fbpx Skip to content

Mostantól Magyarországon a használt készülékekre is köthető biztosítás. A használt eszközöket vásárlók is megszabadulhatnak a kéz alól vásárolt telefonokkal járó aggodalmaktól és az új készüléket preferálók is találkozhatnak végre egy szolgáltatótól független alternatívával. Az iProtection ezért is jött létre, hogy levegye az utólagos mérlegeléssel és a “mi lesz, ha?” kérdésekkel járó terhet minden olyan vásárló válláról, aki nem ragaszkodik feltétlen a kicsomagolással járó önfeledt boldogsághoz.

iProtection – biztosítás

Először is fontosnak tartom, hogy tisztázzunk egy lényeges különbséget a szolgáltatóknál megköthető biztosítás és az iProtection között. A szolgáltatók kizárólag újonnan vásárolt készülékre teszik lehetővé a biztosítás megkötését és különböző tarifacsomagokkal rendelkeznek, ellenben az iProtection-nél kizárólag egy fajta csomag áll rendelkezésre a különböző iPad, MacBook, iPhone, Watch modelleknél, ami mindent lefed. Ez persze nem jelenti azt, hogy újonnan vásárolt készülékre ne lenne köthető biztosítás a garancia mellé.

Felhasználói szemmel szinte mindenre megköthető, ami csak megtörténhet egy telefonnal. A leggyakrabban előforduló hibák is ide tartoznak mint például törés, beázás, akkumulátor problémák és kamera hiba. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy már hibás készülékkel ne foglalkoznának. Minden problémát megoldanak a sérült készüléknél, mielőtt bebiztosítanák azt.

Az sem probléma, ha menet közben úgy döntesz, hogy megválnál telefonodtól, ugyanis a biztosítás nem személyhez, hanem a készülék IMEI számához van kapcsolva. Jogos a kérdés, hogy mi történik akkor, ha a már biztosítás alatt álló készüléket szeretném eladni? Ez sem jelent problémát, a megkötött szerződést egyszerűen hordozhatod tovább a következő készülékedre. Nincs hosszadalmas ügyintézés, pár perc alatt átkerül a védelem a következő eszközre.

Gyors a javítás, ha megtörtént a baj

A problémaelhárítás menete több, mint egyszerű: elég felhívni a csapatot, ők keresnek egy szervizpontot, ahol aztán megtörténik a bevizsgálás és a javítás. A biztosítás a javítás költségének 50-70%-át fedezi.

Nézzünk egy példát: kezünkben a legújabb iPhone X, viszont az első sikeres bekapcsolás után ki is csúszik kezeink közül. Nem újkeletű a dolog.

A kijelzőcsere ára a legújabb modellhez nem mondható épp olcsó mulatságnak, ha jobban körbenézünk a hazai szerviz fronton, 120 0000 forinttól a csillagos égig tartó árlista tárul szemeink elé. A biztosítással felvértezett iPhone X kijelzőcseréje pedig munkadíjjal együtt sem rúg 40 000 forint fölé.

Szerencsére azoknak sem kell aggódniuk, akiknek nincs idejük megvárni az amúgy 1-2 órát igénybe vevő cserét, hiszen az iProtection rendelkezik csere iPhone-okkal, hogy a tulajdonos addig se maradjon telefon nélkül.

Egy havi BKV bérlet ára

Összehasonlítva a szolgáltatók által nyújtott csomagajánlatokkal, még mindig kedvezőbb áron jöhetünk ki. Sokaknak még ma is jó szolgálatot tesz és boldogan használják az iPhone 5s-t, amelyre egy évre a biztosítás nem kerül többe 9.990 forintnál. Természetesen ez bármikor bővíthető, akár több évre is.

Konklúzió

Hogy kinek is éri meg használt készélükre biztosítást kötni? Erre a kérdésre talán úgy lenne könnyebb választ találni, ha fordítanánk rajta egyet. Kinek nem éri meg biztosítást kötni a nem újonnan vásárolt telefonra? Legfőképp azoknak, akik bármilyen meghibásodás esetén, javítás helyett mindig az új készüléket részesítik előnyben.

Az iProtection újszerű alternatívát kínál minden olyan Apple felhasználó számára, akik a garancia lejártán túl is szeretnék biztonságban tudni készülékeiket teljes körű védelemmel. A piaci ár alatt segítenek akár új, akár használt készülékeidnek túlélni az idő vasfoga által létrejövő sérüléseket.

Mielőtt a nagy izgalom hevében leejtenéd telefonod, vagy bővebb információra éhezel a szolgáltatással kapcsolatban, keresd fel weboldalukat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment