iCloud Kulcskarika, avagy a jelszavaink tárolása a felhőben

A Kulcskarikát avagy a Keychain-t sokan nem ismerik, pedig egy rendkívül fontos szolgáltatása az Apple-nek, amit az iOS 12-ben még tovább fejlesztettek.

iCloud Kulcskarika

A Kulcskarika röviden egy felhasználónév és jelszó kezelő alkalmazás, segítségével automatikusan, biztonságosan létrehozhatunk jelszót az egyes szolgáltatásokhoz, amit aztán az iOS vagy a macOS el is ment nekünk. Mindezt a felhőben tárolja, így akármikor aktiváljuk Kulcskarikát, automatikusan szinkronizálódnak a jelszavaink és már használhatjuk is a másik eszközünkön. Az Apple a legújabb reklámjában is az iCloud Kulcskarikáé a főszerep.

Tehát ahogy írtuk, a Kulcskarika segítségével létrehozhatunk és tárolhatjuk a bejelentkezési adatainkat, amit aztán egyszerűen kitölt az iOS 11 a Safarin belül (az iOS 12 pedig már rendszer szinten az alkalmazásokban is) és még csak meg se kell jegyeznünk ezeket a jelszavakat. Ez több szempontból is biztonságos. Egyrészt minden szolgáltatáshoz más és más jelszót használunk, másrészt ezek azért jóval hosszabbak és bonyolultabbak is, mert tartalmaznak kis- illetve nagybetűket, számokat, valamint speciális karaktert is, ezáltal a megfejtésük is nehezebb. Ezeket egyébként általában már megkövetelik fizetéskor a komolyabb webáruházak, weboldalak is.

A Kulcskarika bekapcsolása az iPhone-on, iPaden

Lépjünk be a Beállításokba, majd legfelül nyomjunk rá a nevünkre az iCloud beállításokhoz. Ezután koppintsunk rá az iCloud menüre és görgessünk le egészen a Kulcskarikáig. Kapcsoljuk be, majd kövessük az utasításokat.

iOS Kulcskarika

A Kulcskarika bekapcsolása után ha az iOS-en vagy macOS-en regisztrálunk, vagy bejelentkezünk egy weboldalon, akkor a rendszer vagy kitölti a jelszó mezőt, vagy pedig felajánlja, hogy elmenti az adatokat. Így végeredményben bármikor elkezdhetjük használni a szolgáltatást, szép lassan az összes felhasználónevünk és jelszavunk “elmentődik” majd a Kulcskarikába.

Az Apple szolgáltatása mellett természetesen használhatunk mást is, mi például a 1Password alkalmazást szoktuk ajánlani, de ingyenes alternatívája a LastPass. Többek között az iCloud Kulcskarika is ingyenes, megér egy próbát, kapcsoljátok be, és használjátok biztonságosabb jelszavakat!

Részletesebben ide kattintva tudtok olvasni erről a szolgáltatásról.

 • Szerző további cikkei
admin Administrator

A legtöbben Adminként, avagy Szifon Gergőként ismertek a Szifon.com-on. 10 éve indítottam útjára az oldalt. Sokszor írok how-to cikkeket, amikben az egyes funkciókat tesztelem az új iOS rendszerek esetén. Illetve az új Apple termékek tesztjeit is én szoktam megírni, ezzel támpontot adva azoknak, akik vásárlásra adnák a fejüket.

Tetszett, vagy hasznos volt számodra ez a cikk?

Támogass engem, csupán 280Ft!

×
admin Administrator

A legtöbben Adminként, avagy Szifon Gergőként ismertek a Szifon.com-on. 10 éve indítottam útjára az oldalt. Sokszor írok how-to cikkeket, amikben az egyes funkciókat tesztelem az új iOS rendszerek esetén. Illetve az új Apple termékek tesztjeit is én szoktam megírni, ezzel támpontot adva azoknak, akik vásárlásra adnák a fejüket.

Tetszett, vagy hasznos volt számodra ez a cikk?

Támogass engem, csupán 280Ft!

Latest Posts
 • gyorstárcsázás
 • Apple Smart Battery Case iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR
 • AirPower gyártás

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Ritka jó reklám az Appletől.

 2. meetas says:

  Sziasztok,

  azt tudjátok esetleg, hogy PC-vel is tudnak majd szinkronizálódni a jelszavaim, ha fent van az iCloud a gépemen? Az iCloud fotókönyvtár és a Safaris (ill. PC-n Chrome-os) könyvjelzőszinkronizálás tökéletesen működik.

  Jelenleg a Roboformot használom a jelszavaim kezelésére, mert van App-juk PC-re és iOS-re is, de az utóbbi időben egyre több gondom van velük, így ha az iCloud kulcskarika működhetne PC-n is, akkor elgondolkoznék a cserén, pláne, ahogy látom az Kulcskarika ingyenes (?!)

  Át lehet konvertálni vajon egy külső fejlesztő jelszókáryáit a Kulcskarikába? Van pár száz jelszavam, egyesével nem mentegetném el őket újra, ha nem muszáj :slight_smile:

  Köszönöm előre is!
  Üdv,
  Dani

 3. Jadeye says:

  az iCloud Kulcskarika nem érhető el Windows esetén.

  Az iCloud-kulcskarika használatához iOS 7.0.3 vagy újabb rendszerre van szükség az iPhone, iPad, vagy iPod touch készüléken, illetve OS X Mavericks 10.9 vagy újabb rendszerre van szükség a Macen.
  https://support.apple.com/hu-hu/ht204085

 4. meetas says:

  Kár, de azért köszi! Üdv, Dani

 5. hol lehet kezelni ezeket a jelszavakat? hol tudom megnézni/ törölni őket egyesével?

 6. Jadeye says:

  Beállítások, Jelszavak és fiókok.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!