Váratlanul kikapcsol az iPhone-od?

Korábban is írtunk már, hogy néhány iPhone 6s készülékben hibás lehet az akkumulátor, és emiatt váratlanul kikapcsolhat az iPhone. Erre az Apple csereprogramot is hirdetett, ahol te is ellenőrizheted, hogy a készüléked beleesik-e abba a szériába. Illetve Mit tehetünk, ha váratlanul újraindulgat iPhone-unk, iPadünk vagy iPod touch-unk 2017 december 2-től?

Időközben azonban kiderült, hogy ez nem csak hardveres, hanem szoftveres hiba is lehet. Erről egyébként az Apple elég szűkszavúan nyilatkozott a legutóbbi frissítésben, azonban most már kijelentették, hogy 80%-kal csökkent a regisztrált váratlan kikapcsolások száma az iPhone 6s készülékek esetén. iPhone 6-nál ez a szám 70%, ami azt jelenti, hogy a maradék tényleg már hardver hiba.

Amennyiben váratlanul kikapcsol az iPhone készüléked, érdemes megnézni, hogy a legfrissebb szoftver van-e fent rajta, illetve ellenőrizni, hogy iPhone 6s esetén beleesik-e a hibás akkumulátorok közé a sajátunk. Amennyiben nem esik bele, akkor is érdemes elvinni az Apple-höz garancia időn belül. Ha pedig már nem garanciális a készülékünk és a szoftver frissítés sem segített, akkor érdemes cseréltetni az akkumulátort, ez megoldhatja a problémát.

Régebbi készülékek esetén nagyobb a valószínűsége annak, hogy tényleg hibás az akkumulátor és nem szoftveres problémáról van szó. Így ott is érdemes felkeresni a szervizpartnerünket és kicseréltetni az akkumulátort.

A TechCrunch-nak tett nyilatkozatban a fenti számok mellett azt is elmondta az Apple, hogy most már újraindul majd a készülék, ha hibás az akkumulátor és ezentúl nem kell töltőre dugni, ami rendkívül idegesítő volt.

Az Apple.hu oldalon egyébként bővebben olvashatunk arról, hogy hogyan javítsunk az akkumulátoron. Érdemes ide kattintani és elolvasni a tudnivalókat. Az iOS 10.2.1 óta pedig, ha hibás az akkumulátorunk, vagy cserére szorul, akkor a rendszer ezt ki is írja a Beállítások, Akkumulátor menüpontban felül.

Mit tehetünk, ha váratlanul újraindulgat a készülékünk december 2-től?

A hiba kiküszöbölhető a helyi értesítések kikapcsolásával, illetve a dátum december 1-re visszaállításával, majd ezután az időközben megjelent iOS 11.2 telepítésével. Nézzük részletesen, mit lehet tenni, ehhez kattints ide: Mit tehetünk, ha váratlanul újraindulgat a készülékünk december 2-től?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Az nem lehet, hogy azért csökkent a váratlan kikapcsolódások száma, mert már nincsen mínusz hőmérséklet? Mármint voltak extrém esetek, amihol plusz 4 foknál is kikapcsolt, de a többség akkor is mínusznál tapasztalhatta ezt.

    Voltam múltkor hivatalos Apple boltban, iPhone 6s-em csere programba esik a serial alapján, amit meg is erősítettek, de az iOS-em beta mivolta miatt nem voltak hajlandóak végrehajtani a cserét.
    A) másnak is volt ilyen gondja? ez egy bevett gyakorlat? hol kellett volna erről olvasnom?
    B) vigyázat! beta iOS-el nincs hivatalos szervíz!

  2. @gurgox: béta iOS-t semeddig nem tart visszatenni a hivatalos verzióra. a béta verzióra való hivatkozással való elutasítás egyébként marhaság, főleg amióta van nyilvános béta is, amit bárki feltehet, ugyanakkor adott esetben problémázhatnak rajta.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!