Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha nem kapcsol be, vagy lefagyott az iPhone, iPad vagy iPod touch?

Egyes ritka esetekben előfordulhat, hogy az iPhone, iPad vagy iPod touch készülékünk nem kapcsolódik be, vagy lefagyott a képernyő, nem reagál az érintésekre, illetve a készülék elkezd bekapcsolni, de leáll a betöltési folyamat.

Bekapcsoláskor látható fekete háttér, középen a fehér Apple logóval egy iPhone X-en.

Ha a képernyő sötét vagy a készülék lefagyott, vagy ha a készülék nem reagál a gombok megnyomására, használjuk a kényszerített újraindítást (reset), ilyenkor természetesen nem törlődik a készülék tartalma. Nézzük, hogyan tehetjük ezt meg!

A kényszerített újraindítás lépései készüléktípusonként

Az egyes készülékek esetén azok típusától függ, hogy hogyan hajtható végre a kényszerített újraindítás. Ennek oka a Home gomb különbözőségéből vagy az iPhone X esetén annak hiányából fakad.

iPhone 8 és újabb iPhone illetve Face ID-val rendelkező iPad

Ezeknél a készülékeknél az alábbi lépéseket kell végrehajtsuk – avagy a “titkos kézfogás” 🙂 módszer:

 1. Nyomjuk meg, majd gyorsan engedjük fel a hangerőnövelő gombot.
 2. Nyomjuk meg, majd gyorsan engedjük fel a hangerőcsökkentő gombot.
 3. Ezután tartsuk nyomva az oldalsó (bekapcsoló) gombot addig, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

iPhone 7 és iPhone 7 Plus

Tartsuk egyszerre lenyomva a bekapcsoló és a hangerőcsökkentő gombot legalább 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

iPhone 6s vagy korábbi készülék, illetve iPad vagy iPod touch

Tartsuk egyszerre lenyomva a Főgombot és a bekapcsoló gombot legalább 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

Ha a készülék továbbra sem kapcsolódik be

Ha a kényszerített újraindítás ellenére sem kapcsol be a készülék, akkor csatlakoztassuk azt a hálózati töltőadapterhez, és töltsük legfeljebb egy óráig. Néhány perc elteltével meg kell jelenjen a töltésről tájékoztató képernyő:

Ha egy óra elteltével sem jelent meg a töltésről tájékoztató képernyő, vagy ha a készülék arra kér minket, hogy csatlakoztassuk a töltőhöz, akkor ellenőrizzük a csatlakozót, az USB-kábelt és a hálózati adaptert:

Győződjünk meg arról, hogy mindegyik kábel stabilan van csatlakoztatva, és hogy nincsenek rajtuk szennyeződések vagy sérülések. Lehetőleg próbáljunk ki egy másik USB-kábelt vagy hálózati adaptert is.

Ha a készülék bekapcsolódik, viszont leáll az indítási folyamat

Kövessük az alábbi lépéseket, ha az Apple embléma látható a kijelzőn, vagy ha vörös vagy kék a képernyő az indítás során, de nem jelenik meg a zárolt képernyő.

 1. Csatlakoztassuk a készüléket a számítógéphez, és nyissuk meg az iTunes alkalmazást. Ha nincs számítógépünk, kérjünk kölcsön egyet, vagy menjünk el egy Apple Store üzletbe vagy hivatalos Apple-szervizbe.
 2. Miután csatlakoztattuk a készüléket, tegyük azt helyreállítási módba: ehhez először hajtsunk végre egy kényszerített újraindítást, de ne engedjük fel a gombokat, amikor megjelenik az Apple logó – tartsuk lenyomva őket egészen addig, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője:

 3. Amikor a rendszer felajánlja a visszaállítás és a frissítés lehetőségét, koppintsunk a Frissítés gombra. Az iTunes ekkor megkísérli újratelepíteni az iOS rendszert az adatok törlése nélkül:

 4. Az iTunes ekkor letölti a helyreállításhoz szükséges IPSW-t a számítógépre, majd megkísérli a frissítést. Ha a letöltési folyamat 15 percnél több időt vesz igénybe, a készülék kilép a helyreállítási módból – ez esetben ismételjük meg a 2. lépést.

Ha további segítségre van szükségünk

Forduljunk az Apple-támogatáshoz, vagy látogassunk el egy hivatalos szervizpartnerhez, és kérjük a készülék szervizelését, ha az alábbiak egyikét tapasztaljuk:

 • Sötét a képernyő a készülék feltöltése, kényszerített újraindítása vagy a cikkben ismertetett lépések követése után is.
 • Sötét a képernyő, viszont hallhatók a figyelmeztetések és a jelzőhangok, valamint rezeg a készülék.
 • Sötét a képernyő, de a készülék csipog, ha lenémítjuk, vagy töltőhöz csatlakoztatjuk.
 • A képernyő bekapcsolódott, de nem reagál, ha megérintjük, elcsúsztatjuk rajta az ujjunkat, vagy egyéb kézmozdulatot végzünk.
 • Nem sikerül a készülék kényszerített újraindítása, mert valamelyik gomb eltört vagy beragadt.
 • Az Apple logó nem tűnik el a képernyőről, a képernyő egyszínű, vagy az iTunes nem észleli a készüléket.

Legutóbbi frissítés: 2019.12.07.

Ezek még érdekelhetnek:


Címkék:

 1. Nekem a fél napos friss új iPhone 7 kapcsolt ki….örökre 😀

  1 napig nyomogattam, próbáltam mindent de semmi, ment is szervizbe ott sem tudtak mit kezdeni vele, szóval csere. Meg is lepődtem, nem volt még iPhone-al problémám, pláne nem újjal.

 2. Nekem a egy hónapos Apple Watch Nike + LTE csinálta azt hogy amikor bekapcsoltam kb. 2 h-n keresztül csak az almát néztem. Két gombot egyszerre sokáig nyomva tartottam kikapcsolt és utána normálisan bekapcsolt. Hát nem rázott a röhögés. 450 €-s óra!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!