fbpx Skip to content

Múlt évben az Apple az iPhone X-zel hatalmasat ugrott a piacon, azonban idén már közel sem egyértelmű a választás, főleg ha az iPhone XR-ről van szó.

iPhone XR vélemény és teszt

A külföldi portálok persze áradoznak róla, “mintha muszáj lenne”, de jól látható, hogy az emberek sem az iPhone XS-t és XS Max-ot, sem az iPhone XR-t nem vásárolják olyan mértékben, mint múlt évben az iPhone X-et. Ez persze betudható a ráncfelvarrásnak, illetve az árazásnak is, de úgy gondolom az iPhone XS tesztünk után, hogy az iPhone XR-nek talán nagyobb létjogosultsága van idén, többen fogják megvásárolni a jövőben. Ebben az iPhone XR tesztben az iPhone 8 vagy régebbi készülékekhez fogom hasonlítani, mivel szerintem sem az iPhone X, sem az iPhone XS szériáról nem érdemes váltani rá. Vágjunk is bele!

iPhone XR kijelző, design

Talán az első és legszembetűnőbb dolog az iPhone XR esetén a hiányzó Home gomb. A Face ID megjelenése mellett egy nagyobb készüléket is kaptunk, pontosabban 6,1 hüvelykes LCD-t. Ez azt is jelenti, hogy nem csak hogy nagyobb lett a kijelző, de maga a ház is, és ezzel együtt sajnos vastagabb és nehezebb iPhone-t tartunk a kezünkben.

Így néz ki egy iPhone 8 mellett az iPhone XR – nézzétek meg a képeket:

Ez számomra egyáltalán nem innováció, sőt… Ha egyszer nem akarok iPhone XS-t venni, akkor miért kell egy nagyobb iPhone-t vásárolnom, ha mégis szeretnék tudásban hasonlót. Valahogy az Apple nem tudta meglépni azt, hogy csak kiveszi a Home gombot, mint az iPhone X-nél, csinált egy nagyobb, vastagabb, nehezebb terméket.

Természetesen a nagyobb kijelző sok szempontból pozitív is. Sokkal több adat elfér rajta, jobban láthatóak a betűk, és alapjában véve mintha egy Plus lenne a kezünkben, de mégis kisebb annál és jobban használható. A fenti képen is jól látható, hogy mennyivel több dolgot képes megjeleníteni a Safari.

Ha már a kijelzőnél tartunk, akkor az Apple a következőket írja róla:

Az iPhone XR új kijel­zője a legfejlettebb LCD-kijel­ző az iparágban. Az innovatív háttérvilágításnak köszönhetően még a sarkokat is kitölti, így valósághű színekben láthatunk mindent a kijelző egyik szélétől a másikig.

A valóságban nekem felemás érzéseim vannak a kijelzővel kapcsolatban. Szerintem jobban olvashatóak rajta a szövegek, bár ez ugye a megnövekedett méretnek is köszönhető, másrészt a színek is jobbak lettek rajta, de közel se várjunk OLED-szintű dinamikát. Alapjában véve valóban jobb a kijelző, de közel sem mondanám innovációnak. Lehetséges, hogy hardver szinten az, illetve hogy valóban jobb a háttérvilágítás, de ezt egy átlag ember nem fogja észrevenni, ellenben olyan reklámot kapott, ami miatt keressük a “wow-faktort”, ami sajnos nincs – ahogyan 3D Touch sem. ????

Cserébe kaptunk vastagabb kávát a kijelző körül, ami a fenti képen is látszik. Bal oldalt az iPhone XR, jobb oldalt pedig egy iPhone X. Ez szerintem egyáltalán nem zavaró, ahogy a Face ID-t megszoktuk, úgy ezt az akadályt is könnyedén veszi a szemünk.

Az iPhone XR-ről elmondható, hogy a legszebb színes iPhone az eddigiek közül. Összesen 6 féle szín közül választhatunk, amik a fekete, fehér, piros, (szifon)kék, sárga és korall (narancssárga). Természetesen mi a kéket választottuk, és az alumínium keret egyszerűen gyönyörű. A szín csak úgy ragyog rajta és az üveg hátlap csak dob az egész élményen. Nem akar kicsúszni az ujjaim közül, kényelmes a fogása, a külsőre egyáltalán nincs panaszom.

  • Hétrétegű színezés. Az üveg hátlap szemet gyönyörködtető bevonata olyan fejlett eljárással készül, amellyel csodaszép, telt színek állíthatók elő.
  • Űrtechnológiai minőségű alumíniumszegély. Az oldalszegélyt az Apple saját fejlesztésű speciális fémötvözetéből készítik, és precíz megmunkálás után eloxálással alakítják ki rajta az üveg hátlap színéhez tökéletesen illő bevonatot.

Brutális sebesség, gyorsabb Face ID

Az iPhone XR is megkapta a brutálisan gyors és intelligens A12 Bionic chipet, ami még az előző generációnál is gyorsabb lett. Jelenleg az iPhone X is köröket ver a vetélytársakra, az iPhone XR, XS és XS Max még ennél is gyorsabb. Az AR képességek is jobbak lettek, és ezzel együtt a Face ID sebessége is javult egy picivel.

Egyedül talán a 3GB memória (RAM) lehet kevés, bár ennyi van az iPhone X-ben is, és nekem sosem volt még ezzel problémám. Nyilván mások vagyunk, máshogy használjuk a készüléket, de szerintem egy átlagember számára bőven elegendő most, és a következő néhány évben is, a processzorról pedig ne is beszéljünk.

Az iPhone XR is képes vezeték nélküli, valamint gyorstöltésre, bár mindkettőhöz külön kiegészítőt kell vásárolnunk. A dobozban a szokásos 5W-os töltőt kapjuk, illetve egy Lightning-kábelt, valamint fülhallgatót.

Jobb akkumulátor idő!

Nyilván a nagyobb méretnek, és a fejlett technológiának megvan az előnye. Az iPhone XR jelenleg a legjobb iPhone készülék, ha az akkumulátor időről van szó. Saját tesztünk alapján is végre egy egész napot kibíró készülék. Reggel 10-kor vettük le a töltőről és este 8-kor még 51%-on volt a töltöttsége, tehát elmondható, hogy kényelmesen kibír egy teljes napot, sőt!

IP67-védettség

Az iPhone XR porálló, cseppálló és vízlepergető, de nem olyan szinten vízálló, mint az IP68-as védettségű iPhone XS és XS Max. A készülék az IEC 60529 szabvány szerint IP67-es besorolású, tehát legfeljebb 1 méteres mélységig és legfeljebb 30 percig meríthető vízbe.

A por-, a csepp- és a vízállóság mértéke nem állandó jellemző. A készülék ellenálló képessége a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet. Az iPhone-t nedves állapotban tilos tölteni. A használati útmutató írja le, hogyan kell megtisztítani és megszárítani a készüléket. A folyadékok okozta károkra a jótállás nem érvényes.

iPhone XR kamera – hatalmas fejlődés!

Az előző generációkhoz képest jelentősen fejlődött a kamera, ami ugyan ugyanazzal a rekeszértékkel rendelkezik, mégis jobb lett a szenzornak köszönhetően. Az új, innovatív érzékelővel, a képjelfeldolgozó processzorral és a Neural Engine motorral felszerelt iPhone XR képes a Smart HDR funkcióra, és persze az egy hátlapi kamerás portré módra is!

Ahogy korábban az iPhone XS-nél és XS Max-nél is teszteltem, az új kamera valóban egy komoly frissítésen esett át. Az új, másodlagos képrétegek, a gyorsabb érzékelő és az A12 Bionic chip jóvoltából a fotóink fényes és árnyékos területei egyaránt részlet­gazdagabbak. Javult a dinamikatartomány is és az új érzékelővel a képek élet­hűbbek, a színek pontosabbak, a gyenge fény­viszonyok között készült felvételek pedig zajmentesebbek lettek.

Ez egyébként látszik is az alábbi képeken, ahol iPhone 8-cal (felső) és iPhone XR-rel (alsó) készítettem egy-egy képet:

“Fejlett” Portré mód

Az Apple továbbfejlesztette a szoftveres bokeh effektet is. A kifinomult háttérelmosódásnak köszönhetően még profibb fotókat készíthetünk Portré módban. Most már utólag is állíthatjuk a mélységélességet is, bár a cél éppen az, hogy minél több mélységünk legyen, ezzel kiemelve az alanyt, viszont olykor nagyon, de nagyon jól jön, ha 1-2 f-értékkel szeretnénk csak módosítani!

iPhone XR portré

Az iPhone XR esetén ezt egyetlen kamerával oldja meg az Apple, ami köszönhető az intelligens A12 Bionic chipnek. Ebben az esetben is módosíthatjuk utólag a kép mélységélességét.

Ez eddig szép is jó, viszont a második kamera teleobjektívje helyett ugye a szoftveres megoldást választjuk ilyenkor, ami azt jelenti, hogy kizárólag emberrel működik a portré mód. Sem állatra, sem tárgyra nem tudjuk aktiválni:

AppleCare+

Szinte minden évben elmondom, hogy az iPhone-okhoz, főleg a mai világban mennyire fontos védelem. Az Apple évi kétszer (2 évig) cseréli az iPhone-t, még akkor is, ha az a saját hibánkból bekövetkező dolog, például összetörtük, illetve ha a készülék bármilyen okból hibás lenne.

Ez lényegében előrevetíti azt is, hogy nem kell a fóliákkal és tokokkal szenvedni, mivel ha odacsapjuk a telefon, akkor csak bevisszük az Apple-höz és elbírálás után kapunk egy cserét. Erről egy részletes cikket itt írtam, de ha nem boldogulnál az AppleCare+ aktiválással, akkor a Szifon.com csapat külön díj ellenében segít és aktiválja az telefonod vagy bármilyen más Apple eszközödre. Fontos! Az AppleCare+ kizárólag az aktiválástól számított 60 napon belül köthető meg!

Konklúzió

Ahogy olvashattátok is, nem olyan könnyű a választás, ha az új készülékek közül szeretnénk vásárolni egyet. Az iPhone XS és XS Max tesztünket itt tudjátok elolvasni, az iPhone XR-ről szólót pedig fentebb olvashattátok. Az iFixit szerint pedig – és ezzel mi is egyetértünk – az iPhone XR gyakorlatilag az “elveszett” iPhone 9, aminek át kellett volna hidalnia a lépést az iPhone 8 és az iPhone X között.

Szerintem az iPhone XR jó választás lehet régebbi iPhone-ról, az akkumulátor idő és a kamera egyértelmű fejlődés, a nagyobb kijelző is sokszor jól jön, de kérdés, hogy mennyire akarjuk a nagyobb készüléket.

Természetesen felesleges az iPhone X-zel, XS-szel és XS Max-szal összehasonlítani, mivel azokban dupla kamerát, jobb és más méretű kijelzőt kapunk.

Én sokkal inkább vásárolnám meg a 2017-es iPhone X-et, mint az iPhone XR-t, mert ezek körülbelül egy árban vannak, de mindenki döntse el saját maga, mi kell neki.

[wp-review id=”106437″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pici pici says:

    Baratnomnek i8 van gondolkodom Neki cseren,vartam az XR-t,de ez a cikm nem gyozott meg most X fele hajlok… szerintetek X vagy XR?

  2. Amennyiben a párod szeretne nagyobb kijelzőt hajrá, azt ajánlom. Ha neki elég az iPhone X kijelzője (ami nagyobb a mostaninál is) akkor inkább azt ajánlom.

    Érdemes lenne egyébként egy Apple boltba bemenni és kézbe fogni őket.

    Sajnos nekem sem volt egyszerű írni erről a készülékről, mert tényleg emberfüggő, hogy tetszik-e vagy sem.

  3. 8 plushoz kepest milyen? (x vs xr egyertelmuen x!)

  4. Avatar for Kholax Kholax says:

    Udv,
    Nekem annyi lenne a kerdesem hogy az iphone 8 is kepes lesz portre modra 1 kameraval hamar az xr is tudja ? Valaszotokat elore is koszonom.

  5. Embere válogatja, de az Xr egy kiváló készülék.Engem az első pillanattól kezdve meggyőzött!

  6. Nem, mivel az iPhone 8 nem rendelkezik az új processzorral.

  7. Semmi köze a processzorhoz, egyszerűen nem akarják aktíválni a szoftverben, mert miért is akarnák, nem lett volna annyi különbség a Pluszhoz képest. :slight_smile:

  8. A konklúzió feletti rettentően zajos képet mivel lőtted? iPhone X?

  9. Igen, de zoomoltam is, amiatt :slight_smile:

  10. Elég türhetö telefon lett ö, én személy szerint az XS-et nem tudom hova tenni, hogy minek is kellett. Elég lett volna az XR és az XSmax. Bár az XR-t szerintem is csinálhatták volna kisebbre. Nem nagyon értem az idei „frissitéseket“. Remélem jön valami ipad téren. :slight_smile:

  11. Szerintem az iphone x jobb választás az amoled kijelző, a dupla kamera, a kompaktabb méret miatt mindenképp.

  12. Szerintem a szoftveres bokeh-t mi számolja ki? Persze lehet az iPhone X-ben lévő is kitudja számolni, de akkor 3x megakadna közben a rendszer. Nyilván az új processzor AR képességei is számítanak.

  13. Nem azért de nincs akkora de hűha nagy különbség a 2 proci között, különben is az i8 Plus már tudta a portré módot és ugyan az a procija mint az i8-nak. :smiley: (akkor a sima i8 miért ne tudná?) - csak azért mert akkor nem lett volna akkora különség az i8 és az i8 Plus között csak a 2 kamera meg a nagyobb kijelző.

  14. Mert nincs benne két kamera. Az egyik hardveres megoldás, a másik szoftveres.

  15. Tök mindegy, ha nagyon akarták volna akkor az i8-ban is lenne portré mód, de fel merek rakni 1 milliárd eurót rá, hogy ha lenne jb akkor lenne már tweak is a portré mód feloldásához.
    Ahogy anno az i5S-en is simán használtam a live photo funkciót tweak-el, (meg a 3d touch funkciót is, igaz a mostani szoftveres megoldással), mégse lett tőle lassabb meg akadosabb a teló. ez csak rizsa habbal, hogy jobb proci kell hozzá.

  16. Nem tök mindegy, mert az egyikhez kell hardver (plusz kamera) a másikhoz nem. Egyszerűnek gondolod, de valszeg nem olyan egyszerű, vagy nem akarta megcsinálni az Apple mert valamiért nem volt jó. (nem amiatt hogy többet keressen)

  17. Avatar for TeXe TeXe says:

    Nem tudok dönteni, hogy X-et vagy Xr-t vásároljak :slight_smile: Ti melyiket vennétek?

  18. Miről váltanál? Mennyire kell a nagyobb kijelző?

  19. Avatar for TeXe TeXe says:

    Jelenleg egy iPhone 6S-t használok. Nagyobb mérettől eléggé tartok. 6S-t is nehéz volt megszokni. Ez az X mellett szól. Ami igazából a döntésnél fontos lehet az a kamera. Azt használom a legtöbbet.

  20. Szerintem a smart HDR kurvajó cucc, de nem ér annyit, hogy nagyobb kijelződ legyen és egy kamerád. Szóval én az iPhone X mellett döntenék.

  21. Avatar for TeXe TeXe says:

    Igen ez amin vacillálok, viszont ha egy képet kicsit alulexposan lövök meg majd utólagosan szerkesztem Lightroom-mal simán kihozható a Smart HDR által nyújtott előny nem?
    Bár youtube-on néztem videófelvétel tesztet X és Xr, amiben látványra az Xr simán elverte az X-et.

  22. so-so, ha raw-ban fotózol akkor nyilván sokkal több lehetőséged van.

  23. A Google is megoldotta a portré módot egy kamerával, úgyhogy a két kamera kell portrémódhoz csak ügyes marketing. iPhone 8 processzora simán bírná szoftveresen is, ha a Pixel 2 tudja jóval gyengébb procival.

  24. Az lesz majd érdekes, ha jövőre átáll az Apple az iPhone-ál is az usb-c-re. Sokkal több lehetőséget és funkciót kínálva, mint az új iPad pro. Na akkor egy újabb ok lesz a cserére, mindegy milyen telefonod van: iPhone X, XS, XR, 8 stb.

  25. Avatar for polyn polyn says:

    Sziasztok! Egy gyors kérdésem lenne: Amennyiben most veszek iPhone XR-t a Vodafone-tól, és Vodafone-os fizikai SIM kártyával használnám, akkor az eSim-et használhatom a Telekomos előfizetésemmel? Vagy a hűségidő lejárta előtt ne is próbálkozzak ilyennel?

  26. Szia,

    ha minden igaz ez már gyárilag független készülék, tehát igen, de kérdezz rá a Vodafone-nál!

  27. Avatar for polyn polyn says:

    Köszi a gyors választ. Felhívtam a Vodafone-t és sajnos ők még függő iPhone-okat árulnak amit csak a szerződés lejárta után függetlenítenek. Viszont náluk ugye még eSim szolgáltatás sem létezik, így aki ott vásárol iPhone-t az csak az 1 db fizikai (Vodafone-os) SIM kártyával tudja használni…

  28. Elvileg kötelezően ki kell függetleníteniük szerződéstől függetlenül, mivel jogszabály van rá 2017 óta! A Telekom például gyárilag függetlenül adja.

    HA független a Vodás készüléked akkor bármilyen eSIM-et belerakhatsz.

  29. Avatar for polyn polyn says:

    A törvény ezt mondja: " A határozott idejű előfizetői szerződés lejártát követően a szolgáltató az előfizető kérésére külön díjazás nélkül
    köteles gondoskodni arról, hogy az e szerződéssel együtt vásárolt készülék bármely szolgáltató előfizetőjeként
    használható legyen (hálózat-függetlenítés)."

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for polyn Avatar for Kholax Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for thezolee Avatar for pici Avatar for baloghadam74 Avatar for TeXe Avatar for onderon Avatar for mekkintos Avatar for farkas63 Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pici pici says:

    Baratnomnek i8 van gondolkodom Neki cseren,vartam az XR-t,de ez a cikm nem gyozott meg most X fele hajlok… szerintetek X vagy XR?

  2. Amennyiben a párod szeretne nagyobb kijelzőt hajrá, azt ajánlom. Ha neki elég az iPhone X kijelzője (ami nagyobb a mostaninál is) akkor inkább azt ajánlom.

    Érdemes lenne egyébként egy Apple boltba bemenni és kézbe fogni őket.

    Sajnos nekem sem volt egyszerű írni erről a készülékről, mert tényleg emberfüggő, hogy tetszik-e vagy sem.

  3. 8 plushoz kepest milyen? (x vs xr egyertelmuen x!)

  4. Avatar for Kholax Kholax says:

    Udv,
    Nekem annyi lenne a kerdesem hogy az iphone 8 is kepes lesz portre modra 1 kameraval hamar az xr is tudja ? Valaszotokat elore is koszonom.

  5. Embere válogatja, de az Xr egy kiváló készülék.Engem az első pillanattól kezdve meggyőzött!

  6. Nem, mivel az iPhone 8 nem rendelkezik az új processzorral.

  7. Semmi köze a processzorhoz, egyszerűen nem akarják aktíválni a szoftverben, mert miért is akarnák, nem lett volna annyi különbség a Pluszhoz képest. :slight_smile:

  8. A konklúzió feletti rettentően zajos képet mivel lőtted? iPhone X?

  9. Igen, de zoomoltam is, amiatt :slight_smile:

  10. Elég türhetö telefon lett ö, én személy szerint az XS-et nem tudom hova tenni, hogy minek is kellett. Elég lett volna az XR és az XSmax. Bár az XR-t szerintem is csinálhatták volna kisebbre. Nem nagyon értem az idei „frissitéseket“. Remélem jön valami ipad téren. :slight_smile:

  11. Szerintem az iphone x jobb választás az amoled kijelző, a dupla kamera, a kompaktabb méret miatt mindenképp.

  12. Szerintem a szoftveres bokeh-t mi számolja ki? Persze lehet az iPhone X-ben lévő is kitudja számolni, de akkor 3x megakadna közben a rendszer. Nyilván az új processzor AR képességei is számítanak.

  13. Nem azért de nincs akkora de hűha nagy különbség a 2 proci között, különben is az i8 Plus már tudta a portré módot és ugyan az a procija mint az i8-nak. :smiley: (akkor a sima i8 miért ne tudná?) - csak azért mert akkor nem lett volna akkora különség az i8 és az i8 Plus között csak a 2 kamera meg a nagyobb kijelző.

  14. Mert nincs benne két kamera. Az egyik hardveres megoldás, a másik szoftveres.

  15. Tök mindegy, ha nagyon akarták volna akkor az i8-ban is lenne portré mód, de fel merek rakni 1 milliárd eurót rá, hogy ha lenne jb akkor lenne már tweak is a portré mód feloldásához.
    Ahogy anno az i5S-en is simán használtam a live photo funkciót tweak-el, (meg a 3d touch funkciót is, igaz a mostani szoftveres megoldással), mégse lett tőle lassabb meg akadosabb a teló. ez csak rizsa habbal, hogy jobb proci kell hozzá.

  16. Nem tök mindegy, mert az egyikhez kell hardver (plusz kamera) a másikhoz nem. Egyszerűnek gondolod, de valszeg nem olyan egyszerű, vagy nem akarta megcsinálni az Apple mert valamiért nem volt jó. (nem amiatt hogy többet keressen)

  17. Avatar for TeXe TeXe says:

    Nem tudok dönteni, hogy X-et vagy Xr-t vásároljak :slight_smile: Ti melyiket vennétek?

  18. Miről váltanál? Mennyire kell a nagyobb kijelző?

  19. Avatar for TeXe TeXe says:

    Jelenleg egy iPhone 6S-t használok. Nagyobb mérettől eléggé tartok. 6S-t is nehéz volt megszokni. Ez az X mellett szól. Ami igazából a döntésnél fontos lehet az a kamera. Azt használom a legtöbbet.

  20. Szerintem a smart HDR kurvajó cucc, de nem ér annyit, hogy nagyobb kijelződ legyen és egy kamerád. Szóval én az iPhone X mellett döntenék.

  21. Avatar for TeXe TeXe says:

    Igen ez amin vacillálok, viszont ha egy képet kicsit alulexposan lövök meg majd utólagosan szerkesztem Lightroom-mal simán kihozható a Smart HDR által nyújtott előny nem?
    Bár youtube-on néztem videófelvétel tesztet X és Xr, amiben látványra az Xr simán elverte az X-et.

  22. so-so, ha raw-ban fotózol akkor nyilván sokkal több lehetőséged van.

  23. A Google is megoldotta a portré módot egy kamerával, úgyhogy a két kamera kell portrémódhoz csak ügyes marketing. iPhone 8 processzora simán bírná szoftveresen is, ha a Pixel 2 tudja jóval gyengébb procival.

  24. Az lesz majd érdekes, ha jövőre átáll az Apple az iPhone-ál is az usb-c-re. Sokkal több lehetőséget és funkciót kínálva, mint az új iPad pro. Na akkor egy újabb ok lesz a cserére, mindegy milyen telefonod van: iPhone X, XS, XR, 8 stb.

  25. Avatar for polyn polyn says:

    Sziasztok! Egy gyors kérdésem lenne: Amennyiben most veszek iPhone XR-t a Vodafone-tól, és Vodafone-os fizikai SIM kártyával használnám, akkor az eSim-et használhatom a Telekomos előfizetésemmel? Vagy a hűségidő lejárta előtt ne is próbálkozzak ilyennel?

  26. Szia,

    ha minden igaz ez már gyárilag független készülék, tehát igen, de kérdezz rá a Vodafone-nál!

  27. Avatar for polyn polyn says:

    Köszi a gyors választ. Felhívtam a Vodafone-t és sajnos ők még függő iPhone-okat árulnak amit csak a szerződés lejárta után függetlenítenek. Viszont náluk ugye még eSim szolgáltatás sem létezik, így aki ott vásárol iPhone-t az csak az 1 db fizikai (Vodafone-os) SIM kártyával tudja használni…

  28. Elvileg kötelezően ki kell függetleníteniük szerződéstől függetlenül, mivel jogszabály van rá 2017 óta! A Telekom például gyárilag függetlenül adja.

    HA független a Vodás készüléked akkor bármilyen eSIM-et belerakhatsz.

  29. Avatar for polyn polyn says:

    A törvény ezt mondja: " A határozott idejű előfizetői szerződés lejártát követően a szolgáltató az előfizető kérésére külön díjazás nélkül
    köteles gondoskodni arról, hogy az e szerződéssel együtt vásárolt készülék bármely szolgáltató előfizetőjeként
    használható legyen (hálózat-függetlenítés)."

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for polyn Avatar for Kholax Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for thezolee Avatar for pici Avatar for baloghadam74 Avatar for TeXe Avatar for onderon Avatar for mekkintos Avatar for farkas63 Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83