fbpx Skip to content

Az Apple a WWDC-n, még júniusban jelentette be az iOS újabb változatát, a ma megjelent 9-es verziót. Ez több újdonságot is hoz a rendszerben, de az iOS 7-hez képest azért drasztikus, a felhasználói felület kinézetét érintő változásokra most sem kell számítani. Ezen felül viszont sok olyan új funkciót és új alkalmazást is kaptunk, amelyek a fejlesztői háttér támogatásával már egész hasznos dolgokat hoznak.

iOS9-hero-hu

A gyárilag beépített alkalmazások funkciói bővültek, a multitasking új funkciókat kapott iPaden, és a készülékek töltöttségének 20%-ra történő csökkenésekor a rendszer figyelmeztet az energiatakarékos módba való kapcsolásra, amivel akár plusz egy óra üzemidő is nyerhető. És hogy miket is hoz még az iOS 9 az iOS 8-hoz képest? A legfeltűnőbb újdonságokat szedtük össze az alábbi cikkben.

Új betűtípus

Ahogyan az OS X El Capitan, úgy az iOS 9 is egy új betűtípust használ, ami nagyban hasonlít az Apple Watch esetén bevezetett San Francisco-ra. Ez meglehetősen szokatlan lesz elsőre.

iOS9-San-Francisco-font

Megújult multitasking nézet

Mivel a legutóbbi kontaktok már elérhetőek a Spotlight nézetben, így az alkalmazásváltóból eltűntek, cserébe pedig egymást átfedő nézet lett a korábbi, nem átfedő kártyák helyett. Ez talán annyi előnnyel jár, hogy mivel az appok többsége esetén a tartalom a bal oldalon csoportosul, így a bal oldalon, az őt elfedő kártyák mögötti app is talán több tartalmat mutat, mint amikor csak a jobb széle látszott, ami adott esetben lehetett teljesen üres is.

iOS9b1_uj_multitasking

Az appokat továbbra is felfelé kilökve tudjuk bezárni, a Handoff pedig egy külön csíkot kapott az alsó sávban:

iOS9b4-Handoff

Frissített billentyűzet

A billentyűzet esetén sokaknak gondot jelentett, hogy nem volt olyan egyértelmű a shift állapota, mint korábban. Az Apple ezt rendkívül egyszerűen oldotta meg: ha nincs benyomva a shift gomb, akkor a billentyűzeten megjelenő karakterek kisbetűsek, míg lenyomott shift mellett nagybetűsek:

iOS9-billentyuzet-01 iOS9-billentyuzet-02

Ez egyébként szintén elég furcsa lesz majd elsőre, de a Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, Billentyűzet menüpontban szerencsére kikapcsolható, ha valakit zavarna:

iOS9-billentyuzet-03

Az iPad billentyűzete esetén pedig bővített szerkesztési lehetőségek érkeztek.

Megújult Siri

Ugyan magyar nyelvről továbbra sincs hír, de Siri azért ettől függetlenül folyamatosan fejlődik. Az iOS 9-ben nem csak az Apple Watch-hoz hasonló, színes hanghullámos visszajelzést kapott, hanem kibővült a “munkaköre” is. Immár képes keresni kontextus alapján például a képeink között, illetve megkérhetjük majd szinte bármely appban, hogy emlékeztessen minket “erre”: egy üzenetváltásban például ilyenkor létrehoz nekünk egy emlékeztetőt az adott beszélgetőpartner üzenetével, ami mellé jobb oldalt odateszi, hogy melyik alkalmazás adataiból készítette mindezt, és erre az ikonra később rányomva az Emlékeztetők appban, visszaugrik ahhoz a beszélgetéshez, ahol ezt létrehoztuk:

iOS9-Siri-01 iOS9-Siri-02 iOS9-Siri-03

Szintén újdonság még ennek kapcsán, hogy egy gombnyomással vissza lehet ugrani ilyenkor a korábbi appba, amihez a képernyő bal felső sarkában megjelenő “Vissza ide: …” opcióra kell rányomjunk:

iOS9-visszalepes

Siri nem csak intelligensebb lett, megértve az adott kontextust, hanem képes például egy korábbi email alapján feldobni egy ismeretlen telefonszámhoz a lehetséges hívó nevét, ha azt az illető már megírta nekünk korábban, de nem mentettük volna el a névjegyzékünkbe. Ehhez egyszerűen csak kapcsoljuk be “A Mailben talált kontaktok” opciót:

iOS9-Mailben-talalt-kontaktok

Az új funkciók esetén az Apple külön kiemelte, hogy Siri csak a saját készülékünkön elemzi majd az adatokat, és azokat nem küldi tovább sem az Apple, sem a külső fejlesztők felé.

Siri javaslatok a Spotlight esetén

A Spotlight az iOS 9-ben már intelligens, kapcsolódó javaslatokat is megjelenít az adott helyzetünknek megfelelően, vagy feldobja azokat a névjegyeket, akiket gyakran hívunk vagy küldünk nekik üzenetet, de az alkalmazásaink használatát megismerve már azt is tudni fogja, hogy reggel első dolgunk átgörgetni az üzeneteinket, a híreket, vagy ha kicsit később már készítenénk egy fotót Instagramra.

iOS9-Siri-javaslatok

Az intelligens javaslatok segítségével Siri már előre kitalálhatja a gondolatunkat, mindig azokat a lehetőségeket felkínálva, amire éppen ténylegesen szükségünk is lehet.

Új lehetőségek a Spotlight keresőben

A legfontosabb újdonság itt az, hogy a Spotlight képes a legnépszerűbb videómegosztókról is feldobni eredményeket, amelyeket már rögtön az eredménylistában meg tudunk is nézni. Ezen túl a Spotlight API-támogatást is kapott, tehát a külső fejlesztők alkalmazásiaban is képes lesz keresni. Például ha emlékszünk arra, hogy létrehoztunk egy dokumentumot az almatermesztés trükkjeiről, de elfelejtettük, hogy ezt Pages-ben vagy mondjuk Wunderlistben tettük, vagy a Dropbox fiókunkba mentettük el, akkor a keresés segítségével meg tudjuk majd találni. Ezeket persze egyenként le is tudjuk tiltani:

iOS9-Spotlight-appok

Akik pedig már az iOS 7 előtt is használtak almás készüléket, régi ismerősként tekinthetnek majd arra, hogy a Spotlight visszakerült a legelső főképernyőtől teljesen balra görgetve.

Megújult Jegyzetek app

A Jegyzetek is egy kissé elhanyagolt sorsú app, amely mostantól nem csak szabadkézi rajzok, de gazdag tartalmak beillesztését is lehetővé teszi. Fontos megjegyezni azonban, hogy az új funkciók a korábbi OS X- és iOS-verziókkal nem kompatibilisek, így az összes készülékünket frissíteni kell hozzá:

iOS9-Jegyzetek-01 iOS9-Jegyzetek-02

A frissítés után viszont például létrehozhatunk egy bevásárlólistát, amelyben nem csak az egyes tételeket tudjuk bepipálni, de adhatunk hozzájuk képet, a bolthoz eljutáshoz térképet, és az adott üzlet weboldalát is, mindezeket igényes formában.

iOS9-Jegyzetek-03 iOS9-Jegyzetek-04

Ráadásul az iOS megosztási opcióját használva ezt megtehetjük majd szinte bármely appból.

A Jegyzetek új funkciói közül a rajzolás a legalább iPhone 5, iPad 4, iPad mini 2 készülékeken és iPod touch 6G esetén érhető el, de a többi használható a korábbi készülékeken is.

Új News app

Az iOS 9-cel búcsút int az Újságos (Newsstand). Helyette az Apple az egyszerűen csak News névre keresztelt appot vezette be, ami működését tekintve leginkább talán a Flipboardhoz hasonlítható.

iOS9b3_News_04 iOS9b3_News_05

A News appban több hírszolgáltatásra iratkozhatunk fel, ezek kezdetben RSS-ek, de az Apple egyúttal bevezetett egy új formátumot is “Apple News” néven, amivel a híroldalak gazdag tipográfiával, animációkkal és layoutokkal készíthetnek tartalmakat. Az app képes az érdeklődésünknek megfelelő hírforrásokat ajánlani, de – ahogyan Siri gondolatolvasása esetén – ezeket az adatokat is csak a készülékünk kezeli, és azokat nem küldi tovább sem az Apple-nek, sem másnak.

A News app jelenleg csak akkor jelenik meg, ha az Egyesült Államok a beállított régió a készüléken, tehát Magyarország esetén nem. Az Újságosban esetleg már megtalálható tartalmak külön ikonként kikerülnek belőle a főképernyőre.

Erről az új appról itt írtunk részletesen: Elérhető az iOS 9 beta 3 és a watchOS 2 beta 3

Az iCloud Drive ikon elrejtése

Az iCloud Drive-on található tartalmakat egy külön ikon alatt találhatjuk meg – és ha nem használjuk az iCloud Drive-ot, akkor ezt az ikont egyetlen kapcsoló átkattintásával el is tüntethetjük (a hírek szerint később akár több beépített app is eltüntethető lehet):

iOS9-iCloud-drive

Keresés a Beállítások appban

Sokszor előfordulhatott, hogy tudtuk, hogy létezik egy adott funkció, de egyszerűen nem találtuk meg, melyik menüpont alá bújt el. Az iOS 9-ben már kereshetünk a Beállítások appon belül is, így pillanatok alatt megtalálható egy-egy elrejtőző opció is:

iOS9-Beallitasok-kereses

Tömegközlekedés a Térképek appban

Sajnos itthon ez egyelőre nem elérhető, mert kezdetben Európában csak Berlin és London került fel az Apple tömegközlekedési információkat is tartalmazó térképére, Mexikóváros és több amerikai és kínai nagyváros mellett:

vlcsnap-2015-06-08-18h52m38s1

Az érdekesség itt még, hogy a támogatott városok esetén van külön tömegközlekedési hálózati nézet, valamint az aluljárók és azok egyes kijáratai is látszanak a térképen.

A Passbook mostantól Wallet

A Passbook nem tűnik el, csak átalakul. Mivel már az Apple Pay-hez használt bankkártyákat is tárolja, így a Wallet jobban kifejezi, mire is való az app, ezért nem olyan meglepő ez a névváltás – ami egyúttal új ikont is hozott.

iOS9b1-2015-06-08-18h47m36s49

Az USA után következő országként az Egyesült Királyságban vált egyúttal elérhetővé még júliusban az Apple Pay, ahol elsőként a 8 legnagyobb bank ügyfelei vehették igénybe, és a londoni tömegközlekedésben Oyster kártya helyett is használható.

Az Apple Pay magyarországi bevezetéséről még csak érintőlegesen sem esett szó, tehát egyhamar ne várjuk.

Új mappák a Fotók appban

A Fotók appon belül külön mappát kaptak a képernyőfotók és a szelfik is:

iOS9-Fotok-mappak

Új Wi-Fi-asszisztens opció

Az új opció a Beállítások, Mobiltelefon alatt kapott helyet. Ha ezt bekapcsoljuk, akkor utána ha a készülék érzékeli, hogy a Wi-Fi kapcsolattal valami probléma van, automatikusan a mobiladat-hálózatot fogja használni:

iOS9b5-Wi-Fi-Asszistens

Új Elemek widget az Értesítési központban

A készülékünk, valamint az ahhoz csatlakoztatott eszközök, így például az Apple Watch töltöttségét egy új widget segítségével már az Értesítési központ lehúzásával is megtekinthetjük:

iOS9-Elemek-widget

Az akku kímélése céljából pedig a fény- és a közelségérzékelőknek köszönhetően az iPhone észleli, ha kijelzőjével lefelé van az asztalon: ilyenkor új értesítések érkezésekor sem aktiválja a kijelzőt és annak háttérvilágítását, ezzel is energiát takarítva meg.

Alacsony töltöttségű mód

Az iPhone esetén rendszeresen előkerülő probléma, hogy sokaknál nem bírja egész nap az iramot. Az iOS 9-ben az Apple ezt a problémát több irányból is próbálja orvosolni. Az iOS 9 egyes folyamatok esetén akár 50%-kal is képes lehet megnövelni az akkumulátorhasználatot, de ami ennél fontosabb, hogy alacsony töltöttségű módban képes további egy órát kicsikarni a készülékből.

iOS9-alacsony-toltottseg

Ezt az alacsony töltöttségű módot az iOS 9 az iPhone készülékeken már automatikusan fel fogja ajánlani, ha az akku töltöttsége 20, majd 10% alá csökken – ilyenkor a jobb felső sarokban az akku töltöttségét jelző piros csík narancssárgára vált. (Ez az opció nem érhető el iPad vagy iPod touch esetén!)

Kisebb OTA frissítési fájlok

Elsősorban a 8GB-os készülékek tulajdonosainak okozott bosszúságot, hogy az iOS 8 telepítéséhez 4.58GB szabad helyre volt szükség. Az Apple úgy módosította a frissítés folyamatát, hogy az iOS 9 telepítéséhez 1.3GB hely is elég.

Appok automatikus törlése

Az iOS 9 képes arra, hogy ha nincs elegendő szabad hely a készüléken egy iOS-frissítés telepítéséhez, akkor le tud törölni automatikusan adott appokat, amiket a frissítés után újból feltelepít – mindezt úgy, hogy az adott appok adatai és beállításai megmaradnak:

iOS9b2_appdeleted

Split View, Slide Over és PIP opciók iPaden

Az Apple végre beadta a derekát, és lehetővé tette, hogy egyszerre két app is futhasson egymás mellett a kijelzőn, ahogyan az már más platformok esetén lehetséges. Itt az 50/50 és a 30/70 arányú felosztások közül lehet választani. Persze nem eszik azért ezt olyan forrón: a Split View funkció csak az iPad Air 2-től kezdődően elérhető.

iOS9-iPad-Split-View

Az iPad Air 2-nél öregebb modellek esetén viszont két másik funkció próbálja kárpótolni a felhasználókat (de ezek a funkciók természetesen az iPad Air 2 esetén is elérhetőek).

Slide Over funkcióval oldalról be lehet húzni egy másik appot, és így például válaszolhatunk egy beérkező üzenetre:

iOS9-iPad-Slide-Over

Eközben az előző app kvázi a háttérbe kerül, inaktívvá válik, így azzal eközben párhuzamosan nem lehet interakciót végezni, míg az osztott képernyős nézetben mindkét app egyszerre kezelhető.

A másik funkció a PIP (picture-in-picture, kép-a-képben), amit az egyes tévékészülékekről már ismerhetünk régebbről is:

iOS9-iPad-PIP

Itt az egyes alkalmazásokban megnyíló videók az egyik sarokba összehúzhatóak, miközben egy másik appban böngészhetünk vagy dolgozhatunk tovább.

Mappák 4×4-es felosztásban iPaden

Az iPad esetén a mappák a korábbi 3×3-as felosztás helyett immár a 4×4-es elrendezést kapják, így egyetlen nézetbe a korábbi 12 helyett már 16 ikon fér ki:

ipad_4_4

Új háttérképek

15 új háttérkép mellett pár régebbi törlésre került. Így az alábbi képek közül válogathatunk:

iOS9b5-Hatterkepek-01 iOS9b5-Hatterkepek-02 iOS9b5-Hatterkepek-03

Támogatott készülékek

Az iOS 9 által támogatott készülékek kapcsán már nincs meglepetés, mert amelyik eszköz frissíthető volt iOS 8-ra, az most mind frissíthető iOS 9-re is. A támogatott készülékek tehát a következőek:

iOS9-kompatibilitas

  • iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus
  • iPad Air 2, iPad Air, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini (mindhárom típus)
  • iPod touch 5G

Az egyes készülékek által támogatott funkciók azonban már eltérhetnek, nem csak régiók, de készülékek alapján is.

Hogyan telepíthető?

Először is, telepítsük az iTunes legfrissebb verzióját, majd bármely esetben készítsünk egy biztonsági mentést a készüléken található adatainkról. Ezt megtehetjük az iTunes segítségével, vagy pedig használjuk az iCloud backupot, esetleg mindkettőt: ártani nem árt, ha van mentésünk, ugyanakkor van, hogy életmentő lehet. Érdemes lehet készíteni egy olyan mentést is az iTunes segítségével, amit aztán “zárolunk”, így nem írja azt felül az új mentésekkel az iTunes. Ez hasznos lehet akkor, ha meg akarjuk őrizni az adatainkat az iOS 8-as verzióban is, hiszen ezeket az iOS 9 frissíti az új verzióra.

Amennyiben a készülék nem jailbreakelt, a Beállítások (Settings) appban nyomjunk a Szoftverfrissítés (Software Update) menüpontra, majd ott válasszuk a Letöltés és telepítés (Download and install) opciót. Eközben a készüléknek Wi-Fi-re kell kapcsolódnia, és legalább 50% akkutöltöttség szükséges, de inkább eleve dugjuk töltőre. A folyamat elindítása előtt készítsünk róla biztonsági mentést, ezt megtehetjük az iCloud mentés, vagy az iTunes segítségével. A letöltés befejeződése után nagyjából 5-10 perc alatt az iOS frissíti önmagát, ami után az adataink és beállításaink megmaradnak, mindössze a rendszer frissült.

A frissítést elvégezhetjük az iTunes segítségével is, ez esetben kössük össze a géppel a készüléket, és amikor az iTunes feldobja, hogy frissítés érhető el, nyomjunk a Letöltés és telepítés opcióra, és várjuk meg, míg elvégzi a dolgát. Az adataink ebben az esetben is megmaradnak.

Amennyiben a készülék jailbreakelt, úgy a menüből történő, OTA frissítés nem lehetséges. iTunes-ban ettől függetlenül frissíthetjük, viszont jailbreakelt készülék frissítésekor a jailbreak és a Cydiából telepített alkalmazások törlődnek, és jailbreakelt készülék frissítése az esetleg rajta maradó felesleges fájlok miatt nem javasolt. Egyelőre tehát ne telepítsük az iOS 9-et, nyomjunk a Mégsem opcióra, amikor az iTunes feldobja, és előtte pipáljuk be, hogy ne emlékeztessen újra.

Ha szoftveresen függetlenített a készülékünk, akkor az maximum iPhone 4 lehet. Arra viszont nem jelent meg az iOS 9 sem, így nem kell a frissítésen gondolkoznunk. (Ellenben ilyen készülékeket sose restore-oljunk gyári firmware-rel, mert azzal frissül a baseband, amivel a függetleníthetőség is elvész.)

Ha Gevey vagy más, hasonló elven működő megoldással függetlenítünk, akkor egyelőre ne telepítsük az iOS 9-et, mert elképzelhető, hogy a frissülő baseband miatt a Gevey-ünk már nem tudja majd átverni a készüléket, és így nem tudjuk azt a saját kártyánkkal használni. Pár nap alatt általában kiderül, hogy mi a helyzet ilyen téren.

Ha jelenleg jailbreakelt a készülékünk, de erről lemondva tennénk fel az iOS 9-et, és nem akarunk semmi szemetet esetleg átvinni a jailbreakes rendszerből, akkor nem javasolt a backupból visszaállítani azt. Ha viszont az adatainkra (például SMS-ek) szükségünk van, akkor használjuk az iBackupBot-ról szóló cikkben leírtakat: iBackupBot: szerkesszünk iOS-backupot!

Ha a frissítés közben hibaüzeneteket kapnánk, jegyezzük meg a hiba számát, és nézzük meg a lehetőségeinket a Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek cikkben, mielőtt olyat kérdeznénk, ami már tucatszor megválaszolásra került!

Ha nem jelenik meg a frissítés, akkor várjunk, vagy próbálkozzunk újra. Rengetegen próbálnak most frissíteni, úgyhogy az Apple szerverei most eléggé leterheltek!

iOS9-sikertelen-letoltes

A hivatalosan megjelent iOS 9 buildszáma 13A344, ami magasabb, mint a GM 13A340-es buildje, így akinek a GM verzió van fent, annak is megjelenik OTA a frissítés.

Közvetlen letöltési linkek, ha a készüléken vagy az iTunes-ban továbbra sem lenne hajlandó megjelenni:

iPhone:

iPad:

iPod Touch:

A letöltött fájlokat Windows-on a shift, OS X-en az alt lenyomása közben az iTunes update (vagy restore) gombjára kattintva tudjuk betallózni, és frissíteni (vagy restore-olni) vele a készülékünket. Csak a készülékünk típusához való .ipsw fájlt fogjuk tudni az eszközre telepíteni, más típushoz valót nem!

Jailbreak?

Az iOS 9-re egyelőre nem jelent meg jailbreak, így aki bármi okból is függ a jailbreaktől, annak azt tanácsoljuk, hogy még ne frissítsen iOS 9-re. Noha van videó arról, hogy ih8sn0w már feltörte az iOS 9-et, azt nem lehet tudni, hogy ez a jailbreak mikor jelenhet meg.

És hogy miért kell annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

SHSH

Az iPhone 4s-től kezdődően technikai okokból jelenleg nincs lehetőség az SHSH-k felhasználására. Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal. Magától egyetlen készülék sem frissül.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Vissza az iOS 8-ra?

iOS8_logo

Ameddig az Apple még aláírja az iOS 8.4.1-et, addig akiknek nem vált be az iOS 9, azok az aláírási ablak bezáródásáig még vissza tudják tenni a készülékükre az iOS 8-at, noha ez nem javasolt.

Ehhez összesen DFU-módba kell tenni a kiszemelt készüléket, majd manuálisan betallózni iTunes-ban a megfelelő 8.4.1-es IPSW-t, és megvárni, hogy az iTunes elvégezze a feladatot. Hátrány: mivel ez restore, minden adat elvész, és az iOS 9-ről időközben készült biztonsági mentés nem állítható vissza iOS 8-as rendszerre.

DFU-mód lépésenként ebben a cikkben: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

IPSW-k letöltése: http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/

Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérd tapasztaltabb ismerős segítségét. Fontos a gyors elhatározás, mert az Apple bármikor bezárhatja az iOS 8.4.1 aláírási ablakát. Az iPhone 4s és újabb készülékeken pedig még mentett SHSH esetén sincs lehetőség visszatenni az aktuálisan legfrissebbnél korábbi verziót. Az esetleges adatvesztésért vagy egyéb problémákért nem vállalunk felelősséget.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Linkgyűjtemény

Az iOS 9-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 9 címke alatt, de a fontosabbakat kiválogattuk alább:

Olvasd el a hozzászólásokat is

294 Comments

  1. Ha tudtok bármit majd a jailbreakről irjátok ki légyszives mert fontos lenne. Köszönöm

  2. Érdemes feltenni! I6?

  3. Kérdés volt. 🙂

  4. Nekem azt írja , hogy hiba történt …, kb 20x próbáltam ..

  5. 9.1 bétára hogyan tudnám felrakni?

  6. Nekem is. Ennyire terhelt? Vagy hibás?

  7. Bocs, ide akartam írni.

    Édekes, de a GM-et is frissíti. Nekem 42MB-al. (I6plus) vajon mit javítottak?

  8. szerintem hibás és visszavonták 🙂 biztosan terheltek a szerverek

  9. Nekem is hiba 🙁
    Pedig csak 40 mb lenne 🙁

  10. leterheta szerver, nekem is folyamatosan kidobta , kell probalni es beugrik ,

  11. Nekem elindult. még 16 perc kb

  12. Build szám sem ugyanaz mint a GM:)

  13. Elindult majd 1 perc után megszakadt

  14. ipsw mikor lesz?

  15. Nekem iPad Air-en lejött és már ellenőrzi/előkészíti.
    Igaz vagy 50x próbáltam újra mire hajlandó volt tölteni.
    iPhone 5s-en még nem sikerült elindítani a letöltést. mindig hibára fut. Gondolom enyhén túlterheltek a szerverek…

  16. Aki feltette már a GM-et iPhone5-re vagy 5c-re tud nyilatkozni, hogy milyen a telefonon? Lassabb vagy gyorsabb mint a 8.4? Akkura hogyan bírja a 8.4-hez képest?

    Előre is köszönöm a választ.

  17. valakinek sikerult mar telepiteni ?

  18. @stei: de hát benne van a cikkben, amit tudni lehet! elolvastad a cikket?

    @Fürész Imi: mivel a 9.1 beta 1 magasabb verziójú, mint a most megjelent 9.0, így csak DFU downgrade-del.

    @solarenqu: nem ugyanaz. a GM az 13A340, a hivatalos meg 13A344.

    @stei: már ott vannak a cikkben a linkek.

  19. @paprika: iPad AIR most telepíti. Türelem… 🙂

  20. @Jadeye:
    Köszönöm a megerősítést, Jadeye, én is pont erre gondoltam 🙂

  21. Ahhoz, hogy egy iOS 9-es készüléken lévő notes bejegyzéseim továbbra is szinkronban legyenek a (Yosemite-s) Mac-emen lévőkkel, frissítenem kellene ElCapitain (publicbeta-ra)?

  22. Nálam a szoft frissítés azt jelzi, hogy naprakész. 8.4.1.
    Nem mindenki egyszerre kapja? (iPhone5s 16gb vodafone)

  23. @DJ Q-Cee: de ugye végigolvastad a cikket?

    Fontos megjegyezni azonban, hogy az új funkciók a korábbi OS X- és iOS-verziókkal nem kompatibilisek, így az összes készülékünket frissíteni kell hozzá:

    @tzolesz: mindenki egyszerre kapja meg. le vannak terhelve a szerverek. vagyis épp emiatt vannak leterhelve.

  24. Ezt a cikket nem lehetett volna 2 részletben feltenni, es mikor lesz mar a szifon com app az iPad -ra?

  25. @tzolesz: nekem a készüléken mutatja a frissítést, iTunes-ban pedig nem…

  26. Felment. Hibátlanul.

  27. @Jadeye: Nállam a verziószám már 13A344

  28. Elindult…

  29. Most telepíti. Már almalogo van. Még pár perc és irom ha kész

  30. @Dane14: 13A344 volt az, csak elírtam.

    @robit: nem lehetett volna, láthatod, hogy így is olyasmiket kérdeznek meg többen is, amik mind le vannak írva világosan a cikkben. iPaden ott a teljes webes nézet.

  31. Sikeres frissítés a GM verzióról 🙂

  32. iPad Air-re felment.
    Gyors. Nagyon.

  33. @jadeye és@earny köszi akkor várok 🙂

  34. Kész. IPhone 5s 64gb. Most jön a teszt.

  35. Tudja valaki mikor jelenik meg az el capitan?!

  36. Kedves Szerkesztők.

    Amennyiben láttok ra lehetőséget es igényt a többi olvasotol 1-2 het elteltével írhatnatok egy összefoglaló cikket az egyes modellek működéséről IOS 9-el. Pl. A régebbi keszulekeken 4s, 5, 5s erdemes e frissíteni a szoftvert stb.

    Koszonom.

  37. Nekem 5s és akadozik. Mehet vissza a 8 as

  38. iPad 3 esetén: nincs Elemek widget, illetve nekem az alacsony töltöttségű mód sem jelenik meg, még Slide Over sincs, valamint nekem már most bugos a “lehúzható” spotlight kereső (lehúzás után, nem záródik be feltoló mozdulattal, csak eltűnik a billentyűzet).

  39. Most komolyan… még mindig nem voltak képesek egy gyári számológép appot az iPad-ra fejleszteni?
    Miért????
    Ehhhh…..

  40. @stei: nekem is 5S van
    Hibátlanul megy
    Nemtudom neked mi lehet a gond

  41. Jadeye. Koszi a javaslatot, de pont a kommentek olvasgatasat szerettem volna elkerülni. Sajnos ritkán van ra idom. Azert mégegyszer koszi.

  42. Kérdésemet elfelejtettem leírni :
    Valaki tapasztalta esetleg rajtam kívül, hogy a siri " bekapcsolása " ( home gomb hosszan nyomva ) nem ad ki hangot? Ez egy hiba vagy újítás az iOS 9 el ? 😀 vagy csak nálam van? 😀
    Köszi a válaszokat

  43. Sajnos én sem. Safari is akad a lapozgatásokba. A beàllitásoknàl is. Bár hol több oldal van akad. Megprobálom itunesbol dfu bol és vissza minden

  44. @Jadeye:
    “Ugye” nem jött még ki az ElCapitain hivatalosan (csak PublicBeta van), és így “ugye” nem feltétlenül olyan érthetetlen, hogy ezt a kérdést feltettem annak ellenére, hogy a cikket elolvastam?

  45. @stei: Nekem is i5s. Nem aakadozik. Minden megy simán. Safari is.

  46. @robesz94: Úgy tudom, hogy direkt nincs hang.

  47. Sziasztok. Nekem szintèn i5s-re ment fel most. Semmi akadozás, vagy lassulás. Eddig minden okés vele. Remèlem ez most egy gyorsabb, akku-kímélőbb és stabilabb ios verzió lesz.

  48. Én most raktam fel Air 2-re, de a jegyzet app nem frissült, illetve kiírta, hogy új opciók vannak, de ez sehogy nem jön elő, nem látszik. Lehetséges, hogy iPaden nem elérhető a frissítés? Előre is köszi a válaszokat!

  49. iPhone 6 Plus 64GB, gyári független. Hibátlanul és gyorsan felment az iOS9. Eddig nem vettem észre hibát, lassulást vagy bármi negatívat!

  50. Ugy látszik csak nàlam rosszalkodik, de nagyon. Minden akad. Egy ikonra rákattintok és mint egy android. A szövegirásnál is a betük. Itt a forumon mire lelapozok a szolásokhoz 4 szer megakad.

  51. Iphone5s ………….1 órája nyomkodom,láthatóan gyorsabb, hibátlan 🙂

  52. És a többi? Most rakom vissza a 8.4.1 et. csak az idegesit hogy ujra lehet megcsinálni egy csomo beállítást és vagy 20perc mire felmegy a backup. Eddig nekem nem érte meg.de remélem csak én jártam igy

  53. Nah én végeztem mára a frissítéssel.
    Konklúzió:

    iPad Air, iPhone 5s: gyors, hibátlan. Érdemes volt felrakni.

    iPad 2: szaggat, lassú, akad, idegesít.
    Átkozom magam amiért iOS 7.1-ről frissítettem 8-ra. A 7.1-el nagyon szépen muzsikált. De sem a 8, sem a 9 nem fut már szépen az iPad 2-n. Hiába.. régi a vas. Nembaj, 2048-azni a wc-ben még tökéletes! 😀

  54. Sziasztok! 5s készüléken 8.4 van. Most azt írja frissíteni szeretne a 8.4.1-re. Lehet valahogy a 8-re rögtön?

  55. 9-re

  56. Ezeken már túl vagyok. Nm tudom mi lehet vele. Most ment vissza a 8.4.1 és hibátlan. Akadásmentes. Pedig tetszett a 9.

  57. Sziaszok!
    Érdelene, hogy csak nekem nem jelenik meg frissités után a news app vagy csak amerikában kerül fel? (iPhone 5s)

  58. Az lehet a baj hogy egy iphone 6 8.4.1 mentése ment fel egy iphone 5s 8.4.1 re? Vagy a telefonok közötti különbség nem számit?

  59. @stei: ez nem számít. az számít csak, hogy korábbi mentést állítóttál vissza – ami így az esetleges lassulást okozó problémát is visszaállíthatta.

    @Gabor8512: idézem a cikkből:

    A News app jelenleg csak akkor jelenik meg, ha például az Egyesült Államok vagy az Egyesült Királyság a beállított régió a készüléken, tehát Magyarország esetén nem.

  60. Nekem az lenne a kérdésem,hogy elvileg arrol is szó volt,hogy maga a rendszer is kisebb méretű lesz….nekem 4.2gb. Most akkor én értettem félre? Amúgy sikerült a frissítés és jól müködik a telóm. I6 16gb

  61. I5s visszament a cloud mentés telepités után.Minden király viszont a tárhely ugyanúgy 12 giga.ez miért van?pedig kisebb helyet foglalna a9 ?

  62. @popyakiraly, @gyurzso1976: a frissítéshez szükséges hely lesz kevesebb, nem az iOS által elfoglalt hely.

  63. Felhagyott már az Apple azzal a hagyományával, hogy direkt kicsinálja a régebbi telefonokat szándékos belassítással, vagy nyugodtan feltehető iPhone 5-re is?

  64. Sziasztok!
    Feltettem iPad 4-re! Minden oké, nem lassú, tán még jobban is pörög, mint a 8! Egy gond van, amivel már valamikor találkoztam: App Store frissítéseknél megjelennek az alkalmazás frissítések, de nem ‘frissítés’ gomb van az app-ok mellett, hanem ‘megnyitás’! És persze frissítés helyett megnyitja azokat! Eszközt már indítottam újra, bejelentkezni is bejelentkeztem újra, de változatlan a helyzet eddig….
    Ötlet?

  65. @Jadeye: Sajnos ott csak egyetlen egy említés van az iPhone 5-tel kapcsolatban és gondolom az is csak friss install volt, szóval az nem mérvadó.

    Úgy gondolom jobb lenne felhívni mindenki figyelmét a problémára amíg ki nem derül, hogy valóban nem lassították e be az 5/5C készülékeket.
    Sokaknak vált már használhatatlanná a telefonuk, mert felrakták az utolsó nagy iOS-t..

  66. Hello iPhone 4S !
    – A 9-ben, Naptárban ugyanaz a hiba benne van, mint a 8.4.1-ben, nincs kijavítva. Itt vissza kell nézni a korábbi bejegyzésemet, hogy mi a hiba.
    – A telefonhívásos probléma, mintha már majdnem jó lenne.
    – Akadozások ebben is előfordulnak, mint a 8.4.1-ben.
    Én már úgy vagyok vele, hogy: na jó, úgy sem lesz már jobb. Itt 4S-ről van szó.
    Hirtelen ennyi.

  67. Mini retina néhol szaggat, pl. a térkép, és lassú a programok indítása is.

  68. Itt az 5s-emen tokeletes! Nem akad minden fasza! 🙂 ha valakinek vmi nem jo akkor nem tudom mivel lehet a baj! Tul sok a negativ kisugarzas…

  69. közben megjelent az iTunes 12.3 , de csak akkor mutatja ha Apple software updatere megyek..

  70. iPh 5s telepítés simàn lement és minden klasszul működik.

  71. Jadeye: te felteszed 5s-re?

  72. Na közben kiderült, hogy az i5S-en is ugyanez a gond és már más fórumokon is jelezték a hibát..
    Nálatok senkinél nincs ilyen probléma?

  73. Sziasztok!

    Tudja-e már az IOS 9-es, hogy rejtett (hívószámkijelzés nélküli) számokat automatikusan elutasítson a telefon? Mindenféle mókolás nélkül…

    Köszi a válaszokat!

  74. @madgp57: szerintem ez csak valami ideiglenes hiba lesz mert nekem is csinálja de csak most estére pedig 8.4.1-em van fent iphone 5 ön

  75. @Jadeye: Igen, már láttam az írásotokat FB-on! Köszi! Akkor majd meggyógyul 🙂

  76. @madgp57: csak ott maradnak a frisített appok. ezért a megnyitás lehetőség. ha jön egy új frissítés valamelyik appra akkor eltűnik. és lecserélődik arra. és az is ott marad majd.

  77. @aggressor: megszokott macskásodni ilyenkor az app store mikor új ios jön.

  78. Sziasztok! Nekem most IOS 9 beta van fent, és le akarom frissíteni a sima eredeti változatra, de a szoftverfrissítésben csak beta 9.1-re tudom. Downgradelnem kell a telót? vagy van valami más módja is a sima IOS9 installnak. Előre köszi! 🙂

  79. @aggressor: Ez valami rejtett beépített cucc lehet az iOS 8 és újabb változataiba, hogy Almáék jobban tudják kiszolgálni az update-előket! i4 iOS7 store-ban minden ok!

  80. @madgp57: valóban a 7-nél és a 6-nál sincs ez.

  81. @iamyourghostproducer:
    vagy csak nem tudod milyen az akadás mentes működés.
    Konkrétan lassabban indulnak appok és oldalak közti görgetésnél néha akad az i5s .
    Felmerjem tenni az ipad2-re meg a párom i5-jére?

  82. @kristof.p: töröld le a béta profilt a készülékedről, és indítsd újra (Beállítások, Általános, Profilok).

  83. 9.1 Beta esetében ország váltás nélkül is megjelenik nálam a news.

  84. @Oszi: sokan nem tudják milyen akadás mentes működés…. szerintem ne tedd rá,

  85. @Oszi: iPad2-őn fut a 9.1 beta, de nagyon lassan.

  86. Sziasztok! Érdekelne ,hogy az a pip (kép a képben) hol lehet beállítani?

  87. iPod touch 5:
    Előnyok:
    Gyorsabb
    Akadasmentesebb

    Hatranyok:
    Se regi fooldali kereso
    Se energia takarek mod
    Meg mindig 12%-nal kapcsol ki
    Se jegyzet rajzolasok

    Perfect!????????????

  88. @aggressor:

    Ipad2-re is csak azért ment fel a 8 mert a gyerek “kíváncsi” volt ,már frissítés után tudta,hogy hibát követett el 🙁

  89. @mrisz: nem kell/lehet beállítani, az adott appnak támogatnia kell, csak úgy magától nem megy. csak iPad esetén érhető el.

  90. @Jadeye: ipad air em van@Jadeye: ipad air em van

  91. 4S (8GB) tapasztalatok:
    Előzetesen hozzátenném, hogy a telefon nincs agyontelepítve applikációkkal és nem netezek rajta:

    A Siri spotlight-keresés nincs.
    Az első főképernyőt balra húzva semmi nem történik-
    A 8.4.1 alkalmazásváltó, a kedvencek megjelenítése a főgomb kétszeri megjelenésével eltűnt.
    Jegyzetekben NINCS kézi rajzolgatás.
    Fotó-ban NINCS több könyvtár (szelfik, stb)

    IOS9 gyorsabb és MEGBÍZHATÓBB, nincs egy diagnosztikai hiba sem, ami korábban 8.4.1 és elődeiben volt az elejétől fogva. Én csak ajánlani tudom mindenkinek

  92. @Oszi: akik igazán vágják iphonet azok sosem frissítenek. már az i4-től az ios 4-től kezdve. egyszer az i4-nél megjártam ios 7-nél. pedig, hogy áradoztak róla, hogy tuti az i4-en. sok itt a hazudós.

  93. Ipad mini 2 (retina) akadozik nálam visszalépés gondolom erősebb hardware en jobb
    véleményem szerint felesleges frissiteni a lassulás miatt nem éri meg az AIR 2 esen tökéletes

  94. @abrkdbrk: és frissítetted a jegyzeteket az új formátumra? mert ameddig nem frissíted, addig nem lesznek ott az új opciók. a szelfik mappa csak akkor lesz, ha csinálsz egy képet az előlapi kamerával.

  95. @Jadeye egyébként neked 9.1 beta fent van valamilyen eszközön? Ha igen, neked is megjelenik a News régió váltás nélkül?

  96. @jadeye nekem is 9.1 beta van es en is frissitenem. Toroltem a profilom ujrainditottam es meg mindig nem kinalja fel a frissitest:(

  97. ipad minin gond nélkül települt, az apok lassabban indulnak , a notesz mükszik az alkalmazás váltás mükszik, ja a megint nem tudom társítani a Gdríveren lévő könyveimet az olvasóval, de legalább most a külső gps megy. 1,5óra alatt 15% ot merült, fél órát használtam kb. Összességében nem vagyok elájulva.

  98. @Gábor Radvánszki: felteszem most egy iPhone 4s-re, és akkor kiderül.

    @milangorbe: ha már jelenleg is 9.1 beta 1 van fönt, akkor nyilván nem fog megjelenni frissítésként a 9.0, elvégre 9.1 > 9.0.

  99. @jadeye: szoval hogy tudom frissiteni akkor?

  100. @Görbe Milán: nem értem, miért akarod alacsonyabb verzióra “frissíteni”, de DFU-ban restore, és betallózod neki a 9.0-s IPSW-t.

  101. @Jadeye: hat mert beta es azt olvastam lassabb es tobb a hiba benne. Ezzel tisztaba voltam es tenyleg gyorsabb a 8, es azert gondolnam hogy a 9.0 teljes az jobb, vagy rosszul gondolom?

  102. @Jadeye:
    Frissítettem, azért ennyire nem vagyok 🙂

  103. @Jadeye:
    a szelfi könyvtárra “mea culpa”

  104. Na szóval akárki akármit hisz, vél vagy gondol, de nekem a 4s 8GB-re normálisan működik.

  105. @Jadeye: Mondjuk az is igaz, hogy az iCloud frissítés elején nem adtm neki meg a PSW, ütöttem egy majd későbbet, a 9.1-nél

  106. úgy néz ki a biztonsági mentések mérete is csökkent, nálam 40%-al.

  107. @gabor.: Beszélsz hülyeséget! Pláne mert a 4S is megkapta ezt az új IOS-t, akkor minek lassítaná be az i5-öt??? Gondolkozni kellene mielőtt írsz vmit. Igaz én kihagytam a GM-et és a ma kijött véglegest is, mert már ,ióta lehetett a 9.1 beta van fent az i5-ön és kb 3 éve nem is volt rajta csak beta szoft és minden alkalommal kizárólag frissítéssel, soha egy restore és semmi gond vele szépen fürgén teszi a dolgát. Persze volt pár beta ezen idő alatt aminél jöttek elő bugok, de mind használható volt a mindennapokban rendesen.
    Írod hogy akik értenek az iphone-okhoz nem frissítenek, hát ez nagy tévedés, mert pont ők próbálják ki a legtöbb verziót és ha nem jó a flash akkor felteszik máshogyan. Igaz ide sokan gyűltek már akik az új telókat vén szofverekkel használják, hát meg is érdemlik, gyáva népnek nincs hazája!

  108. Iphone 5 tapasztalat : szerintem jobb mint a 8-as valamivel fürgébb lett a rendszer. SwiftKey billentyűzet még lassú, de ez idő kérdése, Chrome jóval gyorsabb lett, takarékos mód működik, jegyzetekben a rajzolás megy gond nélkül. Az új balra menü akadásmentes (a billentyűzet előhívás is). A keresés funkció (ujj fentről lefelé húzása) picit laggol az elején, de a billentyűzet folyamatosan jön elő. Multitasking: programok közti görgetés folyamatos csak a főmenüre érve enyhén akad. Így hirtelen ennyi. Remélem tudtam segíteni a döntésben.

  109. @aggressor: Te aztán ezt nagyon vágod! Miért ne frissítenének? Azért mert páran belefutottak ilyen vagy olyan bugba, Olvasd el feljebb amit írtam és kezdj el gondolkozni kicsit ha megy! De használhatod akár a több éves IOS-eket is!
    Végigfutottam itt a sok hsz-t és látom nagyon felhígult azok száma akik tudják is mit csinálnak, vagy amit akarnak azt hogyan is kell. Sajna ez van, csak ezután nem kell csodálkozni és az iphonera vagy az új IOS-re fogni ha vmi nem jól funkcionál. Nekem pl lett JB utáni backup visszarakásával régebben egy fizetős Sygic EU-m ingyen, mert megkavarodott a store, azóta úgy veszi mintha kifizettem volna. Persze ez csak véletlen szerencse lehetett, mert pl a 75€-os Primo EU-nál már ez nem sikerült, pedig kipróbáltam minden variációt.
    Tudom én egy “rossz” példa vagyok mert mindig kísérleteztem vadul míg JB-t használtam, de az IOS7 óta nem kell.

  110. 8 as rendszerekben a lassított videonal nem lehetett kiválasztani a lassítás mértékét? 9-ben i6 plusban eltünt ez a lehetőség?!

  111. iPhone 5s mióta frissítettem lagol, és a home gomb működik, a kijelzőn semmit nem reagál! És pár perc után rendesen működik

  112. Na, te aztán tudol beszélni magyar.:)

  113. Sziasztok. 6-on a Fb messengerben ha a matricák vannak megnyitva és home gombbal kilépnék belőle lefagy! Ha a karakter bill van használatban kilép rendesen. Probáltam töröltem az app-ot újra telepít de változatlan a probléma. Valaki hasonlót tapasztalt?

  114. Admin : az osztottkepernyőnél, amikor bejönnek oldalt az appok , választok pl. üzenetek , oldalra vissza tudom suhintani de nem tudok másik appot választani …, mindig az előző app jelenik meg megnyitva. Mit lehet csnálni? i

  115. Sziasztok,
    bajban vagyok. iPad2-re frissítettem. Frissítés lement, és a szokásos beállításokat kellene megtennem, de abból a lépésből, hogy “csúsztassa el a frissítéshez ” nem tudok tovább lépni, mert nem reagál arra, ha el akarom csúsztatni. Újra indítottam, home kikapcsológom kombinációjával is semmi. Probálkoztam restore-val is, de nem működik, mert először a keresést kellene kikapcsolnom, ami lehetetlen, hisz be sem jutok a rendszerbe. Valakinek valami ötlete?

  116. wildorch: dettó! Sőt, teljesen véletlenszerűen jön az értesítési hang, hogy ha bejővő üzenet van a Facebook Messenger-en! Észre sem veszem ha nem mézek rendszeresen a telefonra! Gondolom javítják majd az app-ot, ceak azért… Na! Ez alap…

  117. Nálam a frissítés óta nem nyitja meg a Youtube appot a Safariból (6plus)

  118. Most telepítettem. Nálam teljesen jól megy minden. Az ios 9 végre érezhetően jobb lett. I6

  119. Helyesbítek! Néha rákérdez, hogy a Youtube app-ban nyissa-e meg, néha pedig feldob egy üres oldalt a Safariban

  120. @gunar: Én nem tudom mennyi iPhone-od volt eddig, de én jelenleg a 3.-at használom. Kettőt teljesen kicsinált az Apple mert felraktam rájuk az új iOS-t.
    Mellesleg lehet hallani a visszajelzéseket is..
    iPhone 3G, iPhone 4, iPhone 4S mind lassú és használhatatlan lett.. a 2G és a 3GS-ről nem tudok semmit, de gondolom azok is.
    Azt nem is értem hogyan jön ide, hogy te bétákat pakolgatsz fel. 😀 Nem volt szó bétákról. A 4S meg hiába kapta meg az iOS 9-et, ezzel se olyan, mint iOS 7-én volt. Ugyan úgy lassú.

  121. Ezt a wifi asszisztenst nem találom. I5.

  122. Megvan! Sorry!

  123. Na más bajom is van! Úgy, hogy minden háttérben futó alkalmazás ki van lőve, folyamatosan tekeri valami az adatforgalmat! Nem ma kezdtem, minden felesleges sallang ki van kapcsolva (Alkalmazásfrissítés a háttérben, stb) mégis valami megállás nélkül tekeri! Ez azt eredményezi, hogy a telómon rohamosan csökken az akku százalék, kokrétan merül mint az állat! iPhone 6 egyébként! És ami a legfurcsább: Ha belépek egy app-ba, vagy a beállításokba, azonnal abbahagyja! Ha az app használ adatforgalmat és csinálok vele olyat ahol adatot küld, akkor is szépen felvillan az adatforgalmat jelző köröcske! aztán megáll! Ahogy visszalépek a főképernyőre, rögtön folyamatosan elindul! Mi a fene lehet ez???

  124. Pfffffffff….. megoldódott! Egy állat vagyok…. ne is kérdezzetek!!!! 🙂 Szóval nincs ilyen hiba, ez a lényeg…

  125. Wifi asszisztenst én sem találom

  126. Megjelent az 50Gb icloud tárhely 0,99-ért

  127. @gabor.:
    Persze, hogy lassú, miért mit vártál? Hogy egy 4 generációval ezelőtti vason ugyanolyan gyors lesz? Pffff.

    A fenti hibáknak vélt hibák nagy része hiszti, ami minden frissítéskor előjön újra és újra.
    Csodálkozok, hogy a hívásbugot eddig még senki nem említette…

  128. sziasztok tudja valaki IOS9 ben , hogyan lehet kezelni a icloud tarhelyet ?
    vagy torolni a biztonsagi mentest ?
    koszonom

  129. Sziasztok!

    Aki benne volt a béta programban, de még nem telepítette a 9.1-et annak soke setben nem jelenik meg a végleges 9 csak a 9.1 frissítése. Nincs más teendő, mint törölni a béta profilt, apple fejlesztői oldaláln leiratkozni, majd a tárhelyhasználatnál a listából törölni a 9.1-es telepítőt. Ez után egy újraindítás-> frissítések keresése és a végleges 9-es fog megjelenni.

    Üdv,
    Balázs

  130. @viraxo: De kérdezzük!

  131. A barátok keresése betehető widgetnek!

  132. Lusta! A mobiltelefonnál, legalul!

  133. Köszi Csapszi! Jól eldugták?

  134. Valaki megtudná nekem mondani,hogy ipad minin miért nem lehet rajzolni
    Előre is köszönöm

  135. És az élő háttérképeket mármint ami a bejelentésen is volt,a halas,azt miért nem kaptuk meg? Vagy az csak i6s kivaltsaga lesz?

  136. Valakinek van tapasztalata i5S-en milyen az IOS9 az IOS7-hez képest?
    Sebességre gondolok.
    Érdemes frissíteni?
    En még 7.1.2-n vagyok.

  137. Hali!
    Valamit félreolvastam? iPad Air-en nekem nincs "akkuőr" opció!

  138. Szervusztok!
    A Kontaktok-ban a csoportokat nem teszi abc sorrendbe. Mit lehet vele csinálni?

    SóZo

  139. @Jadeye: 🙂 köszi

  140. twingo16v
    I5s
    Gyors
    Még csak pár órája van fent, de eddig remek.
    De azért kell idő míg azt mondom rá, hogy stabil.
    A 7.1.2 nagyon jo rendszer. A 8 nem volt annyira jó.
    Az akut szívja, de azt a 8 is ette.

  141. @pokica44: Köszönöm!

  142. 5s nagyon jó lett, gyors, nem merul, tetszenek is au új dolgok. Ez egy jó frissítés

  143. Sziasztok! Mennyi hely kell az ios9 nek?
    Nem a telepito fajlokra gondolok,hanem a rendszer mennyit fog elvenni telepites utan?

  144. Tudja valaki, hogy ha elő vagyok fizetve 0.99€ ért 20Gb iCloud tárhelyre, akkor mikor vált át 50-re?

  145. @palesz90: nagyjából mindegy, mert ezzel úgysem tudsz mit tenni. nem ettől lesz kevés hely a készülékeden. de ez készüléktípustól függően is változó, így erre nem is lehet ennyiből válaszolni.

    @osy: folyamatosan váltanak át a tárhelyek. legkésőbb az újabb havidíj levonásakor át fog váltani.

  146. @Link-out: pontosan mire gondolsz a redőny alatt?

  147. @Jadeye:
    Köszi, kipróbálom.

    SóZo

  148. @Jadeye: i6 16gb (amikor megvettem,nem tudtam,h az ios 8nak 4-5 gb hely kell,mert am. Nekem eleg lenne a 16gb.)
    Hat tudok mit tenni,mert ha meg 1-2 Gb kell az ios9nek plusszba,akkor nem rakom fol. es ettol a 4-5 Gb-tol eleg keves hely maradt 😉

  149. 8 as rendszerekben a lassított videonal nem lehetett kiválasztani a lassítás mértékét? 9-ben i6 plusban eltünt ez a lehetőség?!

  150. @szanyizoli: Beállítások, Fotók és Kamera?

    @palesz90: a termék oldalán alul le van írva, hogy:

    1GB = 1 billion bytes; actual formatted capacity less.

    tehát az 1GB-ot 1 milliárd bájtként számolják, és formázás után (ezt a restore megteszi) ez már a fájlrendszer miatt eleve kevesebb. nézz meg egy 1GB-os pendrive-ot: formázás után fájlrendszertől függően más és más méretet kapsz, de minden esetben kevesebb lesz, mint 1GB (mondjuk 980MB környéke).

    tehát a 16GB már eleve nem lesz 16GB, és ezután még az iOS-nek is kell hely. ahhoz, hogy lásd, mennyi a tisztán felhasználható hely, készíts az adataidról egy backupot, restore-old a készüléket, majd állítsd be új iPhone-ként, és nézd meg, mennyi a ténylegesen elérhető szabad hely. ez készüléktípustól függően is változó.

  151. Nagyon kritikus vagyok az iOS-szel, mert a magának beállított magas mércét nem igazán képes teljesíteni az Apple!
    Mivel nekem nem a céltalan fikázás a célom, hanem a valódi hibák kritizálása, így akkor muszáj írnom azt is, ha valami sikerül.

    A saját 5s telefonomon meghagytam a 7.1.2-t. Páromét befrissítettem, mert még vissza tudtam volna tölteni a 8-at. A helyzet az, hogy egy új nagy frissítés megjelenésekor számtalan hiba volt mindig is. Le kell írjam, hogy az iOS9-nél a kezdeti nagy problémák nincsenek jelen!
    Nem szaggat, nem akadozik. NINCS HÍVÁS BUG!!! Ez volt az első, amit kipróbáltam a tiszta rendszeren, nehogy a backup visszatöltése bezavarjon. Visszatöltés után sincsen hívás bug. Párom reggel 6-kor vette le töltőről, most írt, hogy az akku 90%-on van, ami nem rosszabb, mint akár a 7-nél is nálam.
    Appokat nem tettük vissza mentésből, újra letöltöttük. Nem tudom számít-e, és ezért, de egyikkel sincsen gondja. Bár én nem használok felesleges marhaságokat, de írta a Viber jobban működik neki most.

    iOS 7-ről semmiképpen nem javaslom a frissítést, mert eleve a telefon értékét is növeli, hogy az van rajta, de 8-ról mindenképpen muszáj. Az iOS 8 olyan volt az Apple-nek, mint Windows-nak a Vista! 4s-nél nem tudom mi a helyzet, de szerintem nem lesz jobb a 9-cel sem.

    Kéretik legalább ezt nem kitörölni kedves szifon őrök, mert bár mérhetetlenül bunkó vagyok, de ostoba nem és elismerem a jót is. Az eddigi fikázást a jó hiánya okozta, nem az, hogy hülye lennék!:) Köszönöm!

  152. a spotlight elérhető 2féleképpen is (lehúzás, főlap-oldalrahúzás)?
    ez tök béna, főleg, h nincs a kedvencek a lehúzásnál… :O

  153. @Jadeye: Köszi a választ, ezekkel a tényekkel tisztában vagyok. Kicsit túlbonyolítod a dolgot. Annyit kérnék, hogy beállítások—> használat—> tárhelynél add össze a foglalt, és az elérhető tárhelyed, az összeget kivonod a (tökmindegy milyen típusú apple termékből, csak ios9 legyen rajta) a te eredeti tárhelyedből (pl. 16Gb) és meg is van, h kb. mennyit vesz el az ios.
    Ennyire lennék kíváncsi.

  154. Sziasztok! Létezik az, hogy ha más apple user ID-vel lép be az ember, aminek a régiója USA, ki-be kapcsolás után sem telepíti fel a news-t, mert a telefon T-Com-os és nem független?

  155. @palesz90: az általad leírt számítással az összeg nem lesz pontos, pont azért, mert a példaként említett 16GB formázás után még az iOS fájljai nélkül sincs 16GB, így nem 16GB-ból kellene kivonni.

    @Gábor Radvánszki: mert nem az Apple ID-tól függ. Beállítások, Általános, Nyelv és Régió, Régió.

  156. @Jadeye: Tisztában vagyok ezzel a ténnyel, mint azt már az előbb is leírtam.
    Nem pontos összeg kell nekem, hanem hogy KÁBÉ mennyi szabad helyem maradna.
    KÖNYÖRGÖM, ennyit kérek csak, hogy valaki számolja ki a fent említett dolgot, és írja meg!
    Ios8-nál, nekem 11,9 Gb helyem maradt az elméletileg 16ból.

  157. @palesz90:

    Asszonyén a 16GB-os 5s az infóban ezt írja: Kapacitás 11,9GB

  158. @palesz90:
    iOS9.1 11,7

  159. @Jadeye: nekem is 9.1 beta van mi a pontos menete a Dfu downgradenek hogy a 9re rakjam

  160. Sziasztok! Szerintem nagyon lassú az új ios 9. I6-ot használva a multitasking folyamatosan szaggat, továbbá multiból kilépve szintén, akárcsak bármilyen beállítás menüpontban. Ezt csak én érzem így? Nálatok hogy működik?

  161. Sziasztok, nekem mèg mindig csak a 8.4.1.-t ajánlja fel. Még mindig a terhelés az oka? Kösz

  162. @fecskeneo: nem, már mennie kellene. de frissítsd akkor iTunes-ban.

  163. Sziasztok
    Másnál is fent áll egy olyan hiba h app store frissítésnél megnyitást ír helyette? 😀 erre valami megoldás? 😀

  164. fenn áll *

  165. @robesz94: Délelőtt néztem, akkor még nekem is Open-t írt. Nem csináltam vele semmi, és most már újra Update van a frissítendő appok mellett.

  166. Sziasztok.

    IOS 9 I5 tapasztalatokat várnék.

    Elore is koszonom! Üdv

  167. Sziasztok. Vibernél tapasztalom azt, hogy eddig mikor küldtem egy üzenetet utána, a billentyűzetet el lehetett tüntetni és most nem lehet. Ti is tapasztalátok ezt???

  168. Legújabb iFunbox hogyan viszonyul az iOS 9-hez? VLC-be szeretnék vele fájlokat másolni – iPad 4-re, amin jelenleg 8.2 van.

  169. Sziasztok.telefonr hibátlanul lejött az uj szoftver.Pademre letöltöttem és meghülyült a jelkódom.egyszerűen nem fogadta el és most letiltott.járt már valaki így?Illetve tud nekem segíteni valaki abban, hogy a zárolást megszüntessem?

    Előre is köszönöm segítségeteket.
    Üdv
    Zoli

  170. @Dr Lecter: Helló! Igaz iphone 5s-t használok,nekem is ezek a gondok.

  171. @varadisimi: a szövegmezőből tappints át az üzenetváltásra, és azonnal eltűnik a billentyűzet.

    @Vikitorony: nem egészen értem, hogy miért érdekes az iOS 9 támogatás, ha 8.2 van az iPaden. de ha más nem, akkor az iTunes gond nélkül megoldja ezt.

    @Zozo: az itt leírtakat próbáld meg: https://support.apple.com/hu-hu/ht1212

    @tomika24: az itt leírtakat próbálgasd végig: http://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

  172. @Jadeye: Király vagy!!! Köszönöm, segített!. Üdv Johnny

  173. @Jadeye: oké működik, köszönöm szépen 😀

  174. @Jadeye: Nem szoktam személyeskedni, de időnként igazán gondolkozhatnál, bármennyire is leszívták már az agyad… Szerinted azért kérdezem az iOS 9-et, mert 8.2-n vagyok és azon is akarok maradni?

    De akkor kifejtem bővebben a kérdésem lényegét:
    Ha a 2015. 07. 08-án megjelent iFunbox iOS 9 kompatibilis (az én szemszögemből nézve ez azt jelenti, hogy VLC-be tudok vele videókat másolni), akkor frissítek iOS 9-re. Ha nem, akkor megvárom, hogy kijöjjön az iOS 9 kompatibilis iFunbox, mert nekem fontos, hogy ne iTunes-szal kelljen átpakolni a videókat – magáról a lehetőségről tudok, köszönöm.
    PC-m van, lassan indul az iTunes, mire kiválasztom, hogy a VLC-be akarok másolni, már rég elmegy a kedvem az egésztől, míg az iFunbox gyorsan elindul és se’ perc alatt kész vagyok vele.
    Tudom, a VLC-ben van WiFi Upload (webböngészőn keresztül) és tud csatlakozni többek között FTP-hez is (pl. otthoni gépen futó FTP szerver), de ugyebár ezek mind vezeték nélküli megoldások, amik jelentősen lassabbak (n-es WiFi, és egyik eszköz sincs az AP-val egy szobában) a kábeles megoldásoknál (iFunbox, iTunes, …)

    Azt pedig azért emeltem ki, hogy most 8.2 van rajta, mert egyes kommentelőkből kinézem, hogy azt javasolják, hogy próbáljam ki magam a 9.0-val és ha nem működik, akkor rakjam vissza a legutóbbi 8-ast. Mivel most 8.2 van rajta, és a legutóbbi 8-as verzió a 8.4.1, amit nem akarok rárakni, ezért ez az opció nem opció.

  175. Hello! Iphone6 fb messenger matricáknál megnyitva kilépésnél lefagy van csak pár másodpercre de van újra kell indítani. Aki szintén tapasztalt hasonlót és orvosolta a hibát megköszönöm ha megosztja.

  176. A safariból nálam eltűnt az "asztali webhely kérése"
    Erről tud valaki infot? i5s

  177. @Vikitorony: nem használok iFunboxot, így passz.

    @wildorch: majd javítja a facebook. szinte mindenki ezt írja egyébként, tehát nem egyedi a problémád.

    @lacika88: alul a megosztás ikonra (négyzetből kifelé mutató nyíl) nyomva az alsó ikonokat görgeted, ott lesz köztük.

  178. Hello Szifon !
    Ma olyan történt a telefonommal, ami még soha. Nem is fogjátok elhinni, én sem nagyon akartam…hirtelen nem is hittem a szememnek. 😀
    Egy bejövő hívásnál a zárolt képernyő jelent meg és közben csörgött a telefon. Azt sem tudtam ki hív és fel venni sem lehetett. Vártam, míg abba hagyja a csörgést és utána megnéztem, hogy ki volt a hívó. Na ez az, amire nem lehet gombot varrni.

  179. Köszönöm Jadeye

  180. Újabb kérdés. Most telepítettem az egész iOS9-et újra. Ha megnyitom a Wallet-et kivilágosodik a képernyő, de csak ennél az egyetlen app-nál. Ha bezárom a Wallet-et, visszasötétedik a képernyő arra a szintre, ami be van állítva. Ez másnál is így működik?

  181. @makimano: igen. ez azóta így van, amióta a Passbook app létezik. azért van így, hogy egy-egy kártya vonalkódja vagy QR-kódja biztosan beolvasható legyen.

  182. @Jadeye: Köszi

  183. hogyan varázsolható elő az Elemek widget (nincs a kihagyottak között)?

  184. Makimano, nálam is azt csinálja a Wallet 🙁
    Amúgy meg valahogy nem estem hasra ettől a nagy iOS9 től. Igaz van egy két jó dolog benne. Ami negatívan mutatkozik ebben, az hogy bármilyen betű nagyságot állítok be, van olyan rész a beállításokban hogy egymásra írja a szöveget. Ami így egyáltalán nem olvasható. Pl: iCloud tárhely beállításokban, ha az alkalmazásának "hosszú" a app neve, bele íródik a app méretébe. 🙁 Vagy a ‘ nezavarjanak’ be állításnál a kezdés és a befejezési idő egymásra íródott! 🙁

  185. @Prete: csak akkor jelenik meg, ha van az iPhone-hoz csatlakoztatva mondjuk egy Apple Watch.

    @Lipton: a Wallet esetén, ahogyan ezt már fentebb írtam, ez azóta így van, amióta a Passbook app létezik. azért van így, hogy egy-egy kártya vonalkódja vagy QR-kódja biztosan beolvasható legyen.

    a tapasztalt hibákat érdemes jelezni az Apple felé: http://szifon.com/2015/01/18/gyakori-kerdesek-hogyan-kuldheto-visszajelzes-az-apple-nek/

  186. Igen de a tabon nem tudtam mert nem kérte, mivel előszőr az iphon 6 tettem meg így már a tabbon nem tudtam megcsinálni. Most mit tegyek zuzzam le az egészet? Még annyi, hogy anyukámnak sem tudtam frissiteni mert neki sem kérte

  187. @morcika: megnyomod a jegyzetek listája esetén bal oldalt felül a < jelet, és ott lesz az iCloud jegyzetek felett a Frissítés opció. a tab alatt nem értem, mire gondolsz.

  188. Sajnos nincs ott most néztem meg
    Tudsz akkor segíteni
    Előre is köszönöm
    Egyébkén a rajzolási lehetőséget keresem ipad mini 1 generációs

  189. Mivel idén nyugdíjazom hű 4S társam, úgy gondoltam, egy próbát megér a 9! Miután 1 hónapja teljesen összeomlott a jb-zett 7.1.2-őt kénytelen voltam felrakni a 8.4.1-et. Már ez is fura volt, hisz az ios 7-hez képest alig volt lassulás, sőt mintha kicsit még pörgősebb is lett volna az app, a 9 meg még ehhez képest is talán jobb. Recsegések itt is vannak, nem mondom, hogy olyan, mint IOS 6-tal, de abszolút nem vészes. Annak idején a 3g-vel és 3gs-el is megjártam az utcsó frissítéssel, most abszolút nem érzem ilyen vészesnek ezt. Sokkal kezelhetőbb. Egyetlen negatívum, bár 1 nap után még nem akarok biztosan nyilatkozni erről, de nekem az aksim jobban fogy. Új aksi van a telóba az előző verziónál 50% környékén voltam nap végén erős Spoty használat mellett, ma ugyanez 30% volt, hozzáteszem, volt pár hívásom is rajta. Viszont a hívásbug meg eltűnt, ami pozitívum. 4S-re én ajánlom.

  190. Vazze nekem csak az IOS 8.4.1 Az Ön szoftvere naprakész üzi jön
    ?!?

  191. Sziasztok, nem találkozott valaki, olyannal, hogy i5s frissítés után nagyon gyorsan merül, illetve 1 giga mobil net eltűnt délután 4-re.. 🙁 mit javasoltok? telekomnak szóltam, hogy nézzék meg mizu, hátha ott van a gond, bár az akksi drain-t nem magyarázná a szolgáltatói hiba.. ötlet esetleg? 🙂

  192. @morcika: nekem ott volt, de már frissítettem, így már nem látszik. a rajzolási opció elképzelhető, hogy nem érhető el az első generációs iPad mini esetén. iPhone 4s-en sincs ott a rajzolás, de a pipálható lista vagy a kép beillesztése ugyanúgy elérhető.

    @pandita: töltsd le a cikkből a megfelelelő IPSW-t, és telepítsd iTunes segítségével.

    @solarenqu: be van kapcsolva a Wi-Fi-asszisztens?

  193. Köszönöm a segítséget
    Jó éjszakát neked

  194. Azt be lehet valahol állítani, hogy az “Alacsony töltöttségű mód” hány órakor kezdődjön és meddig tartson?

  195. igen, be van kapcsolva.. 🙂 lehet ez a gond? hogy nem volt megfelelő a wifi jel, azt írta, hogy wifire van csatlakozva, de mégis LTE-t használt? Nem kellene akkor a wifi ikonnak eltűnnie?

  196. @makimano: jelenleg nem. de manuálisan bármikor bekapcsolhatod.

    @solarenqu: “lehet ez a gond? hogy nem volt megfelelő a wifi jel, azt írta, hogy wifire van csatlakozva, de mégis LTE-t használt?”
    igen. teljesen nyugodtan elképzelhető. én ki is kapcsoltam ezt. korlátlan nettel nyilván mindegy, de forgalomkorlátos csomagban azért nem mindegy.

    “Nem kellene akkor a wifi ikonnak eltűnnie?”
    nem, mert ettől még csatlakozva van a Wi-Fi hálózatra, csak mondjuk nincs azon internetkapcsolat, mert a nyúl elrágta a telefon/tévé/optikai kábelt.

  197. Lipton
    iCloud tárhelynél az összecsúszást jeleztem nekik a beta teszt alatt, gondolom sokan mások mert a 9.1-ben már javítva van.

  198. @Jadeye: köszi, kikapcsolom.. de az akksit is magyarázhatja ez? igazából semmi olyat nem csináltam, ami a szokásostól eltérő.. Sőt szerintem még kevesebbet nyomkodtam a telefont.

  199. Sziasztok, Szép Estét! Amióta frissítettem IOS 9-re azóta telefonálás közben azonnal számolja a másodperceket és nem csörög ki , de akit hívok annál csörög a telefon és amikor felveszi csak sípoló hang hallatszik vagy éppen semmi. Iphone 5S-ről lenne szó
    valaki valami tippet? már újra lett rakva 2x ….

  200. @solarenqu: ezt meg nem mondom ennyiből, de az akku alatt ki kell írja, mi ette meg.

    @bojczanendre199: visszaállítottad az adatokat backupból? mert ha igen, akkor én most egy hálózati beállítások törlését próbálnám meg. ha az nem segít, tedd át a SIM-et egy másik készülékbe, és ha ott is ez a helyzet, akkor SIM csere. de ennyiből ez csak tipp.

  201. @Jadeye: semmi különös, facebook stb.. 🙂 szóval akkor nincs semmi komoly, csak össze álltak a csillagok.. 🙂

  202. @Jadeye: köszi szépen az infókat!

  203. Ugye az “Alacsony töltöttségű mód”-nak az a lényege, hogy a telefon kevesebb energiát fogyasszon. Néhány funkciót kikapcsol, mint például az emailek fogadása (push). Mivel az “Alacsony töltöttségű mód” bármikor ki-be kapcsolható, véleményem szerint a megnevezés sem igazán helytálló. Nekem szimpatikusabb lenne pl. “Akkumulátor kímélő mód” megnevezés, amiben ütemezni lehetne, hogy mikor legyen aktív. Vagy én értek valamit félre? Vagy ennek teljesen más a funkciója?

  204. @makimano: bármikor bekapcsolható, de az iOS automatikusan csak 20%-os töltöttségnél ajánlja fel, hogy kapcsold be, és kifejezetten erre van optimalizálva a funkció, nem arra, hogy 100%-nál bekattintsd, és eleve így használd a készüléket.

  205. Sziasztok! Innen letöltöttem az ios9-et és feltelepitettem ipad mini 2-re. Az alap beallitasokat amiket feldob ilyenkor megcsinaltam, és annal a pontnal hogy elinditana az ost almalogó és elkezdett tölteni. Azóta tölt és kb 1/3nal ujrainditja magát, itunes nem ismeri fel. Tudtok valami tanacsot adni hogy mit lehet ilyenkor tenni?

  206. @Jadeye: Köszönöm.
    Egyik kedves barátom kipróbálta, és működött neki. Azóta frissítettem én is 9.0-ra, és meg tudom erősíteni, hogy a 2015. 07. 08-i v3.0.3109.1352-es verziószámú iFunbox-szal lehet fájlokat másolni az iPad 4-re (és minden bizonnyal a többi iEszközre is, amin iOS 9 fut).
    Managing App Data / VLC -> Open Sandbox / Copy from PC

  207. Sziasztok tudja valaki, hogy az elemek widget , hogy jön elő mert nekem nem akar!?

  208. @Chrischroks: csak akkor jelenik meg, ha van az iPhone-hoz csatlakoztatva mondjuk egy Apple Watch.

  209. Rájöttem köszi! 🙂

  210. @solarenqu: nekem is megette a netemet, nálam be volt kapcsolva a Mobiladat-hálózat használata az iCloud Drive-ban. érdemes csekkolni

    @Jadeye: iPad akkut akkor nem fogom látni a widgetek között

  211. @lacika88: Én egyelőre csak iPad 4-re tettem fel, de ott megtaláltam, csak más helyen, mint eddig.
    A címsor mellett van a “négyzet, felfele mutató nyíllal” ikon, ráböksz és az alsó sort ellapozod a jobb szélére: “Asztali webhely kérelmezése” néven találod meg a hiányolt funkciót.

  212. Az azért vicces hogy napokat ír egy ipsw letöltésre… Nem tudom elhinni hogy még mindig ekkora a terhelés az apple szerverein.

  213. Valaki tudna segíteni iCloud driveal kapcsolatban? Kitettem a fő képernyőre, de megis üres. Gépen is próbálom de ott is maga az iCloud drive mappa üres, a fotoknal viszont ott vannak a képeim

  214. Jó hogy elolvastam utólag egy két jó tanácsot…..most vághatom földhöz a cuccaimat sorra, mert már a Mac-re nem megy kompatibilis itunes, újabb windows sem. hi-hi-hi…..

  215. @i86: Mac-re annyi csak a követelménye, hogy inteles gép legyen, és legalább 10.8.5 fusson rajta. milyen géped van?

  216. @Jadeye: Macbook pro a 10.6.8 ami még jó neki, valamint xp -re van bootcamp. Sajna ez a max. Talán abban bízom ,hogy valami más progival tudok majd némi szinkront létrehozni, vagy kiadnak egy pecselést a gyengébb gépekhez.

  217. Sziasztok!
    Találkozott bárki is az alábbi hibával?
    Iphone 5 iOS9-re frissítés után random újraindul , és hiába van töltőre dugva szép lassan merül…
    Minden újraindulás után kicsit kevesebb %-ot mutat az akksi.
    DFU módban visszaraktam a 8.4.1-et , de már ott is ez a hibajelenség.
    (gondolom , mert a baseband már frissült az OS9-re történő frissítésnél…)
    Backupból visszaállításnál dettó.
    Új Iphone-nak beállításkor dettó.
    Van valami tippetek?
    A modem firmware Ios9-nél :10.00.00 , 8.1.4-nél :8.02.00
    Nekem elfogytak az ötleteim…
    Ha valaki tud segítsen…
    Üdv..

  218. @jazzman: Érdekes, frissítés után nálam a modem firmware 6.00.00, igaz nekem 5S-em van, lehet azért.

  219. Sziasztok, vajon mi újság az otthoni megosztással a zene appban? Volt ígéret hogy visszakapjuk a 9-ben, így lett? Úgy általában történt-e változás zene téren, semmit nem látok erről a cikkben…

  220. Ez az iCloud Drive fogja vajon szinkronizálni az iBooks pdf-gyűjteményeimet végre?
    Eddig külön kellett lehúznom iPad-re, iPhone-ra…

  221. Sziasztok!
    Találtam két hibát iOS 9-ben:
    1. A Kontaktokban a jobb oldali regiszterben nem tudok "Ü"-nél lejjebb ugrani. (i5s, iPad Air, iPod5 is)
    2. Új kontakt felvételénél, miután kiválasztom a telefonszám típusát (pl. mobil vagy otthoni), nem ugrik a kurzor a számmezőre, hanem eltűnik, és előjön a qwertz billentyűzet.
    Nálatok is? Jelentenétek az Apple-nek?

  222. Hello Apple!
    Mai iOS9 tapasztalat: előfordult ma olyan, ami még szintén soha, hogy egy telefonbeszélgetés végén hiába tapiztam a letevős piros gombot, nem szakította meg a vonalat. Nem lehetett vele csinálni semmit sem. De azonnal megoldottam a problémát: vártam, míg a másik fél “leteszi” a telefont.

  223. És akkor ezt hívják “Minden érintésre egyre jobb élmény.”-nek ? Nem gáz ez egy kicsit? És megint olyanokat olvasok, hogy hibák vannak ebben is? Alaphibák. Ennek ez nem jó, annak meg az. Naptár szar !!! Még mindig !!! Tessék mondani, hány felkiálltójelet kell ide írni?

  224. Meg ilyenek hogy, “Minél többet használod az iOS 9 rendszert, annál kevésbé fogod érteni, eddig hogyan boldogultál nélküle.” Most ez komoly? Ezt már a legkevésbé érzem… Olyan még nem volt, hogy egy új verziónál valamit ne csesztek volna el. És akkor jön megint a Béta “1000” ? Jézusmária! Ez már nagyon úgy néz ki, ahol nagyon nagy a káosz.

  225. @Jadeye: Ezerszer végigzongoráztam már. Többször is. Semmi sem segít neki. A “Legvégső eset” ki van zárva, mert ilyeneket még a 8.4.1 sem csinált. Ugye most nem azt akarod mondani, hogy tegyem vissza a 8.4.1-et. Mert azzal sem leszünk kint a vízből. 😀

  226. Most meg az van, hogy a 8.4.1 ipsw-t lehetetlenség letölteni.

  227. Egy olyan kérdésem lenne hogy ugye egy "Elemek" widgetnek kénne lennie, de azt hol kell bekapcsolni mert én nem találom

  228. Nekem csak annyi kérdésem lenne, tudom, hogy ha siritől valami helymeghatározással kapcsolatosat kérdezek miért netes találatokat ad elő?

  229. 5S-emen prímán működik a 9-es, olyan gyors, mint a 8.4.1 volt, és egy nap alatt 100%-ról 85-ra merült, ez így nekem nagyon jó 🙂 Frissítés után azonnal reseteltem a hálózai beállításokat, aztán egy hard resetet is csináltam, hogy ne legyenek problémák.

  230. @Gmoser András: Érdekes, ezt rajtam kívűl senki nem használta? Na a lényeg hogy igen, visszajött az Otthoni megosztás az IOS9 Zene appban!

  231. Valaki le írná hogyan tudom előhivni az iCloud drive alkalmazásban a felhőbe mentett képeimet?

  232. gabor.
    “Én nem tudom mennyi iPhone-od volt eddig, de én jelenleg a 3.-at használom.”

    Bar nem nekem irtad, de en 5-nel tartok plusz a 4 iPod 😉

    Az 5-re feltettem az uj iOS-t es tokeletes. Tobbi telora nem.

  233. Sziasztok!
    i6-on én is laggolok, illetve pl: vezérlőközpont is gyakran akadozva jön fel és ilyenek. Olvastam, hogy i6-on másnál is előfordult ilyen probléma. Nem akarok teljes restore-t csinálni, mert alkalmazások adataira például szükségem van. Valakinek sikerült ezt a problémát orvosolni? Vagy restore és nincs mese?

  234. Köszönöm, de közben csináltam iTunes-al egy teljes restore-t és utána iCloud backup.. Megvan mindenem, és a telefon is felgyorsult… nem is értem ezt…

  235. Az alacsony töltöttségű mód a funkciók kikapcsolásán túl a processzor órajelét is visszaveszi?

  236. iOS9-iPhone 5. Az Appstore frissítést jelez, de mikor megnézem nincs frissítés, csak megnyitás opció! Mitől lehet? Köszönettel:Ádám

  237. Üdv Mindenkinek! 4th generációs ipadem van, tegnap este frissítettem ios 9-re és azóta csak egy fehér képernyő jelenik meg az aljánfelirattal “Frissítéshez csúsztassa el” , de nem érzékeli a kezemet. Valakinek ötlet esetleg?

  238. Sziasztok! Telefon iPhone 5S. Pár napja én is feltettem az iOS 9-et. Én nem szoktam mindent kihasználni a telefonon, úgyhogy csak 2 észrevételem, illetve az egyikkel kapcsolatban kérdésem is lenne. Nem értem, miért kellett plusz egy nagyítót tenni a keresés funkciónak, amikor egy egyszerű lefelé legyintéssel bejön amúgy is. . . A kérdésem pedig az, hogy hogyan tudom kikapcsolni a rezgést abban az esetben, amikor hívnak és felveszem a telefont? Amikor létrejön a kapcsolat, egyet rezeg. Ez addig is idegesített, amíg a másik fél telefonja rezgett, mikor ő felvette. Na ez még rosszabb. . . Van-e erre lehetőség? Köszönöm szépen!

  239. Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni!

    Lehúztam az IOS 9-et az 5-ös iphone-omra. A telepítés utolsó lépéseként kiírta, hogy kész a frissítés, már csak pár lépés van hátra, csúsztassam el a képernyőt. Na itt mintha lefogyna a telefon. Olvastam a korábbi hozzászólásoknál ezt a problémát és a rá adott választ is. Ennek tekintetében DFU módban nekiláttam a visszaállításnak és frissítésnek, ismét szépen végig megy a folyamat, icloudból visszaállít mindent, és ismét eljutunk addig a lépésig, hogy az utolsó pár lépéshez csúsztassam el a képernyőt…. És innen nincs tovább. Már 3x próbáltam. Nagyon kellene a segítség, mert számomra szinte létfontosságú a telefon használata! KÖSZÖNÖM!!!

  240. @baloghadam74: átmeneti hiba, majd megoldják. frissíts iTunes-szal. http://szifon.com/2014/10/18/miert-nem-mukodik-a-frissites-az-app-store-ban/

    @Zoltán Virág, @Erik83: az itt leírtakat kell követnetek: https://support.apple.com/hu-hu/HT205239

    @Szeitz Gábor: ahogyan a cikkben is írjuk, a keresési oldal korábban is ott volt, mindössze az iOS 7-ben és az iOS 8-ban helyette az ikonok fentről lefelé való lehúzásával volt elérhető. most az Apple visszaállította a korábbi, éveken keresztül használt keresési oldalt.

    rezgés: Beállítások, Hangok alatt ott van a rezgés kapcsolója.

  241. Kedves Szifon team!

    Tegnap felraktam az ios 9-et OTA-val : ) Iphone 5s.

    Minden király elvileg , csak nem értem, ez az új billentyűzet érdekes számomra. Nem tudtam átállítani, hogy teljesen magyar legyen, mert ahogy kezdődnek a betük : qwrt a felső sorban nekem a “T” után nem “Z”-t rak, hanem “y” -t , mintha angol-ra lenne állítva, pedig a beállításokban magyar van “QWERTZ” beállítva.
    Tudnátok valami tanácsot adni?

    A másik, hogy az általam vezetés során sokszor használt diktálás funkicó, ami elérhető az sms küldésnél is, most ha diktálok angol szöveget ír és nem magyart! Valami tipp? Próbáltam erre is megoldást keresni, de nem sikerült!

    Előre is nagyon szépen köszönöm!

  242. Közben megtaláltam a megoldást, ha esetleg még valaki találkozna ezzel az általános –> billentyűzet beállításoknál az “ANGOL” menüponton belül is át kell állítani “QWERTZ” formátumra és akkor édekes módon a diktálás is magyar lesz!

  243. A képeknél ujjvégighúzással gyorsabban ki tudok jelölni több képet és az emaileknél az üzenetet határozott balra húzással egyből töröl, nem kell külön a törlésre nyomni. Ez volt a 8.4-nél is csak én nem vettem észre?

  244. Köszönöm Jadeye!

  245. Sziasztok. Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy a frissítés előtt volt 1,2 GB helyem frissítés után lett 1, 3 és rá 10 percre 700MB. A feleségemén volt 1,1GB frissítés után lett 1,8 és most 1,5. Ja és nem telepítettünk semmit illetve nem tettünk olyat ami helyet foglalna. Előre is köszönöm a válaszokat. Gergő

  246. Sziasztok! Ipad 3-at valaki frissített ios 9-re?? Mi a tapasztalat??

  247. Sziasztok! Tudna valaki segíteni nekem abban, hogy 5c-t frissítettünk, elvileg kész is van, miután újraindult addig jutunk el, hogy kéri a pin kódot, utána pedig kiírja, hogy ” csúsztassa el a frissítéshez” es nem reagál semmire:/ mit lehet ilyenkor tenni?:/

  248. Komoly gond van az iOS9 el. Általában csak minden második hívás jön létre. Kicsörög, elindul a számláló, de nem jön létre kapcsolat. Ha újrahívom, akkor minden rendben van. Szégyen. i5s

  249. Oké köszi. Én produktív környezetben használom, most visszateszem rá a 8ast, nem tehetem meg hogy tesztelgessem az Apple helyett. Megvárom a 9.1 -et. Sajnálom, pedig az iPaden jól megy.

  250. Remélem még nyitva az ablak…. 🙂

  251. De egyébként elgondolkodtató, hogy visszasírom a 8-as hívás-bugját. Valami nagyon nem fasza Apple-éknél, ennek le kell esnie még a FAN-oknak is. Lila ikonok tervezésére vannak milliárdok, de a szoftver tesztelésre nincsenek. Nem tech-guruk vezetik már az Apple-t, hanem inkább divatbuzik, bocs a kifejezésért. Jobs legalább techbuzi volt. Az az iPhone jobban bejött anno!

  252. Hmmm. Olvasgattam fórumokon. A probléma létezik, bár nem gyakori. Azt tanácsolták, hogy a hívó ID mutatása opciót kapcsoljuk, ki majd be, és az megoldja. Megtettem és láss csodát, azóta telefonáltam 4-5 öt és nem jött elő a probléma. Teszteljétek ti is, már akit érint.

  253. @Jadeye: Szia ha 9.1 betarol dfu segitsegevel visszarakom a 9.0 t es szinkronizalva volt a 9.0 beta akkor visszaszinkronizalja az osszes adatot vagy betarol nem. Kossz

  254. @Laci65: magasabb verzióról készült backup nem állítható vissza alacsonyabb verzióra.

  255. @Jadeye: nekem a 9.0 betaval van backup az nem azonos verzioszamu a hivatalos 9.0 val. 9.1 el nem volt backup!

  256. @Laci65: a 9.0 beta verziójáról készült backup visszaállítható a hivatalos 9.0-ra.

  257. mért nem jöttek le az új appok pl:news amikor lefrissítettem 9.0 ra? (iphone 5)

  258. @Kovács Viktor: ahogyan az iOS 9 megjelenéséről szóló cikkben is leírtuk: a korábbi Újságos (Newsstand) app megszűnt, az azt felváltó Hírek (News) app viszont egyelőre nem érhető el, csak USA régióra állítva a készüléket.

  259. Sajnos ipaden (air) sem vált be az ios9. Lagol, a gesztusokat csak ritkán érzi elsőre. A szafari ban a linkeket sem akarja bevenni. Kínlódás használni. I5s en meg katasztrófa. Mindent megpróbáltam pedig, ment rá vissza a 8.4.1.

  260. A feleségemmel közös Apple ID-t használunk és a frissítés óta látjuk egymás telefon előzményét, ami elég zavaró a nem fogadott hívasoknál, nem tudjuk melyik kié.

  261. Köszönöm! Ezt fogjuk teeni, ha nem találok megoldást.

  262. Egy hete használom, minden rendben. Nem egy sebességbajnok, de még vígan használható. 4S.
    Mikor jelenik meg itthon a 6S? Megnézném magamnak, de lehet, hogy várok még egy ötödik évet is. Egyelőre hűségesen szolgál a 4S. Nem is tudom, a 20 év alatt amióta mobilt használok, volt-e másik telefonom, ami kibírt 4 évet úgy, hogy meg sem látszik rajta.

  263. Na, nem hittem, hogy írni fogok ebbe a topicb, aztán…
    Gyerekem retinás iPad Minijére tegnap lehúzta a 9-est. A letöltés sikerült, majd fel is települt elvileg, de én már csak annyit láttam, hogy órák alatt sem tűnik el a fehér alapon fekete alma logó. Kikapcsoltam, majd vissza, akkor úgy tűnt, hogy menni fog, mutatta is az installálás státuszcsíkját (kb egyharmadnál járt), majd kérte zárkódot, jött a Hello üzenet, rövid szöveg, majd a Folytatás gomb. A folytatás után viszont megint mintha lezárná az iPad-et, megjelenik alul a “húzza el a feloldáshoz” üzenet. Viszont innentől kezdve semmit se lehet csinálni a cuccal, feloldani se lehet, nem mozdul semmit. Ha kikapcsolom, kezdődik újra az egész a statusbarral, Hello-val, stb…
    Valami ötlet, hogy mit kezdhetnék vele? Lehetőleg olyan, ami nem jár a tartalom letörlésével.
    Az iPad tavaly tavaszról van, Amerikából hoztuk, az akkori iOS volt rajta eddig (nem tudom, melyik pontosan, sose néztem meg), nem volt rajta jailbreak.

  264. @Csinom: Nem menőzésből írtam, hogy hány iPhone-om volt eddig, hanem mert arról volt szó, hogy az utolsó nagy iOS már kinyírta korábbi két iPhone-om (3G, 4) a szándékos (!!!!) belassítással és emiatt nem hiszem, hogy ez ne történne meg újra, ha iPhone 5-re felraknám a iOS9-et.

    De nem akarok ebbe újra belemenni.. Mindenki döntse el maga és kész. 😀

  265. Miért nem tudok semmilyen helyet(étterem, akármit) keresni? Sirivel próbálom és bing találatokat ad ki csak.

  266. @Jadeye: köszönöm a segítséget

  267. sziasztok
    Nekem is megjelent egy probléma mióta feltettem az ios 9-et , illetve azóta már a 9.01 -et is(nem segített)
    iphone 6 -ról van szó, fogja magát ès lefagy , kijelző érintesre nem reagál,
    reset megoldja, de idegesítő h azóta már 2x is lefagyott, csörög a telefon ès nem tudom felvenni.
    Előtte semmi gond nem volt a telefonnal , csak mióta feltettem az ios 9-et.
    Vâlaszt előre is köszönöm .
    Üdv


Add a Comment