iOS 12: kibővül az akkumulátor menüpont

Az iOS 11.3-mal az Apple egy új menüpontot adott nekünk, ahol megnézhetjük az akkumulátor állapotát, és kiírja a rendszer azt is, hogy éppen korlátozza-e a sebességet az akkumulátor miatt.

Kibővített akkumulátor funkció

Az iOS 12-ben ez a menüpont kibővül, most már részletesen láthatjuk az akkumulátor használatot 24 órára és 10 napra visszamenőleg is, sőt, azt is mutatja, hogy mely alkalmazások mely időpontban merítették a készüléket, illetve hogy mi magunk mennyi időt töltünk kijelző előtt, és mennyit volt zárolva a készülék. Ezekből az is kiderül, hogy például a háttérben beakadt-e egy alkalmazás, vagy csak szimplán mi használjuk sokat a készüléket. 🙂

 

A fenti két képen láthatjuk az új menüpontot. Az Apple még csak részben fordította le magyarra, de a felső zöld grafikon jól mutatja az akkumulátor használatát az elmúlt 24 órában, mikor merült, mikor tettük töltőre (zöld villám jel), illetve ha rákoppintunk, akkor óráról-órára is ellenőrizhetjük a részleteket. A második, Activity grafikonon pedig azt látjuk, hogy mikor használtuk a készüléket (Screen On), illetve mikor nem (Screen Off).

Eddig is volt arról információnk, hogy mennyit futott egy alkalmazás a háttérben, vagy éppen mi mennyi ideig használtuk, de ezt most már az akkumulátor töltöttséghez is köthetjük a grafikonok segítségével. Pontosan láthatjuk, ha az akkumulátor időnk nagyságrendekkel kevesebb egy app miatt, amit éppen használunk, vagy éppen a háttérben fut. Napra lebontva is láthatjuk az iPhone, vagy iPad akkumulátorának használatát, így könnyedén kiderülhet, hogy mi miatt merül a készülék.

Az Apple rengeteget fejlesztett az akkumulátor állapotára vonatkozó részletek megjelenítésén, és ez még csak a második béta verzió az iOS 12-ből, így további információkat kaphatunk majd a jövőben ezzel kapcsolatban.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!