fbpx Skip to content

Az iOS 11.3-mal az Apple egy új menüpontot adott nekünk, ahol megnézhetjük az akkumulátor állapotát, és kiírja a rendszer azt is, hogy éppen korlátozza-e a sebességet az akkumulátor miatt.

Kibővített akkumulátor funkció

Az iOS 12-ben ez a menüpont kibővül, most már részletesen láthatjuk az akkumulátor használatot 24 órára és 10 napra visszamenőleg is, sőt, azt is mutatja, hogy mely alkalmazások mely időpontban merítették a készüléket, illetve hogy mi magunk mennyi időt töltünk kijelző előtt, és mennyit volt zárolva a készülék. Ezekből az is kiderül, hogy például a háttérben beakadt-e egy alkalmazás, vagy csak szimplán mi használjuk sokat a készüléket. 🙂

 

A fenti két képen láthatjuk az új menüpontot. Az Apple még csak részben fordította le magyarra, de a felső zöld grafikon jól mutatja az akkumulátor használatát az elmúlt 24 órában, mikor merült, mikor tettük töltőre (zöld villám jel), illetve ha rákoppintunk, akkor óráról-órára is ellenőrizhetjük a részleteket. A második, Activity grafikonon pedig azt látjuk, hogy mikor használtuk a készüléket (Screen On), illetve mikor nem (Screen Off).

Eddig is volt arról információnk, hogy mennyit futott egy alkalmazás a háttérben, vagy éppen mi mennyi ideig használtuk, de ezt most már az akkumulátor töltöttséghez is köthetjük a grafikonok segítségével. Pontosan láthatjuk, ha az akkumulátor időnk nagyságrendekkel kevesebb egy app miatt, amit éppen használunk, vagy éppen a háttérben fut. Napra lebontva is láthatjuk az iPhone, vagy iPad akkumulátorának használatát, így könnyedén kiderülhet, hogy mi miatt merül a készülék.

Az Apple rengeteget fejlesztett az akkumulátor állapotára vonatkozó részletek megjelenítésén, és ez még csak a második béta verzió az iOS 12-ből, így további információkat kaphatunk majd a jövőben ezzel kapcsolatban.

[newsletter_signup_form id=9]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for kchris kchris says:

    ez igy tok szuper! de az hogy 24h/10nap amit ki lehet valasztani, es nincs az hogy az utolso toltes ota, kb nem is er sokat.

  2. De ott a grafikon, láthatod mikor töltötted fel! :slight_smile: Az nem elég?

  3. Tök jó, de ha a teló egy töltéssel el ketyegne 2-3 napot, nem kellene ez az egész menü se…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for zsozso2122 Avatar for kchris Avatar for SzifonAdmin