fbpx Skip to content

Megérkezett a december, jön a Mikulás, mindjárt itt a karácsony, és nem csak az ünnepek előtt, hanem utána is sokan gondolkoznak iPhone vásárláson. Kérdés, melyik iPhone-t vásároljuk meg? iPhone 7, vagy esetleg iPhone 8, vagy mi a helyzet a hivatalosan már nem elérhető iPhone X-zel? Vajon megéri az iPhone XR? Rengeteg készülék közül választhatunk, (ezt Steve Jobs biztos nem hagyta volna) és már mi is azt mondjuk, hogy nehéz a választás.

Melyik iPhone-t vásároljam meg?

Az iPhone vásárlást rögtön két részre kell bontani: új és használt készülékek. Először ejtsünk szót arról, hogy ha valaki új iPhone-t akar vásárolni, akkor mire figyeljen, mit érdemes 2018 év végén, 2019 év elején, közepén megvenni. Újabb iPhone-t az Apple nagyjából 2019 őszig nem valószínű, hogy be fog jelenteni, így aki most szeretne, nyugodtan vásárolhat, nem kell várnia. Vágjunk bele!

Új iPhone 7 és 7 Plus, vagy iPhone 8 és 8 Plus?

Miután az Apple megszüntette az iPhone SE forgalmazását, a helyét az iPhone 7 és 7 Plus valamint az iPhone 8 és 8 Plus vette át. Igaz, itt-ott még lehet iPhone SE-t kapni, de én azt mondom, hosszabb távra nem éri meg már megvenni, annak a készüléknek a hardvere most még elég, de a jövőben kevés lesz, és több funkció sem érhető el rajta sajnos.

iPhone 8 teszt, vélemény

Az iPhone 7 és iPhone 8 között jóformán nincs különbség. A kamera hardveresen megegyezik, az ujjlenyomat-olvasó ugyanaz, kialakításban mintha ikertestvérek lennének, egyedül a sebesség és a vezeték nélkül töltés az, amiben az iPhone 8 jeleskedik. A Plus-ok között sincs különbség, itt megkapjuk a portré módot, illetve a nagyobb kijelzőt. A Portré módról ebben a cikkünkben írtunk korábban: Kipróbáltuk az iPhone 8 Plus és az iPhone X új Portrémegvilágításait.

  • Az iPhone 7 induló ára hivatalosan 179.990Ft
  • Az iPhone 8 induló ára hivatalosan 239.990Ft

Tehát a készülékek között van jóformán 60.000Ft, ami nem kevés pénz, és aki ebben a szegmensben keres telefont, bizony el fog rajta gondolkozni, hogy neki elég az iPhone 7. Én is azt vennék. Az iPhone 7 sebességre bőven elegendő a következő 2-3 évben, probléma nélkül használhatjuk. Ugyan az iPhone 8 tényleg sokkal gyorsabb, de szerintem az itt nem éri meg a felárat, és a vezeték nélküli töltő sem élet-halál kérdés. A 8-at akkor éri meg megvenni, ha mondjuk 6s-ről váltunk, és 3+ évben gondolkozunk. Amennyiben mondjuk iPhone 5, 5s, 6 lenne a jelenlegi készülékem, nem költenék többet, elég lenne nekem a 7-es, főleg hogy az előbbiekhez képest még a kijelző is nagyobb, azt is meg kell szokni. Szeretni fogjátok. ???? Külön-külön olvassátok el az iPhone 7 és 8-as tesztünket, amiben leírjuk részletesen az egyes funkciókat, újdonságokat:

Mi a helyzet az iPhone X-zel?

Az iPhone X 2017 legjobb iPhone-ja, és kérdés nélkül újra megvenném. Az Apple akkor kezdte el az áremelést komolyabban az iPhone-ok esetén és ugyan szívszorító volt ennyit kiadni érte, nem bántam meg. Jóformán az egész Szifon.com csapatnak iPhone X-e van, amit idén le sem cseréltünk, és azért ez nagy szó nálunk. Mikor az Apple “annyira nem tud innoválni”, hogy már mi sem cserélünk… ???? Na de nem is erről szól a cikk, hanem hogy mit vásároljunk.

iPhone X-et? IGEN!

Sajnos már nem forgalmazza a cég ezt a készüléket, tehát szép lassan elfogynak majd ezek a készletek, de most még megvásárolhatjuk, akár kedvezményesen is. Az Apple az iPhone 6 óta (2014) nem változtatott a dizájnon, 2017-ben azonban egy teljesen újra gondolt készüléket tett le az asztalra. Megszüntették a Home gombot, kaptunk OLED-kijelzőt, és persze Face ID-t, tehát arcleolvasót.

iPhone X

Minimálisan lett csak nagyobb az iPhone 8-nál, cserébe megkaptuk a Plus készülékeknél elérhető dupla kamerát és portré módot. Sebességre sem lehet panaszunk, még mindig az egyik leggyorsabb készülék. Egyszóval, akik megvették múlt évben az iPhone X-et, nem hibáztak, és akik idén is ezt választják nem fogják megbánni, használtan már iPhone 8 árában találhatunk, ami azért motiváló lehet sokak számára.

Olvassátok el az iPhone X tesztünket, érdemes: Kezünkben az iPhone X – vélemény, teszt, tippek, trükkök!

iPhone XR – jó választás lehet

Az iPhone XR-ről megoszlanak a vélemények. Tulajdonképpen az iPhone 8 következő generációja lenne, de nem teljesen. Az iPhone X-hez hasonlóan megkapta a nagyobb készülékházat, sőt, 5,8 helyett 6,1 hüvelykes lett, tehát nagyobb, de maradt az LCD-kijelző. Kapott új kamerát, de limitált portré móddal, azonban fejlett HDR-rel, ami azért számít fotózáskor. És persze megkapta a fejlett A12 Bionic chipet új generációs Neural Engine-nel, ami brutális sebességre képes manapság, ezt lentebb bővebben kifejtem majd az iPhone XS-nél és XS Max-nél.

iPhone XR vélemény és teszt

Picit olyan felemás érzésünk lehet a készülékkel kapcsolatban, főleg a 299.000Ft-os induló árával, ami már hazánkban a felső kategória fele kacsingat. Ettől függetlenül az iPhone XR nem lett egy rossz készülék, sőt. Ha pont ennyit szánunk egy iPhone-ra, akkor érdemes elgondolkozni a vásárlásán, mivel rendelkezik már vezeték nélküli töltéssel, fejlett gyorstöltéssel és a már említett kamerával. Érdemes még megemlíteni az eSIM támogatást, mellyel most már két hálózatra is képes csatlakozni a telefon, ez is sokakban felkeltheti az érdeklődést.

Az iPhone XR esetében az iPhone X a vetélytárs, mivel azt közel ennyiért kapod meg, OLED-kijelzővel, picit rosszabb ám dupla kamerával, és így jól működő hardveres (és nem szoftveres) portré móddal. Sebességben az iPhone X elmarad, de ez a mindennapos használat során nem lehet észrevenni.

Nehéz a választás, de olvassátok el a részletes tesztünket az iPhone XR-ről, hátha úgy egyszerűbb lesz a döntés: Kezünkben az iPhone XR – vélemény, teszt.

iPhone XS, iPhone XS Max – amikor a maximum kell!

Az iPhone XS tesztünknél számomra egyértelműen a kamera volt az, ami a legjobban lenyűgözött. Az iPhone XS, ahogy a nevében is benne van, a szokásos éves frissítés, jobb processzorral és jobb kamerával. Utóbbinál egy innovatívabb rendszert kaptunk, ami ugyan ugyanazzal a rekeszértékkel rendelkezik, mégis jobb lett a szenzornak köszönhetően. Az iPhone XS és XS Max sokkal jobb képeket készít a korábbi generációnál, fejlődött a portré mód is, illetve a benne lévő processzor az igazán nagy durranás! Nem is a sebesség (bár az is észrevehető), hanem a magok száma és kihasználtsága számít nagyon. Az A12 Bionic új generációs Neural Engine-nel felszerelt processzor segítségével tudjuk már utólag állítani a mélységélességet, és persze a készülék AR képességeit is ezzel emelte az Apple új szintre.

iPhone XS Max és iPhone 8

Az iPhone XS Max már egy másik szegmens, a nagy kijelző mindenkit lenyűgöz, elmondható, hogy az OLED itt célba ért. Kényelmesebben dolgozhatunk egy nagyobb kijelzőn és persze szórakozásra is jobban használható. Mindkét készülék esetében itt is elmondható az eSIM támogatás, ami ebben a szegmensben fontos szempont lehet. Végre a céges, illet a magán telefonszámunkat egyszerre használhatjuk, nem kell két külön készülék. Az eSIM-ről bővebben ebben a cikkben írtunk: Telekom eSIM és MultiSIM – teszt, leírás, vélemény!

Az iPhone XS-t és XS Max-et teszteltük korábban, a kimagasló kamerateljesítmény és nagyobb kijelző miatt ajánljuk az Apple csúcskategóriás készülékét, olvassátok el a részletes cikkünket: Kezünkben: iPhone XS és iPhone XS Max – teszt, vélemény.

Használt iPhone vásárlás

Sokan vásárolnak használt készüléket manapság. Mindig felmerül a kérdés, hogy mire figyeljünk oda? Mert kívülről nyilván látjuk a karcokat, de sokszor hibás lehet a régebbi iPhone, mivel ezek már több évesek. Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: mire figyeljünk használt készülék vásárlásánál?

Az akkumulátort manapság már könnyű ellenőrizni. Lépjünk be a Beállítások – Akkumulátor menüpont alá, majd nézzük meg milyen állapotban van. 90%-os akkumulátor még megfelelő, de azért lassan cserére érett, ennél lejjebb azonban már érdemes cseréltetni, amit az Apple most kedvezményesen meg is tesz: Fontos: még idén használd ki a kedvezményes akkumulátor cserét! – Ezt mint eladó is megtehetjük előre, mindenkinek jobb, ha új akkumulátorral rendelkezik a készülék.

Telekom ingyen függetlenítés iPhone-ra és iPadre

Próbáljuk egyet telefonálni vele, hangosítsuk ki, minden mikrofon, hangszóró megfelelően működik-e, hallanak-e minket? Internetezzünk néhány percet, hogy megfelelően működik-e a mobilhálózati kapcsolatért valamint a Wi-Fi-ért felelős chip is.

Ellenőrizzük a sorozatszámot, ha az eladó szerint hivatalos garancia elérhető még rá, és nincs nála számla. Erről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben: Gyakori kérdések: hogyan ellenőrizhető egy Apple eszköz garanciája?

Érdemes a közösségi oldalunkat is elolvasni, használni. Sokszor előkerül, hogy használt, vagy új készülék esetén hol vásároljunk, mire figyeljünk oda, mit válasszunk? Íme két példa:

Konklúzió

Egészen nagy az a paletta, amiből választhatunk, ha új, vagy használt iPhone szeretnénk karácsonyra, vagy akár később. Szinte mindegyik készülék jó választás lehet, nyilván számít, hogy mire szeretnénk használni és meddig.

Láthatjátok, hogy az évek alatt nagyon sok cikket írtunk nektek, és minden évben teszteljük, véleményt alkotunk az új iPhone-okról. Próbálunk mindenben segítséget nyújtani Apple téren.

Amennyiben tetszett a cikk, értékeld egy hozzászólással, megosztással. Nekünk sokat jelent!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pAnk pAnk says:

    “Sajnos már nem forgalmazza a cég ezt a készüléket, tehát szép lassan elfogynak majd ezek a készletek”

    Most nem az a legutóbbi hír, hogy újra gyártani fogják/akarják?

  2. Hol olvastad ezt? :slight_smile: Amugy az hír, ez meg effektíve tény. De szerintem nem nálunk olvastad.

  3. Most komolyan Android oldalt linkelsz? :smiley: Annyira nem hiszem hogy utána járnak.

  4. Avatar for pAnk pAnk says:

    Akkor vonatkoztassunk az androidtól (tudom már csak önérzetből sem megy ezen az oldalon) és vegyük az általuk megjelölt forrást ami a WSJ. Lehet, hogy ők utánajártak, ezt én nem tudhatom. De mivel elég sok helyen kering ez a pletyka - azért hívom így nehogy megsértsek valakit - gondoltam lehet valami alapja. Ha nem igaz akkor nem igaz, majd meglátjuk. (de ha esetleg beigazolódik és mondjuk Ti is írtok erről akkor kérem, hogy a cikkbe legyen beleírva, hogy “bezzeg a pank megmondta”, köszi :slight_smile: )

  5. Oda lesz írva! :smiley: Jogos persze, nem kötekedni akartam, csak ha egyszer az Apple befejezi a forgalmazást, akkor nem fog újra megint iPhone X-et gyártani. Erre még nem volt példa. Mondjuk manapság jó sok hülyeséget csinál a cég.

  6. Előre bocsánat az offért de meg kell említenem még akkor is ha nagyon nyálas lesz, ez egy nagyon összeszedett, nagyon hasznos cikk olyan amatőröknek mint mondjuk én. Nagyon szépen köszönöm, kétszer is végig hallgattam.

  7. hozzáteszem az cikk írója, igencsak apple ellenes, meg maga pcworld is

  8. Jaj én ezért követtem ki őket Facebook-on. Nagyon zavart.

  9. Nekem szerencséra van a fiokban egy SE/128GB asztroszurke bontatlan folias tartalékban!
    Egyenlore ki vagyok biztostiva , hasznalom az SE/64GBt amig mozog . (nem akarok nagy telefont hasznalni)
    Igazabol ertelmes olyan funckio nincs egyik uj modelban sem ami nekem hianyzik! Nem jatszom nem erdekelnek az emojik se az allo se a mozgo egyik se se AR.
    Amit esetleg elfogadnak hianyolok SE -be egy picivel nagyobb kijelzo , kis proci, ram ,kamera , bovites.
    De a kompaktsag rovasara inkabb nem kell! Varom h jojjon valami MINI , XR mini vagy XS mini vagy XSE mindegy melyik de ne legyen nagyobb mint az SE! Az arazas lehet a legdragabb is csak engedjek meg h valaszthassak h kis telefont akarok hasznalni ami minden teren sokkal kenyelmesebb “Szamomra”

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha nem használod, a sok állásban tönkre tud menni az akkumulátora, erre figyelj oda, mert akkor fel tud fújódni, szétnyomva belülről a készüléket. ezzel kapcsolatban bővebben ezt olvasd el:

  11. Ugyanemiatt vártam a SE2-t mint a messiást, egy darabig voltak róla kósza pletykák.
    El tudnám képzelni az iPod házában (vékony, lekerekített háta van de ugyanakkora mint a SE), egy hardveres ráncfelvarrás után.
    Miután biztossá vált hogy nem jön, 8-ast akartam venni de mostanra abból országos hiány van, nem lehet hozzájutni.
    8-tól felfele végképp nem tetszik: túl nagy, hiányozna a gomb, túl drága.

  12. Sziasztok!
    Nekem iPhone X -em van, szuper készülék, de…
    Holnap fogom vissza vinni a harmadik csere készüléket, a kamera porosodása miatt (elméletileg por és enyhén víz álló).
    Hogy hogy vettem észre? Teliholdat fotoztam és a porszemek tükröződtek az éjszakai fénynél, ami a képen is jól látható. Ez után nagyítóval néztem meg a dupla kamerát, és hát bizony vannak benne porszemek, mind kettőben!
    Garanciás telefon lévén mndjárt bevittem egy Apple szervizbe (Almárium) ahol a már kétszer cserélték, de mindegyik poros kamerával jött. Most szervizet valtottam. Kíváncsi vagyok, ide már viszem magammal a nagyítómat is, csak szemrevételezés után veszem át.

    Van még rajtam kívül valaki aki tapasztalt ilyen problémát?

    Üdv: Zsolt

  13. Azért elég durva az SE-t sarazni úgy hogy még kibaszott fürge, és kb pont az van benne mint az iPhone 6s és 6s Plus telefonokban, és amíg az utóbbi kettőt támogatják az oprendszerrel addig az SE-t is.

  14. Egyetértek!!!

  15. Hello
    Akkor is tonkre tud menni az akkumlator , felfujodik ha a telefon meg soha nem volt be kapcsolva?
    Teljessen bontatlan! Aktivalatlan! Nem is lattam meg! :slight_smile: Remelem benne van!
    ??

  16. En vettem egy iphone8/256gb ujan istyle -ban neten rendeltem meg!
    Elso nap ki se bontottam mert feltem a csalodastol (meret miatt)! Iphone 6s/128gb rol valtottam SE64re mikor megjelent! Ez miatt kb 30 ora elteltevel bontottam ki! kb 2-3 orat nyomogattam hasznaltam de nagyon nem jott be ugyan az az erzes volt mint mikor 5s utan kotelezo volt at allnaom 6s-re :frowning: mert 5s vegleg beadta a kulcsot!
    Szoval nem sokkal hasznalatba vetel utan rogton csomagoltam vissza! Es kuldtem vissza ( merete miatt) igy inkabb vettem az SE128gb tartalekba ujan ami fiokba varja a sorsat :slight_smile: ha SE64gb tonkre megy akkor kibontom es aktivalom! Ha pedig tavasszal jonne egy SE2 (akkor pedig lesz egy elado bontatlan aktivalatlan SE128GB asztroszurkem) 95ezer ft kornyeken! Jelenleg nem adnam oda 150ezer ftert se :slight_smile: meg egy XS 512 se cserenem el ha (koteles lennek hasznalni a nagy meretu telefont!!!)

  17. Sajnos igen. Ezek a li-ion akksik ilyenek. De ha sokáig áll magában, az is benne van, hogy ténylegesen 0-ra merül és be se kapcsol. Persze még mindig jobb ha csak akkut kell cserélni és nem a fél telefont.

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ugye visszavitted?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for insignia2010 Avatar for pnusszer Avatar for Szifon Avatar for tzolesz Avatar for mk4crdi Avatar for totopad Avatar for mexx.viktor Avatar for pAnk Avatar for proger82 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pAnk pAnk says:

    “Sajnos már nem forgalmazza a cég ezt a készüléket, tehát szép lassan elfogynak majd ezek a készletek”

    Most nem az a legutóbbi hír, hogy újra gyártani fogják/akarják?

  2. Hol olvastad ezt? :slight_smile: Amugy az hír, ez meg effektíve tény. De szerintem nem nálunk olvastad.

  3. Most komolyan Android oldalt linkelsz? :smiley: Annyira nem hiszem hogy utána járnak.

  4. Avatar for pAnk pAnk says:

    Akkor vonatkoztassunk az androidtól (tudom már csak önérzetből sem megy ezen az oldalon) és vegyük az általuk megjelölt forrást ami a WSJ. Lehet, hogy ők utánajártak, ezt én nem tudhatom. De mivel elég sok helyen kering ez a pletyka - azért hívom így nehogy megsértsek valakit - gondoltam lehet valami alapja. Ha nem igaz akkor nem igaz, majd meglátjuk. (de ha esetleg beigazolódik és mondjuk Ti is írtok erről akkor kérem, hogy a cikkbe legyen beleírva, hogy “bezzeg a pank megmondta”, köszi :slight_smile: )

  5. Oda lesz írva! :smiley: Jogos persze, nem kötekedni akartam, csak ha egyszer az Apple befejezi a forgalmazást, akkor nem fog újra megint iPhone X-et gyártani. Erre még nem volt példa. Mondjuk manapság jó sok hülyeséget csinál a cég.

  6. Előre bocsánat az offért de meg kell említenem még akkor is ha nagyon nyálas lesz, ez egy nagyon összeszedett, nagyon hasznos cikk olyan amatőröknek mint mondjuk én. Nagyon szépen köszönöm, kétszer is végig hallgattam.

  7. hozzáteszem az cikk írója, igencsak apple ellenes, meg maga pcworld is

  8. Jaj én ezért követtem ki őket Facebook-on. Nagyon zavart.

  9. Nekem szerencséra van a fiokban egy SE/128GB asztroszurke bontatlan folias tartalékban!
    Egyenlore ki vagyok biztostiva , hasznalom az SE/64GBt amig mozog . (nem akarok nagy telefont hasznalni)
    Igazabol ertelmes olyan funckio nincs egyik uj modelban sem ami nekem hianyzik! Nem jatszom nem erdekelnek az emojik se az allo se a mozgo egyik se se AR.
    Amit esetleg elfogadnak hianyolok SE -be egy picivel nagyobb kijelzo , kis proci, ram ,kamera , bovites.
    De a kompaktsag rovasara inkabb nem kell! Varom h jojjon valami MINI , XR mini vagy XS mini vagy XSE mindegy melyik de ne legyen nagyobb mint az SE! Az arazas lehet a legdragabb is csak engedjek meg h valaszthassak h kis telefont akarok hasznalni ami minden teren sokkal kenyelmesebb “Szamomra”

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha nem használod, a sok állásban tönkre tud menni az akkumulátora, erre figyelj oda, mert akkor fel tud fújódni, szétnyomva belülről a készüléket. ezzel kapcsolatban bővebben ezt olvasd el:

  11. Ugyanemiatt vártam a SE2-t mint a messiást, egy darabig voltak róla kósza pletykák.
    El tudnám képzelni az iPod házában (vékony, lekerekített háta van de ugyanakkora mint a SE), egy hardveres ráncfelvarrás után.
    Miután biztossá vált hogy nem jön, 8-ast akartam venni de mostanra abból országos hiány van, nem lehet hozzájutni.
    8-tól felfele végképp nem tetszik: túl nagy, hiányozna a gomb, túl drága.

  12. Sziasztok!
    Nekem iPhone X -em van, szuper készülék, de…
    Holnap fogom vissza vinni a harmadik csere készüléket, a kamera porosodása miatt (elméletileg por és enyhén víz álló).
    Hogy hogy vettem észre? Teliholdat fotoztam és a porszemek tükröződtek az éjszakai fénynél, ami a képen is jól látható. Ez után nagyítóval néztem meg a dupla kamerát, és hát bizony vannak benne porszemek, mind kettőben!
    Garanciás telefon lévén mndjárt bevittem egy Apple szervizbe (Almárium) ahol a már kétszer cserélték, de mindegyik poros kamerával jött. Most szervizet valtottam. Kíváncsi vagyok, ide már viszem magammal a nagyítómat is, csak szemrevételezés után veszem át.

    Van még rajtam kívül valaki aki tapasztalt ilyen problémát?

    Üdv: Zsolt

  13. Azért elég durva az SE-t sarazni úgy hogy még kibaszott fürge, és kb pont az van benne mint az iPhone 6s és 6s Plus telefonokban, és amíg az utóbbi kettőt támogatják az oprendszerrel addig az SE-t is.

  14. Egyetértek!!!

  15. Hello
    Akkor is tonkre tud menni az akkumlator , felfujodik ha a telefon meg soha nem volt be kapcsolva?
    Teljessen bontatlan! Aktivalatlan! Nem is lattam meg! :slight_smile: Remelem benne van!
    ??

  16. En vettem egy iphone8/256gb ujan istyle -ban neten rendeltem meg!
    Elso nap ki se bontottam mert feltem a csalodastol (meret miatt)! Iphone 6s/128gb rol valtottam SE64re mikor megjelent! Ez miatt kb 30 ora elteltevel bontottam ki! kb 2-3 orat nyomogattam hasznaltam de nagyon nem jott be ugyan az az erzes volt mint mikor 5s utan kotelezo volt at allnaom 6s-re :frowning: mert 5s vegleg beadta a kulcsot!
    Szoval nem sokkal hasznalatba vetel utan rogton csomagoltam vissza! Es kuldtem vissza ( merete miatt) igy inkabb vettem az SE128gb tartalekba ujan ami fiokba varja a sorsat :slight_smile: ha SE64gb tonkre megy akkor kibontom es aktivalom! Ha pedig tavasszal jonne egy SE2 (akkor pedig lesz egy elado bontatlan aktivalatlan SE128GB asztroszurkem) 95ezer ft kornyeken! Jelenleg nem adnam oda 150ezer ftert se :slight_smile: meg egy XS 512 se cserenem el ha (koteles lennek hasznalni a nagy meretu telefont!!!)

  17. Sajnos igen. Ezek a li-ion akksik ilyenek. De ha sokáig áll magában, az is benne van, hogy ténylegesen 0-ra merül és be se kapcsol. Persze még mindig jobb ha csak akkut kell cserélni és nem a fél telefont.

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ugye visszavitted?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for insignia2010 Avatar for pnusszer Avatar for Szifon Avatar for tzolesz Avatar for mk4crdi Avatar for totopad Avatar for mexx.viktor Avatar for pAnk Avatar for proger82 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for ef-dani