

  44. @Ferenc1: te lenni nagyon okos ,jaaa NEM .
    Milyen garanciáról beszélsz te jó ember??? onnantól hogy FIZETSZ ÉRTE ? azt hogy gariban NEM CSERÉLI KI A MÁR kicserélt utángyártott akksit az rendben is lenne de milyen alapon zár ki bárkit is ha eddig nem cseréltek ki a “szar akksikat” és te zsebből kicseréltetted mert ugye Ő titokban!!!! belassította a készüléked hogy azzal úsza meg a garis cseréket????
    nem mellesleg meg mint már többen írták autónál ha VISSZAHÍVÁS van mert elbasztak valamit akkor NEM VIZSGÁLJA hogy mi van beépítve hanem CSERÉLI ingyen.

  45. @Oszi:
    -nincs visszahívás. Egy természetes kémiai reakció zajlik le a telefonok akkumulátorokban. Nincs elhibázva a tervezés. Ezek ilyenek. Ugyanúgy kopik, ahogy autókban a fék mondjuk, ha már enyire ragaszkodsz az autóiparhoz…????
    – Ez a 10 ezer forintos cserelehetőség egy “akció”, reagálva a “belassítós” hisztire. Ennek az akciónak vannak feltelei. Feltétele, hogy szar állapotban legyen az akku és az az akku eredeti legyen. Akkor kicserélik ennyiért, ha nem akkor 28-ért változatlanul kicserélik.

  46. @Oszi: Nem kell szerintem igy kiakadni. Miert kellene az Applenek a sufni cegek szekeret tolni. Tudtommal maganceg annak ad kedvezmenyt szerintem akinek akar. Jogilag en ugy tudom random nem alkalmazhat arakat egy ceg, tehat kell arlista, de azt ugy allitja ossze kedvezmenyekkel ahogy akarja, de pofara nem adhat kedvezmenyt.

  47. Btw ha lenne egy relative regebbi 6/6sem es mar egyszer javitva lett sufniGSM-ben akkor racionalisan vegiggondolva nem biztos hogy a 10 rugos aksijavitas gyozne egy 6ezressel szemben.. Egy meg garis ujabb modell esete total mas teszta.

  48. @ef-dani: Szerintem el van/volt de mindegy… Az aksi melle kellett volna egy megfelelo meretu kondenzatort tenni hogy hirtelen terheleskor AZ simitsa ki az aramfelvetelt ne pedig teljesitmenycsokkentessel kelljen megoldani. Fel – masfel eves telefonoknal azert nem szokott ilyen elojonni mas modelleknel.. Szoval nem is igazabol az aksi a hibas, hanem az ami a SOC-ot ellatja arammal… Csak ennek a javitasahoz vissza kellett volna magukat a telefonokat hivni. Nem veletlen hogy a PLUS modelleket nem irja senki hogy kikapcsolna mert ott nagyobb az aksi relative kisebb terheles a proci nagyobb teljesitmeny felvetele.
    Semmi mas tippeles de szerintem teszteltek hidegben a telefont, teszteltek oregedve az aksit de a kettot egyutt nemigen. mostantol fogjak….

  49. @kchris: Gondolod, hogy a sok százezer dollárért ott dolgozó sok ezer mérnök közül egynek sem jutott eszébe egy 3cent/100darab áru kondenzátor? Gondolod, hogy ez ilyen egyszerű?
    Más modelleknél is előjön, hír nincs belőle. Nem ugyanaz…

  50. Nagyon egyszerü miért csak hivatalos szervizben javitott készülékre érvényes a csere. Az apple csak úgy javít egy készüléket, hogy az gyári állapotban kerüljön a javitás után. Ha be van törve a kijelzö , de a telefon házán is van ütődés nyom, akkor se cserél „csak“ kijelzöt. Cserélik a telefont.

  51. Sziasztok nekem most lesz 1 éves a 6Sem és akkor ha én elégedetlen vagyok a telefon teljesítményével akkor ezzel érvelve ki cserélhethetem az akkut(persze garanciálisan)

  52. @Lieee
    Óriási tévedés, HA az Apple diagnosztika azt mondja, hogy az akkud állapota 80% vagy az alatti akkor cserèlik garanciában, ingyenesen. Ha nem akkor is cseréltetheted csak fizetősen.
    Ez nem arról szól, hogy te mivel vagy megelégedve…

  53. Lieee, ha a telód garis, akkor a rossz szoftverre hivatkozva cseréltesd ki. Tapasztalat.

  54. Én amióta a 7-es szoftver megjelent azóta bétázok csak. Akkor tegyem vissza ami kint van?

  55. Először is BUÉK a szifon team-nek! ????
    Volt egy 6S Plus-om, vigyáztam rá. 2 évesen kívülről gyári állapot, karcmentes… eladtam, vettem egy 8Plus-t. Többek között amiatt, mert lassult a 6s Plus, 2016-17 telén 30% körüli töltöttségnel ki is kapcsolt többször a hidegben.
    Nyáron, tavasszal, ősszel no problem…
    Eladás előtt átnezettem, az akkuja 56%-os volt, kb. 450 töltési ciklussal… kicseréltettem… eladtam… aki megvette, használja egészséggel még vagy 2-3 évig.
    Az akkucsere összegét ugyan buktam, átverni azonban nem akartam senkit sem. Így a jó lelkiismeret megmaradt.
    Maradt bennem egy kétely az AAPL üzleti viselkedése miatt, telefont és ökostisztémát váltani nem fogok azonban emiatt. A jövőben inkább minőségi, használt (1 éves) cuccot veszek majd, akár még garanciálisan.

  56. Sziasztok! Csütörtökön cseréltettem aksit, mert már két éves a 6s-em és nem terveztem készülék cserét. A tapasztalatom az, hogy csere után a telefon nekem lassabb lett, laggol úgymond. Antutu eredmény 73924 lett, szerinte egy ilyen telefon 125273 pontot kellene kapjon ez e program állítása szerint 59%-a csak mint aminek lennie kéne, használat közbeni érzet is ezt mutatja. Tehát a csere nem teljesen oldotta meg nekem a gyors merülést, de a telefon tényleg érezhetően döcögősebb. Közepesen elkeseredtem. Geekbench tesztet nem a párszáz forintos ára miatt nem csináltam, hanem mert feleslegesnek látom, a gyakorlati/használati tapasztalat jól mutatja mi lett az eredmény.

  57. iStyle-nál is 9900 ft

  58. Geekbench score single/multi új akkumlátorral 6s-en: 1447/2473, 2243/3850 helyett (geekbench szerint ennyinek kellene lennie)

  59. @exciplite: ahogyan korábban már írtuk, adott esetben restore is szükséges. azt is csináltál?

  60. @Jadeye: Most csinálom, bevallom ezt elfelejtettem, köszönöm az észrevételedet!

  61. @Jadeye: Sajnos nem lett változás restore után sem.

  62. @exciplite: új iPhone-ként állítottad be, vagy visszatöltötted az adatokat biztonsági mentésből? ha utóbbi, akkor próbáld meg új iPhone-ként is, és ha úgy jó, akkor szerkesztett backuppal tudsz adatokat visszaállítani.

  63. @exciplite vagy nem 6s-ed van. Azok az eredmenyek amiet kaptal pont egy iPhone 6-nak felelnek meg

  64. @jadeye reszemrol ennyi ????

  65. @onderon: eddig 6s-em volt geekbench szerint most is az van

  66. @Jadeye: új iphone-ként állítottam be természetesen. visszaviszem a szervízbe, hátha ott tudnak valamit tenni ezzel a jelenséggel.

  67. Hm. Érdekes, hogy szinte pontosan iPhone 6 értékeket produkál ????

  68. Egyébként meg érdekes a ddolog! Amikor frissitettem a firm-eket 1-2 napig pörgött mint a gép!! És csak utána lassult be! Az utóbbi 2-3 frissitésnél ezt vettem észre. Akkor ha elhisszük amit almásék mondanak , a teló 2 nap alatt ismeri fel az akksit?

  69. Sziasztok,
    6S -em van, rég nem garanciális. Fél évesen már pocsék volt az akkuja, hidegben 15-20% -nál kikapcsolt. Mivel az akku csere programban nem volt érintett a telefonom szériaszáma, megvártam a garanciaidő végét és ahelyett, hogy eladtam volna a készüléket, akkut cseréltettem benne. Nekem nem jutott eszembe elvinni hivatalos Apple szervizbe, mert nem igazán tudom nélkülözni napokra / hetekre a telefont. Van ugyan tartalék iPhone készülékem, de mivel a garancia elmúlt jobb ötletnek tűnt brutto 30 perc alatt kicseréltetni az akkut egy nem hivatalos Apple szervizben. Engem csak az idő tényező érdekelt, kifizettem volna az Apple szerviznek is a díjat csak ne kelljen otthagyni a készüléket.
    Most amikor Apple el akarja venni az élét az akku és telefonlassítás problémáknak akkor kifejezetten rosszul esik, hogy én kimaradok a jóból. Nekem mindegy, hogy 10e vagy 28e, de az elv nagyon rosszul esik.
    Már fél évesen problémám volt a készülékkel, cserben hagytak / lehülyéztek. Később tovább romlott a helyzet mert még lassították is rajta. Most lenne lehetőség kiköszörülni a csorbát, de megint csak kimaradok a jóból, mert szerettem volna használni a készülékemet és nem a sült galambot vártam.
    Nyilván elhasználódnak ezek az akkuk is mint mások, rákényszerül az ember, hogy cseréltesse. De amikor Apple azért lassítja a telefont, hogy ne is tapasztald a hibát, akkor azt hiszem hibát követ el.
    És ha hibázott és belátta, akkor egy kicsit engedékenyebbnek kéne lennie (szerintem) és nem kizárni a kedvezményből azokat akik rákényszerültek az akku cserére.

    Holnap veszek egy iphone 8 -at és le van tudva ez a “hatalmas” probléma részemről. Ugyanakkor azokkal értek egyet akik azt mondják, hogy a kedvezményes akku csere programból kizárni azokat akik nem Apple szervízben cseréltették az akkut NEM SZÉP DOLOG. Megértem a felháborodásukat.

  70. Ha van Jailbrake ott a BatteryDetective, (nemtudom, hogy egyéb Store-os app tudja-e) megmondja hány Cycle Count van az aksiban. Restore után a régi 60-70-80%-os akksinak újra 100%-nak kell lennie ha új aksi került bele. Régen az Apple úgy vállalta a garanciát, hogy az aksinak tudnia kell a névleges kapacitásának 80%-át 800 cikluson keresztül. Ezt a mostani telefonok aksija is tudja, 3 éves 6 meg 2 éves 6S-nél elhasznált az akku. Örüljetek neki, hogy akciósan cseréli az aksit kifutó eszközökben. Akinek meg 1 év alatt hal meg az aksija az napi 30x tölti 5 percet, meg szivargyújtóban kikészül a rengeteg gyújtás váltás miatt, az nem az Apple hibája.

  71. az elmérgesedett vita miatt a hozzászólások közül törlésre került több olyan, amiben a résztvevők már egymás torkának estek. kérjük, maradjatok a témánál. a témától elkanyarodó, pláne egymást oltogató hozzászólásokat törölni fogjuk.

  72. Én ezt nem értem.

    Persze tök jó, hogy az Apple cseréli az akkumulátort de miért is?

    Az, hogy a telefont lassítja és arról nem szólt ez probléma.
    Volt már olyan 2-3 éves telefonom, ami kikapcsolt 30%-os aksi kapacitásnál.

    De ez egy elvi kérdés. Akkor miért cseréli ki az aksit?

  73. @xantos85: mármint mit nem értesz? azért lassul a készülék, mert az akku állapotától függően a rendszer visszaveszi a processzor órajelét. ha elhasználódott egy akku, akkor csökkenti az órajelet, így a készülék lassúbb lesz. a 30%-nál kikapcsolós akku cellahibás lehet, amire szintén a csere a megoldás.

  74. @Jadeye: Ezt értem, hogy miért lassít az Apple.
    Az, hogy az akkumulátor “öregszik” ez természetes folyamat. Vagy én tévedek?
    Vagy minden Apple telefon akkumulátora cellahibás? Vagy az Apple IOS amitől elromlik az akkumulátor?

    Volt Nokiám meg Simens telefonom 3 év után az akkumulátor kuka volt.

    Én a csere jogosságát nem értem.
    Persze én is 2018 végén bemegyek kicseréltetni természetesen és örülük neki de nem értem.

  75. @xantos85: az akku elöregedése a kémia miatt van, természetes jelenség, teljesen független attól, hogy milyen gyártó készülékében van, nem attól öregedik el. mármint mire gondolsz a csere jogossága alatt? az Apple azért csökkentette az árat, hogy a felháborodott vásárlók olcsóbban cseréltethessék ki az elöregedett akkumulátorokat, amik miatt a készülékük sebessége lecsökkent.

  76. @Jadeye: Azért érdekes hogy a hozzászólásom azonnal törölted , de volt 1 -2 nagy arc akinek a fikázásait elég sokáig engedted!!

  77. @nagyfej: visszamenőleg töröltünk több hozzászólást, ami vitagerjesztésre adhatott okot, de ezt fentebb is leírtam.

  78. iDeviceba is cserélik Br 9.990 Ft 1év garanciával gyári akkumulátorral. 🙂 Budapesten, Győrben és Veszprémben.

  79. Sziasztok!

    Néhány napja cseréltettem akkumulátort a CareCenter-ben és valóban 2 óra alatt megtörtént a csere. A telóm azóta hasít főleg ios 11.3-al. Ajánlom őket, profi munkát végeztek


Add a Comment