fbpx Skip to content

Hat héttel az iOS 10.2 megjelenése és négy béta változat után az Apple kiadta az iOS 10.2.1-et.

Az új kiadás most a hibák és teljesítmény javításait hozta magával.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 10.2.1 hibajavításokat tartalmaz, valamint növeli iPhone vagy iPad biztonságát.

Jailbreak?

A legfrissebb jailbreakelhető verzió jelenleg a 10.1.1, erről itt írtunk részletesen: Yalu semi-tethered jailbreak a Cydia Impactor használatával.

Azon készülékek esetén, amelyekre telepíthető az iOS 10, az Apple nem írja alá már a 10.1.1-et sem, így az nem tehető vissza. Az Apple által aktuálisan aláírt szoftververziók ebben a cikkünkben kérdezhetőek le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Letöltés

Az új build száma 14D27, ami bármely készülék esetén már automatikusan elérhető, ha még csak most frissítenénk korábbi iOS-verzióról, tegyük azt akár OTA, akár az iTunes használatával. Ez egyúttal megegyezik a legutóbbi béta buildjével is, így akinek az van a készülékén, annak a hivatalos verzió nem fog megjelenni frissítésként.

Ha valaki szeretné lementeni a 10.2.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Olvasd el a hozzászólásokat is

49 Comments

  1. Plusz jött: MacOS Sierra 10.12.3.

  2. iphone 6 plus-ra nincs új info a jailbreakről? (ugye a yalu-s elvileg csak i7-el megy)

  3. “Az új kiadás új funkciókat és szokás szerint a hibák és teljesítmény javításait hozta magával.”
    Az új funkciók felsorolása valahogy kimaradt a cikkből, bár a hibajavítások felsorolása sem lett túlzásba víve. Mi változott ebben a kiadásban?

  4. @Jecy: nem maradt ki semmi, egyszerűen ennyit ír a frissítésről az Apple, amit a cikkben látsz.

    A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:
    Az iOS 10.2.1 hibajavításokat tartalmaz, valamint növeli iPhone vagy iPad biztonságát.

    az “új funkciókat” részt töröltem.

  5. Ez a kétlépéses hitelesítés jó, de visszaálítás után kéri még a teló aktiválásakor nem kapom meg az sms-t . ???? Ha kihagyom és utólag csinálom meg alkor meg az iTunes folyton azt írja , hogy beállitás új telefonként vagy biztonsági mentésből állítsam vissza?
    Visszaállítom és újra ezt írja. Mi lehet a megoldás ?

  6. Lekarmolt a seggemig az ideg, de sikerült kikapcsolni a kétlépéses hitelesítést. Túl van ez már bonyolítva.

  7. A 2 lépéses hülyeséget én is kikapcsoltam, de amíg nem és az SMS-t nem lehet elolvasni, kértem helyette hívást és úgy oké volt

  8. Ebbe a 10.2.1-be amit észrevettem iphone 5s,hogy nincs benne a tv vagy mi , megit videok. Picit több maradt a tárhely és valamivel gyorsabb lett a teló.

  9. @bertlan24: Igen, a kétlépéses hitelesítés ha csak egy eszközöd van elég körülményes, ha van több eszközöd, akkor már jól működik, persze ha nem egy időben van az összes frissítve.

  10. Azt megkérdezhetem hogy hogyan kell kikapcsolni? Én is múltkor ezzel szenvedtem de nem találtam…

  11. https://appleid.apple.com/
    Apple-fiók kezelés.
    Ezen a linken be kell lépni az apple id fiókodba. És ott tudod csak kikapcsolni .

  12. Sajnos a bt hiba továbbra is fenn áll, és nem csak a fülesnél, hanem az apple watch-nál is többször észre vettem, hogy megszakad a bt kapcsolat.
    Tényleg ennyire szarnak rá, és képtelenek kijavítani ezt a hibát ? ????????????

  13. @Littlebacsi: Ez a gond csak nálad van. Nálam soha de soha nem szakadt még meg a BT kapcsolat…

  14. Nálam ugyanúgy fennáll a bluetooth hiba, autós kihangosítónál, ha hívnak megszakad, ha felveszem, ln tudok hívni hiba nélkül. Kipróbáltam 5c,5s 6 al is, amelyiken ios 10 volt mindnél ugyanez a hiba. I5 9.3 IOS el semmi probléma.

  15. Audi gyári kihangosítóval csinálja A4, A6 ban plusz Seat ban ugyanezt, bazi idegesítő, hogy ha hínak ki kell nyomkodnom és visszahívni mindenkit.

  16. @Littlebacsi, @hajkid: hálózati beállítások törlése volt már? az Apple Support felé sikerült jelezni a problémát?

  17. Bt gondom nekem is van. I 6s, bmw gyári kihangosítóval. Kapcsolódás után közvetlen, híváskor ledobja a kapcsolatot. 10 előtt ilyen gond nem volt

  18. @petyus33: hálózati beállítások törlését megpróbáltad?

  19. @expa: Rosszul tudod NEM csak nálam van probléma a bt-al.
    Attól, hogy nálad nincs gond, nem jelenti azt, hogy akkor senki másnál ne lehetne probléma, sőt, elég sok felhasználónak van ugyanilyen problémája.

  20. @Jadeye: Igen, természetesen próbáltam már mindent, amit csak meg tudtam tenni, az már mind meg volt, sajnos érdemi változást egyik sem hozott.

  21. Iphone 5-on frissitett valaki a verziora?Ha igen hasznalhato marad a keszulek?ios 9.3.5-on vagyok jelenleg de gondolkozom a frissitesen.Tegyem ne tegyem?

  22. Nálam is megvan a bt. hiba. Híváskor -nem mindig- leszakad és lefagy a készülék. Tök kellemetlen mikor a főnököm hív. Azt is megcsinálja, hogy én hívok, nem hallk semmit ott kicsöng. Újra hívom és lecsesznek, hogy majd visszahív ha ráér. A központ sosem veszi fel, mindig visszahív a cégesről.

  23. Nem hinném, hogy a hálózati beállítások törlése megoldaná, 3 különböző telefon csinálja IOS 10 alatt. Amikor a 9.3at még vissza lehetett tenni, akkor jó volt a 9.3-al, csak utána megint frissítettem, gondoltam csak megoldják. Csak a 10-el van a gond. És érdekes módon a kimenő hívások teljesen rendben vannak, csak a bejövőnél szakad meg.

  24. @hajkid: a “nem hinném” biztosan nem fogja megoldani, vesztenivalód meg gyakorlatilag nincs. de akkor Apple Support.

  25. I5 -ön mintha javult volna az üzemidő.

  26. A hangposta melletti piros pötty még mindig felugrik időnként. Más is tapasztal ilyet?
    Decemberben mikor megvettem, nem volt ilyen. Azóta jelentkezik ez, mióta frissítettem a két utóbbi verzióra.

  27. Night-, vagy Popcorn mode?
    Oedig vártam nagyon! 🙁

  28. @Zolivep:
    Frissítettem,és nálam már nincs pötty!

  29. @Zolivep: Frissítettem,és már nincs pötty!!

  30. Miért ki mondta hogy a 10.2.1-ben benne lesz?

  31. @zsozso2122: nem volt szó arról, hogy a 10.2.1-ben érkezne ilyesmi, az a 10.3-ról szóló pletykákban merült fel, amiből pedig egyelőre nincs elérhető béta.

  32. Kinn a 10.3

  33. @Littlebacsi: és többiek, nálam is van BT gond. Én csináltam bugreportot, és hétvégén (1 hónap után) küldött Apple egy mailt, ami szerint fel kell tennem egy Bluetooth Logging Profilet, majd amikor tapasztalom a szakadást, feljegyzem az időpontot, nyomok egy hangerő + és hangerő – és kikapcs gombot, akkor egyet rezzen a telefon. Ezután szinkronizálom iTunes-szal és a logokat becsatolom a hibajegyhez. Szóval most ezt fogom tenni. De legalább megnézte valaki a tickettemet.
    Tehát azt javaslom, mindenki csináljon hibajegyet, mert NEM IGAZ hogy rá se néznek. Egyébként nekem eddig kizárólag a fülesemmel szakadt meg, az autóm gyári kihangosítójával nincs semmi gondja. (Alfa 159 Blue&Me)

  34. @Kovács Péter: És amikor elküldöd a logot, akkor is fognak válaszolni amíg nem oldódik meg a problémád. Nyáron több ilyen köröm is volt, mind iOS-en, mind macOS-en.

  35. Na akkor maradok iOS 9-en az i6-tal, bár nagyon rühellem, hogy néhány mp szünet után eldobja a kapcsolatot az AirPlay az AirPort Express-szel, miközben az egyik 4S meg atom stabilan tartja iOS 6-tal (a másik 4S iOS 9-cel szintén eldobja). De ha jól sejtem, nem hogy megoldották volna többek között ezt is, gyártottak még pár bugot 🙁

  36. @Guntramsdorf:
    Jó neked. .-)
    Nekem sajnos időnként jelentkezik.
    Van mikor ott piros pötty kilépek majd újra be és eltűnik. A következő megnyitáskor ismét ott van.
    A fene se érti…
    A bluetooth nálam is rakoncátlankodik Jabra Drive kihangosítót használok.

  37. Sziasztok, a Bt hiba engem is nagyon idegesít, fülesnél minden hívás után ki kell kapcsolni majd újra bekapcsolni, hogy a következő hívást fogadni vagy kezdeményezni tudjunk. jó lenne ha rendbe raknák. a 6s eredeti verzió illetve az első frissítés a nyáron nekem még jó volt aztán kakukk

  38. @Szabó László: @Zolivep: bugreport.apple.com 🙂 Nem ördöngősség. És akkor legalább elmondhatjuk, hogy megtettük amit lehet.

  39. Tipp: Jabra BT2046 füles, működik hibátlanul (tényleg!) ha valaki nagyon unná a helyzetet. 5k, és bárhol kapható. Emiatt nem adtam el az i6S-t.

  40. Sziasztok! Kijelző fényerejével senkinek nincs problémája? Nálam időnként csökken, majd magától visszaáll az én beállításaimra. Ez mitől lehet? Frissétés óta van ez.

  41. @promary: automatikus fényerő? night shift? alacsony töltöttségű mód?

  42. @Jadeye: természetesen ezek ki vannak kapcsolva. A night shift időzítésre van állítva 22:00-7:00-ig. Ezért nem értem…

  43. Üdv!
    Frissítés óta a füles gombjai nem működnek, pedig a macbookon meg igen, tiszták is a gombok. Mi lehet a baj? Köszi előre is!

  44. @Reményi Mámor: megoldódott, tele volt zsebpiszokkal 🙂

  45. Üdv mindenki!
    Remélem jó helyre írok.
    Az lenne a problémám, hogy restore-oltam az iPhone 5-ömet. iOS 10.2-ről frissítette iOS 10.2.1.-re. A telefon indítása után nem kaptam meg sms-ben a Two-Factor Authentication kódot. Újra restore-oltam, de a probléma ugyanúgy fennáll. Kivettem a SIM kártyát, majd visszatettem, de még mindig semmi.
    Segítséget megköszönnék!

  46. @mrdeet: és ha nem jelentkezel be? Aktiválod, majd pedig az iOS beállítása után, jelentkezel be.

  47. @admin: ott csak olyan volt, hogy beléphettem másik icloud azonosítóval. de közben megoldódott. a restore előtti biztonsági mentés visszatöltése javította a hibát.


Add a Comment