fbpx Skip to content

Legutóbb 2017 novemberében írtunk egy összefoglalót a Szifon.com frissítéséről, akkor azt írtuk, hogy 2017 év elejétől sokkal jobban optimalizáljuk a cikkeket, hogy nektek könnyebb legyen keresni, vagy rátalálni a hasonló írásainkra. Frissítettük a keresőt, beállítottunk értesítő emailt egyes cikkeknél, illetve a Szifon.com alkalmazásban is optimalizáltunk.

Azóta eltelt jó néhány hónap, több mint 5000-en használjátok az egyes cikkeknél lévő e-mail értesítést, naponta több száz kattintás érkezik a hasonló cikkekre, és a Szifon.com alkalmazásban is folyamatosan változtatjuk a menüpontokat, hogy még több információval találkozzatok. Egy ideje már gondolkoztunk, hogy a hozzászólásokat milyen módon fejlesszük, kereshetővé tegyük, ne legyen annyi offtopic, kérdéseket tudjatok feltenni és mások is rátaláljanak erre. Végül egy rendkívül jól használható rendszert találtunk erre, ami jóval többet is ad a jövőben. Bemutatjuk a Szifon.com új, közösségi portálját!

Mi ez?

Az új rendszer a Discourse, ami tulajdonképpen fórumnak is mondható, de mi nem így tekintünk rá. Egyfajta kerekasztal-beszélgetésre kell gondolni, ahol megbeszélhetitek az aktuális cikkeket, de feltehettek kérdéseket, és megoszthattok külföldi linkeket, oldalakat, tippeket, trükköket másokkal! A célunk az, hogy mi nektek, illetve Ti egymásnak is segítsetek, mindezt egy olyan rendszerben, ami modern, mobilon is kényelmesen elérhető, és rengeteg funkciót is tartalmaz.

Mi változik meg?

A Szifon.com megváltozik a hozzászólások rész. Minden egyes cikk közzététele automatikusan létrehoz egy bejegyzést a közösségi portálunkon, ahol ugyanúgy hozzászólhattok az adott cikkhez. A saját Szifon.com felhasználói fiókotokkal beléphettek, nem kell külön regisztráció se. A hozzászólások továbbra is olvashatóak regisztráció nélkül.

Ezentúl a hozzászólások tartalmában is kereshettek az oldalon, végre nem kell mindent “végiggörgetni”. Elmenthettek egy-egy beszélgetést könyvjelzőbe, egymásnak kényelmesen válaszolhattok, lényegesen könnyebben, átláthatóbban.

A moderációs elveink viszont alapvetően nem változnak meg, tehát ugyanúgy vonatkoznak a közösségi oldalon való viselkedésre is ezek a szabályok.

Miért jó ez nekem?

Az új közösségi rendszer nem csak azt a cél szolgálja, hogy a hozzászólások egy értelmesebb mederben folyjanak, hanem a különböző kategóriákban feltehettek kérdéseket, megoszthattok történeteket, híreket, tippeket és trükköket is. A cél az, hogy a Szifon.com napi több tízezer látogatója egymással is kommunikáljon, kapjon választ bármilyen kérdésére, és megossza a tudását. Eddig erre ebben a formában nem volt lehetőség!

A rendszer folyamatosan fejlesztve lesz, később szeretnénk jutalmat is adni azoknak, akik a legtöbbet segítenek az oldalon, például a webáruházunkban lévő kedvezménnyel, vagy esetleg egyedi nyereményjátékokkal, promókódokkal.

Hogyan segíthetek nektek?

Kérdezz, válaszolj, ossz meg tartalmat a közösségi portálunkon. Nekünk az a legfontosabb, ha egymással kommunikáltok. Nyilván mi is megpróbálunk majd minden kérdésre választ adni, de ha például nincs egy CarPlay-es autónk, akkor nem fogunk tudni érdemben válaszolni, ellenben egy másik olvasóval, akinek viszont van!

BÉTA 0.1

A rendszer jelenleg bétaként fut, ami azt jelenti, hogy rengeteg fordítandó rész van még hátra, egyelőre csak a főoldalon mentünk végig. A következő néhány hónapot annak szenteljük, hogy megnézzük a hibákat, lássuk, mennyire használható ez a rendszer, mi az, amin fejleszteni kell. A cél, hogy minél könnyebben és gördülékenyebben tudjátok használni. Később bővíthetjük majd újabb kategóriákkal, igény szerint.

Reméljük, tetszik nektek az első változat, látjátok benne a potenciált – írjátok meg, mennyire tetszik, vagy éppen nem tetszik az új oldal. Tegyetek fel nyugodtan kérdéseket, osszatok meg linkeket, segítetek nekünk, egymásnak!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Mobilon még dolgozunk rajta, a felső részt érdemes ki X-elni, és máris több helyed van. :slight_smile: de addig meddig nem egyértelmű mi ez, addig kiraktam felülre. Látod képet is betudtál már szúrni, eddig nem volt ilyen opció!

    Az appot külön fogjuk frissíteni, de egyelőre még nem azaz elsődleges, ott amúgy is viszonylag kevesebben szóltok hozzá.

  2. “A Szifon.com megváltozik a hozzászólások rész.“ :slightly_smiling_face:

    iPhone-on eleg fura… szokni kell…

  3. @rihekopo79 @Jecy a cél az, hogy mindenkinek jó legyen, tehát úgy változtatunk rajta, ahogy Ti szeretnétek.

  4. persze, mert MACeras… (nincs valasz; mindig be kell jelentkezni) de egyszerubb lenne ott…
    :+1:t2:

  5. Avatar for Jecy Jecy says:

    Kerestem a szerkesztés részt, a kép csatolását mindenképp üdvözlöm. Régóta várt funkció.
    A ki x-elésre nem jöttem rá, a hozzászólás posztolas után meg volt egy overlay ami mutatta a kommenteket és a cikkből kitakarta folyamatosan a képernyő felét. De lescrolloztam és eltűnt :smile: Szóval úgy már kicsit jobb.
    A válaszolás funkció is remek. Jó lesz ez, de telefonon nagy változás.

  6. Jogos, csak ott ugye most sokkal jobb, hogy megnyílik egy Safari mert abban vannak sütik, jelszó kezelés. Jelenleg így a jobb megoldás, majd szépen fejlesztjük azt is.

  7. Próba.

    1. Nem lehetne törölni ezt a min. karakter limitet?
    2. Miért már megint a legaljára rakja ki a kommentet ha én az első kommenthez fűztem hozzá? (ha netalán 1000 komment van de én az elsőhöz írók hozzá akkor jó lenne ha nem legalul kéne keresnem hanem mint disqus-ban kicsit alatta.)
    3. Végre lehet szerkeszteni meg törölni hsz-t. :slight_smile:
    4. Lent a “topic control” gomb alatt van az értesítő rész, az angol. :slight_smile:
    5. Szerintem a bal oldali “topic control” gomb felesleges, van valami funckiója is? vagy lesz?
    6. Az tetszik, hogy megnézhezem mit mire szerkesztettem át. :slight_smile:
  8. Hmm megnézzük, köszi!

  9. 2 tehát fordítva legyen a timeline elől a friss?
    4 Haladunk vele sorban :slight_smile:
    5 még kérdés

  10. Avatar for pici pici says:

    Erdekes…de szerintem jo otlet es jo lesz ez ha osszeall :wink:

  11. Avatar for pici pici says:

    Apropo…a nocknevemet nem lehet modositani? Ha igen hol?

  12. Amúgy még eszembe jutott, hogy ugye a :heart:-et majd érdemes használni, mert akkor ha van 1000 hozzászólás akkor is kiemeli a fontosabbat @farkas63

    1. Ha lehetne akkor egy idő sorrend gombot berakhatnátok, nekem pl, jobb ha az új kommentek felül vannak, de lehet másnak meg az a jó ha alul. :slight_smile:
    2. A szív nálam nem csinál semmit. :slight_smile:
    3. A bbcode-kat bővíthetnétek. :slight_smile:
  13. Ahh mennyivel jobb így dark mode-al az egész oldal, nem égeti ki a szemem a sok fehér. :smiley:

  14. Avatar for pici pici says:

    Tenyleg nem lehetne a feher helyett valami mas? Elegge egeti a szemet tenyleg,nekem legalabbis zavaro nagyon lekellett vennem a fenyerot…

  15. Jó lesz ez srácok! Szerintem már nagyon ráfért az oldalra a változás/frissítés.

  16. Beállítások alatt megtalálod jobb felül az ikonodra kattintva! :slight_smile:

  17. nagyon köszönjük, szép lassan haladva fejlesztjük majd. Újra lesz egy a közösségnek, hogy tudjanak egymással beszélgetni, kérdéseket feltenni. :relaxed:

  18. Avatar for pici pici says:

    Aaaaaa ez de joooooooooo egyre jobban tetszik :wink:

  19. Lehet akkor ezt átírom 1 hozzászólásra. Alapjában véve minden válasz lenne, legalábbis a gomb Reply angolul, csak ugye itt mi a hozzászólásokra használjuk ezért lett így fordítva. Akkor azt is átírom majd. Köszi a tippet.:sunglasses:

  20. Érdekes, szokni kell…

  21. Ennek a Discourse nyavajának van API-ja iOS -hez. Nem lehetne a Szifon app-ba integrálni? Ne nyisson már egy külön Safarit, ahol újra be kell lépnem, stb…
    Az appot fel kéne okosítani, hogy az api-n keresztül a QA is az alkalmazásban működjön, átláthatóbban, gyorsabban, a webes felületet nélkülözve…
    Így ebben a mostani formájában bár jobb, mint ha nem is lenne, de nem tetszik :frowning:

  22. De nyilván tervben van, de először nézzük meg mennyire válik be :slight_smile:

  23. igen van, foleg ertesites miatt erdemes felrakni.

  24. Új téma beiktatása tervben van?
    Mondjuk a cikk része fehér alapú legyen, de a komment rész az világos szürke vagy nem tudom. :smiley:
    Vagy az oldal 2 széle legyen sötétebb ne fehér mert így egybefólyik az egész, dark mód-nál meg olvashatattlan a cikk szövege. :smiley:

  25. Na szóval:
    ha el akarom olvasni a hozzászólásokat, akkor megnyit egy új lapot, nem úgy mint eddig. Fasza
    ha hozzászólást akarok írni, a cikkben legörgetek legalul, hozzászólás gomb, új lapon megnyílik az oldal, bejelentkezek.
    Mit ne mondjak, sokkal több kattintás, új lap, apróbb írás, csak így tovább… Istenem…

  26. Nyilván ezeket majd optimalizáljuk, a népszerű hozzászólásokat ki is lehet listázni a blogon, de egyelőre még béta az egész mi is szokjuk és folyamatosan fejlesztjük. Ezt nem nagyon lehet nem élesben tesztelni a különböző cikkek, hozzászólások, kategóriák miatt.

  27. Azért a komment rendszer vissza fog kerülni a cikkek alá?
    Mert ahogy a kolága írja ez így nem nagyon jó, hogy új lapot kell megnyitni azért, hogy kommenteljünk. :slight_smile:

  28. Vissza kerülhet igen, de ott csak megjelenítjük, kommentelni nem lehet. Ez egy külön rendszer. Ha végül nem tudjuk úgy optimalizálni és nem is tudják megszokni az olvasók, akkor vissza rakjuk a régit, persze minden feature nélkül, mivel abba nem nagyon lehet ilyesmiket integrálni, csak jóval több munkával.

  29. Napszemcsi? :sunglasses:

  30. Avatar for pici pici says:

    Hmmm, mi a kerdes? :blush: hogy milyen a szemuveg markara?

  31. Nekem ez nem bejövős. Bocs srácok, de túl van bonyolítva. A régi messze jobb volt.

  32. Hát az úgy 2018-ban nem igen fog bejönni senkinek, hogy új oldalon kell kommentelni mint ahol a cikk van. :slight_smile:
    Mondjuk nem értem a disqus miért nem jó nektek? (semmi hátsó szándék nélkül vagy beszólás gyanánt, csak érdekel)
    Nem mintha ez nem lenne jó, mert az alap ötlet jó volt. :smiley:

  33. Szokás kérdése elsősorban, meg az hogy mennyire jól integrálható, de számos előnnyel jár, sőt.

    Egyrészt nyilván lehet használni disqus-t a kommentekhez, de külső szerverről tölt be, ha esetleg valami nem menne, áll az egész komment rendszer, és abban továbbra sem lehet keresni, nyilván felhasználóbarátabb rövid távon, de ez többet tud szimplán és jobban optimalizálható.

    Aztán itt vannak a kérdések, amik SEO-zva is vannak, tehát, ha valaki feltesz egy kérdést, azt a Google is trackeli, ergo később rá lehet keresni. Minden kérdésből nem tudunk cikket készíteni, de válaszolni igen. Ha ezt a szifonon teszed fel, akkor vagy offtopic, vagy pedig nem kereshető, ergo a hozzószólásban feltett kérdés szépen eltűnik a süllyesztőben.

    A fentikre senki sem gondol, csak hát mennyire nehéz már még egyet kattintani. Aztán meg ha belefut egy hibába és nincs megoldás, vagy éppen itt talál, akkor meg milyen jó, hogy ezt megléptük. :slight_smile:

    Mindezek mellett 2800 plugin érhető el ehhez, számos olyan funkcióval ami nektek olvasóknak van. Szóval meglátjuk mennyire jön be hosszabb távon, de szerintem 1 kattintás belefér egy komolyabb rendszerért, arról nem beszélve hogy a külföldi nagyobb szakmai portáltok sem disqus használnak, legalábbis nem találkozom vele. A MacRumors például pont egy hasonlót használ komment rendszerre, több mint 10 éve.

  34. disqust ne!
    felforr tole az iphone
    es mostamaban le is fagyogat…

  35. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a disqus, mivel külső szerveren tárol mindent, így lassítja az oldal és a hozzászólások betöltését. ráadásul csak a probléma van vele legtöbb esetben, plusz külön regisztrációt igényel egy harmadik oldalon, ami szintén probléma többek számára.

  36. Avatar for glizik glizik says:

    Kérdezni akartam hogy csináltad a dark theme-et, de közbe megtaláltam, belépés után a saját képedre kattints, fogaskerék, Jobb oldalt account helyett Interface-t válaszd és ott a theme -> Dark theme :slight_smile: :sunglasses:

  37. Szerintem először app formálta ban kéne megcsinálni mert mindenki azt nézi akinek iPhone van.

  38. Nagyon nem jó ez így, hogy nem a cikknél vannak a hozzászólások… nem is értem a miértjét…

  39. Emiatt, de valszeg a népszerű kommentek visszakerülnek majd, ha lesz időnk a felületet rendesen létrehozni.

  40. Azt viszont megoldhatnátok, hogy a cikknél a “x hozzászólás”-ra kattintva is az adott témába ugorjon és ne a cikket nyissa meg.

  41. Igen ez tervben van, hétvégére van felírva. :slight_smile:

  42. Mit ratyiskodtok?! béta ez az egész, majd kiforrja magát, és a srácok helyre rázzák. Nekem tetszik.

  43. Az új cikkek hozzászólásszámán is látszik, hogy nem az igazi ez a külön oldalas rendszer… nem lesz ez így jó.

  44. Mi azt vettük észre hogy ugyanannyi a hozzászólás, sőt olyan új emberek is hozzászólnak, akik eddig nem. De tény, még optimalizálni kell, például most is belefutott egy kolléga, hogy nem talált valamit, ezeket mind mind felírjuk és optimalizáljuk.

  45. Felraktam egy új sötét témát Vincent néven, nézzétek meg a Beállítások alatt:

  46. Időközben ezt is fordítgattam, illetve hétvégén a Szifon.com hozzászólások link is javítva lesz, plusz valami gomb a hozzászólásokra.

  47. Kész! :slight_smile:

    Most már rákattintva az adott cikk hozzászólásai jönnek be.

  48. Jobb így. :slightly_smiling_face: így már nem kínszenvedés eljutni a cikk hozzászólásaihoz :slightly_smiling_face:

  49. Avatar for Ungar Ungar says:

    Szia! Lehet én vagyok béna, de nekem eltünt a dark mod. A témánál csak a „default“ és a „Szifon közösség“ opciók vannak. Jó lenne valahogy visszavarázsolni.

  50. Igen, mert tesztelgettem a témákat, vissza lesz majd rakva, csak ahány téma annyiszor kell beraknunk a saját kódunkat, illetve az egyedi plugineket.

    Ilyen például az Apple Watch vagy iOS 12 szavak, amikre automatikusan linkel a rendszer. Vagy a fenti menüpontok desktop-on. Sok apróság van, amit javítottunk, illetve fejlesztettünk az elmúlt 10 napban. A téma még egy sarkalatos pont, mert ha másik témát használsz nem érsz el funkciókat. Ezen még gondolkozom hogy oldjam meg.

  51. Avatar for Ungar Ungar says:

    Ja èrtem, akkor jó. Sok sikert hozzá ès kitartást. Nekem bejön ez az új felület. Szerintem az nagy előny ha lehet keresni a hozzászólások között. Nekem már segített. :smile:

  52. Most tartunk 1 hónapnál, és több mint 650 hozzászólás érkezett az új rendszerben. Az előző időszakban összeszámolva 450 jött, tehát a nyár ellenére is többen kérdeztek, szóltok hozzá a cikkekhez.

    Szeretnék majd a felületen változtatni, illetve a Szifon-ra is vissza rakni a népszerű hozzászólásokat, de ehhez még idő kell.

  53. A tegnapi nap folyamán tovább fejlesztettük a hozzászólásokat, ismét vissza kerültek a cikkek alá. Weben, mobilon és a Szifon.com alkalmazásban is már olvashatóak újra az adott cikkhez tartozó kommentek.

    A hozzászólás megírásához továbbra is ezt a platformot kell használni, mivel sokkal több lehetőségünk van. Ilyen például a kép beillesztése, mások hozzászólásának idézése, valamint az ezekre való válasz adás lehetősége.

    A Közösségi portálunkat egyébként hétről hétre többen használjátok, az offtopic-ok száma majdnem a nullával egyelő, és kérdéseket is itt teszitek fel, amire nem csak mi, hanem Ti is tudtok válaszolni.

    A jövőben szeretnénk majd bevezetni külön kiegészítő, és használt készülékkel kapcsolatos aloldalt is.

  54. Kedves Admin.
    Ez ugyan off, de nagyon örülöük , hogy a cikkek alá visszakerültek a hozzászólások. Amikor pont ezt kértem le lettem oltva, hogy szándékosan nincs ott, így legalább nem érzi mindenki szükségét, hogy odakommenteljen… bravó, mintha a kommentelésnek nem ez lenne a lényege :slight_smile:
    Örömmel látom, hogy valaki(k) észhez tért(ek), és belátták, hogy így jobb. Dankesün. :slight_smile:

  55. Már június 20-án tervben volt, hogy vissza fognak kerülni, de az elsődleges cél nem az volt.

    Amúgy október óta megjelenik az összes komment a cikkek alatt. :slight_smile: Nyilván próbálunk lépni egy-egyet előre, de sokszor technikailag készen van már rég az adott funkció, külalakban viszont az oldal felületéhez kell igazítani, így áll a dolog.

    Ilyen például a cikkszerzők megjelenítése a cikkek végén, mely félúton jár jelenleg.

    Itt tudod megnézni, hogy milyen lesz, görgess a cikk végére.

    Folyamatosan fejlesztjük az oldalt, szinte heti rendszerességgel, és nem egyszerű összehangolni a webet, a mobil felületet, az appot. Mindent háromszor kell integrálni.

  56. Beütípus optimalizálás

    Elkezdtük ezen a közösségi oldalon is olvashatósági szempontból optimalizálni a betűtípusokat. Ezeket már megszoktátok a Szifon.com-on. :slight_smile:

    Ezzel kapcsolatban, vagy bármi mással kapcsolatban van valakinek véleménye, amin változtassunk?

  57. Arra nincs opció, mint disqusban, hogy egy gombnyomással “leiratkozzunk” bizonyos emberekről?

  58. Avatar for gunar gunar says:

    :smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:

  59. Avatar for gunar gunar says:

    Én már tesztelem is :laughing:

  60. Köszi, de ez csak fél siker, a hozzászólásai ettől még látszanak

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for lllllll Avatar for CsacsaHC Avatar for Jecy Avatar for trigmegistos Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for tzolesz Avatar for captainplanet Avatar for pici Avatar for kukac7 Avatar for betaproxima Avatar for glizik Avatar for taky1974 Avatar for totopad Avatar for Ungar Avatar for iRon242 Avatar for balazserno Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Mobilon még dolgozunk rajta, a felső részt érdemes ki X-elni, és máris több helyed van. :slight_smile: de addig meddig nem egyértelmű mi ez, addig kiraktam felülre. Látod képet is betudtál már szúrni, eddig nem volt ilyen opció!

    Az appot külön fogjuk frissíteni, de egyelőre még nem azaz elsődleges, ott amúgy is viszonylag kevesebben szóltok hozzá.

  2. “A Szifon.com megváltozik a hozzászólások rész.“ :slightly_smiling_face:

    iPhone-on eleg fura… szokni kell…

  3. @rihekopo79 @Jecy a cél az, hogy mindenkinek jó legyen, tehát úgy változtatunk rajta, ahogy Ti szeretnétek.

  4. persze, mert MACeras… (nincs valasz; mindig be kell jelentkezni) de egyszerubb lenne ott…
    :+1:t2:

  5. Avatar for Jecy Jecy says:

    Kerestem a szerkesztés részt, a kép csatolását mindenképp üdvözlöm. Régóta várt funkció.
    A ki x-elésre nem jöttem rá, a hozzászólás posztolas után meg volt egy overlay ami mutatta a kommenteket és a cikkből kitakarta folyamatosan a képernyő felét. De lescrolloztam és eltűnt :smile: Szóval úgy már kicsit jobb.
    A válaszolás funkció is remek. Jó lesz ez, de telefonon nagy változás.

  6. Jogos, csak ott ugye most sokkal jobb, hogy megnyílik egy Safari mert abban vannak sütik, jelszó kezelés. Jelenleg így a jobb megoldás, majd szépen fejlesztjük azt is.

  7. Próba.

    1. Nem lehetne törölni ezt a min. karakter limitet?
    2. Miért már megint a legaljára rakja ki a kommentet ha én az első kommenthez fűztem hozzá? (ha netalán 1000 komment van de én az elsőhöz írók hozzá akkor jó lenne ha nem legalul kéne keresnem hanem mint disqus-ban kicsit alatta.)
    3. Végre lehet szerkeszteni meg törölni hsz-t. :slight_smile:
    4. Lent a “topic control” gomb alatt van az értesítő rész, az angol. :slight_smile:
    5. Szerintem a bal oldali “topic control” gomb felesleges, van valami funckiója is? vagy lesz?
    6. Az tetszik, hogy megnézhezem mit mire szerkesztettem át. :slight_smile:
  8. Hmm megnézzük, köszi!

  9. 2 tehát fordítva legyen a timeline elől a friss?
    4 Haladunk vele sorban :slight_smile:
    5 még kérdés

  10. Avatar for pici pici says:

    Erdekes…de szerintem jo otlet es jo lesz ez ha osszeall :wink:

  11. Avatar for pici pici says:

    Apropo…a nocknevemet nem lehet modositani? Ha igen hol?

  12. Amúgy még eszembe jutott, hogy ugye a :heart:-et majd érdemes használni, mert akkor ha van 1000 hozzászólás akkor is kiemeli a fontosabbat @farkas63

    1. Ha lehetne akkor egy idő sorrend gombot berakhatnátok, nekem pl, jobb ha az új kommentek felül vannak, de lehet másnak meg az a jó ha alul. :slight_smile:
    2. A szív nálam nem csinál semmit. :slight_smile:
    3. A bbcode-kat bővíthetnétek. :slight_smile:
  13. Ahh mennyivel jobb így dark mode-al az egész oldal, nem égeti ki a szemem a sok fehér. :smiley:

  14. Avatar for pici pici says:

    Tenyleg nem lehetne a feher helyett valami mas? Elegge egeti a szemet tenyleg,nekem legalabbis zavaro nagyon lekellett vennem a fenyerot…

  15. Jó lesz ez srácok! Szerintem már nagyon ráfért az oldalra a változás/frissítés.

  16. Beállítások alatt megtalálod jobb felül az ikonodra kattintva! :slight_smile:

  17. nagyon köszönjük, szép lassan haladva fejlesztjük majd. Újra lesz egy a közösségnek, hogy tudjanak egymással beszélgetni, kérdéseket feltenni. :relaxed:

  18. Avatar for pici pici says:

    Aaaaaa ez de joooooooooo egyre jobban tetszik :wink:

  19. Lehet akkor ezt átírom 1 hozzászólásra. Alapjában véve minden válasz lenne, legalábbis a gomb Reply angolul, csak ugye itt mi a hozzászólásokra használjuk ezért lett így fordítva. Akkor azt is átírom majd. Köszi a tippet.:sunglasses:

  20. Érdekes, szokni kell…

  21. Ennek a Discourse nyavajának van API-ja iOS -hez. Nem lehetne a Szifon app-ba integrálni? Ne nyisson már egy külön Safarit, ahol újra be kell lépnem, stb…
    Az appot fel kéne okosítani, hogy az api-n keresztül a QA is az alkalmazásban működjön, átláthatóbban, gyorsabban, a webes felületet nélkülözve…
    Így ebben a mostani formájában bár jobb, mint ha nem is lenne, de nem tetszik :frowning:

  22. De nyilván tervben van, de először nézzük meg mennyire válik be :slight_smile:

  23. igen van, foleg ertesites miatt erdemes felrakni.

  24. Új téma beiktatása tervben van?
    Mondjuk a cikk része fehér alapú legyen, de a komment rész az világos szürke vagy nem tudom. :smiley:
    Vagy az oldal 2 széle legyen sötétebb ne fehér mert így egybefólyik az egész, dark mód-nál meg olvashatattlan a cikk szövege. :smiley:

  25. Na szóval:
    ha el akarom olvasni a hozzászólásokat, akkor megnyit egy új lapot, nem úgy mint eddig. Fasza
    ha hozzászólást akarok írni, a cikkben legörgetek legalul, hozzászólás gomb, új lapon megnyílik az oldal, bejelentkezek.
    Mit ne mondjak, sokkal több kattintás, új lap, apróbb írás, csak így tovább… Istenem…

  26. Nyilván ezeket majd optimalizáljuk, a népszerű hozzászólásokat ki is lehet listázni a blogon, de egyelőre még béta az egész mi is szokjuk és folyamatosan fejlesztjük. Ezt nem nagyon lehet nem élesben tesztelni a különböző cikkek, hozzászólások, kategóriák miatt.

  27. Azért a komment rendszer vissza fog kerülni a cikkek alá?
    Mert ahogy a kolága írja ez így nem nagyon jó, hogy új lapot kell megnyitni azért, hogy kommenteljünk. :slight_smile:

  28. Vissza kerülhet igen, de ott csak megjelenítjük, kommentelni nem lehet. Ez egy külön rendszer. Ha végül nem tudjuk úgy optimalizálni és nem is tudják megszokni az olvasók, akkor vissza rakjuk a régit, persze minden feature nélkül, mivel abba nem nagyon lehet ilyesmiket integrálni, csak jóval több munkával.

  29. Napszemcsi? :sunglasses:

  30. Avatar for pici pici says:

    Hmmm, mi a kerdes? :blush: hogy milyen a szemuveg markara?

  31. Nekem ez nem bejövős. Bocs srácok, de túl van bonyolítva. A régi messze jobb volt.

  32. Hát az úgy 2018-ban nem igen fog bejönni senkinek, hogy új oldalon kell kommentelni mint ahol a cikk van. :slight_smile:
    Mondjuk nem értem a disqus miért nem jó nektek? (semmi hátsó szándék nélkül vagy beszólás gyanánt, csak érdekel)
    Nem mintha ez nem lenne jó, mert az alap ötlet jó volt. :smiley:

  33. Szokás kérdése elsősorban, meg az hogy mennyire jól integrálható, de számos előnnyel jár, sőt.

    Egyrészt nyilván lehet használni disqus-t a kommentekhez, de külső szerverről tölt be, ha esetleg valami nem menne, áll az egész komment rendszer, és abban továbbra sem lehet keresni, nyilván felhasználóbarátabb rövid távon, de ez többet tud szimplán és jobban optimalizálható.

    Aztán itt vannak a kérdések, amik SEO-zva is vannak, tehát, ha valaki feltesz egy kérdést, azt a Google is trackeli, ergo később rá lehet keresni. Minden kérdésből nem tudunk cikket készíteni, de válaszolni igen. Ha ezt a szifonon teszed fel, akkor vagy offtopic, vagy pedig nem kereshető, ergo a hozzószólásban feltett kérdés szépen eltűnik a süllyesztőben.

    A fentikre senki sem gondol, csak hát mennyire nehéz már még egyet kattintani. Aztán meg ha belefut egy hibába és nincs megoldás, vagy éppen itt talál, akkor meg milyen jó, hogy ezt megléptük. :slight_smile:

    Mindezek mellett 2800 plugin érhető el ehhez, számos olyan funkcióval ami nektek olvasóknak van. Szóval meglátjuk mennyire jön be hosszabb távon, de szerintem 1 kattintás belefér egy komolyabb rendszerért, arról nem beszélve hogy a külföldi nagyobb szakmai portáltok sem disqus használnak, legalábbis nem találkozom vele. A MacRumors például pont egy hasonlót használ komment rendszerre, több mint 10 éve.

  34. disqust ne!
    felforr tole az iphone
    es mostamaban le is fagyogat…

  35. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a disqus, mivel külső szerveren tárol mindent, így lassítja az oldal és a hozzászólások betöltését. ráadásul csak a probléma van vele legtöbb esetben, plusz külön regisztrációt igényel egy harmadik oldalon, ami szintén probléma többek számára.

  36. Avatar for glizik glizik says:

    Kérdezni akartam hogy csináltad a dark theme-et, de közbe megtaláltam, belépés után a saját képedre kattints, fogaskerék, Jobb oldalt account helyett Interface-t válaszd és ott a theme -> Dark theme :slight_smile: :sunglasses:

  37. Szerintem először app formálta ban kéne megcsinálni mert mindenki azt nézi akinek iPhone van.

  38. Nagyon nem jó ez így, hogy nem a cikknél vannak a hozzászólások… nem is értem a miértjét…

  39. Emiatt, de valszeg a népszerű kommentek visszakerülnek majd, ha lesz időnk a felületet rendesen létrehozni.

  40. Azt viszont megoldhatnátok, hogy a cikknél a “x hozzászólás”-ra kattintva is az adott témába ugorjon és ne a cikket nyissa meg.

  41. Igen ez tervben van, hétvégére van felírva. :slight_smile:

  42. Mit ratyiskodtok?! béta ez az egész, majd kiforrja magát, és a srácok helyre rázzák. Nekem tetszik.

  43. Az új cikkek hozzászólásszámán is látszik, hogy nem az igazi ez a külön oldalas rendszer… nem lesz ez így jó.

  44. Mi azt vettük észre hogy ugyanannyi a hozzászólás, sőt olyan új emberek is hozzászólnak, akik eddig nem. De tény, még optimalizálni kell, például most is belefutott egy kolléga, hogy nem talált valamit, ezeket mind mind felírjuk és optimalizáljuk.

  45. Felraktam egy új sötét témát Vincent néven, nézzétek meg a Beállítások alatt:

  46. Időközben ezt is fordítgattam, illetve hétvégén a Szifon.com hozzászólások link is javítva lesz, plusz valami gomb a hozzászólásokra.

  47. Kész! :slight_smile:

    Most már rákattintva az adott cikk hozzászólásai jönnek be.

  48. Jobb így. :slightly_smiling_face: így már nem kínszenvedés eljutni a cikk hozzászólásaihoz :slightly_smiling_face:

  49. Avatar for Ungar Ungar says:

    Szia! Lehet én vagyok béna, de nekem eltünt a dark mod. A témánál csak a „default“ és a „Szifon közösség“ opciók vannak. Jó lenne valahogy visszavarázsolni.

  50. Igen, mert tesztelgettem a témákat, vissza lesz majd rakva, csak ahány téma annyiszor kell beraknunk a saját kódunkat, illetve az egyedi plugineket.

    Ilyen például az Apple Watch vagy iOS 12 szavak, amikre automatikusan linkel a rendszer. Vagy a fenti menüpontok desktop-on. Sok apróság van, amit javítottunk, illetve fejlesztettünk az elmúlt 10 napban. A téma még egy sarkalatos pont, mert ha másik témát használsz nem érsz el funkciókat. Ezen még gondolkozom hogy oldjam meg.

  51. Avatar for Ungar Ungar says:

    Ja èrtem, akkor jó. Sok sikert hozzá ès kitartást. Nekem bejön ez az új felület. Szerintem az nagy előny ha lehet keresni a hozzászólások között. Nekem már segített. :smile:

  52. Most tartunk 1 hónapnál, és több mint 650 hozzászólás érkezett az új rendszerben. Az előző időszakban összeszámolva 450 jött, tehát a nyár ellenére is többen kérdeztek, szóltok hozzá a cikkekhez.

    Szeretnék majd a felületen változtatni, illetve a Szifon-ra is vissza rakni a népszerű hozzászólásokat, de ehhez még idő kell.

  53. A tegnapi nap folyamán tovább fejlesztettük a hozzászólásokat, ismét vissza kerültek a cikkek alá. Weben, mobilon és a Szifon.com alkalmazásban is már olvashatóak újra az adott cikkhez tartozó kommentek.

    A hozzászólás megírásához továbbra is ezt a platformot kell használni, mivel sokkal több lehetőségünk van. Ilyen például a kép beillesztése, mások hozzászólásának idézése, valamint az ezekre való válasz adás lehetősége.

    A Közösségi portálunkat egyébként hétről hétre többen használjátok, az offtopic-ok száma majdnem a nullával egyelő, és kérdéseket is itt teszitek fel, amire nem csak mi, hanem Ti is tudtok válaszolni.

    A jövőben szeretnénk majd bevezetni külön kiegészítő, és használt készülékkel kapcsolatos aloldalt is.

  54. Kedves Admin.
    Ez ugyan off, de nagyon örülöük , hogy a cikkek alá visszakerültek a hozzászólások. Amikor pont ezt kértem le lettem oltva, hogy szándékosan nincs ott, így legalább nem érzi mindenki szükségét, hogy odakommenteljen… bravó, mintha a kommentelésnek nem ez lenne a lényege :slight_smile:
    Örömmel látom, hogy valaki(k) észhez tért(ek), és belátták, hogy így jobb. Dankesün. :slight_smile:

  55. Már június 20-án tervben volt, hogy vissza fognak kerülni, de az elsődleges cél nem az volt.

    Amúgy október óta megjelenik az összes komment a cikkek alatt. :slight_smile: Nyilván próbálunk lépni egy-egyet előre, de sokszor technikailag készen van már rég az adott funkció, külalakban viszont az oldal felületéhez kell igazítani, így áll a dolog.

    Ilyen például a cikkszerzők megjelenítése a cikkek végén, mely félúton jár jelenleg.

    Itt tudod megnézni, hogy milyen lesz, görgess a cikk végére.

    Folyamatosan fejlesztjük az oldalt, szinte heti rendszerességgel, és nem egyszerű összehangolni a webet, a mobil felületet, az appot. Mindent háromszor kell integrálni.

  56. Beütípus optimalizálás

    Elkezdtük ezen a közösségi oldalon is olvashatósági szempontból optimalizálni a betűtípusokat. Ezeket már megszoktátok a Szifon.com-on. :slight_smile:

    Ezzel kapcsolatban, vagy bármi mással kapcsolatban van valakinek véleménye, amin változtassunk?

  57. Arra nincs opció, mint disqusban, hogy egy gombnyomással “leiratkozzunk” bizonyos emberekről?

  58. Avatar for gunar gunar says:

    :smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:

  59. Avatar for gunar gunar says:

    Én már tesztelem is :laughing:

  60. Köszi, de ez csak fél siker, a hozzászólásai ettől még látszanak

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for lllllll Avatar for CsacsaHC Avatar for Jecy Avatar for trigmegistos Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for tzolesz Avatar for captainplanet Avatar for pici Avatar for kukac7 Avatar for betaproxima Avatar for glizik Avatar for taky1974 Avatar for totopad Avatar for Ungar Avatar for iRon242 Avatar for balazserno Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin