fbpx Skip to content

Pár nappal azután, hogy az Apple elismerte, hogy egyes, régebbi készülékek esetén az iOS dinamikusan állítja a processzor órajelét az akkumulátor állapotától függően, ami pedig értelemszerűen lassabb működést eredményez, majd többen be is perelték a céget, az Apple új támogatási dokumentumot tett közzé a fenti címmel, és nyílt levelet is intézett a vásárlóihoz.

Ebben a cég bemutatja, milyen összefüggés van az iPhone készülékek által nyújtott teljesítmény és az akkumulátoruk között. Az alábbi cikk ennek a támogatási dokumentumnak a másolata.

Az Apple nyílt leveléből kiderül, hogy egyrészt 79-ről 29 dollárra csökkentik január végétől az iPhone 6 vagy újabb készülékek esetén az akkumulátorcsere díját a garancián túli csere esetén, ami egészen 2018 decemberében is még érvényben lesz, másrészt pedig 2018 elején egy szoftverfrissítésben az akku állapotáról részletesebb képet adó funkcionalitással bővítik az iOS-t, így mindenki könnyen ellenőrizheti majd a készüléke akkumulátorának állapotát és hogy az miben befolyásolja a rendszer működését. (Jelenleg erre nincs mód az iOS-ben, az App Store-os appok nem adnak pontos értéket.)

A kedvezményesebb árú akkumulátorcsere részleteit a cég a weboldalán teszi közzé hamarosan.

A támogatási dokumentum pedig az alábbiakat írja – ezek egy része a nyílt levélben is megtalálható:

Az a célunk, hogy az iPhone készülékek kimagasló felhasználói élményt nyújtsanak, miközben praktikusan és egyszerűen legyenek használhatók. Ennek a megvalósításához alapos tervezés és számos fejlett technológiai eszköz szükséges. Az egyik fontos technológiai terület az akkumulátor és a teljesítmény közötti összefüggés. Az akkumulátorok bonyolult technológiát rejtenek magukban, és sok olyan tényező van, amely hozzájárul az akkumulátor és így az iPhone teljesítményéhez. Az összes tölthető akkumulátor elhasználódik, tehát korlátozott az élettartamuk – idővel romlik a kapacitásuk és a teljesítményük, ezért szervizelésre szorulnak, illetve újra kell hasznosítani őket. Ennek következtében változhat az iPhone teljesítménye is. Azok számára állítottuk össze ezt az ismertetőt, akik bővebben szeretnének tájékozódni ebben a témában.

Tudnivalók a lítiumion-akkumulátorokról

Az iPhone készülékekben lítiumionos technológia található. A régebbi generációs akkumulátorokban alkalmazott technológiával ellentétben a lítiumion-akkumulátorok gyorsabban töltődnek, hosszab ideig működőképesek, és nagyobb teljesítménysűrűséggel rendelkeznek, így hosszabb az élettartamuk, miközben kisebb a súlyuk. Az újratöltést lehetővé tevő lítiumionos technológiánál jelenleg nem áll rendelkezésre jobb megoldás a készülékekhez. További információk a lítiumion-akkumulátorokról.

Az akkumulátor teljesítményének maximalizálása

Az akkumulátor „üzemideje” az az időtartam, amelynek elteltével a készüléket fel kell tölteni. Az akkumulátor „élettartama” az az időtartam, amelynek elteltével szükségessé válik az akkumulátor cseréje. Az akkumulátor üzemidejére és élettartamára kiható egyik tényező az, hogy a felhasználó milyen műveleteket végez a készülékével. A használat módjától függetlenül vannak hatékony módszerek. Az akkumulátor élettartama a „kémiai életkorával” van összefüggésben, és ez nem csupán az eltelt időt jelenti. Különböző tényezők szerepet játszanak, így például a töltési ciklusok száma és az, hogy mennyire kímélték az akkumulátort. Ezeknek a tippeknek a követésével maximalizálhatja az akkumulátor teljesítményét, és megnövelheti az élettartamát. Például félig feltöltött állapotban tartsa az iPhone-t, ha hosszabb ideig nem használja. Arra is ügyeljen, hogy forró környezetben ne töltse az iPhone-t, illetve ne hagyja ilyen helyen.

Az akkumulátorok kémiai elöregedése

Az újratölthető akkumulátorok idővel elhasználódó komponensek, amelyek kevésbé hatékonnyá válnak, amint kémiailag elöregednek.

Ahogy a lítiumion-akkumulátorok kémiailag öregednek, fokozatosan elveszítik energiatároló képességüket. Ennek következtében egyre gyakrabban kell feltölteni a készüléket. Ezenkívül az akkumulátor általában egyre kevésbé tud gyorsan energiát biztosítani. Ahhoz, hogy a telefon megfelelően tudjon működni, az elektronikának azonnal energiát kell tudnia elvonnia az akkumulátorból. Az azonnali energiabiztosítást befolyásoló egyik jellemző az akkumulátor impedanciája. A magas impedanciájú akkumulátorok szükség esetén nem tudnak elég gyorsan energiát biztosítani a rendszernek. Az akkumulátor impedanciája megnőhet, ha előrehaladott az akkumulátor kémiai kora. Az akkumulátor impedanciája ideiglenesen megnő alacsony töltöttség esetén, illetve alacsony hőmérsékletű környezetben. Ha a kémiai kor is előrehaladott, akkor jelentősebb mértékben nő az impedancia. Mindezt az akkumulátorok kémiai jellemzői okozzák, és ezek általánosak az iparágban alkalmazott lítiumion-akkumulátorok esetén.

Ha nagyobb impedanciájú akkumulátortól kell energiát elvonni, akkor jelentősebb mértékben esik az akkumulátor feszültsége. Az elektronikai komponenseknek szükségük van minimális feszültségre a működésükhöz, így például a készülék belső tárhelyének, az áramköröknek és magának az akkumulátornak. Az energiagazdálkodási rendszer határozza meg, hogy az akkumulátor alkalmas-e a szükséges energia biztosítására, és szabályozza a terhelést a folyamatos üzemeléshez. Ha nincs lehetőség az üzemelés fenntartására az energiagazdálkodási rendszer teljes kapacitása mellett, akkor a rendszer kikapcsolódik az elektronikai komponensek megóvása céljából. Míg a készülék leállítása szándékos művelet, a felhasználó váratlan műveletként élheti meg.

A váratlan leállások megakadályozása

Alacsony töltöttségű akkumulátor és előrehaladott kémiai kor esetén, illetve hideg környezetben a felhasználók nagyobb valószínűséggel tapasztalhatnak váratlan leállásokat. Szélsőséges esetekben gyakrabban kerülhet sor leállásra, így a készülék megbízhatatlanná, illetve használhatatlanná válhat. Az iOS 10.2.1 (kiadva 2017. januárban) az iPhone korábbi modelljei számára is tartalmaz frissítéseket, amelyek megakadályozzák, hogy váratlanul leálljanak. Az iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus és iPhone SE számára tartalmaz egy olyan funkciót, amely dinamikusan kezeli a hirtelen fellépő teljesítménybeli kilengéseket, amikor erre szükség van a készülékek váratlan leállásának megakadályozása érdekében. A funkció már az iOS 11.2 rendszerű iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékeken is rendelkezésre áll, és a későbbiekben tovább fogjuk fejleszteni ezt az energiagazdálkodási funkciót. A funkció egyedüli rendeltetése az, hogy megakadályozza az iPhone váratlan leállását, hogy ezáltal ne váljon hirtelen használhatatlanná.

Működése közben az energiagazdálkodási funkció megvizsgálja a készülék hőmérsékletét, az akkumulátor töltöttségi szintjét és az akkumulátor impedianciáját. Ha a jellemzők alapján szükséges, az iOS dinamikusan szabályozza néhány rendszerkomponens – például a CPU és a GPU – teljesítményét a váratlan leállások megakadályozása érdekében. Így a készülék saját maga kiegyenlíti a terhelést, aminek köszönhetően megvalósul a rendszerfeladatok egyenletesebb eloszlása, és nem lépnek fel nagyobb mértékű és gyorsabb teljesítménybeli kilengések. Előfordulhat, hogy a felhasználó nem vesz észre semmilyen változást a készülék mindennapos használata során. Az adott készülék energiagazdálkodási szükségletétől függ, hogy a felhasználó mennyire érzékeli a változásokat.

Az olyan esetekben, ahol szélsőséges mértékű energiagazdálkodásra van szükség, a felhasználó a következőket tapasztalhatja:

  • Hosszabb idő alatt indulnak el az alkalmazások
  • Kisebb képkockasebesség görgetés közben
  • Halványabb háttérmegvilágítás (ez letiltható a Vezérlőközpontban)
  • Akár -3dB-lel halkabb a hangszóró
  • Fokozatosan csökken a képkockasebesség néhány alkalmazásban
  • A legszélsőségesebb esetekben a rendszer letiltja a kamera vakuját, ami a kamera felhasználói felületén is látható
  • Előfordulhat, hogy a háttérben frissülő alkalmazásokat újra be kell tölteni indítás után

Számos kulcsfontosságú területet nem érint az energiagazdálkodási funkció. Néhány ezek közül:

  • A mobilhálózati hívás minősége és a hálózati átmenő teljesítmény
  • Az elkészített fényképek és videók minősége
  • A GPS teljesítménye
  • A helymeghatározás pontossága
  • Érzékelők, például a giroszkóp, a gyorsulásmérő és a barométer
  • Apple Pay

További segítség

Alacsony akkumulátortöltöttség és alacsony hőmérséklet esetén ideiglenesek az energiagazdálkodás következtében fellépő változások. Ha a készülék akkumulátora kémiailag jelentősebben elöregedett, tartósabbak lehetnek az energiagazdálkodás következtében fellépő változások. Ennek az az oka, hogy az összes tölthető akkumulátor elhasználódik, tehát korlátozott az élettartamuk, és ezért idővel szervizelésre szorulnak, illetve újra kell hasznosítani őket. Ha a fentieket tapasztalja, és szeretné fokozni a készülék teljesítményét, az akkumulátor cseréje megoldást jelenthet.

További információk az akkumulátor szervizeléséről és újrahasznosításáról.

Közzététel dátuma:

Olvasd el a hozzászólásokat is

110 Comments

  1. Most olvastam az iDownloadingBlog-on is és elvileg 30 USD-re le is csökkenti a csere árát. Már most olcsóbb egy 6S akksicsere, deee ez mindegy. De azt nem értem, hogy pl az én 6-osomban egy 89%-os akksi van 1 év után és a Geekbench eredmények nagyon furák. Majdnem több pontot mutat 17%-on, mint 100%-on. Hogy van ez? https://www.youtube.com/watch?v=PWTZwsTg0cQ
    (Bocsi a videó linkjéért, de csak azért, hogy nem nézzen más hülyének)

  2. Az irány jónak tűnik de a furcsaságok nem tünnek el.

    Továbbra is hiányolok egy kapcsolót amivel majd a felhasználó eldönti, hogy akarja e a korlátozást használni vagy sem. Az én iPhone 6S Plus-om eddig semmikor semmilyen körülmények között nem kapcsolt még ki ezért én nem szeretném használni ezt a funkciót. Ki tudom kapcsolni ??

    Innentől elvárnám, hogy minden IOS frissítésnél ami befolyásolhatja a készülék teljesítményét a telepítés előtt nagybetűvel ez ki legyen írva és tájékoztatva legyen a felhasználó. Ne legyen susmus. Mérjék le ugyanazon a készülék régebbi és újabb frissítés teljesítmény különbségét. Írják ki mire számíthat a felhasználó.

    Furcsálom, hogy IOS10 alatt az akksi jóval tovább bírja, gyorsabb a telefon, majd az ugyanaz az akkumulátor IOS11 alatt már fing és indul a sebességkorlát. Furcsa…

    Furcsa, hogy egy 1 éves iPhone 7-nél már korlátozást kell bevezetni. Jött az iPhone X és a 8 és utána induljon a korlátozás. Furcsa… persze lehet minden oldalról magyarázni de ez tény.

    Ha egy cégnek érdekében áll a saját profitjának növelése és a részvényesek kielégítése miatt, arra vetemedni, hogy növelni kell az új készülékek eladási darabszámát akkor gondolkodik, hogyan lehetne a vásárlót erre rávenni. Bizony ha ez ki lenne így kommunikálva, hogy a régebbi modelleket szándékosan, minden IOS frissítéssel egyre lassab és lassabbá teszük, az a cégnek gyakorlatilag elindul a leejtőn, mert annál nincs büszkébb dolog és eddig ilyennek ismertem az Apple-t, hogy az ő telefonjait évekig, jó minőségben lehet használni és ez hozza magával a felhasználok hadát.

    Szóval szerint az irány jó . Bocsánatkérés alakul. De ez még kevés.

  3. Arról van esetleg valahol infromáció (elnézést, de én nem találtam), hogy milyen mértékű elhasználódás esetén kapcsol be a szoftveres korlátozás, tehát ennek elkerülése érdekében milyen mértékű elhasználódás esetén érdemes akkumulátort cserélni? Az is érdekelnek, ha van valakinek erre vonatkozólag hiteles infója, hogy a gyári akkuk, illetve pl. az iSamurai-nál szerelt utángyártott akkuk minősége hogyan viszonyul egyáshoz? Érdemes egy gyári akkuba beruházni, vagy egy hiteles szervíz által beszerelt utángyártott ugyanazt tudja?

  4. Sziasztok!

    Kérdés, persze hogy karácsony elött cseréltettem akkumulátort I6-ban egy 10 000.- ért, de mint tudjuk ez nem hivatalos és nem apple által minősített akksi kerül bele. Ha adódna a lehetőség, hogy kvázi ugyan ennyiért “apple” aksi kerüljön bele, akkor gondolom most buktam.

    Szerintetek milyen lehetőségek lesznek?

  5. A 30 usd az kb. 10000 ft. Itthon is ennyi lesz?

  6. Bla bla bla bla bla. Ne piszkálják. Ha nem jó cseréljék.

  7. @scania460: kerdes: ennyinek kell lennie az i6 eredmenyenek? ha igen akkor az egen semmi lassitas nincs ezzel a telefonnal. A kulonbsegek a meresekben olyan minimalisak hogy ezeket ugyanolyan meresi eredmenynek lehet venni. nem fog minden meres szamra ugyanakkora eredmenyt hozni..

  8. Na még a 8 plust nem lassitottak . Akkor en nem is frissitek tovabb az is biztos.

  9. És akkor mi volt a 3G-nél ios 4 esetén, mi volt a 3GS-nél ios 6-tal, vagy a 4S-nél ios 7-tel?

    Én elhiszem, hogy a hivatalos szöveg, csak a 6 fölötti készülékekre szól, de az ős szifonosok tudjuk, hogy korábban is kummantott már az apple lassulás ügyben, csak most bukott ki a bili

  10. @Tamás Bulányi: nincs részletesebb információ arról, hogy mikortól és milyen mértékben korlátoz le. a garancián túli szervizek jellemzően kipróbált forrású alkatrészeket használnak, illetve 6 hónap garancia kötelező.

    @Lacko: a fizetős cserére való jogosultságot tudtommal nem veszi el, hogy másutt belenyúltak, hiszen fizetsz. a garanciális, és díjmentes jogosultságot viszont általában bukod.

    @White64GB: ha nem jó az adott akku, és ezt a diagnosztika is igazolja, akkor garanciaidőn belül természetesen díjmentesen cserélik. ezzel kapcsolatban semmi sem változott.

    @totopad: a régi készülékekben eleve kevés a RAM, az azért jelentős korlátozást jelent sok esetben. én emlékszem arra is, amikor előbb az iPhone 2G, aztán a 3G, és így tovább már nem kapta meg a magasabb iOS-verziót, és hogy akkor is micsoda felháborodás volt.

  11. @White64GB: Blablabla …. elég sekélyes a hozzáállás. Ha nem tettek volna a semmit az ügy érdekében anno, amikor elkezdődött a hacacáré, akkor azért sírna mindenki, mert minuszhúszba kikapcsolgat a ájfon. De próbálták megoldani, az is baj 😀 imádom ezt a hozzáállást: cseréljék. Ingyen? merem feltételezni te is, meg itt sok más ember is nyugodt szívvel belevág 300-340 töltési ciklust egy évben a telójába szó nélkül, ebből kifolyólag nem az akksi szar, csak te használod el. Gondolom a cserét ingyen gondoltad ha már “szar az akksi”. Te ingyen dolgozol a munkahelyeden?

    Egyéb:

    Másrészt erősen fogyasztói társadalomban élünk, ahol az a lényeg, hogy mindig vegyél újat, és kukázd ki a régit. Ez most a trend, nem a vén kommunizmus korát éljük, ahol a három csillagos Lehel hűtőket gyártották, hosszútávra. Mindenkinek célja az, hogy mindig megvásárolják a termékeit, sunyi húzás, de ez van. Aki ezekkel a változásokkal nem tud együtt élni, az vegyen 3310-es meg hozzá egy életre elegendő akksit, és akkor már ezen nem kell hőbörögni, max azon, hogy megint felemelték a tojás árát.

  12. Ezzel csak az a baj, hogy nem csak az akksit figyeli, hanem a telefon verzióját is. 6-osod van kis suttyó, nesze neked egy 50%os lassítás. Remélem a MelegTim tökeit jól megszorongatják. Franciáknál akár 2 év börtönt is rásózhatnak, valamint a bevétel 5%-át is elvehetik ezektől a szemetektől. Megérdemelnék.

  13. @mgorilla: Az 1 éves iPhone 7-be egyesek már simán belepakolták az 500 ciklust, úgyhogy sajnos kell, különben jön az náluk is ami tavaly a 6/6s-nél: “a rohadt köcsög Apple szar akksit ad és kikapcsolgat a telefonom”… Amúgy pedig nem érint minden 7-t csak akiknek kezd tönkremenni az akkuja, csak ott lesz lassítás, de ezt látom még mindig sokaknak nem sikerült értelmezni… Mint fent láthatod @scania460 videóját, 89%-os 6-osa olyan eredményeket hoz iOS11-el, amiket 3 évvel ezelőtt csináltak, semmit nem lassítottak rajta.

  14. Persze, biztos frissítek majd a ???? IOS 11-re mert azt ígérik majd megmutatja mikyen lassú lesz a telefonom az IOS 11 trükközése miatt.
    IOS 10.3.3, tvos profil, iPhone SE 128GB-al még semmilyen lassulást nem tapasztaltam, ha lesz ilyen majd cserélek akksit és restore ahogy írtátok korábban.
    Nem frissítek, ez csak egy okos húzás az apple-től hogy megmutassák ők megoldanak mindent közben rávesznek hogy frissíts és beszopod. ????

  15. @dnp: “nem csak az akksit figyeli, hanem a telefon verzióját is”
    nem figyeli a telefon verzióját, a nem érintett készülékeken egyszerűen nincs benne ez a funkció az iOS-ben.

  16. @Jadeye: Gondolom esténként a minimaxot is nézed….

  17. @dnp: persze, egész nap, de csak miután feltettem az alufólia csákót.

  18. @Jadeye: tudtam TUDTAM!! 🙂

  19. @kchris: Hivatalosan eredeti iOS-el 100-300 ponttal többnek kéne lennie, de ez minden iPhone-on így van, hogy egy update után minimálisan csökken, de sok kicsi sokra megy, így jócskán lecsökkent mostanra.

  20. “…89%-os 6-osa olyan eredményeket hoz iOS11-el, amiket 3 évvel ezelőtt csináltak, semmit nem lassítottak rajta.”

    Hurrá,tehát kemény 1 éves aksi 11%-os állapot csökkenés után, Apple még nem lassítja be a telefonom. Mindjárt sírok örömömben. ???? Milyen jó fej az Apple.

  21. @Cylon:
    De te szerencsére nem szopod be és a legnagyobb királynak érzed magad ettől.

    Más:
    Azért az egészen döbbenetes, hogy pár hozzászólónak itt a fórumon, szavazati joga van…
    Viszont örömmel töltött el – miután végigolvastam a híg fos hozzászólásokat -, hogy vannak páran akik tovább látnak az orruk hegyénél…

  22. @zsoxxa: Azt ugye tudod, hogy ezzel a hozzászólással te magad is erősíted azt, hogy ennek szándékosság áll a hátterében és nem pozitív oldalról. Én azt mondom, inkább kapcsoljon ki mínuszban a telefonom és tudomásul veszem a li-ion akkuk ezen hátrányosságát (amivel együtt lehet élni úgy, hogy egyébként elfogadhatóan fut a telefonom), mintsem direkt lassítsák le nekem idegesítő szintre, s ezzel rákényszerítsenek a fizetős(!) akkucserére. Így van vagy így van?

  23. Nyugodtan javitson ki barki, de az en ertelmezesem szerint a processzor teljesitmeny csokkentesevel, lejjeb viszik az akksi feszultseget, magyarul kimelni probaljak az akksit a teljesitmeny rovasara. Nos, nalam is inkabb kapcsoljon ki a telefon(persze nem 1 ev normal hasznalat utan), mintsem hogy szoftveresen kimelgessek itt az akksit, kozben meg a hajam tepem, mert a telefon belassul. Inkabb kifizetem az akksicseret mintsem, hogy vegyek evente egy uj 200K+ aru telefont(hal’Istennek megtehetem, de nem szorom a penzt sem)!

  24. @pank: en ugy vagyok vele, hogy inkabb legyen egy kisse lassabb, de biztos mukodesu telefonom, mint egy olyan ami megbizhatatlan. Es igen, ha elhasznalodik az akksi, akkor ki kell cserelni, de garanciaidon kivul mar nem csoda, hogy nem az Apple akarja kifizetni. Ezt vagy el tudja fogadni az ember vagy nem.

  25. @zsoxxa: Neked eddig hányszor történt meg az, hogy kikapcsolt a telefonod?

  26. Akik úgy vannak vele, hogy inkább kapcsoljon ki a telefonjuk, azok majd gondoljanak erre akkor is, mikor épp egy kedves hozzátartozójuk élete múlik egy telefonhíváson.
    Minden csak nézőpont kérdése, tudjátok…

  27. @pank: 3gs ota vagyok apple user, joparszor elofordult mar, legutobb a i6-om produkalt ilyesmiket, bar szent igaz, nem az akksival volt gond, hanem a toltesvezerlo koszonte meg szepen a szolgalatot.

  28. Nem tudom az emberek mire használják a telefonjukat, ha azt vallják, hogy inkább kapcsoljon ki mint lassuljon le.. A telefon még mindig azért van, hogy ha valaki keres, fel tudjon hívni. Ha a zsebedben kikapcsol a telefon, kitudja mikor veszed észre. Szerintem a legjobb megoldás a lassítás, de csak úgy, hogy értesít, hogy az akksi miatt van ez. Ez az arany középút.

  29. @Agent_H: HA kikapcsol a telefonom, akkor kicserélem az akkumulátort. Viszont ha nem tudok arról, hogy az Apple lassítja a készülékem, akkor az elég nagy gáz, és probléma a cég kommunikációjában.

  30. admin

    Így van. Ha látom azt, hogy a random kikapcsolás az akku elhasználódása miatt van, akkor elfogadom megyek és kicserélem. De nekem nem kapcsolt ki sosem ezért nem is szeretném használni ezt a “ funkciót “

    Viszont a lassítgatás fű alatt, sunyin átveréses magatartást tanusítva történt . Senkinek nem szólva . Egyszer csak lassul a telefon de, hogy miért azt közölte senki.

  31. @AppleFan: Olvasd már újra az egész hozzászólást…

  32. mgorilla: ez az egesz azert indult mert tavaly nagyon sok telefont kellett volna kicserelni. es ezt nem akartak az emberek, ingyen kellett volna sokmillio aksit cserelni.

  33. denike: standby allapotban nem fog kilapcsolni mert akkor nincs nagy fogyasztasa a telefonnak.

  34. admin: en ugy gondolom hogy sok olyan telefon is kikapcsolt amiben az aksi nem volt ugy rossz / eloregedve ahogy sokan gondoljak. megvan meg a kapacitasa csak eppen foleg hidegben pl nem tud hirtelen nagy teljesitmenyt leadni. ezert nem biztos hogy az azonnali aksicsere a jo megoldas… foleg ha eszre sem veszi az ember a lassitast mert az x tized mpeket jelent a cpu tuskek kisimitasakor…

  35. @admin:
    Kérdés, hogy valóban az orrára kell-e kötni egy usernek, hogy be van építve egy olyan funkció, hogy lassul a telefonja, ha öregszik az akku, ha az mondjuk a telefon működésében kb észrevehetetlen.
    Itt nem arra gondolok, hogy 60fps helyett 43fps-el mennek az animációk, vagy a pokemon go 1 másodperccel tovább tölt be, hanem a hétköznapi használatra.
    Ez kb olyan mintha azt kérné valaki számon egy autógyártótól, hogy adott sebességen adott sebesség fokozatban miért nem ugyanannyi minden esetben a pillanatnyi fogyasztás.

  36. Már legalább 2 éve van olyan akksi technológia ami sokkal jobb,de hülyék lennének használni.Akkor nem vesz senki új akksit,nem vesz senki power bank-et,stb.A technika sokkal előrébb jár annál,mint amit nekünk bemutatnak,eladnak.Ez egy fogyasztói társadalom!Fölösleges itt marakodni a csonton amit dobtak.
    Ez a mesterséges elavulás jelenség.

  37. @Agent_H: szerintem igenis az orrára kell kötni, sőt, sok esetben lehetne sokkal transzparensebb a cég, de nyilván ez a versenytársak miatt nem igazán opció.

    meg nyilván adott esetben az is problémás, ha valaki nem érti vagy nem fogadja el az indoklást, és helyette inkább az összeesküvés-elméletek felé hajlik, mert azok inkább egybevágnak a saját szemléletével.

    @Kable: ez hasonlít a rák ellenszere tételre, amit ugye állítólag pont azok a gyógyszergyártók titkolnak el, akik egyébként meg épp hogy betegre keresnék magukat egy ilyen gyógyszerrel.

  38. @Jadeye:
    Nem vitatkozok, de értem mit mondasz és tulajdonképpen a második részével még egyet is értek :).

  39. @Jadeye: De én azt is simán elvárnám, hogy az eggyel régebbi IOS-t simán fel lehessen tenni mivel ugye van olyan eszköz amire még elérhető ezért nem kellene azokat bezárni akik felteszik az újat majd nem jön be és amikor vissza akarnák rakni akkor mondjuk már kicsúsztak az időből és nem írja nekik alá az  ennek simán bele kellene férni már úgysem kockázatos a jailbreak miatt szinte meghal teljesen az is.

  40. @Jadeye:
    “ez hasonlít a rák ellenszere tételre, amit ugye állítólag pont azok a gyógyszergyártók titkolnak el, akik egyébként meg épp hogy betegre keresnék magukat egy ilyen gyógyszerrel.”
    Ezzel az okfejtéssel csak annyi a bibi, hogy igen 1x betegre, míg ha a betegségeket a mai formában kezelik tovább és itt nem csak a rákról van szó, hanem szinte mindről, mert sok olyan van amit végleg el lehetne tüntetni a szótárakból is, csak a történelem könyvekből tudnának az utódaink róluk, na az ami nem éri meg nekik. Ameddig létezik a betegség addig csak pár olyant tüntethetnek el a megnyugtatásunk miatt, ami már nem számottevő, de él a köztudatban, hogy na ezt is megoldották és gyakorlatilag már nincsen sehol.
    Ugye pont a rák amit nem elkapsz hanem kialakul és az hogy gyógyíthatóvá válik, annyit tenne, hogy nem újulhat ki többet, hiszen akkor számítasz gyógyultnak teljesen. Na erre addig ameddig a gyógyszerekben ekkora pénz van, addig elég kicsi az esély. Steve is megvehette volna akár a gyógyszergyárat és élne talán még mindig, de nincsen tuti ellenszer sajna még és ameddig nem éri meg keresni, mert utána nem lehet keresni, nem is lesz. A mai gyógyászat többnyire tüneti, mert abban van a jó bolt hosszútávon.

  41. Az iPhone6 1800mAh-s akksival rendelkezik újonnan…. az enyémnek három év után már csak 900mAh-s a teljesítménye. Megnéztem geekbench-en mennyi pontot ér el 100%os akksival és mennyit 30%-on, a különbség kb 50%….

  42. @Kable: de az Apple nem a power bank eladásokból él 🙂

  43. @denike: “Ha nincs lehetőség az üzemelés fenntartására az energiagazdálkodási rendszer teljes kapacitása mellett, akkor a rendszer kikapcsolódik az elektronikai komponensek megóvása céljából.”

    Tehát nagy valószínűséggel nem fog “csak úgy” kikapcsolni a telefon ha -10 fokban sétálok és éppen a zsebemben van. Ha használat közben kikapcsol akkor visszakapcsolom és tudomásul veszem, hogy az én telefonom nem jó arra, hogy ilyen hőmérsékleti viszonyok mellett csúcsra járassam egy játékkal. És ezek után tudni fogom (mert már elég jól tájékozottak vagyunk), hogy az akkum cserére szorul. De nekem ne kezdjenek már el lassítgatni a hátam mögött ezzel “kényszerítve” engem a cserére. Tehát én ezért választom a “kikapcsolós” lehetőséget.

  44. @Gunar:

    A tudásod igencsak hiányos a gyógyszer témában, az pedig hogy a gyógyítás tüneti, teljesen röhejes. Addig igaz, amíg lázcsillapításról vagy fejfájásról van szó, még igaz is lehet.
    Mibel a daganatos betegségnek sok oka van, nincs rá szuper orvosság. Eleve későn derül ki, sokféle van és nincs olyan okos orvosság, amely csak a daganatos szövetet károsítaná (kemoterápia – hajhullás). Mindamellett a daganatos sejtek a bacikhoz hasonlóan változnak, tehát nem biztos hogy ugyanazon szer tartósan hatásos lesz, gondolom mindenki hallott az antibiotikum rezisztens törzsekről. A gyógyszergyárakat persze bele lehet keverni bármibe, hasonlóan a mostani sorosozáshoz – azonban a valóságalapja ennek igen gyenge.
    Jobs ha idejekorán megoperáltatta volna magát még élhetne, mivel alapvetően nem a gyakori fajta hasnyálmirigy daganata volt, hanem olyan, ami korai műtéttel jó eséllyel gyógyítható. A diagnózis után kilenc hónappal ment műtétre, ennél még a halódó magyar egészségügy is jobban teljesít az átlagember esetében.
    Az Apple vezére megszokta hogy minden az ő szájíze szerint történjen, ebben az esetben az élete ment rá. Innen átvezetve a gondolat fonalát, számomra erkölcstelen az, hogy a tudtomon kívül lassítsák a telefonomat és ne legyen alternatíva az akkumlátor csere, amit szívesen kifizettem volna.

  45. ez a lassitgatás már rég elkezdődött, csak most valakik nagyon megunták a hülyeséget. az apple meg jön a szokásos hülye szöveggel.

  46. @B.Bendeguz: …ráadásul azzal a szokásos hülye szöveggel, ami tesztekkel, statisztikákkal világosan és egyértelműen igazolható.

  47. @Blais:
    Nem tudom mivel foglalkozol, de sztem igencsak véded a mundér becsületét!
    Amugy én valóban nem vagyok bennfennetes a témában, de akivel erről sokat beszélgettem az sok évig ebben dolgozott és nem itthon, na ő volt aki ezeket elmondta és igenis amit Te röhejesnek titulálsz az sajna úgy van ahogyan leírtam, mert a vírusok elleni “küzdelem” is csak parasztvakítás, mert nem is olyan irányból közelítik a vírusokat ahogyan valósan lehetne ténylegesen eredményt elérni ellenük, tudom mutálódnak meg stb, de van bennük közös pont és itt valóban kevés a tudásom, de az említett szakember világosított fel, hogy ha nem a mostani, hanem a jó irányba (itt szakszavakat kellene írnom és ez nem az én területem) kutatnának az ugyan horror összegeket emésztene föl, cserébe a siker ha összejön akkor le lehetne győzni őket és nem csak évről évre, mutációról mutációra tudnának ellenük védekezni, több kevesebb sikerrel. Szóval megint csak az jön, hogy nem érdekük.
    A gyógyszergyárakat csak annyiban kevertem én ebbe, hogy nem érdekük megszüntetni a bevételi forrásaikat ergo a betegségeket, még amiket megtudnának sem, ha a kezelésekre költött pénz elegendően hoz a konyhára.

  48. @Jadeye: Na neeee…. eddig nem szóltam bele… 10 éve nyomom a szifont…. évente cserélem…. most szifon x-em van… röcög… ne gyere azzal hogy visszaállítás, meg a többi f@szság… az appléval elszállt a ló… most volt elég… Te ennél sokkal értelmesebb vagy, mint itt védd az apple mundérját… te nem handras vagy… (igaz már ő sem applebuzi) lehet tán kib@szták az istyléből… lényeg… xar van a palacsintában… valami nagyon nem kóser…

  49. @Agent_H Igy van, ha kikapcsol a keszulek az elavult akksi miatt, akkor fogom magam es kicserelem az akksit.
    Es ne higgye senki, hogy ha belebabralnak a szoftveres teljesitmenybe az nem uthet vissza esetleg egy hivasfogadasi funkcional, hamar ilyen veges eseteket veszunk peldakent, hogy elernek e telefonon vagy sem! Nekem ne lassitgassa be a keszuleket az Apple, mert kimelni akarja az akkut, nem kerek belole, koszonom! Az Apple termekek nem errol voltak hiresek, hanem az androiddal ellentetben a stabilitasukrol, tudom, mert 7 ev android hasznalat utan lett elegem es valtottam IOS-re!
    Nem kerek ugyanabbol a bughalmaz, ossze-vissza rendszerbol megint, csak IOS kontosben, mert ha igy megy tovabb akkor az Apple is el tudja rontani a sajat rendszeret rendesen.

  50. Orvos vagyok, ráadásul nem gyógyszerrel gyógyítok, tehát engem a téma anyagilag nem érint. Megsúgom, hogy a gyógyszergyárak egy szerre dollármilliókat illetve 10 tízmilliókat költenek el, ami nem is feltétlenül térül meg, lévén sok szer elbukik a kipróbálás fázisában.
    Amennyiben a gyógyszergyárak jól akarnak keresni, ugyan miért gyártanak oltóanyagot?Sokkal jobb lenne a több beteg ember, akit jó sokáig lehetne kezelgetni. Ezen nem gondolkodtál el valaha?
    Imádom ezeket a valaki-aki-benfentes-mondta-nekem dumákat. Amihez én nem értek, abba nem szoktam beledumálni.

  51. “2018 elején egy szoftverfrissítésben az akku állapotáról részletesebb képet adó funkcionalitással bővítik az iOS-t, így mindenki könnyen ellenőrizheti majd a készüléke akkumulátorának állapotát és hogy az miben befolyásolja a rendszer működését.”

    Akkor ezek a gyökerek meghagyják ezt a baromságot? Miért nem egy olyan opciót tesznek bele ahol TE el tudod dönteni hogy mit akarsz?? Hát ez így szánalom, és nagyon szomorú hogy Apple idáig süllyedt. 🙁

  52. Ami az Apple mellett szól, hogy amint cserélve az akksi, visszaáll a teljesítmény. Ez szép.

    Csak nekem az az érdekes, hogy a 6s-em előtt egyetlen egy iPhone sem kapcsolt ki 40-60% között, meg 5 fok alatt sem. Érdekes, hogy ezek az akksi anomáliák csak az utóbbi időben jöttek ki. A 6s-em nem volt egy éves, mikor el kezdett szarakodni, ráadásul 87%-os volt. Régebben megvettél egy 2-3 éves iPhone-t még az eredeti akksival, de ha a régebbi iOS volt rajta, akkor sem voltakezek a tünetek, maximum nem bírta annyi ideig egy töltéssel.
    Aki szerint nincs semmi susmus az ezt magyarázza meg.

    Mellesleg a jelenleg akksi bajnok megvásárlása óta (iPhone 8 Plus) ez hidegen hagy. De ha 8-10 hónapos korában el kezd kiakpcsolgatni, akkor lehet, hohy bevágom egy Apple Store ablakán. 😉

  53. @Balazs Pali: nem igazán értem a problémádat, amit nekem címeztél. senki nem védte az Apple-t, hiszen pontosan azért bukott ki ez a dolog, mert az egész világosan és egyértelműen igazolható, tehát nem tudták letagadni sem. vagy nem tudom, te hol és mit olvastál a témában, de itt épp erről van szó, hogy mivel minden világosan bizonyítható volt, esélye sem volt az Apple-nek letagadni, tehát nem jönnek semmiféle “szokásos hülye szöveggel”, amit @B.Bendeguz emleget. esetleg olvasd el újból. az akku miatti lassúságot ezek alapján megoldja az akkucsere, illetve adott esetben még restore is szükséges lehet, amit szintén ugyanúgy alá lehet támasztani, ahogyan azt bizonyították be, hogy az említett iPhone modelleken az iOS ezt csinálja, hogy lassul. itt nincs mit védeni az Apple-ön, hiszen bizonyítható a dolog, mind az akku állapota miatti lassulás, mind az akkucsere utáni normális órajel és így sebesség. pláne nincs mit védeni őket, hiszen mindezt nem közölték mindaddig, míg valaki rájuk nem bizonyította, tehát a cég kommunikációja több volt, mint elégtelen. de ezt is külön leírtuk korábban.

    @AppleFan: “Akkor ezek a gyökerek meghagyják ezt a baromságot?”
    igen, meghagyják. sehol nem írt olyat az Apple, hogy kivennék. sőt, épp az ellenkezőjét írták, hogy még az iPhone 8-ba és a X-be is beleteszik hamarosan.

  54. @Blais: Gyártottál valaha gyógyszert vagy benne voltál a kifejlesztésében? Ha nem akkor nem tudom mert orvos vagy attól még nem feltétlenül látsz mögé a nem reklámozott és főleg nem nyilvános dolgoknak. Akivel erről beszélgettem az egyik legnagyobbtól ment nyugdíjba és itthon is él, meg ott a kis hegyi államban is és neki valóban van már csak volt betekintése olyanokba amikről nem szeretnek nyilatkozni a “nagyok”. A dollár tízmillák pedig nem komoly összegek náluk az ziher, sokkal nagyobb pénzekről van szó az oltóanyagok eladásából is keresnek szépen, miért is nem gyártanák, nem is értem a logikádat! Itt az a gond hogy nem olyanokat gyártanak-fejlesztenek amikkel valósan ki lehet csinálni a vírusokat, mert akkor nem lesz benne később bolt, szóval igaz én nem vagyok orvos és az egészségügyet is kerülöm, mikor a műtős csajom anno mesélte mik történnek,(a sebész és a boncnok találkozása és visszaadja ami benne maradt, stb) hát eddig szerencsém volt mert nem kellett komolyabb beavatkozásra mennem, tudod mikor az egyik orvos kimossa a másikat 1 üveg jó pia v más baráti ajándékért, azaz inkább védik egymást! (ja akad egy kicsit már alkoholista boncnok haverom is, hát nem ecsetelném tőle mikről szereztem tudomást és ha csak a tizede igaz, akkor is felháborító!) Szóval szép kompánia akik ott dolgoznak és sajna ez a jellemző, persze akadnak kivételek is, akik nem a pénzéhességükről hanem a lelkiismeretességükről ismertek, de kevés a számuk, csak nézzük a szülészeket akik helyett a “bába” melózik sok esetben és mégis a doki teszi el a nagy lét, stb Jó csapat! 😀 gondoltam a mundér “becsületét” védted.

    Admin bocs az off-ért!

  55. @Blais:
    “Amennyiben a gyógyszergyárak jól akarnak keresni, ugyan miért gyártanak oltóanyagot?Sokkal jobb lenne a több beteg ember, akit jó sokáig lehetne kezelgetni. Ezen nem gondolkodtál el valaha?”
    Te nem gondolkodtál el doki! Hát azt is pénzért és azért nem használ ahogy használhatna, hanem csak aktuálisan, mert így több benne a pénz, ergo nem irtja ki az okot csak “gyógyítgatja” a bajt. Na erre gondoltam “tüneti” kezelésnél!

  56. @Gunar:
    Ja még egy szösszenet az oltóanyagra visszatérve! Melyik is az amit ingyen ad a gyártó? Mert az nem éri meg nekik valóban, de én nem hallottam ilyenről, max mikor reklámból megy a jótékonykodás az elmaradott országok felé de az is hoz a konyhára csak máshogyan. Kb akkor ha nem nagyobb biznisz mint a fegyver, amivel ugye kéz a kézben járnak, mert ahol kell a fegyver oda kell gyógyszer is. Javits ki ha rosszul okfejtek!

  57. Azon gondolkozom, hogy ugyebár az alma azért vezette be a “lassulást”, mert hirtelen kikapcsoltak a telefonok. Viszont azt nem értem, hogy a régebbi telefonok régebbi iOS-sel miért nem kapcsolódnak ki? Régi/rossz akksi, régi minden, még a rendszer is. Így visszavezethetô arra, hogy az alma direkt rakott valamit valmelyik update-be, hogy maguktól kapcsoljanak ki, mert valahogy régi rendszerrel nem voltak leállások. (Lehet, hogy azért, mert akkor még nem volt ennyire rossz az akksi) De valahogy a 4S iOS 6-tal gyorsabb, mint a 6 11.2.1-gyel és még több napot is kibír. Nem értem. 🙁 Please, valaki javítson ki, nem volt türelmem elolvasgatni minden egyes kommentet! 😀

  58. Ez olyan amikor a magyar feltaláló a vízzel hajtott autóról beszél és átkozza az olajmaffiát 🙂 De lehet energiakocka vagy örökmozgó a téma.
    Semmit nem értesz hozzá, közöd nincs hozzá, de osztod az észt. Az új sötétség korát és a konteós átlagembert erősíted ezekkel. Ráadásul nem lépsz hátra beismervén tudatlanságodat, hanem nyomod a dilit totálba.
    Az oltószer olcsó, nemigen van rajta komoly profit, tudhatnád hogy néha emiatt nehezebben hozzáférhető. Meglepő, mi? De ez ne ingassa meg ignoranciádat. Ahogy látod hogy inog a talaj, akkor a szokásos orvos és egészségügy ellenes hazai maszlagot nyámnyogod. Ha hallottál volna evolúcióról és természetes szelekcióról, akkor tudnád, hogy minden élő szervezet változik és alkalmazkodik. Ezért nem lehet kiirtani a kórokozókat egykönnyen. Ezért mutálódnak a vírusok, baktériumok és nincsen csodaszer. De te várod a Messiást. Próbálj felnőni és olyan dolgokhoz hozzászólni amihez valamit értesz. Ha nem, akkor ne dobálózz butaságokkal, hanem olvass utána. A tudományos munka alapja a forráskutatás és annak ellenőrzése. De a középiskolás biológia órán sem hátrány odafigyelni, esetleg kérdezni.

  59. A nemzetközi gyógyszermaffia és az alulfizetett és helyenként korrupt hazai egészségügyi dolgozók közötti összefüggést pedig nehezen vélem felfedezni. Erről az egész témáról azt gondolom egy vidéki mámival is értelmesebb beszélgetést is tudnék folytatni, mert ő nem gondolja hogy átlát a szitán és megmondja a tutit.
    Részemről az általad diktált színvonalon nem is folytatnám az értekezést. Legyen könnyű az életed.

  60. Miért ennyire buták az emberek? Mindent elhisztek? Egy hazugság, ami az igazság utáni felháborodás töredékét váltja ki, sokkal jobb.

    Nehéz lett volna nem elismerni a nyilvánvalót. A gond az, hogy megelőzésképp előálltak ezzel a kamuval.
    Próbáljon ki bárki egy iphone-t a legutolsó szoftverével (pl. i4, 7-tel) új akkuval, vagy töltőről. Semmi köze az akkunak ehhez a lassításhoz. Ha létezne még i4, 6.3-mal, szar akkuval is gyorsabb lenne, mint új akkuval iOs 7-tel.

    Ha már ilyen húzásai vannak az Apple-nek, akkor ott már tényleg nagy a baj. Az alapító ötletei nélkül nincs náluk fejlődés, évek óta más gyártókat másolnak. Hamarosan itt a vége, ez biztos. Szoftveresen jó már sosem lesz.

  61. Már vártam a magát felsőbbrendűnek hívő megnyilvanulasodat és lám kiszakadt doki!
    Igen nem kicsit vagyok ki a legtobbotok felelotlensegere és joggal! Életedben nem fejlesztettel gyógyszert de meg a közelében sem voltál s osztod azt ami nincsen!
    Azt aki leszolja a gyógyszeripart a kapzsisága miatt meg próbálod lehurrogni és fellengzősen hitelteleníteni.
    Az anyám anno pont egy fodoki hanyagsága miatt ment el jóval korábban mint kellett volna, félre kezelés!
    Tavaly a párom és az akkor meg a hasában levő fiam látta majdnem hasonló hanyag fasz ügyeletes doki miatt meg majdnem a “fényt” szóval ennyit a szakmatokrol s annak muveloirol, persze szerencsére ez nem általános és annak nyomorultnak (az ügyeletes) a szerencséjére és pár lelkiismeretes orvos/ápoló munkája révén mindketten túlélték és mivel megfogadtam ha így lesz folytathatja sajnos a “szakmát” kb 1 hónapig rezgett neki a léc!
    Ergo nekem ne papolj milyenek az orvosok sokan mert ebben van tapasztalatom, ott is azét a főorvos felrevont és éreztette velem a helyzet súlyosságát, mire elmondtam neki mit kap ha a párom nem jön ki! “Kicsit” ingerült voltam és vette a lapot nem kell fokozni a feszkot. 30 év éjszaka után tudok meggyőző lenni pláne ha a családomrol van szó.
    Az meg hogy Te hogyan velekedsz a fenti témáról számomra sem mérvadó mert vezetni is vezetnek sokan csak azt nem lehet tudni hogyan kaptak jogsit. 🙂

  62. @Blais:
    Amugy meg sosem írtam értek hozzá és nem is céloztam erre, csak az életem során, az életmódomból és a természetemből fakadóan rengeteg emberrel sikerült jó kapcsolatot kialakítanom, akik komoly végzettséggel sem próbáltak meg lenézni mint ahogyan Te teszed, csak mert orvos lettél és a tanulmányaidból fakadóan gondolom érintettétek a gyógyszergyártást is. Én is tanultam hogyan kell tranzisztort és elektroncsövet, meg különféle alkatrészt gyártani, de ha vki itt elkezdene róla mesélni meg sem próbálnám lehurrogni, mert van róla némi fogalmam, ja mindig elfelejtem a diploma nem feltétlenül társul magas IQ-val is. (ide most jöhet a közmondás ama bizonyos ingről 🙂 ) Amugy valóban nem vagyunk egy szinten és ez már bőven off lett így részemről is finito. Pace!

  63. @scania460: Ez nem igaz, hogy nem voltak ilyenek. Ahogy az sem, hogy az i4 jól futnak iOS6-al ???? Egész egyszerűen az ingerküszöböt nem lépte át a sajtónál, mivel kevés telefon volt használatban, pláne több év után. Ugyanezért nem olvasol sehol a Samsung/Huawei hasonló problémáiról. A lőtéri kutyát nem érdekli, hogy az S6 vagy a P8 mit csinál 2018-ban. Bezzeg ha egy iPhone, amit ráadásul sokan is használnak, azt mindjárt kattintják. De még az S8 vagy a P10 ilyen problémai is egy évvel a megjelenés után maximum lábjegyzet. Olvasol arról az indexen vagy bárhol, hogy a P10-et a hónapok óta éles legújabb szoftverrel naponta többször újra kell indítani vagy repülőgép mód ki-be kapcsolni, mert lecsatlokozik a 4G hálóról? Az, hogy az S8-nak volt olyan élesített szoftvere, amivel nem működótt az SMS? Az bezzeg, hogy egyes iPhoneok nem küldték el a hívószámot hetekig téma volt mindenhol…

  64. Jönnek a fricskák. Nem hiszem, hogy elég lenne ennyi, hogy olcsóbb az akkucsere meg majd egy minimális diagnosztikai képernyőt kapunk. Ez így kula. Attól a lassítás megmarad, semmi sem változik.

    LG :

    Mi figyelünk arra, hogy mit gondolnak a felhasználóink” – élt egy kis fricskával a cég szóvivője.

    Kategorikusan kijelentve, soha nem alkalmazott ilyen gyakorlatot és a jövőben sem fog.

    Samsung :

    A Samsung például kifejtette, hogy annyira figyel termékei minőségére, hogy nincs szüksége arra, hogy szándékosan lefojtsa a processzort, a hardvertervezés ugyanis olyan, hogy a hosszú élettartamú akkumulátorok nem rontják a felhasználói élményt.

    HTC, Motorola :

    A HTC és a Motorola is hasonló mondanivalóval fordult a héten a felhasználókhoz, külön is kiemelve, hogy a régebbi telefonok ilyesfajta lassítása nem iparági gyakorlat, és ha esetleg néhányan ezt is tették volna, a mostani Apple-ügy biztosan véget vet ennek.

    http://hvg.hu/tudomany/20171229_androidos_gyartok_nyilatkozatai_nem_lassitjak_a_telefonokat

  65. @scania460:
    “Viszont azt nem értem, hogy a régebbi telefonok régebbi iOS-sel miért nem kapcsolódnak ki? Régi/rossz akksi, régi minden, még a rendszer is.”
    i4S, eredeti akkuval 7.1.1-el 30% töltöttségnél szobahőmérsékleten kikapcsolgat, 0 fok körüli hőmérsékleten ugyanezt 50%-nál teszi…
    Múltkor épp a kezembe akadt, pár napot használtam is nosztalgiázni.

  66. @mgorilla: azért ez jó, hogy az Apple által közöltekre mind rávágják többen, hogy hazugság, majd az ezen nyerészkedő konkurensek állításait meg sem kérdőjelezi senki. 🙂

  67. Jadeye

    Persze nem kell itt meglepődni, mert lehetséges, hogy ugyanúgy sáros itt még több szereplő de itt az Apple-nél bukott ki és azzal meg nem lehet védekezni, hogy másnál is van ilyen. Gondolom ipari kémkedések folyamata lehet és ami az egyiknél működik az működhet más gyártónál is de ez csak feltételezés az Apple-nél meg tény.

    Az Apple-nél, mint minden cégnél a problémára valamilyen intézkedést kell hozni de számomra ez nem oldja meg a problémát, hogy olcsóbban kínálják most az akksit meg lesz egy ablak ami kiírja, hogy 80 %-os az akkumulátor.

    Szüntessék be a korlátozást vagy alapszinten legyen bekapcsolva de ki lehessen iktatni ha az ügyfél úgy gondolja. Az Apple a felhasználókért van és nem a felhasználó az Apple-ért. Ha a felhasználó azt kéri, hogy szüntessék meg ezt a funkciót akkor ne zagyváljanak, ne korlátozzanak mert sok vásárlót fog elveszíteni ha továbbra is önkényesen mások megkérdezése nélkül rontja a sebességet.

  68. 2 i6 van a családban a nejemé rendszeresen kikapcsolt tavaly télen. A táskájában olyan hideg volt hogy fogni is fajt a telefont. Az enyém néhányszor kapcsolt ki. Mindig akkor anikor lehűlt es indítottam valami CPU igényes feladatot. Altalaban videó volt.
    Alapból semmit nem vettem észre a lassításbol, a friss ios-bol annál inkabb. Minél tobb funkció annál lassabb a regi készülék. Ez tudjuk, szerintem ez soha nem fog változni.
    A regi telefonoknal azert nem volt ez problema mert nem akartak annyi craftot kivenni egyszerre az aksibol. A mostani “erős” CPU-k mikor felpörögnek igen nagy áramot akarnak felvenni az aksibol aminek feszültsége nagyon lecsökken igy mintha le merülne kikapcsol.
    Szerintem rendben van, igy lehet a teljes aksi kapacitást kihasználni. Az hogy nem tudunk rola azaz a mukodes mechanizmusról nem tudtunk. Az baj, de ez igy van egy éve amig a részletek ki nem derültek senkit nem zavart. Senkit nem zavart, hogy nem kapcsol ki. Azt pedig tudomásul vette hogy 1mp kesobb indult a Facebook. De ment!
    Amikor az automata indítási autómnak lemerült az aksi érdekes jelenség tortent. Minden oke volt de egyszercsak nem tudta beindítani. Mint kiderült ha 10,5 volt alá esik a feszültség akkor nem mennek tovabb azom a számítógépek amik indítják a kocsit. Megszakad az indítási folyamat. A kocsi nem indult maradt a parkolóban. Sokkal jobb lett voln ha kiírja hogy nem megy a radio, nem indítja az autó ablaktörlők, a GPS-t meg nem tudom miket. Ellenben az autó elindult volna.
    Elmegyek veszek egy aksit a problema megoldva. Ezzel szemben nem mentem sehova, kellett valaki aki elvisz aksi ert meg vissza egy egesz délelőttön ráment.
    Ezek elektronikai sajátosságok igy ég rendben van. De egy üzenet hianyzik! Aksid fos cseréld ki vagy lassabb telefonod lesz vagy kikapcsol. Ennyi. Januárban megoldják es majdnem mindenki boldog lesz.

  69. Jadeye, ebben teljesen egyetértek, lehet keresgélni máshol is hibát és lesz is. Igazából annyi csak, hogy Androidon hivatalosan kikapcsolható a frissítési zsarolás, illetve az Apple innovatívnak, legjobbnak állítja be magát. Magas lóról nagyot esnek és most sokan le akarják rántani őket, fogják is.

    Azért köszönet, hogy a tv béta valamivel megoldható a zsarolás elkerülése!

  70. Sziasztok! Én kb 2,5 hete cseréltem akkumulátort a készülékemben, mert már nem bírtam ki vele, csak egy fél napot, normál használat mellett. Elmondható az, hogy az akksi csere előtt bivaly gyors volt a készülék 10.3.3. alatt, meg is fogadtam, hogy soha se fogom felfrissíteni a telefonom az ios 11-re. Karácsonykor megleptek szüleim egy apple watch series 3-mal, nagy boldogság volt, minden happy, párosítanám a telefonommal az új eszközt (amúgy iPhone 6-om van), de nem engedett tovább, mert látja, hogy van szoftverfrissítés a telefonomhoz. Bár nem tudom, hogy mennyi újítást kapott az ios 11 watch alkalmazása, de kb 3 számlapért muszáj voltam felfrissíteni a telefonom, legnagyobb elkeseredésemre, és szüleim megnyugvása érdekében, mert most először kaptam az elmúlt 10 évben 10.000 ft-nál drágább ajándékot, de mivel 1 hónap múlva államvizsgázok, meg akartak lepni valami “naggyal”. Az ios 11 iphone 6-tal, zsír új akkumulátorral, használhatatlan. Egy pokol. Miden fagy, minden megáll, szöveges üzeneteket 10x gyorsabban leírom a képernyőn, mire méltóztat 1 darab betűt is beírni a chat részre. Youtube alkalmazás használhatatlan. A Facebook alkalmazás az esetek kb 60-70%-ában be sem tölt. Nem játszok rajta, bár gondolom, hogy ami eddig futott, most laggol mint állat. Ezt a szintű lassítást én nem tudom hova vélni. Teljesen újan vettem 3 évvel ezelőtt, amiért én 700 eurót fizettem ki a media markt-ban, de most ott tartok, hogy megint vásárolnom kellene egy iphone 8-at, mert ha 7-est veszek, akkor megint belassul a készülék, mert nem a legújabbat vettem meg. Rendelkezem egy ipad air 2-vel, azon örökké maradni fog az ios 10.3.3., ami tökéletesen működik vele. Macbook Airt vettem idén májusban és amint kibontottam és elindítottam már ajánlotta a frissítést, de biztos, hogy nem fogom feltelepíteni, mert “gondolom” belassul mint állat ez is, bármilyen kockázati tényezők vannak vele (csak office-t használok, valamint safarizok rajta). Sajnos ezt dobta a gép, és nem szeretnék telefont cserélni 1-2 évente, mert megjelent a legújabb. Ezt a készüléket 5 évre vettem, és ott tartok, hogy 3 év után használhatatlan. Ez volt az iPhone 4-emmel, 4S-emmel, és most a 6-osommal és ide sorolnám még az iPad 3-at is (ezért cseréltem le Air 2-re). Érdekes módon, ez a 4 készülék, azonnal belassult, mint atom, miután megkapták a 2-3-ik apple frissítést.

  71. @mgorilla: A második váratlan kikapcsolásnál vagnád a földhöz a telefont…???? Hihetetlen jó buli tényleg. Én az 5-nél szoptam vele. Imádtam, hogy 50% alatt bármikor bedobhatta a törülközőt. De ugyanilyen jó tapasztalatokat lehetett olvasni itt is meg minden más fórumon tavaly a 6/6s tulajoktól. Szinte élvezték. Az külön nevetséges, hogy 1 éve ott van ez, a kikapcsolgató telefonok már nem kapcsolgatnak ki, néhányan eszrevették, hogy mintha egy kicsit lasult volna, de működik, senki nem foglalkozott vele. Ehhez képest mi van most? Használhatatlan fos (így 1 év után, most szóltak nekik, hogy vegyék észre). Valóban élvezhetetlen lehet egy ilyen visszafogott maximális teljesitményű telefon, ha ehhez 1 év meg egy Geekbench tanulmány kellett, hogy a felhasználóknak feltűnjön. ????

  72. ef-dani

    Nekem sohasem kapcsolt ki a iPhone 6s Plus. Se az északi sarkon és se a szavannákon.

    Keressék meg a kikapcsolós sza*okat és hívják vissza vagy bánom is én, hogy oldják meg. Nekem nincs ilyen problémám . Ha Globális szintű a probléma akkor hívják vissza az összeset tervezési hiba miatt.

    Amúgy meg süket duma. Illetve a fedősztori.

    Kellenek a vásárlók az új telefonokhoz.

  73. @bika080:
    Ez egyedi eset, nem kellene az IOS11 update-től ezeket produkálnia. Csinálj egy restore-t.
    Amúgy kimondtad a varázsszót.
    “Teljesen újan vettem 3 évvel ezelőtt”
    Ne várd, hogy egy 4 generációval ezelőtti vas ugyanolyan gyors legyen mint az aktuális modell (vicc).
    Visszacseréltethetted volna a waccsot egy series 2-re (vagy 1-re) és máig használhatnád a hipergyors IOS10-et, ami amúgy IOS 9 után egy lassú használhatatlan fos volt (mikor mindenki vissza akart térni IOS9-re akkoriban). Jövőre az IOS 11 lesz a hiperszuper IOS a 12 meg egy bugos használhatatlan szar :D.

  74. Iphone 5s-em van de az Apple módszerét hagyuk is hibás az egész i6 i6s Se i7 széria és segitenek az embernek olcsóbban aksit cserélni 29 dollárért samsung 50 darab kigyuladt note 7 miatt visszahivta a szériát és volt normális kompenzácio ami 1 forintba se került a vevőnek nem hogy 29 dollárba csak hogy pártatlanok legyünk hogy az androidnál is volt probléma csak máshogy oldoták meg.https://youtu.be/DUjgwKDsPKI Itt meg hogy magyarosi megmondja már akkor hogy nem kicsi a probléma.

  75. @ef-dani: Nem is értem miért vagy ezen meglepődve, mikor talán az IOS10-után jött a nagy wifi botrány hogy amikor alszik a vas akkor lejön a wifiről és csak mobilneten figyel, addig ez fel sem tűnt senkinek, pedig előtte is így volt. Vkik feldobták mikor eszrevették és több hétig kellett bizonygatni, hogy ez nem új, hanem csak “perwollal mosva” . De mindig ez van ha vki talál olyant amit eddig kevesen vettek eszre, mert nem is fontos annyira erre köztudatba kerül, rögtön lesz nagy zúgolódás, majd elül az is.

  76. @mgorilla: Na ja az új telefonokhoz. Az android oldal ezt mennyivel kényelmesebben oldja meg, ott nincsen mese ha 2 éves a csúcs vas akkor is vehetsz újat ha szeretnéd a legújabb OS-t használni , vagy irány az xda és talán lesz rá főzött rom ami jó is.

  77. @bika080: Valami más lehet ott nálad az ok, csak meg kellene találnod, mivel sokan használják i6-on az új IOS-t és a zöme nem találkozik hasonlókkal, ami nem is magyarázható igazán a direkt lassításal.
    Nálunk a családban 2db 5S van és a pároméra azonnal felkerültek az új IOS-ek míg a nővéremén még a régi figyelt, de mivel nem találtunk lényegi különbséget a kettő között sebességben sem, hát arra is felkerült a 11 és teljesen jól teljesít.

  78. @bika080: Itt biztos valami gaz van. Ha lassabban is de nem szabadna nem elindulnia a programoknak. Ha mindenkinek ilyen szarul menne az i6 mar lazadas tort volna ki…

    Plusz azert szakmailag nem utal tul nagy ismeretre hogy egy i6-ost 5 evre vettel. PONT az i6-os megjelenese utan (amit mar AKKOR mondtak, tudom mert en is vettem, vegigjartam a modelleket) olyan RAM, CPU es hattertar fejlodesen mentek keresztul az iPhoneok hogy az biztosnak lehetett venni hogy nem a regire fogjak optimalizalni az iOS-t hiszen akkor hogy hasznalnak ki az ujak altal nyujtott lehetosegeket?
    Mar amikor kijott az i6 es kiderult hogy 1GB RAM van benne akkor mondtak hogy keves. Jelenleg 3GB a szukseges mennyiseg, az iOSt ennyihez fogjak meretezni (DE ami a nagyobb problema hogy az APP fejlesztok is!! akiknek semmi koze az applehoz ergo ezert folosleges az almat szidni). Van aki mar a 3-at is kevesli az X-ben (en ezt nem vettem eszre). En fognam a telefont es lecserelnem a helyedben. Patika allapotu 7-es 150ezer ami meg garis is.

  79. A regebbi telefonok azert nem kapcsoltak ki ilyen gyakran velemenyem szerint mert a regebbi CPUk teljesitmenye kozel nem volt ekkora mint most. Nem is futnak ezek a CPUk csak nagyon ritkan 100%-on na akkor nem birnak ezek a relative kis aksik (1600-1900mAh?) eleg kakaot leadni. Nem is kell hogy tul oregek legyenek eleg ha hideg van… Az i8-asban mar HAT mag van, es ezek tudnak egyszerre is mukodni! egy i4s – i5s ennek a toredeke volt… teljesitmenyben is meg mindenhogy.. ezert kellett volna elektronikailag kiegyenliteni (pl kondenzatorral) a teljesitmeny felvetelt vagy siman belerakni egy nagyobb aksit.

  80. @Agent_H: A hozzászólásodat enyhén szeméyleskedő (bár kivenni nem nehéz) és enyhén lenéző stílusban írtad meg. Tudom, hogy a mai technikai fejlődéseknek hála minden gyorsabb, szebb lesz, és, hogy minden technikai eszköznek megvan a tervezett elavulása, de én ezt az Apple esetében (más gyártótól származó számítástechnikai eszközzel nem rendelkezem), túl gyorsnak találom. Hiába az 1 gb ram, hiába az, hogy 3 generációnyi lemaradásban vagyok, de érdekes módon az ios 9, valamint az ios 10 működött a készülékemen, normálisan, és enm sírtam vissza a régebbi rendszert, egészen az ios 11-ig. Csináltam visszaállítást, de minden maradt a régiben (lassulások, akadozások). A “waccsot” ajándékba kaptam, valamint nem MO-i, csak azért, hogy kicseréltessem nem fogok autóba ülni, és 100 km-eket utazni, főleg úgy, hogy valószínűleg az áruház már nem árulja a series 2-t. Régebben a windows frissítések után nem éreztem azt, hogy win 7-ről xp-re kellene visszaállnom, vagy, hogy win 10-ről a 7-est vagy a 8.1-est kellene előnyben részesítenem, hiszen ezen oprendszerek a kb 8 éves laptopomon tökéletesen működtek.

  81. Vicc, hogy amikor valaki lassú telefonra panaszkodik egyből jönnek a szakértők akik megmondják, hogy “de hisz az epöl csak jófejségből lassít, cserélj akkut”, majd amikor megérkezik válasz, hogy “az már megvolt” akkor kijátsszák a restore-os joker kártyát. Majd amikor azután is lassú akkor “hát valami nálad lesz mert nekem 13db ájfónhatom van és mind jól működik bla bla bla…” Nézzetek egy kicsit magatokba és lássátok be, hogy általatok annyira babusgatott epöl is tud hibázni és nem csak a hiányos kommunikációról van szó ti is tudjátok, csak ennyi idő után már cinkes lenne magatoknak is bevallani. (már előre látom, hogy most jönnek a “de bezzeg a droid” kezdetű marhaságok…) Taps, taps…

  82. @mgorilla: A li-ion akkumulátorok így működnek. A kémiával, fizikával, biológiával az Apple sem tud szembe menni…

  83. ef-dani

    Más gyártónál máshogy működnek ?

    Csak az Apple” féle “ akkuk ilyenek ?

    Majd mutass már legyszives még egy gyártót aki szintén korlátoz az akku miatt.

  84. @pAnk: Ez a lassú meg társai, kérdem én mihez képest?! Csak mert minden IOS greneráció után jöttek ezek a lassú így meg lassú úgy, ergo már náluk álló telefonokról kellene beszélnünk, akik pl 5S-t használnak, de vmért az előző rendszerrel hasított az a vas ami mikor az említett előző rendszer kijött akadozott és szörnyű lassú lett. Szóval érdekes dolgok ezek és főként furcsák, pláne mikor egy teljesen jó IOS10-ről 11-re frissítés után osszeomlik adott vason minden és “használhatatlanná válik” holott a többségnek meg nincsen vele komolyabb baja, akkor miért is nem az illetőnél lehet vmi anomália? Ezt légyszi fejtsd ki nekünk tudatlanoknak bővebben, hogy megértsük mi is.

  85. bika080: a fejlodes sajnos v nem sajnos nem egyenesen aranyos az idovel. 5/5s/6 1GB RAM, 6s/7/8 2GB, X/7-8plus 3GB.. ez csak egy pelda. ez ugyanigy van droid oldalon is. 11-es ios eseteben mar nem az 1GB az optimalizalando cel…

  86. bika080: az apple nem foglalkozik az appok altal okozott gubancokkal sajnos. es mivel no a felulet apikon keresztul az appok es az ios kozott egyre tobb a felulet amin keresztul bele lehet kontarkodni az iosbe appokba (nem ugy hasznaljak az APIkat az appok ahogy az appke azt tervezte)… ezert no a restore szuksegek szama velemenyem szerint. ez van. kb ez az ara az appok kozti funkcionalitasoknak.

  87. Én csak azt akarom megérteni, hogy más gyártónál miért nem kapcsolnak ki 5°-ban a telefonok és miért nincs szükség órajelcsökkentésre.

    Cinizmus : én most az epöl helyében (hisz ők annyira környezettudatosak, hogy még fákat is ültetnek a bemutatóterembe) felemelném az akkucsere árát 1500$-ra ezzel rákényszeríteném a júzereket, hogy a régi rossz akkujukat használják tovább még ha lassú is a rendszer (de nem baj mert a bariknak megmagyarázom, hogy ez jó), ezzel óvva a környezetet. Mert ugyebár most a csereakkuk miatt iszonyatosan fogjátok károsítani. Pont.

  88. @kchris: Sajnos az akadozás, valamint a lassulás a gyári ios alkalmazásokban is fel lehet fedezni -» kamera app lassabban nyílik meg, amitól megreccsen az oprendszer, üzenetekben begépelem a leírandó szöveget, majd gondolkodás után beírja a rendszer is, control centert felhúzva megfagy a készülék, ugyanígy viselkedik, amikor fentről lefele lehúzom az értesítéseket, térképek alkalmazásra elég sokat kell várni, és nem volt megszokott, valamint ami a legrosszabbul érint az, hogy a bluetooth késleltetve működik, hiszen zenét a bluetooth-os autórádiómmal játszok le telefonról, és a számváltások nem azonnal, hanem másodpercek elteltével lépnek életbe, olykor azt hiszem, hogy meg sem nyomtam a léptetést, ekkor kaotikus másodpercek lépnek fel, mert akarva/akaratlanul is oda kell rá figyelnem. Most az, hogy a safari nem jegyzi meg a weboldalakat, vagy 3 másodperc helyett 8 másodperc alatt hozza be a tartalmat, nem érdekel, mert ez még relatíve “gyors”. Ezeket csak azoknak az iPhone 6-os felhasználóknak írom, akik vacilálnak, hogy frissítsenek-e vagy sem, bár valószínűleg a legtöbbje már ezt megtette. Lehet, hogy az én esetem kivételes eset, de nem hiszem. Rokonaim is iphone felhasználók, mindig felrakják a legfrissebb ios-t, őket nem zavarja a lassulás, mert az ő elmondásuk szerint “van idejük kivárni, nem sietnek”. Sajnos én ahhoz szoktam hozzá, hogy a telefonom működik, és nem ahhoz, hogy körülményes használni.

  89. @mgorilla: ezeket már mind megírtuk, a fenti cikkben linkelve van az Apple nyílt levele is. pontosan miért linkeled ezeket? úgy értem, van bennük bármi olyan, ami ne lenne benne az Apple közleményében, illetve ne hangzott volna még el?

  90. Videoban most láttam először. Ez nem a nyílt levél. Ha vkit érdekel. Engem igen.

  91. Vaki világíjjon már fel, mit jelent valójában az hogy az akksi pl 85%os? Ugyanazt a feszt adja le, ugyanazzal az erősséggel, akkor mi változik?

  92. @mgorilla: Minden li-ion akku ilyen. Attól mert nem cikkeznek róla, ez mindenkinél probléma. Az Apple úgy gondolta (és ezt tapasztalta is tavaly), hogy a váratlan kikapcsolás sokkal rosszabb felhasználói élmény, mintha az amúgy is bőséges erőforrástartalékból visszavesz. Ott baszták el, hogy nem szóltak róla egy értesítésben, hogy “romlik az akku, cseréltesd ki, különben”. Más kérdés, hogy ez olyan szinten volt észrevehetetlen, hogy senkinek sem tűnt fel mióta bevezették… ????

  93. @dnp:
    A kapacítása csökken, hiába van 100%-ra feltöltve akkor is csak 85%-nyi energiát képes tárolni az eredeti kapacításához viszonyítva.

  94. @Agent_H: Szerintem nem értetted dnp kérdését. Ezzel Ő is tisztában van, de arra kíváncsi, hogy egy akku attól, hogy csak 85% energiát képes tárolni, miért törvényszerű, hogy idő előtt hirtelen (és itt a hirtelenen van a hangsúly) kikapcsoljon? Miért nem képes a telefon a valós fennmaradó energiát kijelezni? Ennek fényében teljesen szükségtelen lépés az órajel-lassítás, hisz ha látom, hogy gyorsan csökken a százalékjel melletti szám, akkor úgy osztom be a telefonom. Vagy tévedek?

    @ef-dani: Lehet, hogy minden Li-Ion akku ilyen, de nekem még soha nem volt egy telefonom sem, ami akárcsak egyszer kikapcsolt volna hirtelen 20-30%-nál több év használat után a régi akku miatt. Ez megint kicsit olyan epöl féle “innovációnak” tűnik.

  95. @Agent_H: A kapacitas csökkenése csak következmény. Nem képes ugyanarra a teljesítményre az akku, ami kéne a rendszernek. Ezért kapcsolnak ki.

  96. @Agent_H: Úgy látszik nem értetted dnp kérdését. Ezzel Ő is tisztában van, de arra kíváncsi, hogy egy akku attól, hogy csak 85% energiát képes tárolni, miért törvényszerű, hogy idő előtt kikapcsoljon? Miért nem képes a telefon a valós fennmaradó energiát kijelezni? Ennek fényében teljesen szükségtelen lépés az órajel-lassítás. Vagy tévedek?

    @ef-dani: Értem, hogy minden Li-Ion akku ilyen, de nekem még egy telefonom sem kapcsolt ki hirtelen 20-30%-nál több év használat után. Pedig azokban is leharcolt akkuk voltak már. Ez megint valami sajátos epöl “innováció” lesz…

  97. Soha nem volt még olyan telefonom ami 10-20-30 vagy 40% nál csak úgy kikapcsolt volna. Jelenlegi (egyik) telefonomban egy 2,5 éves az aksi muzsikál.(Note 4) Kutya baja.Nem lassul a telefon, nem kapcsol ki.Akkor ez mi? Apple ezt miért nem tudja megcsinálni? Miért kell mindenképp kompromisszumot kötni? Amúgy meg észrevették az emberek csak nem tudták mire vélni. Nagyon sok külföldi forumon fent vagyok, és rohadt sok panasz van/volt a sebességre.

    Ez pl egy 2017 áprilisi fórum beszélgetés, és már itt írjak hogy aksi miatt Apple korlátozza a teljesítményt.

    https://discussions.apple.com/thread/7911245

    Az egy dolog hogy a média most kapta csak fel…

  98. @AppleFan: ahogyan az Apple közölte, az iOS 10.2.1-ben jelent meg ez a funkció. az iOS 10.2.1 pedig 2017. január 23-án jelent meg, tehát utána már bármikor lehettek ezzel kapcsolatos tesztek, tapasztalatok.

    ameddig nem volt 10.2.1, addig váratlanul kikapcsolhattak az adott készülékek: https://szifon.com/2017/02/25/varatlanul-kikapcsol-az-iphone-od/

    cellahibás akkumulátorok gond nélkül kikapcsolnak akárhány %-os töltöttségnél, majd be sem kapcsolnak, míg töltőre nem dugod, és utána rögtön jócskán 1-5% feletti töltöttséget mutatnak bekapcsolás után. ha például 68%-on volt, mikor magától kikapcsolt, töltőre dugás után is e körüli értéket mutat majd, miközben nem volt hajlandó amúgy töltő nélkül bekapcsolni.

  99. Az nyílvánvaló volt, hogy itt mindenkinek van olyan nem Aple telefonja, aminek le van harcolva az akkuja és mégsem kapcsol ki ????

  100. @AppleFan: és hány ciklus van benne? mekkora a teljesítménye az eredetihez képest? mert ha az utóbbi nem sokat változott akkor érthető hogy nem kapcsol ki, meg nincs vele gondod 🙂

  101. @AppleFan: Akkor már csak a nick nevedet nem értem! No meg azt hogy amennyiben ennyire jók a Note akárhányak, gondolom az utódok még jobbak minek is küzdesz ha küzdesz apple telefonokkal? Vagy mazochista vagy és azért, vagy nincs is apple telód az említett Note 4 óta, hiszen az annyira bevált, vagy csak akkuja? 🙂

  102. @ef-dani: Naná! 🙂 Nekem van egy 16 éves Siemens S55-m és az első akkuval megy, már ha bekapcsolom néha napján. Persze nem tart sokáig a teljes feltöltés, de pár órára elegendő lehetne, kb fél napra. 🙂
    De akad egy i4-em is amiben szintén eredeti az akku és a megjelenés évéből származik és teljesen jó a vas ahogyan van, ja bocs az apple termék, így nem ér a felsorolásban említeni.

  103. Van mind a kettő igen. iPhone 3gs,4,5,most meg 5s. Sőt windows telefonom is volt. Nem ragaszkodom csak egy platformhoz, nem tudom ezzel mi a baj.Látom nem értetted vagy csak nem akarod a lényeget.Írhattam volna a Nokia lumiát is. Miért is kellene feladni vagy a teljesítményt vagy az aksi időt? Tegyenek bele nagyobb, jobb aksit.Ne 1800 mAh-s aksit tegyenek bele hanem 3500-4000-et mint a konkurencia.Amúgy a nick nevem… Jadeye/Admin tudja hány éve csatlakoztam a bloghoz. Szerintem évekkel előtted. Akkor meg nagy fan voltam, most inkább csak user aki nem vak.???? Boldog Új évet mindenkinek. ????

  104. @AppleFan: Ja évekkel, akkor sokáig nem voltál vszinű mert miután csatlakoztam az i4 lett az első applefonom jó darabig nem láttam a nickedet itt, de mindegy ez nem verseny, ha előbb akkor előbb legyél rá büszke és BUÉK!
    Én nem vagyok és nem is leszek fan csak látom a konkurencia hibáit és inkább ezzel kötök kevesebb kompromisszumot teloban mint azokkal. Abból van tablet amit használok, mert annál ott a kevesebb kompromisszum, meg noti amit szintén de másra használok. Persze ez az én álláspontom, mert mások a felhasználási szokásaink, vagy más dolgokra használjuk adott kütyüinket, nekem ezért is elég az SE méret telóban, s nem is akarok nagyobbat, ha nem lesz muszáj és lesz folytatása értelmes módon.

  105. BÚÉK!

  106. Akkor ha jól értem amikor töltőre van csatlakoztatva a telefon, akkor újra 100% teljesitménye lesz a processzornak függetlenül az aksi állapotától ? Persze ha ez a valós oka a lassitásnak.

  107. @DeTam: Nem, mivel amikor kihasználná a maximális teljesítményt, akkor az önmagában is hőt termel, hát még ha kapja is a töltést folyamatosan, így le fog szabályozni.


Add a Comment