Az iOS 9-ben az Apple továbbfejleszti a csatlakoztatott eszközök észlelését

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 8 megjelenésével kaptuk meg a Handoff és Continuity nevű funkciókat. Ezeket fejleszti most tovább az Apple hardver támogatással, ami önmagában nem újdonság, de mindenesetre érdekes.

IMG_2744 IMG_2745

A Handoff azt jelenti, hogy az alkalmazások állapota folytatható az egyes eszközök között: például az iPhone-unkon elkezdett email szerkesztését rögtön folytathatjuk a Mac-en, amint leültünk elé. Vagy a Mac-en épp megnyitott oldalt tovább böngészhetjük az iPaden. Mindez teljesen automatikus az olyan eszközök között, amire ugyanazzal az iCloud-fiókkal vagyunk bejelentkezve. Ez a Handoff névre keresztelt szolgáltatás az összes beépített és letölthető Apple alkalmazás között alapból elérhető, de a fejlesztők is integrálhatják azt a saját alkalmazásaikba, ezzel képessé téve őket a Handoffra. Ezt az Apple most újabb szintre emelte az iOS 9-ben.

Ahogy a fenti képeken is láthatjuk, amint az iPhone-ba dugott headsetet érzékelte a készülék, fel is ajánlotta a Zene alkalmazás gyors indítását, amit a bal alsó sarokban találunk a lezárt képernyőn. Bluetooth vagy Lightning kapcsolat esetén ez már régóta működik, például mikor párosítunk egy kiegészítőt, rögtön megkérdezi, hogy letöltjük-e a hozzá tartozó alkalmazást.

Jack csatlakozó esetén azonban ez az első példa, érdekes lehet majd ez a fejlesztés későbbiekben, ha esetleg az Apple magát a csatlakozót is továbbfejleszti.

Ti mit gondoltok erről?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. anno emléxem az első iphone-omnál (nokia után),
    az is nagy dolog volt, h elhallgat a zene, ha kihúzom a fülest…:D
    na meg az is h “megjegyzi” a hangerőt külön a füleshez és átállítja… :)

  2. Hát…mint már mondtam ios 9 public beta fut nekem, de ennek ellenére nem jelzi ezt a fülest a zárolt képernyőn. Lehet hogy majd jön még (legalábbis nekem).

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!