fbpx Skip to content

Évről évre rengeteg Apple terméket adnak ajándékba karácsonykor, így szokásunkhoz híven összeszedtük nektek azokat a cikkeinket, amiket érdemes elolvasni egy újdonsült készüléktulajdonosnak.

Idén minden bizonnyal népszerű volt az iPhone 6, 6s, és 7, illetve számos iPad típus. Szerintem sokan kaptak Apple Watch-ot, illetve Apple TV-t is ajándékba, így ezeket sem hagytuk ki a cikkből. Amennyiben tudsz arról, hogy a családban, vagy az ismerősi körben valaki Apple terméket kapott, oszd meg vele, küldd el neki ezt a cikket!

Újdonsült Apple tulajdonosként az első dolgunk, hogy Apple ID-t hozzunk létre. Ezzel tudunk csatlakozni az iCloud felhőhöz és letölteni játékokat alkalmazásokat a készülékünkre. Ezzel kapcsolatban az alábbi cikkeinket érdemes elolvasni:

Az első lépések közé tartozik a készülék bekapcsolása, a SIM-kártya behelyezése. Sok ember számára ez triviális, azonban érdemes kiemelni, hogy az iPhone 5 és újabb készülékek már nano SIM-kártyával működnek, tehát bizonyosodjunk meg róla, hogy a kártyánk kompatibilis, ne ott kelljen szembesülnünk, hogy bizony aktiválni sem tudjuk.

Ezután az iPhone kezdő lépései következnek, a szinkronizáláshoz szükségünk lehet az iTunes-ra, amit innen lehet letölteni, illetve nem árt előre elkészíteni az Apple ID-nkat sem (persze csak akkor, ha még nem rendelkeznénk ilyesmivel). Erről már írtunk feljebb.

Amennyiben egy másik iPhone-ról költözünk át az új iPhone-ra, akkor arra a legegyszerűbb megoldás az iCloudban vagy esetleg a számítógépen lévő mentésünk visszarakása. Ehhez pedig csupán a mentés visszaállítása menüpontot kell kiválasztani a kezdő lépéseknél.

Ha a régebbi készülékünket szeretnénk visszaállítani, akkor először mindenképp jelentkezzünk ki az iCloudból, amit Beállítások / iCloud alatt érhetünk el, utána pedig a Beállítások / Általános / Visszaállítás alatt nyomjuk meg az Összes tartalom, beállítás törlése gombot. Amennyiben valami nem működne, érdemes restore-olni a készüléket is, erről bővebben itt írtunk:

Amennyiben nem szeretnénk a már meglévő mentésünket átrakni az új készülékre, érdemes elolvasni az alábbi bejegyzéseinket a mentések szerkesztéséről:

Ismerkedés az iOS-szel

Ha végeztünk a kezdő lépésekkel, már használható a készülékünk, letölthetünk alkalmazásokat az Apple ID-nkkal, és ha ez az első ilyen készülékünk, elkezdhetünk ismerkedni az iOS-szel.

Az iOS 10 szeptember 13. óta érhető el, azóta számtalan frissítésen esett át, jelenleg az iOS 10.2-es rendszer az aktuális ezen cikkünk írásakor. Amennyiben kíváncsiak vagyunk az iOS 10 újdonságaira, ezeket a cikkeinket érdemes elolvasni:

Amennyiben valamiért furcsa dolgokat produkálna a készülék, például jobban merül, vagy akadozik, vagy éppen nem működik megfelelően, és úgy gondoljuk nem hardveres, hanem inkább szoftveres lehet a probléma, akkor ezt a cikket ajánljuk:

Illetve érdemes az ebben a cikkben foglaltakon is végig menni: iOS 10: jobban merül a készülékem! Miket állítsak be?

iPhone 7

Minden bizonnyal sokan kaptak iPhone 7-es készüléket is karácsonyra. Összeszedtük azokat a cikkeinket is, amiket az iPhone 7-tel kapcsolatban írtunk az elmúlt pár hónapban. Hasonlóan a fentiekhez, érdemes tüzetesen elolvasni őket, mert tippeket és trükköket is tartalmaznak.

Apple Watch

Itt Szifon.com-on kifejezetten sokat foglalkozunk az Apple Watch-csal is, mivel a legtöbb kolléga rendelkezik az Apple órájával. Összegyűjtöttük alább azokat a cikkeinket is, amiket korábban írtunk az Apple eme termékével kapcsolatban:

A következők az általános kérdések, hogy mennyire törik, karcolódik a rozsdamentes acél Apple Watch, illetve a Sport változat. Erre ezekből a cikkeinkből kapható válasz:

Szoftverben is akadnak még tippek-trükkök, amiket Hori kolléga írt meg: 25 hasznos tipp és trükk az Apple Watch-od megismeréséhez, illetve Gergob-től az Apró részletek, amiket talán sosem vennél észre az Apple Watch szoftverében című cikk is érdekes lehet.

Néhányszor vissza kell állítani a készüléket, vagy éppen túlzottan merülhet, ezzel kapcsolatban ezt a három cikket ajánljuk:

Az Apple Watch-ban lévő pulzusmérőről részletesen is írtunk korábban: Hogyan működik a pulzusmérő az Apple Watch-ban?

Apple TV

Az Apple TV azon termékek közél tartozik, ami nem minden háztartásban érhető el. Valóban specifikus termék, általában nincs szükségünk rá, de nekem és Jadeye kollégának is van, és mindketten kihasználjuk, főleg filmezéskor. Az Apple TV-vel kapcsolatban is számtalan cikket írtunk már ezeket érdemes elolvasni közülük:

Szóval láthatjátok, komoly mennyiségű olvasnivaló van, mind kezdő iPhone tulajdonosoknak, mind az iOS 10 és iPhone 7 felhasználóknak, illetve egyéb új Apple termékkel rendelkezőknek. Amennyiben tetszett a cikk, kérlek kattints itt a cikk alatt lévő megosztás gombra, hogy másokhoz is eljusson! Köszönjük!

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Jó kis összefoglalás, esetleg Mac-es verziót is tudnátok publikálni ilyen jelleggel? Előre is köszi és Merry Christmas! 🙂

  2. Nagyon jó cikk lett! Egy kérdésem lenne még hátha van valakinek már tapasztalata. Telekomnál részletre vásárolt Apple Watch S2-t lehet az APR-ekben gariztatni vagy mindenképp a Telekomhoz kell vinni?


Add a Comment