fbpx Skip to content

Írtunk már róla, hogy régebbi készülékeken is gyorsabb az új iOS 12 első bétája, mint az iOS 11.4, ez egy jó jel azok számára, akik nem gondolkoznak készülék váltáson, vagy éppen csak az a problémájuk, hogy megfelelő állapotú akkumulátor mellett is lassú már az adott eszköz.

iOS 12 iPhone 6 és iPad mini 2 sebességteszt

Az iOS 12 minden készülékre elérhető lesz, amit az iOS 11 is támogat, így ebbe beletartozik az iPhone 6 és az iPad mini 2 is. Az iPad mini 2 érdekesebb számunkra, mivel ugyanazzal a processzorral rendelkezik, mint az iPhone 5s, ezért tulajdonképpen ez a legrégebbi iPad készülék, amin még elfut majd az új szoftver. Az alábbi videóban látható, hogy az Apple komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az iOS 12 megfelelő sebességgel fusson még a régebbi hardveren is, amire az elmúlt években nem igazán volt példa.

Az Apple a sebességgel kapcsolatban a következőket állította:

  • A kamera akár 70%-kal gyorsabban indulhat el
  • Akár 50%-kal gyorsabb billentyűzet-megjelenítés
  • Akár kétszer gyorsabb alkalmazás-indítást még nagy munkaigényű feladatok futtatása közben is.

Rögtön felmerül a kérdés, hogy akkor az Apple hazudott-e? Nos, ez még csak az első béta és még csak arra sem volt nagyon példa, hogy az első bétákban már ennyire gyors lenne egy új szoftver, általában sokkal lassabb szokott lenni. Persze még egész nyáron fejleszti ezt az Apple.

Természetesen ne várjuk azt, hogy régebbi készülékek esetén dupla akkora sebességet kapunk, de az elmondható, hogy lassulni nem fognak, ami már jó hír. Korábbi tesztek alapján például az iPhone X már 30%-kal gyorsabb az iOS 12 esetén, szóval ha ezt a tendenciát tartja az Apple, tényleg gyorsabb szoftverű készülékeket kapunk majd ősszel, az új hardverről nem is beszélve.

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. A videó alapján az ájpedminikettő ugyanúgy vicc kategória… Hétköznapi használat során nem fogom ezt javulásnak gondolni. Az, hogy egy böngésző megnyitása hosszú másodpercekig tartó fehér képernyő-nézegetés után valósul csak meg?!? Hagyjuk már. Ez a 12 egy nagy marketing fogás, tolják itt a hájpot, mire kijön a végleges, egy, a 11-nél is lassabb valami lesz belőle.

  2. Nekem Mini 2 retinán jelenleg a 9.3.5 van fent. Ez ugye gyors, de nincs frissítve az utóbbi idők biztonsági javításaival.
    Ha valakinak van tapasztalata az új rendszerrel a 9-eshez viszonyítva azt megköszönöm.

  3. @NYPD: szia nekem ipad mini 2 -m van de már régen nem emlékszem milyen volt ios 9 el. Egy biztos az ios 12 igen jó. A 11 teljesen megölte az ipadet, és most újra használható jó gépnek érzem.
    Sokkal gyorsabb. De biztos izgalmas lenne összehasonlítani a tieddel.

  4. @Jerome: Köszi, azt hiszem nekem az elég, hogy azt mondod , hogy használható. És ez még csak a béta, úgyhogy még egy picit javulni is fog. Azt hiszem fel is rakom, ha kijön a végleges. THX

  5. SE-n jól menjen. Sajnos az almának a SE óta volt már sok újdonsága, de normális fizikai méretekkel rendelkező telefont azóta se tudtak összehozni 🙁

  6. Valoban ????
    Es osztol 5,8 col lesz a legkisebb.
    Azt hiszem meg egy 8-asra frissitem az SE-t.. aztan ha a jovoben nem lesz senkinel normalis egykezes telefon (kb max 4,7-4,8 col, de inkabb 4,5), akkor lehet visszaterek a butatelefonra.

  7. Gondolom van ész az almásnál, csinál egy brutális gyors procit, aztán szép lassan mindig a frissitéseknél egy kicsit jobban kihasználja a gyorsaságot, igy évekig versenybe tud maradni:)))) és mi is érezzük, hogy még nincs elavulva a cuccunk:))) Más cég kihozza a csúcsprocis telót, 1 év mulva nincs rá frissités, me nincs mit frissíteni, és má elavult. Furmányos ez az almás, ezé szeretem:))))) A megvétel után még 3 év mulva IS használható a teló, vagy más eszköz!!! Lásd pl. Iphone 5s, …. A versenybe nyerő vagy, ha nem mindig ugrálsz a csúcsra, hanem fojamatosan OTT vagy!!!!Hát ennyi….

  8. Nagy respect ha ez így lesz. Ezzel arra is rácáfolhatnak, hogy gyakorlatilag a szoftverfejlesztéssel avultatják a korábbi hardwaret. Rég várok olyan software-re ami a régebbi vasakon is lealább olyan jól fut mint a korábbi verzió. És az sem baj, ha a nyelnyujtogatós animoji esetleg kimaradna emiatt!

  9. Elég off, de ájfonhattal kapcsolatos. Nem lesz cikk, hogy az epöl tudott arról, hogy az ájfónhatokkal lehet origamizni?

  10. @pAnk: Elvileg lett volna, kollégától, de lehet elsiklott felette. Igazából már mindegy nem? 🙂

  11. @admin: Annyiból nem, hogy sokan csak innen tájékozódnak. Én úgy gondolom egy ilyet azért nem feltétlenül kell “eltitkolni”. :-/

  12. @pAnk: Az is egy jó nagy műbalhé volt..Ha az a barom Unbox Therapy nem találja ki szenzációhajhászként(főként saját magának, ennek hála kb exponenciálisan meg is ugrott a nézettsége meg a követői száma), akkor szerintem eszükbe se lett volna az embereknek hajlítgatni egy telefont.

    Nyilván ha az ember a farzsebbe rakja és ráül a 100 kilójával akkor elhajolhat mint amire korábban is volt példa, sőt a 6-ossal egyidős androidos telefonok között is a legtöbbnél, de ezen annyira van értelme csodálkozni mintha ráugranál egy autó tetejére és csodálkoznál hogy középen benyomódik.

    Érdekes módon nekem 3.5 évig volt kb 5 darab iPhone 6-osom és nem hajlott el egyik sem, de amúgy az újabbakat is el tudod hajlítani ha nagyon akarod

    Az viszont már sokkal NAGYOBB probléma, hogy egy rakás iPhone 6 és fölötte kijelzője (háttérvilágítás?) problémával küszködik, és teljesen foltos a háttérvilágítás, főleg fehérnél…Volt már olyan iPhone 7-em, ami dobozból kivéve is már olyan volt, nem tudom mit csesztek el, de azt nagyon mert sok ilyen van.
    Kevés olyan 1+ éves iPhone-t láttam ahol ne lenne meg ez a jelenség.

  13. (A moderálási elveinknek megfelelően a cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk – jelen esetben a hozzászólás ilyen részét töröltük. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a A Szifon.com közösségi oldalon lévő kérdések és válaszok kategóriájánál tedd fel a kérdésed!)

    Szerintem IOS 10.3.3-mal kellene összehasonlítani a sebességet, szerintem annak a közelében lehet az IOS 12 ami nagy szó! Én eddig teljesen meg vagyok elégedve az iOS 12-vel pedig még csak early beta


Add a Comment