fbpx Skip to content

Az Apple az iPhone X-zel változtatott komolyabban az árazási stratégiáján. Persze az elmúlt években folyamatosan drágultak a termékek, de nem akkora különbséggel, mint 2017 végén. Azóta ezt bevezette szép lassan az egész termékpalettán, így az újabb iPad és Mac termékeket is már drágábban vehetjük meg.

drága apple termékek

Ez nem csak egy szimpla, pár 10 000 Ft-os drágulás, amit még elviselne az ember pénztárcája, hanem hazánkban akár 30-40%-os emelkedésről is beszélhetünk egyes termékek esetén. A Szifon.com csapat úgy volt vele múlt évben, hogy igen, az iPhone X rohadt drága lett, de azért egy igen komoly frissítést kapunk, idén viszont érthetetlenül tovább növelte az árat az Apple az iPhone XS esetén 399 990 Ft-ra. És akkor tegnap bemutatta a cég az új MacBook Air-t, ami konkrétan kicsapta a biztosítékot a 475 000 Ft-os árával.

Az elmúlt 10 évben évről-évre váltottunk készüléket, legalábbis a csapat többsége. Évente nem kellett belerakni 50 – 60 000 Ft-nál többet. Aztán jött az iPhone X. Ott bizony háromszor ennyit kellett belerakni, amikor cseréltünk.

Idén az iPhone XS-re, XS Max-ra, és XR-re nem is váltottunk, pedig írtunk mindkettőről tesztet: Kezünkben: iPhone XS és iPhone XS Max – teszt, vélemény illetve Kezünkben az iPhone XR – vélemény, teszt.

iPhone drágulás

Köszönjük a táblázatot @gklka-nak.

Jól látszik a fenti grafikonon, hogy miként változtatott árat az Apple az elmúlt években. Nyilván jobb termékek esetén lehet drágítani a terméket, de azért Európában ez túlzás. Külföldi EU-s országokban is már drágának tartják a készülékeket, de ott még a magasabb fizetési viszonyok és alacsonyabb ÁFA-kulcsok miatt esetleg belefér nekik egy-egy termék. Hazánkban ez az árazás már egyáltalán nem fér bele, itt már bőven átlagon felüli fizetésre van szükség.

Az Apple-nek szépen van egy táblázata, ami alapján az új készülékeket most már brutális áron adják, de megtartják a régebbieket, amiket egy átlagember is meg tud vásárolni. Csak éppen míg egy új iPhone XS mondjuk 5 évig kitart, addig az iPhone 7, amely most 180 000 Ft-os áron van, már csak 2-3 évet fog lassulás nélkül bírni. És persze azt se felejtsük el, hogy a régebbi iPhone 7 meg se kap majd néhány szoftveres dolgot amiatt, mert a régebbi processzor nem bírja. Tehát ha van elég pénzed, akkor a tiéd lehet a legjobb “Apple életérzés”, ha viszont nincs, akkor pedig próbálj meg lavírozni a régebbi termékek között.

MacBook Air: a legjobb belépő Apple laptop!

Eddig a MacBook Air egy remek kezdő gép volt. Akcióban 280 000 Ft-ot azért ki lehetett köhögni, simán használható még most is. Évekre vásároltunk ennyiért egy jó laptopot. A 475 000 Ft-ról ez már nem mondható el, igaz minden jóval ellátták az új Air-t, ami inkább már egy MacBook lett 13,3-as kijelzővel. A MacBooktól alig 25 000 Ft-tal drágább, a MacBook Pro-tól pedig 25 000 Ft-tal olcsóbb. Elszabott egy árazás… Teljesen elszúrták az Air-t ezzel az árral. Akkor inkább kapta volna meg csak a Retina kijelzőt, meg az új processzort, mert ezek hiányoztak csak nagyrészt, és cserébe adják ugyanabban az árban. Egyszerűen úgy mutatta be október 30-án a Retina kijelzős Air-t Tim Cook, mintha feltalálták volna a spanyolviaszt, pedig évek óta retinás gépeket árulnak, illetve ott volt a szintén Air-jellegű 12″-es MacBook is (a maga egyetlen USB-C és jack csatlakozójával).

iPad Pro

Az iPad Pro frissítés előtt is le a kalapunkkal. Még kisebb ház, Face ID, új Liquid Retina kijelző, új Pencil, nem csak egy átlagos frissítés, hanem minden jót megkapott. Persze drágult is. Nyilván valamelyest jogosan, hiszen új funkciók vannak benne, de idén 60 000 Ft-tal többet kell már leszurkolnunk az alap modellért, mint tavaly. Azért 310 000 Ft-ért már laptopot kapunk, nem egy táblagépet (igen, tudjuk, ha a PC-s/androidos oldalt nézzük, akkor ennyiért pedig még csilli-villibb, stb., de erre most ne pörögjünk rá). Illetve mellé vásároljuk meg a 65 000 Ft-os billentyűzetet és a 45 000 Ft-os Apple Pencilt. Tehát az az iPad már 400 000 Ft fölött van. ????

Akkor milyen Apple terméket vásároljak?

Például a 2018-as iPad teljesen megfelel az átlagember számára, ebben a cikkben teszteltük is. Édesanyámnak vásároltam még megjelenéskor és imádja. Annyira, hogy teljesen kiváltotta a számítógépet náluk, és elkezdett rajzolni is rajta.

A fenti képeket édesanyám készítette ProCreate alkalmazással, ezért szerettem meg az Apple-t, mert mindenki számára olyan termékeket gyárt, amik szerethetőek.

A multitasking tökéletesen működik, nem kell mellé fényképezőgép és nagy kijelzőn tud olvasni, írni. Alig fizettem érte 150 000 Ft-nál többet. Ennyiért iPhone-t se kapunk!

Szóval, ha kell, tud a cég, de az eléggé abszurd, hogy 3-4 éves telefont kell vennünk, mert csak az van olyan árban, ami megfizethető a magyar kereset számára… A flagship termékeket pedig esélytelen magyar átlagfizetésből megvásárolni.

Nyilván sem az Apple, sem más cég nem fogja azt megtenni, hogy egyes piacokon ugyanazoknak a termékeknek az árát a helyi fizetésekhez igazítsa, sem nem tesz jót a helyzetünknek az, hogy itthon 27% az ÁFA, ami az alapból sem olcsó készülékek árán csak még többet dob.

Újra fellendül a használt piac

Eddig is vásároltak az emberek használt készülékeket, de úgy látszik, hazánkban most ez a jövő. Elvégre az Apple elég megbízható, akkor is, ha több éves termékről van szó. Akkumulátor csere kell és olyan mint új korában. Úgy látszik. a magas árazás miatt többen fognak venni használt iPhone-t, de akár használt laptopot is. Én például az iPhone XR helyett rögtön használt iPhone X után néznék. Az ára is olcsóbb, jó kis készülék, maximum arra figyelnék oda, hogy magyarországi, magánszemélyes vásárlás legyen, hogy azért 1 év után még érvényben legyen rajta valamennyi szavatosság, ha a garanciaidő már lejárt. Amennyiben van egy terméken garancia vagy biztosítás, akkor egyáltalán nem rizikós a vásárlása.

Apple Watch

Az Apple Watch egyre népszerűbb, és 3 év után a cég kiadott egy olyan frissítést, ami – hogy Handrás szavaival éljek – INSTANT GET. Mi is teszteltük a készüléket, és itt is odatette magát az Apple, gyorsabb óra, nagyobb kijelző, hosszabb akkumulátor idő és így tovább… Drágult? Igen, de csak a szokásos minimális szinten, simán tudnak rá az emberek cserélni, akinek pedig nem kell az új, tud használtat venni.

Konklúzió

Nem értem az Apple-t, miért kellett a jó MacBook Air-t kinyírni ezzel a frissítéssel és árazással. Lehetett volna szebben csinálni. Az iPad Pro is azért komolyabban drágult, de már az elmúlt években is a pénztárcánk mélyére kellett nyúlni. Az iPhone árakról pedig nem szeretnék többet hallani, magukért beszélnek. Érdekes, hogy erről sem a nagyobb portálok nem nagyon írnak, sem nem beszélnek róla az emberek.

Elszállt az Apple, a magyar kereset pedig ehhez már nem elég. Nem baj, majd egymástól vesszük a termékeket, vagy mehetünk ismét a szolgáltatóhoz havi részletfizetéses megoldással, “mint az állatok”, ha újat szeretnénk.

Te hogy gondolod? Oszd meg ezt a cikket Facebookon, küldd el az ismerőseidnek, szólj hozzá!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Az X-szel én is így voltam, de még rászántam magam és elöfizetésem meghosszabitásával olcsóbb is volt. Tegnap nagyon vártam agy új Airt a régi áron, de nagyot csalódtam, így marad a régi. Mondjuk egyet észrevehetünk, most nem kezdte Tim azzal, hogy mennyi iphone-t adtak el. Az apple Watch az egyetlen valamire való frissités idén, de azt meg nem szabad biztositás nélkül megvenni. Sajnos tapasztalat és a kijelzö csere majdnem annyi mint egy új. Bizok benne, hogy történni fog valami a cégnél mert ez az irányelv elég elkeseritö, de hátha az eladási adatok után kicsit észhez térnek.

  2. Az az emoji az első képen üt. :smiley:

  3. Kár, hogy “rövid” lett a cikk, még olvastam volna. :smile:
    Azért tényleg elég fura/durva, hogy a külföldinek nem szúrja a szemét a drágulás, ez hihetettlen…
    Azért ha már egy Apple blog/bolt-nak se tetszik az árazás, ott már vannak bajok. :slight_smile:
    Kár, hogy az

    Összegzése

    iMagazin

    ilyen cikket nem hozhat le mert akkor megütnék a bokájukat, pedig az kéne, hogy az összes Apple-vel kapcsolatos weboldal lehozzon egy ilyesmi cikket, fikázva az árazást. :smiley:

  4. Avatar for NYPD NYPD says:

    A külföldinek is szúrja már a szemét, tudom, mert van pár külföldi ismerősőm és apple ökoszisztémámban nyomják és már ők is háborognak. Kb. mint mi egy-két éve. Az USD ugyan úgy erősödött az EUR-hoz képest.
    De az tény, hogy mi magyarok szívtuk a legnagyobbat.
    Oké ilyen árak lettek, mert rátett a cég egy lapáttal. De akkor legyen benne az árban 3 év garancia, vagy PRO modelleknél alap legyen a termékhez az apple care.
    Valamit valamiért. Mert ez így egy lehúzás. Elszálltak a Bull runtól ami az utobbi évek egyik legnagyobb rallyja a tőzsdén. Majd jönni fog egy 4-5 éves medve piac, na majd akkor lesz nagy csodálkozás az “űrhajóban”

    A cikk meg jó volt, pacsi

  5. Avatar for pAnk pAnk says:

    “Tehát ha van elég pénzed, akkor a tiéd lehet a legjobb “Apple életérzés”, ha viszont nincs, akkor pedig próbálj meg lavírozni a régebbi termékek között.”

    Vagy, nem kell mindenáron ájfónt venni. Nem a konkurencia mellett akarok most érvelni, szimplán csak annyi, hogy ha nincs rá pénzem de egy nagyon jó készüléket szeretnék, nem feltétlenül kell ragaszkodni az almához. Persze tudom, az ökoszisztéma meg a többi maszlag, ebbe most nem akarok belemenni. Köszi a cikket, anyudnak grat a képekhez! :wink:

  6. Avatar for kchris kchris says:

    jo a cikk! az air meg jo vacak:
    ugy dicsoitettek a kijelzot de mire fel???
    nem tudja se a D3 skalat SE az 500 nites fenyerot!
    lassu a proci is, egy 15W helyett lesz egy felpimpelt 5Wos olyan ami eredetileg a sima macbookban volt, mindezt majd 500ezerert? vicc…
    en xrre valtottam de szemelyes okok miatt, amugy nekem is eloszor maradt volna masodik evre egy iphone az X…

  7. Avatar for kchris kchris says:

    kerdes mikor fordul mar meg a novekedesi irany? en tartom amugy azt hogy ez a “mobilos tema” ugy an block egy fuggoseg, erre lettek raultetve az emberek, es latja azt ha szetnez egy metron vagy villamoson. regebben jo autot vettek az emberek ha nem volt tobbre penzuk (jobb/nagyobb lakasra) most mar arra se, vesznek ehelyett egy draga telefont amit nyomkod egesz nap… ezert tudjak emelni az arakat a gyartok, samu, huvely, 1plus mindenki emel flagship kategoriaban - mindenki annyit amennyire erzi hogy meg fizetnek az emberek erte. btw nezetek meg egy kisauto arat, haverral neztuk 5-6M ft egy uj fiesta ami mar nem fapados es nem 1les motor van benne. realis??? szerintem nem…

  8. A cikkel ellentétben szerintem nem az iPhone X-nél kezdődött a tendencia, hanem jóval korábban, az első Touchbaros Macbook Prónál.
    Addig a gépig az előtte lévő 3-4 évben, miután normalizálták a retinás felárat, konkrétan a kategóriák nagy részében a Macbookok voltak az árbajnokok. Akárki akármit mondhatott megszokásbol, akkor már a boltban kijött a matek, hogy olcsóbb Macbook, mint egy bármelyik értékelhető konkurens. Aztán jött a Touchbar meg az ámokfutás. Ennek remélem a csúcsa ez a viccnek is rossz Macbook Air 1200 dollárért, mert ha innen van feljebb/lejjebb… :roll_eyes:
    iPhoneok ugye adottak, kibaszott drágák…
    iPadnél viszont a drágulás ellenére nem érzek gondot. Ott az olcsó iPad, ami minden igényt kielégét otthoni célra és ezerszer alkalmasabb arra a feladatra, mint egy akár kétszer annyiba kerülő laptop. Az iPad Pro pedig brutál jó cucc. És nézzük meg a konkurenciát, a tavalyi iPad által is szénné alázott Samsung csúcs (mert a többi említésre sem méltó) 650-be kerül… és nincs is más. Nyugodtan rátehetik a 800-as cimkét.

    Ugyanakkor nem tudom Amerikában mi a helyzet a hétköznapi élettel. Gondolom nem csak nekem tűnt fel, hogy hétvégén közel másfélszeresét hagyjuk ott a kasszában bevásárláskor, mint mondjuk két éve és nem veszek többet semmivel. Drágul minden más is.

  9. Avatar for Larkin Larkin says:

    Teljesen egyetértek a cikkel. Elképesztően nevetséges felárat kérnek el mindenért. Az első szifon óta azt használom, erre vagyok berendezkedve. Sok dolgot eltűrtem a cégnek, mert a legjobban használható telefon nagyon sokáig az aktuális iPhone volt. Van Watch, MacPro, iPad és persze iPhone itthon. Viszont nálam ez volt az utolsó dobása az almának. Beruháztam egy XS Max-ra (ez a név, istenem…) meg egy S4 órára. A Watch-hoz annyit tennék hozza, hogy a használt piaci ára a Series 3-nak 70-80 körül van, tehát sajnos arra is szájhúzósan sokat kell már rafizetni. De az meg belefér, mondjuk, mert amúgy az utóbbi évek legjobb Apple cucca, imádom. Viszont több ilyen értékű telefont nem veszek. Egyszerűen undorítóan gaz amit művelnek. Ha nagyon akarnám, meg tudnám oldani hogy atalljak egy másik gyártó készülékeire. És ez fog történni: ha továbbra is ennyire undorítóan mohók lesznek, el fogok adni mindent a francba és köszönöm, nekem ennyi volt. Veszek inkább valami felsokategorias samsungot vagy az új Huawei-t és kalap. Nyilván nagyon-nagyon-nagyon pici porszem vagyok, de számomra nagy elégtétel lenne megszabadulni a cuccoktol. És ha ezen múlik, meg fogom szeretni az androidot. És szerintem ezzel kurta sok fan vagy user van így.

  10. A Watch egyáltalán nem instant get, pedig annak tűnt.
    Eszem ágában sincs cserélni S0-ról és azért nem, mert amire használom arra tökéletesen elég az S0 is. Ami miatt beruháztam volna, az az EKG, de ismerve az Apple-t soha az életben nem fogják engedélyezni nálunk ezt a funkciót…
    A többivel egyet értek, de amig megveszik a termékeiket ezeken az árakon addig nincs mit tenni…
    Jelenleg az iPhone X a legjobb ár értékű telefon szerintem.

  11. Én azt nem értem, hogyan kaphatott orvosi engedélyt / elismervényt a watch ha nem tud vérnyomást mérni?
    Egy orvos / rendelő úgy kezdi a kivizsgálást, hogy vérnyomás mérés…
    Ha tudná vennék muternak de így tök felesleges…

  12. Avatar for kchris kchris says:

    egyetertek. en is valtanek ha aktiv lenne cellular es ekg rajta a tobbi az s2hoz kepest csak dizajn faktor es erre baromi sok a felar… ekgra kivancsi leszek ha elindul, ez azert nem olyan mint a pulzus hogy lemerem es mondjuk 80folott van nyugalmi allapotban akkor menj dokihoz…

  13. Azért úgy kezdi mert egy szaros 6 ezer forintos vérnyomásmérőt minden orvos megengedhet magának.

  14. EKG menni fog itthon is, nyilván át kell állítani a régiót. LTE menni fog itthon is, nyilván Telekom kell hozzá.

  15. Erre majd térjünk vissza januárban…

  16. Jogos :slight_smile: Amúgy telekomnál pár napon belül elérhetővé válik az LTE Apple Watch-ra. Kell hozzá egy LTE-s óra, ami Series 4. Külföldön tudsz venni, itthon szerintem nem fogja az Apple idén árulni már.

  17. Avatar for viraxo viraxo says:

    Az ár az egy dolog, de alapvetően igazatok van. Az 1-2 évenkénti készülékcserék korszakának vége. Én beruháztam most egy iPhone Xs Max-ba - tettem ezt azért mert az iPhone 7 Plus-om (amit imádtam) fogta magát és töltés közben megdöglött, de olyan szinten, hogy semmilyen módon nem volt javítható, csak alaplap cserével. És akkor itt adnék hangot a mérhetetlen felháborodásomnak, miszerint ha már elkérnek egy rohadt telefonért több mint 400e Ft-ot, akkor adjanak már rá tisztességes idejű jótállást is. Mert az 1 év ebben a kategóriában egyszerűen nem elfogadható. Mert a szavatosság 2 év, de én mint laikus a 2. évben hogyan bizonyítsam, hogy a hiba, amit a készülék produkál, gyártói probléma??? Szóval undorító a garancia idő az Apple-nél! Ténylegesen törvényben kellene kötelezni őket a 2 év teljeskörű garanciára.

  18. Tudom, hogy sajnos ez teged nem boldogit, de a garancia es szavatossag hatarideje az orszagspecifikus jogszabalyi kotelezettseg.

    Persze ettol meg lehetne jo fej az Apple es ettol pozitive elterhetne, de nyilvan nem fog. :frowning:

  19. Avatar for kchris kchris says:

    szerintem nem mostanaban fog watchon menni. a hivatalos allaspont szerint havi dijas elofizeteseken megy az esim csak. ilyet watchra minek???
    regional meg az appok is atallnak?

  20. Vezetői forrásból tudom, sajnos csak a Series 4-gyel fog menni az eSIM itthon. Series 3-mal nem.

  21. Az EKG bevezetése nem az Apple sara. Azt minden országban külön kell engedélyeztetni az adott ország egészségügyi hatóságával.

  22. Avatar for kchris kchris says:

    ez oke, de attol ugyanugy bem tidom hasznalni, fizetni neg fizettem erte ha veszek egy s4-et.

  23. Tudom, de az Applenek kell kezdeményeznie, ezért nem lesz soha engedélyezve…
    Ahogy az apple pay sem, pedig ha ezt bevezetnék egy életre megvennének.

  24. Megváltozott a célközönsége a cégnek. Régen egy érték volt, hogy ugyanazt a telefont nyomkodta egy gyári munkás USA-ban mint egy CEO. Most már más érték van, a pénz.

    Fájdalmas a felismerés ha már túl csóró vagy az Apple termékeihez. Ők a pénzt választották. Ha majd nem a drágításból lesz a több pénz, akkor majd nem így csinálják. Amíg viszont ezzel tudnak profitot maximalizálni, addig így is fognak tenni, teljesen jogosan.

  25. Nem értelek titeket. Az iPhone az drágább lett oké. Durva, de a Mac-ek mindig is drágák voltak. 6éve is 4k volt egy AIR. Drága-drága, de kivételesen nem emeltek brutálisan árat! Pedig féltem tőle. Az előzők áraihoz képest azért drágább, mert azok rég nem voltak értelmesen firssítve. 6éve használom az Air-em és még mindig tökéletes! Ezért megéri kifizetni ezt a felárat!

  26. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    Az az érzésem, hogy ezzel a durva árazással erősödni fog a hackintosh és a linux-os tábor.
    Nem ugrás szerűen, hanem szépen, lassacskán, de biztosan, ahogy kiöregszenek a jelenleg használt apple eszközök. Sokak számára lesz megoldás a macOS virtualizációja, ha valamiért arra is szüksége van (néha).

  27. Avatar for nonoka nonoka says:

    iPhone 3g nél szálltam be az Apple világába,és úgy érzem hogy az 10 volt az utolsó. Bár most még nem indokolt a csere,de már el kezdtem a droid világában keresgélni az utódot. hamarosan kirakodó vásár,apple tv-k,óra,teló. Egyetlen dolgot tartok meg,egy 2011es iMac. szerintem NonSens fél milliót fizetni egy telefonért,szívem meg állna ha a földhöz vágnám.

  28. Avatar for kchris kchris says:

    kivancsi lennek mikor mennyi volt mert a 11-es volt olcsobb a 13-as nem annyira. plusz 1-2 eve akciozgatjak mint “kifuto”. mennyi is volt az annyi mikor ujnak szamitott?

  29. Na, megvan a megoldás az utólagos DOF állításra.
    Focos az app neve. Azon túl, hogy önállóan képes erre, felismeri a portré módban fotózott képeket és utólag lehet állítgatni a DOF tartományt.
    Tehát nem processzor függő a dolog…

  30. Külön ide a QA-ra írhatnál róla a Hírek, érdekességek alá, néhány screenshottal megspékelve. Megosztanám Facebook-on is! :slight_smile:

    Én most a Halide appot tesztelem, amivel már iPhone XR alatt is lehet állatokat más dolgokat fotózni.

  31. Oké, küldöm hamarosan.

  32. Avatar for bizsda bizsda says:

    És, egy csomó szolgáltatás nincs is anyanyelven, ami pl. USA-ban van: siri, Apple Pay, nem külföldről, innen-onnan behozott e-simes watch, sokadik körös ország vagy, ezt nézve meg még nagyobb pofátlanság.

  33. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az Apple Pay működik magyar nyelvvel is, csak hazai kártyát nem tudsz hozzá aktiválni támogatás hiányában, de egyébként magyarul is használható. az Apple Watch esetén meg valószínűleg jövőre lesz itthon is mobilnetes verzió.

  34. Avatar for kchris kchris says:

    az Xr is egykameras… erdekes miben tudhat tobbet… egyszer teszteltem (Xr) eleg szar eredmeny volt, a homlokom oke, a rajta levo haj ami hatrebb esett azt mar hatternek vette es homalyositott… csak kell az a hardveres melysegerzekelo hogy jol mukodjon ez a dolog…

  35. Fabfocus is jó app bokeh effekt krealashoz

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a processzora más.

  37. Avatar for bizsda bizsda says:

    Jadeye, látod, pont ezt mondom. Az, hogy működik az magyarul, de nem magyar kibocsájtású kártyával, az nem szolgáltatás működés. Az fúrásfaragásgányolás. Jövőre majd lesz esimes watch? 1.5 évvel a hármasban való debütálása után? Nevetséges 2018 vége felé! Kész csoda, hogy az Apple Musicra nem kellett tíz évet várni! Az is kész csoda, hogy a VO működik magyarul és nem kell mondjuk finnre állítani a telefont, hogy vakon is lehessen kezelni. Végül is ez egy kis ország, nem vagyunk mi Ukrajna, ahol már - úgy olvastam - van gyárilag Apple Pay.

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát de hazai bankokkal egyszerűen még nem érhető el, és pont. hogy ez miért van, arról kérdezd meg a bankodat és az Apple-t, de például üzletpolitikai okok illetve az is közrejátszhat, hogy a bankok nem akarják elfogadni az Apple feltételeit, illetve mert itthon a saját mobilfizetési megoldásokat erőltetik, amiből nekik van hasznuk, és nem az Apple-nek. de vannak olyan, nálunk gazdaságilag és pénzügyileg is “fejlettebb” országok, ahol szintén nem érhető el. de ettől még tud a szolgáltatás magyarul, mert a nyelvi támogatás teljesen más tészta!

    az eSIM jelenleg is még csak KÍSÉRLETI állapotban van a Telekomnál, más szolgáltatóknál pedig még eleve nincs is. ezért, mivel eddig nem is volt erre technikai háttér, most pedig még csak kísérleti jellegű, így LTE-s óra sincs, de most, hogy már az egyszeri előfizető is válthat eSIM-re, a mobilnetes Apple Watch is megjelenhet.

    ezeknek a szolgáltatásoknak a hiánya nem akadályozza meg a készülék használatát, a VoiceOver nélkül viszont a látássérült vagy vak felhasználók eléggé nehezen vagy egyáltalán nem tudnák használni, így nyilván annak működnie kell, pláne hogy az Apple-nek fontos az esélyegyenlőség is.

  39. Avatar for bizsda bizsda says:

    Kicsit egymás mellett beszélünk, de más szempontokat veszel figyelembe te és másokat én. Mit látok? Hát azt, hogy - eltekintve az adótartalomtól, miegymástól - ugyanazt az árat fizetvén, mint egy amerikai, nem ugyanazt a szolgáltatást kapom. Egy dologban láttam, eddig, hogy az Apple “elismerte”, hogy gatya régióban élünk, ez az Apple Music előfizetés. És, itt van is magyar tartalom, akár könnyű, akár klasszikus zenét keresel, egy szavam se lehet. De a többiben, amit felsoroltam, semmi előrelépés nincs.

  40. 400-ról indult 6 éve a 13”. Ráadásul akkor többet ért a pénzünk is…

  41. Ha ez így lenne ahogy írod, hogy leszarnak minket, akkor pl. nem lenne sem Public transport sem lane guidence az Apple Mapsben.
    Ezzel például többet kapunk mint mondjuk az ukránok akiknek van Apple Payük.
    Nem fekete vagy fehér ez a történet, hogy hol mi érhető el. Arról szól, hogy mi az amit meg tudnak és mi az ami meg is éri nekik. Ha utóbbira nem ±ba jön ki az excel, akkor nem fogják megcsinálni. Nem szeretszolgálat Az Apple Pay valószínűleg nem az excel miatt nincs, hanem a bankok fekszenek keresztbe. Sirinél valószínűleg a ±t se tudják kihozni. Apple Watchnál hálózati szinten (Telekom) kéne villantani…

  42. Apple Pay bankfüggö. Nem az apple miatt nincs.

  43. Kb 4 millió bankkártya van forgalomban Magyarországon, ez oszlik el az összes bank között -> egyik se rendelkezik akkora ügyfélkörrel, hogy megengedhesse magának az Apple pay bevezetést, és finanszírozza az infrastruktúra upgrade-et…
    Nem lesz itt Apple pay :(.

  44. A 4M az valami tizenésves statisztika lehet.
    Több mint 9M bakkártya van, ebből majdnem 7M képes a érintéses fizetésre (kompatibilis az Apple Payel).
    Több, mint 146.000 üzemelő POS terminál van az országban, amiből több, mint 126.000 képes az érintéses fizetésre (kompatibilis az Apple Payel).
    https://www.mnb.hu/letoltes/1-infrastruktura.xls
    Az Androidon már működő Simple, Gránitpay, MKBPay, meg nem tudom hirtelen kinek van még, ugyanazt a Mastercard tokent használja ami kell az Apple/Google Payhez.

    Gyakorlatilag kész infrastruktúra van az országban. Nem azért nem csinálják meg a bankok, mert nem éri meg, hisz már megcsinálták.

  45. Ipad pro-ba szarabb kamera került mint az előzőkbe! Köszi Apple!

  46. UBS bank és a Credit Suisse a két majdnem, ha nem a legnagyobb bank a világon is nemet mondtak az apple pay-re és saját mobilfizetési applikációt hoztak létre Twint néven, biztonsági okokra hivatkozva.

  47. Nagyok, de attól azért elég messze vannak :slight_smile: náluk azért lényegesen nagyobbak belevágtak.
    Egyébként is arra hivatkoznak amire akarnak, senki nem vonja érte felelősségre őket. Nem akarták engedni a profitból. Ez mozgatja a cégeket semmi más. Saját appon keresztül biztonságos ugyanaz az eljárás, másén nem? Hagyjuk már…

  48. Persze, logikus, hogy profit és nem biztonsági okok, de ezt nem mondhatják, valamire hivatkozni kell. ( tényleg csak 27. az UBS :slight_smile:)

  49. 9,8 milliós magyarország lakossága és 9 millió bankkártya van forgalomban, gratulálok annak kitől ez az infó jön.
    Magyaroszágon élők elég nagy része még életében nem használt ATM-et.
    A 4 milliós szám, nem hasraütés, nem 10 éves statisztika, hanem a valóság…

  50. Nem a POS terminálokról beszéltem, hanem a bankok belső rendszereiről, de látom nagyon otthon vagy a témában, úgyhogy hagyom is ezt…

  51. Nem zavar az az apróság, hogy belinkeltem az MNB hivatalos statisztikáját?
    Te meg tudod valamivel ezt cáfolni?

    A bankok belső rendszereiről én is beszéltem a link után, bár való igaz, úgy tűnik addig sem jutottál el…

  52. Avatar for haasj haasj says:

    Én már tavaly váltottam 8 év után iPhone használat után, és nem bántam meg!

  53. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahogyan a használt mobil előfizetések száma is sokkal több, mint ahány embernek mobilja van, úgy a bankkártyákra is igaz ez, hiszen egy embernek legtöbbször nem csak egy bankkártyája van. neked hány darab van? ha legalább kettő, vagy több, akkor azonnal elegendő lesz csak 4,5 millió ember a 9 millió kártyához. és van, akinek nem is csak kettő van, hanem még több.

  54. Sajnos mi Magyarok szívjuk meg igazán! Nálunk a legmagasabb az ÁFA, nálunk a jövedelem is ötöde mint egy normál országban. A készülékek funkciónak jó része nem is müködik itt. Ha ezt így összeadjuk az fájdalmas…

  55. Nem tudom mit értesz “normál” országnak, de más eu-s országokban sem kp re veszik a telefonokat. Legalábbis angliában nagyon nem. Szépen szolgáltatónál havi törlesztéssel. (10 év tapasztalata). A jövedelem meg olyan dolog, hogy igen több, de a kiadás is. :slight_smile:

  56. Magyar átlagnak drága… keresnek 500 eurot itthol. Németben keresnek 3000 euro körül USA-ban dollárban 3000 felett. Szerintem őket nem veri a földhöz az Iphone ára. Ami nagy kiadás náluk az a lakhatás, cigeretta, étel ital olcsóbb mint nálunk.

  57. Aki ittthon 500 eurót keres, az a németeknél sem keres 3000-t közel sem.

  58. Avatar for adhie adhie says:

    Nagyon jó ez a grafikon! Lesz ilyen iPad-ekből is? Neken nagyon kellene! Köszi!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for nonoka Avatar for viraxo Avatar for Larkin Avatar for Agent_H Avatar for adhie Avatar for ha5abe Avatar for Szifon Avatar for thingol Avatar for bizsda Avatar for haasj Avatar for boki1981 Avatar for epstein Avatar for papichulo Avatar for martonv Avatar for kchris Avatar for pAnk Avatar for raczc73 Avatar for B.Bendeguz Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Az X-szel én is így voltam, de még rászántam magam és elöfizetésem meghosszabitásával olcsóbb is volt. Tegnap nagyon vártam agy új Airt a régi áron, de nagyot csalódtam, így marad a régi. Mondjuk egyet észrevehetünk, most nem kezdte Tim azzal, hogy mennyi iphone-t adtak el. Az apple Watch az egyetlen valamire való frissités idén, de azt meg nem szabad biztositás nélkül megvenni. Sajnos tapasztalat és a kijelzö csere majdnem annyi mint egy új. Bizok benne, hogy történni fog valami a cégnél mert ez az irányelv elég elkeseritö, de hátha az eladási adatok után kicsit észhez térnek.

  2. Az az emoji az első képen üt. :smiley:

  3. Kár, hogy “rövid” lett a cikk, még olvastam volna. :smile:
    Azért tényleg elég fura/durva, hogy a külföldinek nem szúrja a szemét a drágulás, ez hihetettlen…
    Azért ha már egy Apple blog/bolt-nak se tetszik az árazás, ott már vannak bajok. :slight_smile:
    Kár, hogy az

    Összegzése

    iMagazin

    ilyen cikket nem hozhat le mert akkor megütnék a bokájukat, pedig az kéne, hogy az összes Apple-vel kapcsolatos weboldal lehozzon egy ilyesmi cikket, fikázva az árazást. :smiley:

  4. Avatar for NYPD NYPD says:

    A külföldinek is szúrja már a szemét, tudom, mert van pár külföldi ismerősőm és apple ökoszisztémámban nyomják és már ők is háborognak. Kb. mint mi egy-két éve. Az USD ugyan úgy erősödött az EUR-hoz képest.
    De az tény, hogy mi magyarok szívtuk a legnagyobbat.
    Oké ilyen árak lettek, mert rátett a cég egy lapáttal. De akkor legyen benne az árban 3 év garancia, vagy PRO modelleknél alap legyen a termékhez az apple care.
    Valamit valamiért. Mert ez így egy lehúzás. Elszálltak a Bull runtól ami az utobbi évek egyik legnagyobb rallyja a tőzsdén. Majd jönni fog egy 4-5 éves medve piac, na majd akkor lesz nagy csodálkozás az “űrhajóban”

    A cikk meg jó volt, pacsi

  5. Avatar for pAnk pAnk says:

    “Tehát ha van elég pénzed, akkor a tiéd lehet a legjobb “Apple életérzés”, ha viszont nincs, akkor pedig próbálj meg lavírozni a régebbi termékek között.”

    Vagy, nem kell mindenáron ájfónt venni. Nem a konkurencia mellett akarok most érvelni, szimplán csak annyi, hogy ha nincs rá pénzem de egy nagyon jó készüléket szeretnék, nem feltétlenül kell ragaszkodni az almához. Persze tudom, az ökoszisztéma meg a többi maszlag, ebbe most nem akarok belemenni. Köszi a cikket, anyudnak grat a képekhez! :wink:

  6. Avatar for kchris kchris says:

    jo a cikk! az air meg jo vacak:
    ugy dicsoitettek a kijelzot de mire fel???
    nem tudja se a D3 skalat SE az 500 nites fenyerot!
    lassu a proci is, egy 15W helyett lesz egy felpimpelt 5Wos olyan ami eredetileg a sima macbookban volt, mindezt majd 500ezerert? vicc…
    en xrre valtottam de szemelyes okok miatt, amugy nekem is eloszor maradt volna masodik evre egy iphone az X…

  7. Avatar for kchris kchris says:

    kerdes mikor fordul mar meg a novekedesi irany? en tartom amugy azt hogy ez a “mobilos tema” ugy an block egy fuggoseg, erre lettek raultetve az emberek, es latja azt ha szetnez egy metron vagy villamoson. regebben jo autot vettek az emberek ha nem volt tobbre penzuk (jobb/nagyobb lakasra) most mar arra se, vesznek ehelyett egy draga telefont amit nyomkod egesz nap… ezert tudjak emelni az arakat a gyartok, samu, huvely, 1plus mindenki emel flagship kategoriaban - mindenki annyit amennyire erzi hogy meg fizetnek az emberek erte. btw nezetek meg egy kisauto arat, haverral neztuk 5-6M ft egy uj fiesta ami mar nem fapados es nem 1les motor van benne. realis??? szerintem nem…

  8. A cikkel ellentétben szerintem nem az iPhone X-nél kezdődött a tendencia, hanem jóval korábban, az első Touchbaros Macbook Prónál.
    Addig a gépig az előtte lévő 3-4 évben, miután normalizálták a retinás felárat, konkrétan a kategóriák nagy részében a Macbookok voltak az árbajnokok. Akárki akármit mondhatott megszokásbol, akkor már a boltban kijött a matek, hogy olcsóbb Macbook, mint egy bármelyik értékelhető konkurens. Aztán jött a Touchbar meg az ámokfutás. Ennek remélem a csúcsa ez a viccnek is rossz Macbook Air 1200 dollárért, mert ha innen van feljebb/lejjebb… :roll_eyes:
    iPhoneok ugye adottak, kibaszott drágák…
    iPadnél viszont a drágulás ellenére nem érzek gondot. Ott az olcsó iPad, ami minden igényt kielégét otthoni célra és ezerszer alkalmasabb arra a feladatra, mint egy akár kétszer annyiba kerülő laptop. Az iPad Pro pedig brutál jó cucc. És nézzük meg a konkurenciát, a tavalyi iPad által is szénné alázott Samsung csúcs (mert a többi említésre sem méltó) 650-be kerül… és nincs is más. Nyugodtan rátehetik a 800-as cimkét.

    Ugyanakkor nem tudom Amerikában mi a helyzet a hétköznapi élettel. Gondolom nem csak nekem tűnt fel, hogy hétvégén közel másfélszeresét hagyjuk ott a kasszában bevásárláskor, mint mondjuk két éve és nem veszek többet semmivel. Drágul minden más is.

  9. Avatar for Larkin Larkin says:

    Teljesen egyetértek a cikkel. Elképesztően nevetséges felárat kérnek el mindenért. Az első szifon óta azt használom, erre vagyok berendezkedve. Sok dolgot eltűrtem a cégnek, mert a legjobban használható telefon nagyon sokáig az aktuális iPhone volt. Van Watch, MacPro, iPad és persze iPhone itthon. Viszont nálam ez volt az utolsó dobása az almának. Beruháztam egy XS Max-ra (ez a név, istenem…) meg egy S4 órára. A Watch-hoz annyit tennék hozza, hogy a használt piaci ára a Series 3-nak 70-80 körül van, tehát sajnos arra is szájhúzósan sokat kell már rafizetni. De az meg belefér, mondjuk, mert amúgy az utóbbi évek legjobb Apple cucca, imádom. Viszont több ilyen értékű telefont nem veszek. Egyszerűen undorítóan gaz amit művelnek. Ha nagyon akarnám, meg tudnám oldani hogy atalljak egy másik gyártó készülékeire. És ez fog történni: ha továbbra is ennyire undorítóan mohók lesznek, el fogok adni mindent a francba és köszönöm, nekem ennyi volt. Veszek inkább valami felsokategorias samsungot vagy az új Huawei-t és kalap. Nyilván nagyon-nagyon-nagyon pici porszem vagyok, de számomra nagy elégtétel lenne megszabadulni a cuccoktol. És ha ezen múlik, meg fogom szeretni az androidot. És szerintem ezzel kurta sok fan vagy user van így.

  10. A Watch egyáltalán nem instant get, pedig annak tűnt.
    Eszem ágában sincs cserélni S0-ról és azért nem, mert amire használom arra tökéletesen elég az S0 is. Ami miatt beruháztam volna, az az EKG, de ismerve az Apple-t soha az életben nem fogják engedélyezni nálunk ezt a funkciót…
    A többivel egyet értek, de amig megveszik a termékeiket ezeken az árakon addig nincs mit tenni…
    Jelenleg az iPhone X a legjobb ár értékű telefon szerintem.

  11. Én azt nem értem, hogyan kaphatott orvosi engedélyt / elismervényt a watch ha nem tud vérnyomást mérni?
    Egy orvos / rendelő úgy kezdi a kivizsgálást, hogy vérnyomás mérés…
    Ha tudná vennék muternak de így tök felesleges…

  12. Avatar for kchris kchris says:

    egyetertek. en is valtanek ha aktiv lenne cellular es ekg rajta a tobbi az s2hoz kepest csak dizajn faktor es erre baromi sok a felar… ekgra kivancsi leszek ha elindul, ez azert nem olyan mint a pulzus hogy lemerem es mondjuk 80folott van nyugalmi allapotban akkor menj dokihoz…

  13. Azért úgy kezdi mert egy szaros 6 ezer forintos vérnyomásmérőt minden orvos megengedhet magának.

  14. EKG menni fog itthon is, nyilván át kell állítani a régiót. LTE menni fog itthon is, nyilván Telekom kell hozzá.

  15. Erre majd térjünk vissza januárban…

  16. Jogos :slight_smile: Amúgy telekomnál pár napon belül elérhetővé válik az LTE Apple Watch-ra. Kell hozzá egy LTE-s óra, ami Series 4. Külföldön tudsz venni, itthon szerintem nem fogja az Apple idén árulni már.

  17. Avatar for viraxo viraxo says:

    Az ár az egy dolog, de alapvetően igazatok van. Az 1-2 évenkénti készülékcserék korszakának vége. Én beruháztam most egy iPhone Xs Max-ba - tettem ezt azért mert az iPhone 7 Plus-om (amit imádtam) fogta magát és töltés közben megdöglött, de olyan szinten, hogy semmilyen módon nem volt javítható, csak alaplap cserével. És akkor itt adnék hangot a mérhetetlen felháborodásomnak, miszerint ha már elkérnek egy rohadt telefonért több mint 400e Ft-ot, akkor adjanak már rá tisztességes idejű jótállást is. Mert az 1 év ebben a kategóriában egyszerűen nem elfogadható. Mert a szavatosság 2 év, de én mint laikus a 2. évben hogyan bizonyítsam, hogy a hiba, amit a készülék produkál, gyártói probléma??? Szóval undorító a garancia idő az Apple-nél! Ténylegesen törvényben kellene kötelezni őket a 2 év teljeskörű garanciára.

  18. Tudom, hogy sajnos ez teged nem boldogit, de a garancia es szavatossag hatarideje az orszagspecifikus jogszabalyi kotelezettseg.

    Persze ettol meg lehetne jo fej az Apple es ettol pozitive elterhetne, de nyilvan nem fog. :frowning:

  19. Avatar for kchris kchris says:

    szerintem nem mostanaban fog watchon menni. a hivatalos allaspont szerint havi dijas elofizeteseken megy az esim csak. ilyet watchra minek???
    regional meg az appok is atallnak?

  20. Vezetői forrásból tudom, sajnos csak a Series 4-gyel fog menni az eSIM itthon. Series 3-mal nem.

  21. Az EKG bevezetése nem az Apple sara. Azt minden országban külön kell engedélyeztetni az adott ország egészségügyi hatóságával.

  22. Avatar for kchris kchris says:

    ez oke, de attol ugyanugy bem tidom hasznalni, fizetni neg fizettem erte ha veszek egy s4-et.

  23. Tudom, de az Applenek kell kezdeményeznie, ezért nem lesz soha engedélyezve…
    Ahogy az apple pay sem, pedig ha ezt bevezetnék egy életre megvennének.

  24. Megváltozott a célközönsége a cégnek. Régen egy érték volt, hogy ugyanazt a telefont nyomkodta egy gyári munkás USA-ban mint egy CEO. Most már más érték van, a pénz.

    Fájdalmas a felismerés ha már túl csóró vagy az Apple termékeihez. Ők a pénzt választották. Ha majd nem a drágításból lesz a több pénz, akkor majd nem így csinálják. Amíg viszont ezzel tudnak profitot maximalizálni, addig így is fognak tenni, teljesen jogosan.

  25. Nem értelek titeket. Az iPhone az drágább lett oké. Durva, de a Mac-ek mindig is drágák voltak. 6éve is 4k volt egy AIR. Drága-drága, de kivételesen nem emeltek brutálisan árat! Pedig féltem tőle. Az előzők áraihoz képest azért drágább, mert azok rég nem voltak értelmesen firssítve. 6éve használom az Air-em és még mindig tökéletes! Ezért megéri kifizetni ezt a felárat!

  26. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    Az az érzésem, hogy ezzel a durva árazással erősödni fog a hackintosh és a linux-os tábor.
    Nem ugrás szerűen, hanem szépen, lassacskán, de biztosan, ahogy kiöregszenek a jelenleg használt apple eszközök. Sokak számára lesz megoldás a macOS virtualizációja, ha valamiért arra is szüksége van (néha).

  27. Avatar for nonoka nonoka says:

    iPhone 3g nél szálltam be az Apple világába,és úgy érzem hogy az 10 volt az utolsó. Bár most még nem indokolt a csere,de már el kezdtem a droid világában keresgélni az utódot. hamarosan kirakodó vásár,apple tv-k,óra,teló. Egyetlen dolgot tartok meg,egy 2011es iMac. szerintem NonSens fél milliót fizetni egy telefonért,szívem meg állna ha a földhöz vágnám.

  28. Avatar for kchris kchris says:

    kivancsi lennek mikor mennyi volt mert a 11-es volt olcsobb a 13-as nem annyira. plusz 1-2 eve akciozgatjak mint “kifuto”. mennyi is volt az annyi mikor ujnak szamitott?

  29. Na, megvan a megoldás az utólagos DOF állításra.
    Focos az app neve. Azon túl, hogy önállóan képes erre, felismeri a portré módban fotózott képeket és utólag lehet állítgatni a DOF tartományt.
    Tehát nem processzor függő a dolog…

  30. Külön ide a QA-ra írhatnál róla a Hírek, érdekességek alá, néhány screenshottal megspékelve. Megosztanám Facebook-on is! :slight_smile:

    Én most a Halide appot tesztelem, amivel már iPhone XR alatt is lehet állatokat más dolgokat fotózni.

  31. Oké, küldöm hamarosan.

  32. Avatar for bizsda bizsda says:

    És, egy csomó szolgáltatás nincs is anyanyelven, ami pl. USA-ban van: siri, Apple Pay, nem külföldről, innen-onnan behozott e-simes watch, sokadik körös ország vagy, ezt nézve meg még nagyobb pofátlanság.

  33. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az Apple Pay működik magyar nyelvvel is, csak hazai kártyát nem tudsz hozzá aktiválni támogatás hiányában, de egyébként magyarul is használható. az Apple Watch esetén meg valószínűleg jövőre lesz itthon is mobilnetes verzió.

  34. Avatar for kchris kchris says:

    az Xr is egykameras… erdekes miben tudhat tobbet… egyszer teszteltem (Xr) eleg szar eredmeny volt, a homlokom oke, a rajta levo haj ami hatrebb esett azt mar hatternek vette es homalyositott… csak kell az a hardveres melysegerzekelo hogy jol mukodjon ez a dolog…

  35. Fabfocus is jó app bokeh effekt krealashoz

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a processzora más.

  37. Avatar for bizsda bizsda says:

    Jadeye, látod, pont ezt mondom. Az, hogy működik az magyarul, de nem magyar kibocsájtású kártyával, az nem szolgáltatás működés. Az fúrásfaragásgányolás. Jövőre majd lesz esimes watch? 1.5 évvel a hármasban való debütálása után? Nevetséges 2018 vége felé! Kész csoda, hogy az Apple Musicra nem kellett tíz évet várni! Az is kész csoda, hogy a VO működik magyarul és nem kell mondjuk finnre állítani a telefont, hogy vakon is lehessen kezelni. Végül is ez egy kis ország, nem vagyunk mi Ukrajna, ahol már - úgy olvastam - van gyárilag Apple Pay.

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát de hazai bankokkal egyszerűen még nem érhető el, és pont. hogy ez miért van, arról kérdezd meg a bankodat és az Apple-t, de például üzletpolitikai okok illetve az is közrejátszhat, hogy a bankok nem akarják elfogadni az Apple feltételeit, illetve mert itthon a saját mobilfizetési megoldásokat erőltetik, amiből nekik van hasznuk, és nem az Apple-nek. de vannak olyan, nálunk gazdaságilag és pénzügyileg is “fejlettebb” országok, ahol szintén nem érhető el. de ettől még tud a szolgáltatás magyarul, mert a nyelvi támogatás teljesen más tészta!

    az eSIM jelenleg is még csak KÍSÉRLETI állapotban van a Telekomnál, más szolgáltatóknál pedig még eleve nincs is. ezért, mivel eddig nem is volt erre technikai háttér, most pedig még csak kísérleti jellegű, így LTE-s óra sincs, de most, hogy már az egyszeri előfizető is válthat eSIM-re, a mobilnetes Apple Watch is megjelenhet.

    ezeknek a szolgáltatásoknak a hiánya nem akadályozza meg a készülék használatát, a VoiceOver nélkül viszont a látássérült vagy vak felhasználók eléggé nehezen vagy egyáltalán nem tudnák használni, így nyilván annak működnie kell, pláne hogy az Apple-nek fontos az esélyegyenlőség is.

  39. Avatar for bizsda bizsda says:

    Kicsit egymás mellett beszélünk, de más szempontokat veszel figyelembe te és másokat én. Mit látok? Hát azt, hogy - eltekintve az adótartalomtól, miegymástól - ugyanazt az árat fizetvén, mint egy amerikai, nem ugyanazt a szolgáltatást kapom. Egy dologban láttam, eddig, hogy az Apple “elismerte”, hogy gatya régióban élünk, ez az Apple Music előfizetés. És, itt van is magyar tartalom, akár könnyű, akár klasszikus zenét keresel, egy szavam se lehet. De a többiben, amit felsoroltam, semmi előrelépés nincs.

  40. 400-ról indult 6 éve a 13”. Ráadásul akkor többet ért a pénzünk is…

  41. Ha ez így lenne ahogy írod, hogy leszarnak minket, akkor pl. nem lenne sem Public transport sem lane guidence az Apple Mapsben.
    Ezzel például többet kapunk mint mondjuk az ukránok akiknek van Apple Payük.
    Nem fekete vagy fehér ez a történet, hogy hol mi érhető el. Arról szól, hogy mi az amit meg tudnak és mi az ami meg is éri nekik. Ha utóbbira nem ±ba jön ki az excel, akkor nem fogják megcsinálni. Nem szeretszolgálat Az Apple Pay valószínűleg nem az excel miatt nincs, hanem a bankok fekszenek keresztbe. Sirinél valószínűleg a ±t se tudják kihozni. Apple Watchnál hálózati szinten (Telekom) kéne villantani…

  42. Apple Pay bankfüggö. Nem az apple miatt nincs.

  43. Kb 4 millió bankkártya van forgalomban Magyarországon, ez oszlik el az összes bank között -> egyik se rendelkezik akkora ügyfélkörrel, hogy megengedhesse magának az Apple pay bevezetést, és finanszírozza az infrastruktúra upgrade-et…
    Nem lesz itt Apple pay :(.

  44. A 4M az valami tizenésves statisztika lehet.
    Több mint 9M bakkártya van, ebből majdnem 7M képes a érintéses fizetésre (kompatibilis az Apple Payel).
    Több, mint 146.000 üzemelő POS terminál van az országban, amiből több, mint 126.000 képes az érintéses fizetésre (kompatibilis az Apple Payel).
    https://www.mnb.hu/letoltes/1-infrastruktura.xls
    Az Androidon már működő Simple, Gránitpay, MKBPay, meg nem tudom hirtelen kinek van még, ugyanazt a Mastercard tokent használja ami kell az Apple/Google Payhez.

    Gyakorlatilag kész infrastruktúra van az országban. Nem azért nem csinálják meg a bankok, mert nem éri meg, hisz már megcsinálták.

  45. Ipad pro-ba szarabb kamera került mint az előzőkbe! Köszi Apple!

  46. UBS bank és a Credit Suisse a két majdnem, ha nem a legnagyobb bank a világon is nemet mondtak az apple pay-re és saját mobilfizetési applikációt hoztak létre Twint néven, biztonsági okokra hivatkozva.

  47. Nagyok, de attól azért elég messze vannak :slight_smile: náluk azért lényegesen nagyobbak belevágtak.
    Egyébként is arra hivatkoznak amire akarnak, senki nem vonja érte felelősségre őket. Nem akarták engedni a profitból. Ez mozgatja a cégeket semmi más. Saját appon keresztül biztonságos ugyanaz az eljárás, másén nem? Hagyjuk már…

  48. Persze, logikus, hogy profit és nem biztonsági okok, de ezt nem mondhatják, valamire hivatkozni kell. ( tényleg csak 27. az UBS :slight_smile:)

  49. 9,8 milliós magyarország lakossága és 9 millió bankkártya van forgalomban, gratulálok annak kitől ez az infó jön.
    Magyaroszágon élők elég nagy része még életében nem használt ATM-et.
    A 4 milliós szám, nem hasraütés, nem 10 éves statisztika, hanem a valóság…

  50. Nem a POS terminálokról beszéltem, hanem a bankok belső rendszereiről, de látom nagyon otthon vagy a témában, úgyhogy hagyom is ezt…

  51. Nem zavar az az apróság, hogy belinkeltem az MNB hivatalos statisztikáját?
    Te meg tudod valamivel ezt cáfolni?

    A bankok belső rendszereiről én is beszéltem a link után, bár való igaz, úgy tűnik addig sem jutottál el…

  52. Avatar for haasj haasj says:

    Én már tavaly váltottam 8 év után iPhone használat után, és nem bántam meg!

  53. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahogyan a használt mobil előfizetések száma is sokkal több, mint ahány embernek mobilja van, úgy a bankkártyákra is igaz ez, hiszen egy embernek legtöbbször nem csak egy bankkártyája van. neked hány darab van? ha legalább kettő, vagy több, akkor azonnal elegendő lesz csak 4,5 millió ember a 9 millió kártyához. és van, akinek nem is csak kettő van, hanem még több.

  54. Sajnos mi Magyarok szívjuk meg igazán! Nálunk a legmagasabb az ÁFA, nálunk a jövedelem is ötöde mint egy normál országban. A készülékek funkciónak jó része nem is müködik itt. Ha ezt így összeadjuk az fájdalmas…

  55. Nem tudom mit értesz “normál” országnak, de más eu-s országokban sem kp re veszik a telefonokat. Legalábbis angliában nagyon nem. Szépen szolgáltatónál havi törlesztéssel. (10 év tapasztalata). A jövedelem meg olyan dolog, hogy igen több, de a kiadás is. :slight_smile:

  56. Magyar átlagnak drága… keresnek 500 eurot itthol. Németben keresnek 3000 euro körül USA-ban dollárban 3000 felett. Szerintem őket nem veri a földhöz az Iphone ára. Ami nagy kiadás náluk az a lakhatás, cigeretta, étel ital olcsóbb mint nálunk.

  57. Aki ittthon 500 eurót keres, az a németeknél sem keres 3000-t közel sem.

  58. Avatar for adhie adhie says:

    Nagyon jó ez a grafikon! Lesz ilyen iPad-ekből is? Neken nagyon kellene! Köszi!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for nonoka Avatar for viraxo Avatar for Larkin Avatar for Agent_H Avatar for adhie Avatar for ha5abe Avatar for Szifon Avatar for thingol Avatar for bizsda Avatar for haasj Avatar for boki1981 Avatar for epstein Avatar for papichulo Avatar for martonv Avatar for kchris Avatar for pAnk Avatar for raczc73 Avatar for B.Bendeguz Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for ef-dani