fbpx Skip to content

Az Apple órája az Apple Watch (és nem iWatch!) 2015 óta van a piacon, és rengeteg alkalmazás készült már hozzá. Igaz, az első generációk nem éppen a sebességükről voltak híresek, az Apple a lassú hardver miatt az elején valójában a telefonon futtatta az alkalmazásokat, és csak kijelzőként használta az órát.

Az Apple Watch Series 3 óta tudunk érdemben appokat futtatni, az azelőtti generációk sajnos továbbra is lassúak hozzá, noha ettől még elfutnak az alkalmazások rajtuk. Az Apple Series 4 pedig sokszor kétszer akkora sebességgel képes futtatni ezeket, amire azt hiszem, nem lehet panasz. Érdemes azt is megjegyezni, hogy Wi-Fi-n vagy LTE-n lévő Apple Watch-on is sokszor gyorsabb lehet egy app, mivel nem a telefonon lévő internetet használja Bluetooth-on keresztül. Ehhez a cikkhez mi egy Apple Watch Series 4-et használtunk.

Sokak, köztünk mi is az órát leginkább az idő mutatására (legtöbbet használt alkalmazás ????) illetve értesítések megjelenítésére használjuk. A második legtöbbet használt funkció a sportolás, mivel ez is beépített alkalmazása az Apple Watch-nak. A külső fejlesztők már évek óta fejlesztenek órára, de valami történt 1,5 éve, mikor a legnagyobb cégek egyszerűen sorra beszüntették az Apple Watch alkalmazásaikat. Ez annak volt tudható be, hogy lassú volt az óra, nem lehetett megfelelően fejleszteni rá. Ez azóta megváltozott, a Series 3 óta rendkívül jól futnak ezek az appok, a Series 4-en pedig szárnyalnak. Én mondhatni újra beleszerettem az Apple Watch-ba.

Apple Watch Series 4

Nézzük akkor néhány alkalmazást, amit érdemes letölteni és használni. Az egyik és talán legfontosabb ezek közül a pulzusunk nyomon követése. Ehhez mi a Hearth Watch appot használjuk, aminek van a Series 4-hez speciális komplikációja is. Ennek az appnak van alternatív változata is, Hearth Analyzer néven, így ezt a kettőt ajánljuk a pulzus napi követésére. A Hearth Watch képes figyelni folyamatosan a pulzusunkat, illetve van benne sport és alvó mód is.

A komplikáció segítségével láthatjuk, hogy 5 percenként mekkora a pulzusunk, illetve mi volt minimum, maximum. Lásd alább, a bal felső sarokban:

[appstore id=”1062745479″]

[appstore id=”1006420410″]

Zenehallgatásra vagy a beépített Apple Music alkalmazást használjuk, ami képes offline is működni, tehát az órán tárolja a zenéket, vagy pedig a Spotify új Apple Watch appja fut, ami jelenleg még nem képes offline zenelejátszásra.

[appstore id=”324684580″]

Mostanság nagyon népszerűek a visszaszámláló appok az órára, amikkel láthatjuk, hogy éppen hány nap hátra egy adott eseményig. Ilyen például a karácsony, amire én a Countdown Widget: Track Events nevű alkalmazást használom. Persze ez ennél jóval többre képes, valójában mindent követhetünk, születésnaptól kezdve a vakációig, esetleg egy csomag megérkezéséig bármit beállíthatunk.

Képes a magyar napok megjelenítésére is, és van iOS widget támogatása is, így az Apple Watch-on és az iPhone-on is követhetünk egy-egy eseményt. Az alkalmazás ingyenes, de a plusz funkciók megérnek 699Ft-ot, 5 csillag! Alább található néhány alternatív változat, ha a fenti nem tetszene:

[appstore id=”917514700″]

[appstore id=”1119732000″]

[appstore id=”1107728074″]

Ha már követésről van szó, munkában sokszor fontos lehet, hogy egy-egy problémával mennyit foglalkozunk, főleg ha érdekel minket ennek a statisztikája is. Azoknak is fontos lehet, akik óradíjban dolgoznak. Az Hours Time Tracking segítségével követhetjük ezeket, és még Apple Watch alkalmazása is van.

[appstore id=”895933956″]

Kényelmesen az óráról is megnézhetjük az iPhone, vagy éppen az iPadünk akkumulátor állapotát. Ez igaz a csatlakozott AirPods-ra is, és ehhez a funkcióhoz is rögtön két alkalmazást ajánlok, amik futnak a watchOS-en:

[appstore id=”954912200″]

[appstore id=”987285213″]

Érdekes és sokak számára hasznos alkalmazás lehet az iTranslate, aminek ugyancsak van Apple Watch alkalmazása. Képesek vagyunk vele gyorsan, akár fotóról vagy élő képről fordítani, az Apple Watch-on pedig csak diktáltunk kell hozzá. Érdemes letölteni a telefonunkra, óránkra utazáskor.

[appstore id=”288113403″]

Sokszor előfordul, hogy valamit elfelejtünk megvásárolni, vagy éppen valakinek valamit el kell mondanunk. Erre szerintem az egyik legjobb alkalmazás a Drafts 5: Capture ‣‣ Act. Az alkalmazás gyorsan, néhány kattintással képes lementeni egy-egy üzenetet, illetve később azt felhasználni.

Természetesen rendelkezik Apple Watch alkalmazással is, amivel diktálhatunk neki, és azt azonnal elmenti. Rendkívül hasznos, és remekül használható app!

[appstore id=”1236254471″]

Az egyik kedvenc számológép alkalmazásunk a CalcBot, éppen most kapott Apple Watch alkalmazás támogatást is. Ennél jobb kalkulátort keresve se találna az ember, rengeteg funkciója van, és a Pro verzió is simán megéri, kérdés nélkül.

[appstore id=”376694347″]

Az Apple Watch-on nem könnyű írni, pici a kijelző, nem fér el rajta még egy rendes billentyűzet sem. Erre az Apple “feltalálta”, hogy rajzoljunk betűket a Firka segítségével, ami természetesen a magyar billentyűzeten nem működik és egyébként is finoman szólva lassú. Mi általában a gyors válaszokat használjuk az órán, vagy pedig diktálunk, ha nagyon kell. A FlickType Keyboard megpróbálja elhozni nekünk azt a billentyűzetet, ami hiányzik az órán:

[appstore id=”1359485719″]

Hasznos alkalmazás még a Shazam, amivel bárhol és bármikor megtudhatjuk, hogy éppen milyen zene szól az adott helyen, de szerintem ez már régóta ismert. A másik sokszor jól jövő app lehet a Just Press Record. Ezzel az alkalmazással egy gombnyomással hangfelvételt készíthetünk, amit aztán akár a felhőben is tárolhatunk. Az órán lejátszhatjuk a korábbi felvételeket, és az app még szöveget is készít nekünk belőle.

[appstore id=”1033342465″]

[appstore id=”284993459″]

Amennyiben a hazai fővárosban lakunk, @czo kolléga alkalmazást most rögtön töltsük le! Segítségével megtudhatjuk, hogy mikor érkeznek a BKK járatai abba a megállóba, ahol épp tartózkodunk. Ez az egyik legtöbbet használt alkalmazás a Szifon.com csapat óráján, amit Czo folyamatosan fejleszt.

[appstore id=”996189196″]

Végül pedig néhány játék, amivel esetleg eltölthetjük az időt sorbanállás közben vagy akár egy unalmas órán.

Természetesen rengeteg Apple Watch alkalmazás közül választhatunk még, de úgy gondoltuk, kellene már egy lista az aktuális hasznos appokkal.

Amennyiben van olyan alkalmazás az órára, amit érdemesnek tartasz arra, hogy megemlítsünk, írd meg hozzászólás formájában!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok!
    Nem tudtok ajánlani esetleg olyan alkalmazást, amelyik jelez ha megszakad az iPhone és az óra közötti Bluetooth kapcsolat?
    Sajnos rendszeresen ott felejtem a munkahelyemen a telefonomat és tök jó lenne ha az óra jelezne mielőtt csak otthon venném észre, hogy nincs nálam a telefon.
    Ha esetleg tudtok valami hasonló alkalmazást, kérlek segítsetek!
    Előre is köszönöm! :slight_smile:

  2. Avatar for tothur tothur says:

    Én ezeket az alkalmazásokat ajánlanám még:

    1Password: sokszor használt jelszavak gyorsan elérhetőek az óráról
    Bear: a cikkben ajánlott Drafts-hoz hasonlóan lehet vele jegyzeteket rögzíteni és korábbiakat megtekinteni.
    Cheatsheet: rövid emlékeztetők tárolására ennél nem nagyon van jobb
    Chirp: twitter kliens
    Nano: reddit kliens
    Overcast: legjobb podcast kliens, képes az órán is tárolni epizódokat
    V for Wiki: wikipedia kliens
    Vert S: mértékegység és valuta váltás
    WorkOutDoors: egyik legjobb Apple Watch app szerintem, bármilyen szabadtéri tevékenységet (pl túrázás, futás, bringázás) lehet GPS-el rögzíteni vele, a beépített térkép segítségével könnyen navigálhatunk a természetben és közben minden lényeges adatot megjelenít.

  3. Ilyenre már én is régóta vadászok.
    Annak idején volt keresgéltem (azaz inkább csak próbálkoztam) de semmi érdemlegeset nem találtam.
    Ami írta a leírásba hogy tudja az persze hogy nem tette a dolgát…

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és a telefon újraindítása után is ez a helyzet?

  5. en olyat keresnek, ami akkor figyelmeztet, ha feltoltott az oram vagy a telefonom es vegyem le a toltorol.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    legjobb tudomásom szerint nincs ilyen app.

  7. Igen. De az volt a probléma hogy telepítettem az IOS 13 Betat… Vissza raktam az IOS 12- őt és most tökéletesen működik minden :grin:

  8. Avatar for ifsnow ifsnow says:

    azt ott hogyan lehet?

    nekem csak a szivecske jelenik meg, es ranyomva elindul a hr app

    koszi

  9. Ott van a cikkben!

  10. Avatar for ifsnow ifsnow says:

    jah, hogy fizetni kell ezért is :smiley:
    köszi apple :smiling_face_with_three_hearts:

  11. Nem az Apple-nek fizetsz, hanem a fejlesztőnek, aki dolgozott azon, hogy ez így, ebben a formában az órádra kerüljön.

  12. Sziasztok, olyan alkalmazást tud vki amivel a telefonon tudom figyelni a Watch által mért pulzust? Nem 5p-kénti frissítésben hanem valós időben. Kerékpározás közben akarom figyelni a pulzust, és nem akarok állandóan az órára néni. A teló meg ugye kinn van a kormányon. Köszi előre is @Jadeye , @SzifonAdmin .

  13. Strava nem tudja kirakni? Mármint méri az Apple Watch a pulzust de a Strava fogja megmutatni.

  14. Avatar for Czo Czo says:

    Ha az adott app a Health adatokbol szeretne kiirni ezt az infot, akkor az nem fog menni. Ezek az adatok nem lathatoak “realtime” az appoknak. Marmint, ha feliratkozol a health adatok valtozasara, akkor hebe-hoba kapsz adatot arrol, hogy van uj bejegyzes a figyelt Health rekordok kozott.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for tothur Avatar for SzajerD Avatar for ifsnow Avatar for Szifon Avatar for Jordanantal Avatar for kicsihuszar Avatar for kigyosigergo Avatar for jbalint Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok!
    Nem tudtok ajánlani esetleg olyan alkalmazást, amelyik jelez ha megszakad az iPhone és az óra közötti Bluetooth kapcsolat?
    Sajnos rendszeresen ott felejtem a munkahelyemen a telefonomat és tök jó lenne ha az óra jelezne mielőtt csak otthon venném észre, hogy nincs nálam a telefon.
    Ha esetleg tudtok valami hasonló alkalmazást, kérlek segítsetek!
    Előre is köszönöm! :slight_smile:

  2. Avatar for tothur tothur says:

    Én ezeket az alkalmazásokat ajánlanám még:

    1Password: sokszor használt jelszavak gyorsan elérhetőek az óráról
    Bear: a cikkben ajánlott Drafts-hoz hasonlóan lehet vele jegyzeteket rögzíteni és korábbiakat megtekinteni.
    Cheatsheet: rövid emlékeztetők tárolására ennél nem nagyon van jobb
    Chirp: twitter kliens
    Nano: reddit kliens
    Overcast: legjobb podcast kliens, képes az órán is tárolni epizódokat
    V for Wiki: wikipedia kliens
    Vert S: mértékegység és valuta váltás
    WorkOutDoors: egyik legjobb Apple Watch app szerintem, bármilyen szabadtéri tevékenységet (pl túrázás, futás, bringázás) lehet GPS-el rögzíteni vele, a beépített térkép segítségével könnyen navigálhatunk a természetben és közben minden lényeges adatot megjelenít.

  3. Ilyenre már én is régóta vadászok.
    Annak idején volt keresgéltem (azaz inkább csak próbálkoztam) de semmi érdemlegeset nem találtam.
    Ami írta a leírásba hogy tudja az persze hogy nem tette a dolgát…

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és a telefon újraindítása után is ez a helyzet?

  5. en olyat keresnek, ami akkor figyelmeztet, ha feltoltott az oram vagy a telefonom es vegyem le a toltorol.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    legjobb tudomásom szerint nincs ilyen app.

  7. Igen. De az volt a probléma hogy telepítettem az IOS 13 Betat… Vissza raktam az IOS 12- őt és most tökéletesen működik minden :grin:

  8. Avatar for ifsnow ifsnow says:

    azt ott hogyan lehet?

    nekem csak a szivecske jelenik meg, es ranyomva elindul a hr app

    koszi

  9. Ott van a cikkben!

  10. Avatar for ifsnow ifsnow says:

    jah, hogy fizetni kell ezért is :smiley:
    köszi apple :smiling_face_with_three_hearts:

  11. Nem az Apple-nek fizetsz, hanem a fejlesztőnek, aki dolgozott azon, hogy ez így, ebben a formában az órádra kerüljön.

  12. Sziasztok, olyan alkalmazást tud vki amivel a telefonon tudom figyelni a Watch által mért pulzust? Nem 5p-kénti frissítésben hanem valós időben. Kerékpározás közben akarom figyelni a pulzust, és nem akarok állandóan az órára néni. A teló meg ugye kinn van a kormányon. Köszi előre is @Jadeye , @SzifonAdmin .

  13. Strava nem tudja kirakni? Mármint méri az Apple Watch a pulzust de a Strava fogja megmutatni.

  14. Avatar for Czo Czo says:

    Ha az adott app a Health adatokbol szeretne kiirni ezt az infot, akkor az nem fog menni. Ezek az adatok nem lathatoak “realtime” az appoknak. Marmint, ha feliratkozol a health adatok valtozasara, akkor hebe-hoba kapsz adatot arrol, hogy van uj bejegyzes a figyelt Health rekordok kozott.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for tothur Avatar for SzajerD Avatar for ifsnow Avatar for Szifon Avatar for Jordanantal Avatar for kicsihuszar Avatar for kigyosigergo Avatar for jbalint Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin