Így használd az iOS 12 egyujjas, multitasking gesztusait iPaden

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 12 iPhone X-stílusú multitasking gesztusokat kínál iPadhez, így a felhasználók különféle gesztusokat is használhatnak, amelyek a sokoldalú Home gomb legfontosabb funkcióit váltották ki.

Az iPhone X tavaly szeptemberi bemutatásakor az Apple széleskörű gesztusokat vezetett be az iOS 11-ben, így a Home gomb hiánya ellenére is tökéletesen lehet használni a készüléket.

De ennek ellenére is volt néhány hiányosság, így a vállalat az iOS 12-ben további változtatásokat hajtott végre, hogy tökéletesebb felhasználói élményt biztosítson a felhasználóknak. Az iOS 12-nek köszönhetően iPaden is használhatunk hasznos gesztusokat, erről írt az iDownloadBlog. Az egyujjas, multitasking mozdulatok a következők:

  • Visszaugrás a kezdőképernyőre
  • Belépés a Vezérlőközpontba vagy Értesítési központba
  • Dock megjelenítése
  • Alkalmazásváltó megjelenítése
  • Keresse meg a legutóbb használt alkalmazásokat

A videó azt is bemutatja, hogy ezek az egyujjas mozdulatok nagyban megkönnyítik az iPad használatát, tehát érdemes használni ezeket a gesztusokat. Természetesen az iOS 12 még mindig támogatja az összes korábbi iPad multitasking lehetőségeket, beleértve többek között a kép a képben és az osztott nézet funkciókat.

Ti használjátok multitasking mozdulatokat?

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!