fbpx Skip to content

Korábban írtunk már arról, hogy az Apple beismerte, hogy az elöregedett akkumulátor miatt lassítja az iPhone-okat. A cég közleményt is kiadott ezzel kapcsolatban, amiben kitér az akkumulátorok állapotára, és hogy ez mennyire befolyásolja a teljesítményt.

Kedvezményes akkumulátor csere iPhone

Külföldön már elindult a 29 dolláros, kedvezményes akkumulátor csere. Mivel a felhasználók elkezdték igénybe venni, így újabb információkat kaptunk ezzel kapcsolatban, ami fontos lehet azoknak, akik hazánkban szeretnék kicseréltetni a készülékük akkumulátorát.

Az első és legfontosabb, hogy csak az iPhone 6 vagy újabb készülékeknél lehet igénybe venni az olcsóbb akkumulátor cserét. Ez pedig a következő modelleket jelenti:

  • iPhone 6, 6 Plus
  • iPhone 6s, 6s Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 7, 7 Plus
  • iPhone 8, 8 Plus
  • iPhone X

Fontos még az is, hogy a készülékünk ne legyen még kinyitva, beázva, szervizelve, ha mégis, azt természetesen csak hivatalos szervizben történhetett. Ha bármilyen, nem az Apple-től származó hardverelem van benne, akkor természetesen nem jogosult a kedvezményes akkumulátor cserére sem. Az eddigi információk szerint az Apple mindenképp cseréli az akkumulátort, ha az ügyfél kéri – tehát akkor is, ha a diagnosztika egyébként azt mutatja, hogy rendben van. Tehát az akár már 3 hónapos iPhone X-ben is cseréltethetünk akkumulátort, ha úgy gondoljuk, hogy az abban lévő már bármi okból nem megfelelő.

A garanciális készülékek esetén természetesen ingyenes az akkumulátor csere, de ebben az esetben számít, hogy az Apple belső rendszere a diagnosztikai adatok alapján hibásnak mondja az akkumulátort. A diagnosztika alapján csak akkor fogják díjmentesen cserélni, ha már 80% alá esik az akkumulátor állapota, egyébként nem. Ebben az esetben kérhetjük a fizetős cserét.

Kedvezményes iPhone akkumulátor csere Magyarországon

Hazánkban még nem érhető el a kedvezményes akkumulátor csere, de körülbelül 10-15.000Ft között lehet majd cseréltetni a fenti készülékek esetén az akkumulátort, és az árak az egyes szervizpartnerek között eltérhetnek. Arról egyelőre nincs információ, hogy ez mennyi időt vesz igénybe, de mivel viszonylag nagy lesz a kereslet rá, így több napos, vagy akár 1 hetes határidővel is vállalhatják a hazai hivatalos szervizek az akkumulátor cserét.

Lehetőség szerint, ha még sosem volt szervizben a készülékünk, akkor várjuk ki, míg hazánkban is elindul a kedvezményes akkumulátor csere. Amennyiben pedig már volt akkumulátor cserélve a készülékben, de az nem hivatalos szervizben történt, úgy valószínűleg nem leszünk jogosultak a kedvezményes árra sem.

Arról sincs egyelőre információ, hogy az Apple ad-e majd visszatérítést, ha korábban hasonló okokból történt fizetős akkucsere a készülékben, de valószínűleg csak egyedi elbírálás alapján, és ha a vásárló ezt külön kéri.

Olvasd el a hozzászólásokat is

59 Comments

  1. Tehát akkor hasonlóan az i5 akksicsere programjához, itt sem lesz készlet. Ha mész, megrendelik, otthagyod a telefonod és majd két hét múlva telefonálnak, hogy kész.

  2. “Hazánkban még nem érhető el a kedvezményes akkumulátor csere, de körülbelül 10-15.000Ft”

    Direkt nem írom a szervíz nevét, nem reklámnak szánom, de “már” tavaly nyáron egy körúti szervízben 6000 Ft-ért cseréltek aksit a 6-osomon, és azóta is hibátlan asszonypajtás oldalán.

    Amúgy B.U.É.K. 🙂

  3. totopad: oke, berakjak a legolcsobb aliexpresses aksit. i6s ami mar csepp- es i7/x ami vizallo ott erre a pluszra egy ilyen csere eseten bucsut lehet inteni. 30 ropi meggondolando de 10 ropi egyertelmu hogy a gyari cseret teszi gyoztesse… persze eloszor brutalis aksihiany lesz… mar i6s eseten is az volt tavaly…

  4. @totopad: ez a cikk a hivatalos szervizpartnereknél igénybe vehető akkucseréről szól, tehát az mindegy, hogy egy nem hivatalos szerviz mennyiért csinálja.

  5. @totopad: Ez az ár elég jól hangzik, megkérdezhetem hogy hol cserélték? 🙂

  6. na ez az ultragáz fos… hányok!

  7. Amig nem tudjak ugy cserelni, hogy ott helyben megvarjam addig felejtos. 6Sem mar korabban is beleesett egy ingyenes csereprogramba, de ilyen kondiciokkal nem tudtam bevallalni (foleg videki leven ez kiemelten problemas).

  8. Gusztustalan,itt magyarországon mint mindent horror áron csinálnak mig a bérek a béka segge alatt vannak!Az usába a 29 dolláros akksicsere apropénz!Persze itt 10-15 ezerert csinálják Made in Hungary!Gratulations!!!

  9. Hat… ma csereltettem az akksit elotte 53000 utana 76000 antutu benchmark :(( sajnos tenyleg az akksi lassitotta i6 omat, mar majdnem ki akartam dobni… most ujra hasit… remelem lesz ios ben akksi info es kesobb gomb a lassitas feloldasara

  10. Remzo, attól, hogy valaki nem fizet ki 15e Ft-ot akkura, egy kb. jelenlegi 100-170e Ft piaci áru készülékben, az hadd ne más gondja legyen. Többet kell keresni és nem keseregni. Lehetősége mindenkinek van. Mielőtt magadra vennéd, nem a vita kedvéért írtam és nem bunkóságból.

  11. Sziasztok,
    Ha valaki igénybe veszi az aksi cserét akkor i7 esetén bukja a csepállóságot?

  12. @boki1981: a hivatalos szervizpartnereknél történő cserével semmi gond nincs.

  13. @Bandras: milyen idős az i6-od, előtte az akku állapot appok mit mutattak?

  14. @feherdavid96: Google-be találsz jó pár NEM hivatalos szervizt.
    De azok a szervizek NEM hivatalos alkatrészekkel dolgoznak hanem utángyártottal azért olyan olcsó.

  15. Szia a telo 2015 os 2016 marciusban csereltem akksit az isamuraiban, azota sok waze es aztos tolto. amikor ellenoriztettem az amper felvetele jo volt most is elment meg egy napot de hidegben mar kikapcsolgatott illetve 15 % rol percek alatt lemerult, ennyit birnak azt mondom 1,5 2 evente akksi csere. amit most kivettel bar viseletes volt de nem volt nagyon nyuzott amit elotte csereltem az mar jo nyuzott volt
    elozo gazdaja (ceges telo) egy ev alatt amaortizalta le csak kocsiban tolotte. szoval birt meg egy napot illetve amper felvetele jo volt de
    most csere utan hasit az i6 :)) nem a reklam helye de csereltess megeri

  16. @Szimipeti 2015 os elotte 2016 ban csereltettem akksit marciusban ennyit birt. ampert jol felvette meg elment egy napig de a szamok es a mostani sebesseg nem hazudik. Ismauraiban 10eft csereltek 20 perc alatt ott elottem ennyi. Utalom de tenyleg muxik

  17. Sziasztok.
    Tudna valaki ajánlani egy programot ami ki írja az akku állapotát? Mennyire használodott el stb…?

    Előre is köszönöm.

  18. Tényleg nem szeretnék reklámozni, de annyit segítek, hogy én úgy találtam meg őket, hogy kijelzőcserét kerestem Budapesten, ők kijelzőfelújítást vállaltak és nagyon király volt maga a szerviz is. Ha gúglin rákerestek ki kellene dobni.

  19. Jozsef973: imazing

  20. Ne már! Most azért utazzak fel Debrecenből a nagyfaluba? Akkor már egyáltalán nem éri meg!

  21. jozsef de mindenkinek: IOS NEM ad lehetoseget az akksi allapotat kiolvasni. csak ha radugjatok pc/macre. az OSSZES ilyen app kb hulyeseget ir ki!

  22. @Bandras: köszi az infót, örülök, hogy nálad megoldódott a probléma ???? nekem 2016 áprilisi az i6, még nem volt akku csere. Megvárom akkor a szoftverfrissítést, hogy mit mutat majd az akku állapota és beruházok egy cserére ha kell, mert szeretem ezt a telefont, nincs semmi más bajom vele, hátha orvosolja a lassulást . Jobban megéri mint egy telefon csere … adok neki egy esélyt ????

  23. Mondja már el nekem valaki, hogy a 29$-os árból miért lesz itthon 15 ezer? A 29$ úgy kb. 7.200 Ft, szereléssel együtt! …és persze a “hivatalos márkaszerviz” nem 29$-ért fogja megkapni az új akksikat. Megint mi magyar vásárlók vagyunk át….va! Miért kell még ezen is gusztustalan módon pénzt lehúzni a vásárlókról? Egyébként meg lehet magyarázni ezt jobbról, meg balról… Normális akksikat kéne gyártani, mert a technológia meg van rá, csak ugye akkor az amortizációs faktor nem lenne olyan gyors. Ki van ez találva!

  24. @kchris: ez is egy igen érdekes kérdés az Apple részéről, hogy vajon mi a búbánatos lófaszért nem lehet iOS-ben megnézni a PONTOS adatokat, miért kell titkolni??

  25. @rXc: Elmondom Neked! A készülékekbe direkt bele van kalkulálva az amortizáció. Az akksi úgy van gyártva, hogy bizonyos idő után elöregedjen. Azt veszed észre, hogy a készüléked lelassul, közben meg jönnek az az újak, hiper-szuper specifikációkkal. Na most, ha a Te régebbi készüléked nem lesz lassabb, akkor nem fogsz akkora vágyat érezni a lecserélésére, és nem veszel újabbat. Ha nem veszel újat, akkor gyengülnek az eladások, csökken a profit, esik a tőzsdei részvény-árfolyam, gyengül a cég pozíciója. Ez persze megengedhetetlen. Ezért direkt úgy van tervezve, és gyártva minden cucc, hogy egy bizonyos idő után “elöregedjen”. Röviden ennyi!

  26. @Nascar: az Apple amerikai árai nettó árak. azt az EU-ban a cég egyszerűen átírja majd 29 euróra, amit felszorzol 1,27-tel, és kijön, hogy mennyi lehetne az alap magyar ár. ettől az egyes szervizpartnerek árai eltérhetnek.

    @Nascar: “Az akksi úgy van gyártva, hogy bizonyos idő után elöregedjen”
    vagyis a kémia is ugyanakkora hazugság, mint a gravitáció törvénye?

  27. Egyértelmű. Az Apple azért csinálta ezt, hogy bent tartsa a markában az aksi csere programot. Minden évben van valami húzása. Kicsit már unom. Minden évben lehet a kasszához járulni kedves emberek. Sajnos én is minden évben megyek 🙁 többször is.

  28. Azért azon is ellehet gondolkodni, hogy a lassulás az iPad-et és a watch-ot is érinti….?

  29. @White64GB: Ha csak a cseres tenyeket nezem (arak hasonlok) meg mindig sokkal jobb 30dollar itthoni megfelelojeert kicserelni majd 2018 telen kicserelni az X aksijat egy garit megtarto szervizben ami a gumiszigeteleseket is elvileg csereli gyari aksira mint egy koruti gsm boltban.

  30. @Nascar: Nascar: en ezzel kapcsolatban csak annyit kerdezek vissza hogy miert ugy van megcsinalva ez akkor hogy ha kicsereled az aksit akkor visszagyorsul?

    Szerintem ha sok ember erzi ezt a nagy belassulast _nem biztos_ hogy ujra iPhone-ra frissit. Illetve, ha az emberek megfelelo idokozonkent cserelnek az aksijaikat es nem hanyagolnak el ugy mint sokan az autojuk allapotat (olajcsere? es hasonlok) akkor ez a lassitas dolog se lenne annyira kritikus.

  31. Tehát 29 USD -> 29 EUR ami 1.27-el szorozva 36.83 EUR ami durván 11 400 HUF. Amiben, ha jól értem benne van a munkadíj is. Ha Magyarországon 15 000 HUF-ért cseréli egy adott szerviz akkor elmondanátok, hogy a különbözet mi a fene mégis, ha nem lehúzás?

  32. @serius: Megélhetés. A 29 dolláros ár az Apple Store-oknál van és csak Amerikában. EU-s árat még nem tudunk, illetve az Apple is közölte, hogy egyes hivatalos szervizekben az ár eltérhet. Nem azt mondom, hogy 15k lesz, sem azt hogy 7k. Hanem valahol közte. Itt nyilván ha van lehetőség keresni is szeretnének a szervizek.

  33. @White64GB: nem kötelező az Apple-nél cseréltetned az akkumulátort, tehát semmit nem tart a markában. ugyanakkor ha a garanciát szeretnéd megtartani, akkor ez a kedvezményes árú, teljesen hivatalos csere jobb megoldás, mint a garancián túli szervizekben történő. ez a te döntésed. az akkumulátor nem az Apple miatt öregedik el, hanem a kémia miatt, amivel egyetlen gyártó sem tud vitatkozni.

    @jagBp: az Apple közlése alapján ez a felsorolt készülékek esetén meglévő funkció, tehát nem érinti sem az iPadeket, sem az Apple Watch-ot. az iPadek esetén ugyanúgy kideríthető statisztikázással, ahogyan az iPhone-ok kapcsán kibukott a dolog. a Watch esetén nincs ilyenre mód, hiszen abban nem tudsz olyan “egyszerűen” akkut cserélni, mint egy iPhone-ban, ráadásul eszedbe juthat a 15000 dolláros árú, Series 0, 18 karátos arany Edition modell is, amire szintén elérhető a legfrissebb watchOS. így is eléggé negatív visszhangja van az egésznek, csak magukkal tolnának ki, ha további készülékekben is ez lenne.

  34. Nem túl korrekt eljárás. A 2 éves i6-om tavaly kikapcsolgatott a minuszokban. Az eredeti gyári akkumulátorral. Sajnos az i6-ban már nyílván nem cseréltek ezért gariban. Idén ősszel már naponta kellett töltögetni. Meguntam és tettem bele utángyártottat. (fentiek miatt…) Utolsó ios10-el nem gyorsult fel, viszont csak minden 3. nap kellett tölteni. (nem használom agyon) Pár nap múlva jött az ios11 és újra naponta kellett töltögetni. Azóta is. Az AnTuTu benchmark most (~4 hónapos akku) 75692-t tud. Tehát legalább azokra a készülékekre felajánlhatnák, amik szintén érintettek voltak tavaly de nem cserélték ingyen. Legyen benne akármilyen akkumulátor. Szerintem…

  35. @Bandras: Nekem 75692 olcsó, utángyártott ~4 hónapos akksi. Hát a tempótól nem lebeg a hajam a kijelző előtt… Újonnan nem ilyen volt… Olyan volt, mint most a 7es kb.

  36. @admin: ez kicsit úgy hangzik, mintha az amerikai 29$-os árba nem lenne beleszámítva a megélhetés. Ráadásul kishazánkban a szolgáltatás díja (pl. órabér, rendelkezésre állás) lényegesen alacsonyabb, mint a fejlettebb országokban. Azzal együtt persze, várjuk meg, mennyi lesz itthon az ára, aztán lehet vitatkozni rajta. Addig teljesen értelmetlen. Mondjuk utána se megyünk itt sokra vele 😛

  37. @airness23: Persze, csak Amerikát ne hasonlítsuk hazánkhoz. Amúgy meg ja, annyi lesz amennyi és ki kell fizetni ha jól működő készüléket akarunk. 🙂

  38. Az iSamurai hivatalos szerviznek számít? Ott cseréltettem már egyszer. Ha lesz itthon is az akkumulátor-csereprogram, akkor az enyémre már nem érvényes?

  39. @Kappa123: Nem hivatalos szerviz, így nem.

  40. Ki kell menni Bécsbe, ott a hivatalos áron lehet cseréltetni a megfelelő minőségben. A legtöbb magyar hivatalos szervizpartner csak barmol, azt is jó drágán. Persze vannak kivételes esetek, helyzetek.

  41. @airness23: Az arak kint is csak az Apple Storeoknal $29 es csak Amerikaban. Amit meg az apple uzemeltet nem pedig szerzodeses bolt ott a megelhetes kicsit maskepp szamolodik…

  42. @Ferenc1: @admin: azt az apple-nek illene rendezni a szervizzel mint ahogy ezt Amerikában meg is teszi szerintem és ezért kerül csak $29
    Itt Magyarországon mindig mindenki MÁS kárán tud csak …. ,kevesek ahhoz hogy az Apple-el rendezzék a hasznot.

  43. Oszi, itt az adóval, az itteni szervizesekkel nem tudsz mit kezdeni. Ki kell menni Amerikába, ott 29 dollár

  44. Miért van az, ha valami olcsóbb lesz, akkor is keseregnek és azt nézik, hogy máshol mégolcsóbb? Azért, mert a többség olyat vesz, ráadásul részletre, amit nem tud karbantartani.

  45. @Jadeye: Ne legyél demagóg! Te is pontosan tudod, hogy miről beszélek, amikor “előre beépített amortizációról” beszélek. Nem a kémiát, és nem a gravitációs elméletet kérdőjeleztem meg! Aki egy kicsit foglalkozik a gazdasági folyamatokkal, és a fogyasztói társadalom kérdéseivel, az pontosan tudja, hogy a fogyasztói társadalom alapelve az amortizáció. Enélkül nem működik, sem nagyban országok szintjén, sem kicsiben, vállalati szinten. Plusz, jelen esetben még a szoftver is tudatosan belassítja a telefonokat. Az egyszerű felhasználó azt érzékeli, hogy “öreg, lassú szar” lett a telefonja, és érzi, hogy újat kell vennie. Esze ágában sincs gondolni arra, hogy akksija öregedése miatt az IOS direkt lassítja a telefonját. Ne szakértőkből indulj ki, hanem egyszerű hétköznapi felhasználókból.

  46. Jadeyevel te úgy sem tudsz zöld ágra vergődni!! Akármilyen kész tényeket vagy kész érveket mondasz, ő akkor is a magáét fogja hajtani ill az almát védeni!! Néha az az érzésem mintha az Apple fizetné ????????????

  47. @themes: az a kellemetlen ebben, hogy ebben az adott esetben pontosan azt igazolja tény, hogy az akku állapota miatt csökkenti az iOS az órajelet. azt meg a kémia igazolja, hogy egy akkumulátor elhasználódik. persze könnyebb rajtam kitölteni a frusztrációdat, mert én legalább veszem a fáradságot, és válaszolok a feltett kérdésekre, így én kézzel foghatóbb vagyok számodra, mint az Apple Support, akit nem hívsz fel.

  48. @Ferenc1: Ez az itthoni autovásárlókra is igaz sajna és rázzák a rongyot hogy Audi, Merci, BMW, stb majd mikor a részecskeszűrőt kellene cseréltetni a 20milláson akkor keresik az alternatív baromságaikat, hogy a neten ezt meg azt olvasták, hogy hogyan lehet megúszni olcsóbban mint a gyári alkatrészt beépíteni, tiszta volt CCCP mikor a ladából csinált RR-t a figura persze csak kívülről, hát nem ecsetelem milyen lett. 😀

  49. @Nascar:
    “Plusz, jelen esetben még a szoftver is tudatosan belassítja a telefonokat.”
    Pont az utolsó szó ami fontos, mert pont azt nem lassítja be, ugyanis azért elsősorban telefon, amire bármikor hirtelen azonnal lehet szükség, mivel életet menthet adott esetben, akkor többi plusz funkció amit tud teljesen másodlagos és lényegtelen. Ez főként érint a nem autósokat mert abban rendszerint van töltőkábel igy ott nem gond a töltés de aki tömegközlekedik annak igenis lehet fontos hogy a vas a zsebében kitartson minél tovább.
    Persze én sem írom alá a tájékoztatás hiányát az akkuállapot-sebesség viszonyában. De sok esetben jó lehet amit az apple beletett a szoftverbe.

  50. Kedves Jadeye: mint már korábban leírtam én már cseréltem aksit természetesen gyárit és csináltam egy teljes visszaállítást is!! És láss csodát, semmivel nem lett gxorsabb a telefonom, ugyanolyan lassacskán ketyeg mint akkor mikor ios11 felraktam. Ios 10 hez képest amilyen gyors volt sehol sincs. Na akkor ennyit az aksicseréről meg az Apple hülye dumájáról!!
    Még mielőtt ezt is megmagyaráznád, informállakróla hogy Apple hivatalos helyen cserélték az aksit, és iPhone 6 van szó.
    De ha valakinek az aksi csere miatt olyan gyors lett 11 el mint 10 nél volt az jelentkezzen már léci.
    Érdekes ilyet még nem olvastam sehol!!
    Szép napot.

  51. Nálam az SE legalább olyan gyors mint az IOS10-nél volt és nem cseréltem akkut sem, sőt az 5S is kb olyan tempót tud mint az IOS10 esetében és ott sem volt akku cserélve. Csak hogy itt is el tudja olvasni aki máshol nem olvasta és nem vagyok sem apple által fizetve (sajnos) sem innen a blogról nem kapok lé-t csak ez van és kész. 🙂

  52. @Gunar

    Érdekes a dolog, mert én is azt tapasztalom i6s és SE esetén, hogy a gyorsaság nem változott a verzióváltás után.
    Azonban az akkuk merülése már más tészta: az i6s-nél iszonyatosan gyorsan merül, az SE pedig csak észrevehetően gyorsabban.
    Akkor most hogy is van ez?

  53. Olyan, mintha az IOS 11 fegyorsítaná az akku öregedését…
    Vagy valami szar a verzióval..

  54. @nad: Hát az akku merülése verziónként változó ahogyan én megfigyeltem, de ez az 5S-nél is igaz. Az iwatch is verziónként változóan merül, ez most pl mintha gyorsabban enné az akkut mint az előző ami szinte nem is ette.

  55. Sziasztok!

    Néhány napja cseréltettem akkumulátort a CareCenter-ben és valóban 2 óra alatt megtörtént a csere. A telóm azóta hasít főleg ios 11.3-al. Ajánlom őket, profi munkát végeztek 😉

  56. Üdv! I7-em van és a hétvégén lejár az apple garancia. ibackupbot szerint 383 nál jár a ciklusszám az akkunak és azt olvastam, hogy 500 ig kellene jól működnie az apple szerint ha jól értem. Ez a ciklusszám már nem érett cserére ? Egyáltalán ennyinél cserélheti az apple vagy kicserélik ha kérem a szervízt ? vagy ki kell ? Előre is a köszönöm!

  57. @benceg: garanciálisan, tehát díjmentesen csak akkor cseréli az Apple, ha a diagnosztika is hibásnak mutatja. ha a diagnosztika szerint rendben van, de te mégis ki akarod cseréltetni, azt a kedvezményes áron csinálják meg, tehát fizetni kell érte. a 383 ciklus messze nem vészes, a kérdés az, hogy mit tapasztalsz, hogy működik. ha nincs gondod, nem kell kicseréltetni. a fizetős akkucsere garanciaidőn túl is igénybe vehető.


Add a Comment