fbpx Skip to content

A watchOS 5-ről már írtunk korábban, és én már a közvetítés alatt említettem, hogy a Walkie-Talkie, avagy az Adó-vevő funkció tetszik a legjobban.

Apple Watch Adó-Vevő funkció

Hori kolléga nemrég mutatott be egy hasonló alkalmazást iOS-re, amit meg is jegyeztem, mert a fesztiválokon, vagy nagyobb eseményeken rendkívül hasznos lehet, ha segítségre van szükségem. Az Adó-vevő a watchOS 5-öt futtató órákon érhető el, ami Series 1 és újabb készülékeket jelent. Lényegében egy alkalmazás, amivel rövid, vagy akár hosszabb hangüzenetet küldhetünk ismerőseinknek. A watchOS 5 beta 2 óta pedig ténylegesen elérhetővé is vált, így mi is kipróbáltuk.

Első körben mindkét eszköznek a legfrissebb, jelenleg béta szoftverrel rendelkeznie. Ezután lépjünk be az Apple Watch-on az alkalmazásba, majd görgessünk le az ismerősünkhöz és indítsuk el az üzenetküldést!

A készülék ilyenkor engedélyt kér a másik féltől, hogy beszélhessünk vele. Ezután már csak a beszéd gombot kell megnyomni és azonnal hallanak minket körülbelül fél másodperces késéssel. Tehát tényleg Adó-vevő funkcióként üzemel, nem menti el a hangot, hanem azonnal, ott helyben hallható a másik félnél. Lenyomod és beszélsz. Nézzétek meg a Jeff videóját:

Az egyetlen probléma, hogy ezután alapértelmezetten bármikor hozzánk szólhatnak, és az bizony hangosan fog szólni, akárhol is vagyunk, ahogyan az látható a videóban is. A végleges változatig valószínűleg ezzel kezd valamit az Apple, addig viszont manuálisan kell kikapcsolnunk ezt a funkciót:

Alapjában véve az Adó-vevő alkalmazás remekül működik, tényleg jól lehet hallani a másikat, gyorsan tudunk kommunikálni olyan helyzetekben, ahol egyszerűbb szóban 1-1 mondatot mondani, miközben sétálunk valamerre, de a telefonálás vagy az üzenetküldés már elterelné a figyelmünket.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for ha5abe ha5abe says:

  Igen, amiről írtatok (Zello Walkie Talkie) szerintem is nagyon jó kis app. Én használom néha.


  (Régebbi telefonokra is letölthető a korábbi verziója, pl. 3GS-re.)

  Hogy ne szólaljon meg az óra csak úgy, biztosan kitalálják.
  Talán elég lenne agy értesítés, aztán ha fogadom, akkor hallom, ha elutasítom akkor is megtartja későbbre, és gyors választ is küldhetne, hogy majd később tudom csak fogadni a hívást. Az is lehet, hogy eleve benne lesznek ezek.

 2. Avatar for gunar gunar says:

  Zello mindenféleképp előnye hogy androidról is átjárható, mi a cégnél próbáltuk csak hát kell hozzá a szabad kéz és ez meló közben necces sok helyzetben sajna, az órán talán 1xűbb lesz.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for ha5abe Avatar for Szifon Avatar for gunar