Diablo Immortal – a gonosz megszállja a telefonunkat is

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Aki valaha is mozgott a gamer-közegben, nem kerülhette el a Blizzard legendás játékai közül a misztikus-démoni rpg sorozatot, a Diablo-t. A most zajló BlizzConon a játékóriás lerántotta a leplet a több készülő Diablo-projekt közül az egyikről. De vajon mi ez és hogyan fogadták a rajongók?

Gyerekkorom meghatározó játékélménye volt a Diablo, mikor még csak betárcsázós internetünk volt és édesanyám cégétől leselejtezett gépen Diablo II-vel játszottunk bátyámmal. Az első rész számomra kimaradt, de következő kettőben eléggé elmélyültem, igaz a harmadik rész Reaper of Souls kiegészítője utána már valahogy nem a játszás töltötte ki a szabadidőm egy részét, így kicsit lemaradtam a diablós hírekről. A mostani bejelentés sokakkal ellentétben nagy örömet okozott.

A korábban belengetett, titokzatos Diablo bejelentés viszont a BlizzConon nem a Diablo III újabb kiegészítőjét, vagy esetleg a IV. részt rejtette, hanem egy mobilos játékot, a Diablo Immortalt. A konferencia közönsége nem igazán jött lázba a hírtől, sőt, valaki még meg is kérdezte, hogy ez valamiféle idő előtti áprilisi tréfa-e. Na de nézzük, akkor mit is tudunk a hamarosan érkező mobiljátékról?

A történet a második és harmadik rész közötti 20 éves űrt hivatott betölteni. A Lord of Destruction végén Tyrael arkangyal széttöri a megrontott Világkövet, ami millió darabra hullik és ezek kis szilánkok mindenféle démoni erőt hoznak a világunkba, amelyeket hőseinkkel vissza kell űznünk a pokolba. Diablo szolgái pedig azon dolgoznak, hogy újra a világunkba hozhassák a Terror urát. Hat, a Diablo III-ból kölcsönzött kaszt közül választhatunk (Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer, Wizard), így például az általam nagyon kedvelt druida, legalábbis induláskor nem lesz része a játéknak.

Ránézésre egy mobilra átültetett Diablo III-mal van dolgunk, ami nem csoda, hiszen az Apple újabb ‘A’ processzorai és grafikus chipjei bőven hozzák azt a számítási teljesítményt, ami 2012-es megjelenésű játékhoz szükséges. A látványvilág, a hősök mind ismerősek, ahogyan a helyszínek egy része is, de rengeteg eddig sosem látott katakombán, barlangon és egyéb, démoni érők által megszállt területen visz majd végig az utunk, aminek során számos új és régi karakterrel is összefutunk. Amennyiben a hírek igazak, a fejlesztőknek amennyire csak lehet az a terve, hogy lefedjék a két játék közti időt, vagyis bőven lesz itt elég szörny, akit majd le kell győznünk, viszont a Diablo játékokból ismert Act-ok számáról nincsen még szó.

Diablo Immortal képernyőfotó

Sok minden ismerősnek hathat a korábbi játékosok számára, egy azonban nem, ez pedig a játék irányítása. A Diablo játékok hosszú évekig csak PC-re és Mac-re voltak elérhetőek, majd a harmadik rész ezt a hagyományt a konzolos megjelenéssel megszakította és most az Immortal pedig az érintésvezérelt Diablo-t is elhozta számunkra. Amennyi információ eddig rendelkezésünkre áll, azt kell hogy mondjam, az irányítás jól sikerült, egyszerű, de nem bugyuta. A ujjunkat képernyő bal oldalán mozgatva tudjuk hősünket mozgatni, jobb oldalt pedig a képességeit vethetjük be a harcban, legyen ez támadás, védekezés vagy akár a különböző bájitalok elfogyasztása.

Diablo Immortal képernyőfotó

A Diablo Immortal fő gonosza (de lehet, hogy csak az első Act fő gonosza) Skarn, a terror hírnöke, Diablo korábbi leghűségesebb hadnagya. Skarn célja nem más, mint hogy összegyűjtse a Világkő darabjait és erejével feltámassza a leghatalmasabb gonoszt, magát Diablo-t. Azonban nem ő az egyetlen, akinek gonosz tervei vannak a szilánkokkal…

Diablo Immortal képernyőfotó

A játékot a Blizzard a NetEase-zel, a híres kínai, mobiljátékokra specializálódott céggel közösen fejleszti, akik más projektekben is partnerek az amerikai céggel. Ez már némi problémát generált a játékosok körében, ugyanis a NetEase Endless of God játéka erősen hasonlít az Immortalra, mintha csak újra “skin-elték” volna diablósra. Természetesen amíg élesben nem próbáljuk ki, addig ezt én fenntartásokkal kezelném. Úgy gondolom, ha a fejlesztők egyszer már jól megoldották, hogy érintőképernyőn ne hiányozzon a kontroller vagy épp az egér-billentyűzet kombó, akkor van bőven olyan elem, amit érdemes átemelni az új játékba.

A pontos megjelenésről és hogy milyen készülékeken fog futni a Diablo Immortal, még nem tudunk semmit se. Annyi bizonyos viszont, hogy iOS-re és Androidra is meg fog jelenni a játék hamarosan. Azért írom azt, hogy hamarosan, mert a többi bejelentésnél mind a 2019-es dátum szerepelt, ami a Blizzardot ismerve 2020-21 is simán lehet, viszont a hamarosan akár egy év végi early-acces megjelenést is magában foglalhat egy korai 2019-es hivatalos megjelenéssel együtt. Kíváncsian várom, mi fog kisülni ebből, lesz-e Apple TV-re is, bár lehet inkább el kéne kezdenem gyűjteni egy új iPadre… Béta tesztelésre már most lehet jelentkezni.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Én is örültem a hírnek kíváncsi vagyok melyik iPadeken fog futni . persze jobb lett volna diablo 2 remaster, de ebben van a pénz…

  2. Szanya says:

    Hoppá, utolsó mondat! :face_with_hand_over_mouth: Lehet, hogy az iPad lesz az “új gamer PC”? Az árazás és a teljesítmény abba az irányba mutat. Ha megjelennek hozzá az RGB kiegészítők (töltő, füles, tok, bill., akksi stb) akkor el is dől ez a kérdés. :thinking:
    (Csak viccelek, de ki tudja…)

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!