fbpx Skip to content

A watchOS 5 szeptemberben fog megjelenni az Apple Watch Series 1, 2, és 3-ra. A legelső generációs Apple Watch-ra sajnos már nem adja ki az Apple, és néhány funkció is csak a Series 3-on érhető el.

Ilyen a weboldalak megnyitása is. Amennyiben üzenetben kaptunk egye-egy linket, akkor a Series 3 órán lehetőségünk van arra is, hogy elolvassuk azt. Egyfajta mini böngészőt kapunk, amiben görgethetünk és kattinthatunk is, sőt, ha a Force Touch-ot használunk, akkor egy menüt is kapunk.

A linkek megtekintésekor kétféle nézettel is találkozunk, ami így néz ki:

Az első egy letisztult csak szöveges változat (mondhatni olvasónézet), a második pedig tulajdonképpen a weboldal maga, amennyiben van mobil felülete. Valószínűleg a weboldalaknak majd az Apple Watch kijelzőjére is optimalizálniuk kell. Nincs ugyanakkor külön böngésző alkalmazás az órán, így csak akkor tudunk egy-egy oldalt megnyitni, ha valamilyen alkalmazásban találkozunk egy-egy linkkel. Jelenleg ilyen appok az Üzenetek és a Mail.

Természetesen az Apple Watch is tárol adatokat böngészés közben, így ha sokat használjuk, akkor érdemes törölni ezeket.

Ezt a Beállítások / Általános / Website Data alatt találjuk meg – ami menüpont egyelőre nincs magyarra fordítva.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. na ez a funkció baromira nem kell egy órára!! Ki akar órán böngészőt olvasni néha még mobilra sincs normálisan optimalizálva egy oldal, nemhogy órára. Pfu

  2. es:
    a messenger mukodik (az instat toroltek?)

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for szorian