Videón egy iPhone 8 Plus hátlap cseréje

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy minél több üveg van egy adott készüléken, annál nagyobb probléma, ha leejtük azt.

iPhone 8 Plus betört hátlap

Ez most az iPhone 8 és 8 Plus-nál valamint az iPhone X-nél is fokozottan érvényes, mivel már nem csak a kijelző, hanem a hátlap is üveg felületet kapott. Ez egyébként nem újdonság, mert korábban az iPhone 4 és 4s készülékeknek is üvegből volt a hátuljuk (törtek is rendesen), de azért most nem ugyanarról van szó. Korábban már írtunk arról, hogy mennyire drága mulatság az új iPhone-ok kijelző cseréje, most azonban nézzük meg, milyen nagy “szívás” a hátoldali üveget cserélni.

Látható, hogy nem rövid folyamatról van szó, mint az iPhone 4, 4s esetén. Ott csak két csavar tartotta az egész hátlapot, mivel a készülék pont fordítva volt összerakva: a keret, illetve a kijelző tartotta a többi alkatrészt. Az utóbbi időben (eltekintve a vízálló ragasztástól) viszonylag könnyen cserélhetjük a kijelzőt az iPhone-ok esetén, de az iPhone 8, 8 Plus, valamint az iPhone X-nél a betört hátsó üveg komoly probléma lehet. Nem csak a kapargatás időigényes, de védenünk kell közben a készüléket, így tényleg csak ügyes kezűek végezzék ezt el maguk, egyéb esetben érdemes inkább egy iPhone szervizbe elvinni a telefont.

Amennyiben még nem vásároltál iPhone 8-at, 8 Plus-t, vagy iPhone X-et, érdemes elolvasnod ezt a cikkünket: Biztosítás vagy Apple Care+ az iPhone-hoz? Ha ezen már túlestél, akkor használt készülék esetén ide kattintva tudsz biztosítást kötni.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Nekem apple care+ van és ajánlom mindenkinek. Nekem körülbelül 5 percet bírt az X :-( leesett és be is tört a hátsó üveg. Apple care-t csinálok mindig minden készülékemre. De azért tokot nagyon nagyon ajánlok hozzá.

  2. Nem azé, mert nekem 7-esem van, de szerintem a legjobban sikerült telója az almásnak. Az X drága, a 8-assal gondok vannak( a szolgáltatós csaj szerint). Ha tudná a vezetéknélküli töltést, maga a tökéj lenne. De nekem igy is tökjó:))

  3. @Abu007: Milyen gondok vannak a 8-cal??? Szerintem a szolgáltatós ismerősöd összekeverte a dolgokat. Lehet, hogy azt akarta mondani, hogy az X drága és vannak vele problémák.
    A 8 egy jól kiforrott készülék a plus ráadásul az X erejével…

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!