fbpx Skip to content

Az iOS 9 megjelenésével számos gyári alkalmazás is frissült, köztük az alapértelmezett Jegyzetek app is.

Screen Shot 2015-10-13 at 15.42.13

A Jegyzetek alkalmazás többé már nem limitált kizárólag szöveges tartalmak tárolására, hanem ezentúl akár képeket, linkeket, rajzokat vagy akár tennivaló listákat is készíthetünk, illetve tárolhatunk benne.

Természetesen eddig is voltak már olyan alkalmazások, amelyek az előbb említett funkciókat tudták, azonban ezen funkciókhoz általában külön-külön appokat használtunk, illetve közel sem voltak olyan mélyen integrálva az iOS rendszerbe, mint a gyári Jegyzetek, amely előretelepítetten érkezik az összes Apple készülékkel.

A Jegyzetek alkalmazásban megtalálható tennivaló lista különösen jól jön, mikor csak az egyik jegyzetünkhöz kapcsolódóan szeretnénk tennivalókat rendelni anélkül, hogy bajlódni kellene az emlékeztető időpontjával és egyéb speciális beállításokkal. Ilyen eset például, ha egy utazásra készülünk, és az összes, az adott utazással kapcsolatos tennivalót, linket, képet, illetve egyéb információkat egyetlen jegyzetben szeretnénk tárolni.

Screen Shot 2015-10-13 at 15.43.44

Ahhoz, hogy egy új tennivaló listát készítsünk, csak meg kell érintenünk a “plusz” ikont az adott jegyzet szerkesztése közben, majd kiválasztanunk az első, “tennivaló lista” ikont.

A szövegformázási opcióknak köszönhetően pedig még tovább formázhatjuk az igényeinknek megfelelően az adott listánkat.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes még megjegyeznünk, hogy mivel a Jegyzetek alkalmazás alapértelmezetten az iCloud tárhelyünkön menti el a jegyzeteinket, ezért a tennivaló listáink mindig, minden készülékünkön velünk lehetnek.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Ezt a funkciót nagyon bírom én is! ???

  2. Nálam egyértelműen az iOS 9 legjobb újdonsága az új Notes. De OS X-en is TOP 3-as.


Add a Comment