fbpx Skip to content

Legutóbb 2017 novemberében írtunk egy összefoglalót a Szifon.com frissítéséről, akkor azt írtuk, hogy 2017 év elejétől sokkal jobban optimalizáljuk a cikkeket, hogy nektek könnyebb legyen keresni, vagy rátalálni a hasonló írásainkra. Frissítettük a keresőt, beállítottunk értesítő emailt egyes cikkeknél, illetve a Szifon.com alkalmazásban is optimalizáltunk.

Azóta eltelt jó néhány hónap, több mint 5000-en használjátok az egyes cikkeknél lévő e-mail értesítést, naponta több száz kattintás érkezik a hasonló cikkekre, és a Szifon.com alkalmazásban is folyamatosan változtatjuk a menüpontokat, hogy még több információval találkozzatok. Egy ideje már gondolkoztunk, hogy a hozzászólásokat milyen módon fejlesszük, kereshetővé tegyük, ne legyen annyi offtopic, kérdéseket tudjatok feltenni és mások is rátaláljanak erre. Végül egy rendkívül jól használható rendszert találtunk erre, ami jóval többet is ad a jövőben. Bemutatjuk a Szifon.com új, közösségi portálját!

Mi ez?

Az új rendszer a Discourse, ami tulajdonképpen fórumnak is mondható, de mi nem így tekintünk rá. Egyfajta kerekasztal-beszélgetésre kell gondolni, ahol megbeszélhetitek az aktuális cikkeket, de feltehettek kérdéseket, és megoszthattok külföldi linkeket, oldalakat, tippeket, trükköket másokkal! A célunk az, hogy mi nektek, illetve Ti egymásnak is segítsetek, mindezt egy olyan rendszerben, ami modern, mobilon is kényelmesen elérhető, és rengeteg funkciót is tartalmaz.

Mi változik meg?

A Szifon.com megváltozik a hozzászólások rész. Minden egyes cikk közzététele automatikusan létrehoz egy bejegyzést a közösségi portálunkon, ahol ugyanúgy hozzászólhattok az adott cikkhez. A saját Szifon.com felhasználói fiókotokkal beléphettek, nem kell külön regisztráció se. A hozzászólások továbbra is olvashatóak regisztráció nélkül.

Ezentúl a hozzászólások tartalmában is kereshettek az oldalon, végre nem kell mindent “végiggörgetni”. Elmenthettek egy-egy beszélgetést könyvjelzőbe, egymásnak kényelmesen válaszolhattok, lényegesen könnyebben, átláthatóbban.

A moderációs elveink viszont alapvetően nem változnak meg, tehát ugyanúgy vonatkoznak a közösségi oldalon való viselkedésre is ezek a szabályok.

Miért jó ez nekem?

Az új közösségi rendszer nem csak azt a cél szolgálja, hogy a hozzászólások egy értelmesebb mederben folyjanak, hanem a különböző kategóriákban feltehettek kérdéseket, megoszthattok történeteket, híreket, tippeket és trükköket is. A cél az, hogy a Szifon.com napi több tízezer látogatója egymással is kommunikáljon, kapjon választ bármilyen kérdésére, és megossza a tudását. Eddig erre ebben a formában nem volt lehetőség!

A rendszer folyamatosan fejlesztve lesz, később szeretnénk jutalmat is adni azoknak, akik a legtöbbet segítenek az oldalon, például a webáruházunkban lévő kedvezménnyel, vagy esetleg egyedi nyereményjátékokkal, promókódokkal.

Hogyan segíthetek nektek?

Kérdezz, válaszolj, ossz meg tartalmat a közösségi portálunkon. Nekünk az a legfontosabb, ha egymással kommunikáltok. Nyilván mi is megpróbálunk majd minden kérdésre választ adni, de ha például nincs egy CarPlay-es autónk, akkor nem fogunk tudni érdemben válaszolni, ellenben egy másik olvasóval, akinek viszont van!

BÉTA 0.1

A rendszer jelenleg bétaként fut, ami azt jelenti, hogy rengeteg fordítandó rész van még hátra, egyelőre csak a főoldalon mentünk végig. A következő néhány hónapot annak szenteljük, hogy megnézzük a hibákat, lássuk, mennyire használható ez a rendszer, mi az, amin fejleszteni kell. A cél, hogy minél könnyebben és gördülékenyebben tudjátok használni. Később bővíthetjük majd újabb kategóriákkal, igény szerint.

Reméljük, tetszik nektek az első változat, látjátok benne a potenciált – írjátok meg, mennyire tetszik, vagy éppen nem tetszik az új oldal. Tegyetek fel nyugodtan kérdéseket, osszatok meg linkeket, segítetek nekünk, egymásnak!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.