Megjelent az iOS 8.4.1!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Majdnem napra pontosan hat héttel az iOS 8.4 megjelenése, és két beta verziót követően az Apple pár perce kiadta az iOS 8.4.1-et.

iOS8.4.1

A 8.4.1 elsősorban különféle hibák javításait tartalmazza, új funkcionalitást gyakorlatilag nem hoz.

iOS8.4.1_01 iOS8.4.1_02

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

 • Ez a kiadás az Apple Music fejlesztéseit és hibajavításait tartalmazza
 • Olyan hibákat javít ki, amelyek miatt nem lehetett bekapcsolni az iCloud-zenekönyvtárat.
 • Kijavít egy hibát, ami elrejti a hozzáadott zeneszámokat, mivel az Apple Music úgy volt beállítva, hogy csak az offline zeneszámokat jelenítse meg.
 • Lehetővé teszi, hogy egy új játéklistához adja hozzá a dalokat, ha nem lehet játéklisták közül választani.
 • Kijavít egy hibát, ami néha eltérő borítót jelenített meg egy albumhoz a többi készüléken.
 • Számos különböző hibát kijavít, amelyek akkor jelentkeztek, amikor az előadók tartalmakat tettek közzé a Connect szolgáltatásban.
 • Kijavít egy hibát, ami miatt a Beats 1 rádió hallgatása közben a Love opció nem megfelelően működött, amikor a felhasználó rákoppintott.

Jailbreak

Jelenleg nincs információ arról, hogy a 8.4.1-ben az Apple javította-e a 8.4 jailbreakjét lehetővé tévő hibát, de ez rövidesen kiderülhet.

Az Apple 40-nél is több hibát javított a 8.4.1-ben, köztük több, a TaiG által is kihasznált sebezhetőséget, így a jailbreak lehetősége ismét kérdéses. Aki jailbreakel, az most is kövesse az elmúlt években már bevált módszert, és egyelőre ne frissítsen. Aki pedig eddig nem tette fel a 8.4-et, de tervezi, az siessen, hogy még addig telepíthesse, ameddig az Apple még aláírja.

Szerencsére a jailbreak letiltja az OTA frissítést, így a Beállítások menü Szoftverfrissítés opciója nem fogja letölteni és telepíteni a frissítést, iTunes-ban meg természetesen rá lehet nyomni a Mégsem gombra, ha az felajánlaná.

SHSH

Az iPhone 4s-től kezdődően technikai okokból jelenleg nincs lehetőség az SHSH-k felhasználására. Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal. Magától egyetlen készülék sem frissül.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Letöltés

Ha valaki szeretné lementeni a 8.4.1 IPSW fájlját, az az alábbi linkekről teheti meg:

iPhone:

iPod touch:

iPad:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. “Olyan hibákat javít ki, amelyek miatt nem lehetett bekapcsolni az iCloud-zenekönyvtárat.”

  Lószart javítja, továbbra sem lehet bekapcsolni ? Ezt nagyon elszarta az Apple öcsém, kint van mindjárt 3 hónapja ez a cucc és még mindig nem megy!

 2. @viktor1230: a linkelt cikkben pont nincs leírva semmi lényeges információ amúgy, ilyen “gumiszöveg” leginkább. :) épp azt írják, hogy ameddig nem érkezik pontos információ ennek kapcsán a TaiG csapattól, addig azoknak, akik jailbreakelnek, nem érdemes frissíteni. de ez amúgy bármely iOS-verzió esetén így szokott lenni, aki jailbreakel, annak érdemes mindig várni, hogy kiderüljön, mi a helyzet ilyen téren.

  @Fárr Vince: próbáltad az itt leírtakat, hátha megoldja valami? https://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

 3. Gyakorlatilag azzal, hogy kitaálták az új tinyumbrellát az shsh-k mentésére, így amint értelmezem, hogy hasznavehetetlen, de ami a jövőt ileti azon dolgoznak, hogy később újra fel lehessen használni a későbbi visszaállításra is. Sőt sok cikkben megemlíted, hogy ha a jailbreak szóba se jön, akkor is jól jöehet az SHSH-k mentése. Én ha még hasznavehetetlen is egyelőre, de lementettem a jelenlegi 8.4-emről az shsh-t.

 4. Amekkora átgondolatlan bughalmaz a Music alkalmazás, a valódi hibajavítások főverzióugrást jelentenének, nem holmi x.x.1-et. Visszaraktam a Spotify-t, kategóriákkal használhatóbb. Ez az Apple Music az elmúlt 10 év legnagyobb ballépése, egyszerűen katasztrófa az egész! A mai napig nem értem, ezt így egyáltalán hogy merték kiadni.

 5. Nálam az itunes media foldere a nas szerveremen volt. Az történt, hogy előfizettem. Bekapcsoltam mindent ahogy kell. Régen iTunes match előfizető is voltam, de később lemondtam. Az eredmény?
  A régiből voltak valami maradékok a rendszerükben. Minden összekeveredett.
  Ha Pink Floydot akarok halgatni, Black Eyed Peas szól. Borítók összevissza…Több mint 1500 saját cd bedigitalizálva, szöveg manuálisan feltöltve… És igen tudnak róla. Írják hogy “in some very rare cases…” Csak csúnya szavak jutnak az eszembe…

 6. Eddig az iOS 8.4 és iTunes 12.2.1.16 csodás együttműködése kapcsán az a tapasztalatom,hogy amikor iTunes-szal akarok zenéket másolni a telóra,feldob egy üzenetet hogy az iCloud-zenekönyvtár be van kapcsolva a telefonon,és nem másolja át a zenét.Viszont ha kikapcsolom,akkor engedi ugyan a zenemásolást az iTunes,ám a másolás végeztével visszakapcsolva a telón a zenekönyvtárat,az Apple Musicból offline-ba mentett,elvileg már a telón lévő zenéim 90%-a eltűnt,és tölthetem le újból őket. Vajon az új iTunes- és iOS-verzió megoldja ezt az égető problémát?

 7. Megint adtak a szarnak egy nagy pofont! Van valakinek elképzelése, miért vannak duplán pár albumom az icloudban és a gépemre letöltve? Az Apple nem tudja megmondani! Sőt híába van újra indítva az icloud.

 8. @trigmegistos:
  Nekem is volt ilyen. Azt mutatta a zene melletti kis ikon hogy duplikálva van. (Én csak lokál tárolt zenéket stream- elem a telefonra.) Következőt tettem ami helyrehozta. Töröltem a iTunes-ból és frissítettem a Library-t. Aztán újra hozzáadtam.

  Kettő hiba amibe belefutottam. Tegnap hozzáadtam a videóban is látható albumot. Második számnál is az elsőt játszotta le. Úgy mutatta mintha mind a kettő egyszerre menne. (Akkor jó ha a Music-ból adom hozzá.) http://cl.ly/image/183H160M1f3p/Music.jpg

  A másik hogy folyamatosan fogy a hely stream-elés közben. Pedig nem ez lenne a lényeg. Már meghallgatott számot a telefonról játssza le. Erre a megoldás hogy kijelentkezek a Music-ból majd vissza.

  Ezeket mind jeleztem az Apple felé. Remélem lesz változás.

 9. Elnézést de lehet, hogy kicsit maradi vagyok, de nekem még mindig a legjobb az ha letöltök bármilyen zenét, felrakom a telóra és hallgatom. Bármikor, bármeddig és semmibe nem kerül! Minek az Music App?

 10. @baloghadam74:

  Ez nem maradiság. Ingyen le lehet mindent tölteni. Ne jöjjön senki azzal, hogy így meg úgy elszegényednek majd a zenészek. Ráadásul mi magyarok megfizetjük az ingyenesség árát az adathordozók árával, hiszen ez bele van építve már árba. Na mindegy is, kinek ez, kinek az. Az apple szoftverei már semmivel sem jobbak bármi másnál. Le kell tölteni a zenét és hallgatni, ennyi.

 11. Természetesen nem összeg az 5€, csak feleslegesnek tartom az egész online zenehalgatást. De pl nagyon sok barátom használja és nekik tetszik.

 12. Sziasztok. Valakinek esetleg jött elő olyan hiba, hogy időközönként kiírja a telefonom hogy ez a kábel vagy csatlakoztatott eszköz nem megfelelő….? Azt hozzá teszem hogy sem kábel, sem eszköz nincs csatlakoztatva és kb. 10 percenként csinálja. Újraindítás, hard reset sem oldja meg. Mostmár eléggé idegesít. Nincs kedvem újra rakni a telót. Akinek csinálja ezt, tud valami megoldást? Előre is köszi.

 13. Udv! Miert van az hogy akkumlatorhasznalatnal a hasznalati ido ugyanannyi majdnem mint a keszenleti ido? 3napos i5s rol van szo. Feltoltes utan rohamosan esett a toltottseg, 2ora alatt 70%ot, es kb 5perc hasznalattal. Facebook azt irja hogy folyamatosan 98%ot hasznal az akksibol…??? Mi lehet a baj?

 14. Sziasztok!

  Nem szeretném feltenni a 8.4.1-et, de a jelvény már elkerülhetetlenül ott van a beállítások ikonon.
  El lehet ezt tüntetni valahogy JB nélkül?
  Köszönöm ha válaszol valaki.

 15. Sziasztok,

  Kis segítségre lenne szükségem. Felraktam én is a 8.4.1-et,de nagyon gyorsan merül a telefonom. Eddig kibírta az egész napot most meg már délután töltőre kell raknom. Viszont észre vettem hogy amikor megnézem az aksi használatot,akkor több alkalmazásnál az van odaírva: alacsony jelszint
  Ez okozhatja a merülést? A legjobb aksi időt eddig a 7.1.2 szoftver produkált. Az aksit tavaly nyáron cseréltettem.
  Köszönöm a segítséget!

 16. Jadeye: sajnos ami tippet adtál a beállításokról már túl vagyok. Nem segített. Tegnap csinált egy olyat is a teló, hogy nem tudtam feloldani a képernyőt…..hiába húztam el jobbra nem csinált semmit a képernyő. Csináltam egy hard resetet és utána tért magához.
  A LCD-n is észre vettem egy foltot fehér háttérnél látszik. Ez a kijelző cserés volt és aki cseréltette utángyártott kijelzőt rakatott bele pár éve. Az nem okozhatja?
  Várom az ios 9-et hátha az javít az akku időn

 17. @mopszika: valószínűtlen, hogy az utángyártott kijelző miatt merülne jobban. ha azt írod, hogy pár éve lett rajta kijelző cserélve, akkor könnyen elképzelhető, hogy mindössze mostanra adta meg magát az akku, mert elöregedett. a foltosodás ennyiből megmondhatalan, hogy mitől lett.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!