fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan két héttel az iOS 9 beta 2 megjelenése után az Apple pár perce elérhetővé tette az iOS 9 harmadik bétáját a fejlesztők számára.

iOS9b3

Az iOS 9 beta 3 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már 9.0 beta 2-t futtató készülékek esetén, de most is elég lassan jelenik meg, így addig is a fejlesztői központban elérhető IPSW-t lehet azonnal letölteni. A watchOS 2 beta 3 pedig az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban.

Az iOS 9 beta 3 build száma 13A4293f, a 9.0 beta 2-é pedig 13A4280e volt. Időközben a fejlesztői portálon a build módosult, immár 13A4293g. Az OTA frissített készülékek már a 13A4293g-s buildet kapták meg, ezért is jelenhetett meg az OTA frissítés annyival később.

Újdonságok

Az iOS 9 beta 3-ban az alábbi újdonságok találhatóak:

Apple Music támogatás

Ahogyan az iOS 8.4-ben elérhetővé vált, úgy az iOS 9 beta verziójába is bekerült most az Apple Music. Ezen túl az is beállítható lesz, hogy mobilinterneten is a kiváló minőséget streamelhessük:

iOS9b3_Zene

News app

Ahhoz, hogy a News app megjelenjen, a készülékünk regionális beállításait USA-ra kell állítani, majd újra kell indítani. No persze azért még bőven vannak hibák.

iOS9b3_News_01 iOS9b3_News_02

Jelenleg csak angol nyelvű oldalak közül lehet válogatni, külső források hozzáadása nem lehetséges, így RSS-olvasóként (legalábbis egyelőre) nem használható az app RSS-eket pedig például Safariban a megosztás gombra nyomva lehet hozzáadni  (ugyanakkor ez nem minden esetben sikeres, így például sajnos a Szifon.com RSS-ét nekünk egyelőre nem sikerült hozzáadnunk):

iOS9b3_News_09

Az app első indításakor a hat alapértelmezett hírforrás mellett hozzáadhatunk több másikat is, illetve lehetőségünk van a híreket emailben is megkapni:

iOS9b3_News_03

Amint kiválogattuk a megfelelő hírforrásokat, és mindent beállítottunk, az app az alábbi nézettel fogad minket:

iOS9b3_News_04

A Kedvencek fülön a hozzáadott hírforrásokat tudjuk kezelni, és az alapértelmezett hat forrás is törölhető egyébként, a Felfedezés fülön pedig továbbiakat tudunk hozzáadni akár témakörök vagy médiumok szerint:

iOS9b3_News_05 iOS9b3_News_06

A Keresés fülön kulcsszavak alapján keresve kapjuk a találatokat, a Mentett fül alatt pedig az offline olvasáshoz elmentett cikkeket találjuk. Egy adott cikket megnyitva a jobb alsó sarokban a könyvjelző ikonra nyomva a cikk bekerül a mentett cikkek listájába, egy mentett cikken meg jobbról teljesen balra húzó gesztussal egyetlen mozdulattal törölhetjük azt – ezek a gesztusok a Mail appból lehetnek már ismerősek.

iOS9b3_News_07 iOS9b3_News_08

Fotók app – új mappák

A Fotók appon belül külön mappát kaptak a képernyőképek és az előlapi kamerával készült fotók is:

iOS9b3_Fotok

Mappák 4×4-es felosztásban iPaden

Az iPad esetén a mappák a korábbi 3×3-as felosztás helyett immár a 4×4-es elrendezést kapják, így egyetlen nézetbe a korábbi 12 helyett már 16 ikon fér ki:

ipad_4_4

Egyéb apróságok

Kamera – az iOS 9 beta 3-ban nem működik a hangerőgombokkal való fotózás, de mivel ezt külön kiemelték a változásokról tájékoztató dokumentumban, így ez a funkcióhiány csak átmeneti.

Beállítások – Új (négyzetes) ikont kapott a Siri és Diktálás opció, valamint megjelent a News app is, mind a Korlátozások menüpont, mind az Adatvédelem alatt. Az Akkumulátor menü ikonja is négyzetes lett, de ez várhatóan csak valami hiba, illetve az akkumulátorhasználat alatt a részleteket megjelenítő hamburger menü ikont egy órára cserélték le.

Keresés – az ikonok fentről lefelé húzásával megjelenő keresésben is megjelenik már a Siri javaslatok (korábban ez csak a keresési képernyőre lapozva jelent meg).

iOS 9 beta 3 letöltési linkek

Az iOS 9 beta 3 letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone

iPad

iPod touch

watchOS 2 beta 3

Az iOS 9 beta 3 mellett a watchOS 2 beta 3 is elérhetővé vált a fejlesztők számára. A build itt a beta 2 13S5255c-jéről 13S5293f-re változott.

A leírás alapján ez a hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Figyelem! Ez a cikk folyamatosan frissül – nézz vissza később is!

spinning-wheel

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. Nekem most rakta ki az OTA frissítést

  2. Nekem rakta ki báttya.

  3. Úgy értem nem rakta ki báttya.

  4. Felraktam az ios9 beta 1 et es nem tudom vissza rakni az elozo szoftvert (ios 8.3) . Fejlesztoi id nelkul raktam fel a betat es amikor megprobalom visszatenni a regit, felrakja de egy feher kepernyon kodot ker amim nincs. Az itunes nem engedni torolni a keszuleket es a biztonsagi mentest sem tudom visszatenni ra. Ilyenkor mi a teendo, hogy vissza tudjam rakni a rendes szoftvert?

  5. Ha az IPSW-t teszem fel direktbe azzal ujra kell mindent telepiteni vagy olyan mintha egy OTA ment volna le?

  6. apple watch-ra érdemes feltolni a beta 3-at? próbáltátok már? az udidjét még nem szedtem ki xcodeból, mert még nem indul el most telepítem a 7-es betát

  7. @kchris: nem

  8. @norbiv6: az biztos hogy nem erdemes vele kiserletezni mert csak az Apple-be bekuldve (itthon szerintem nem is foglalkoznak vele) lehet downgrade-elni…

  9. Hát így elsőre nekem mintha akadósabb lenne a beta2-nél, de annak is kellett pár nap mire normálisan kezdett mindent csinálni és a fogyasztása is beállt. Majd holnap ilyenkorra kiderül javult-e!

  10. Új El Capitan Beta is van.

  11. @FollowTheReaper: igen, ezt a facebookon írtuk is, de mivel az nem iOS, így… 😉

  12. Ota frissítésként még nem jelent meg? 2 órája keresem ota-n de nem ad be frissítést

  13. Mi történik akkor ha a régiót úgy hagyom Románia helyett USA-n? Lesz valami ami nem fog működni?

  14. hmmm, 10.11 beta 3 óta nem nagyon indul az eclipse 😀 hasonló tapasztalatok esetleg?

  15. mostmár a fejlesztői portálon az iOS 9 béta 3 build száma 13A4293g

  16. Egy kerdesem lenne. Van regisztralva a keszulekem UDID je. Hogy tudom feltenni ra?Segitenetek?Koszonom.

  17. @patrikp03: igen, ezt frissítettük is már a cikkben.

    @meszi83: ha fejlesztő vagy, akkor letöltöd a fejlesztői központból az IPSW-t. ha nem vagy fejlesztő, akkor meg egyszerűen megvárod a nyilvános bétát, ami ebben a hónapban érkezik, és mivel a beta 3 még nem a nyilvános, így várhatóan a beta 4 lesz, talán 2 hét múlva.

  18. letöltöd a megfelelő ipsw fájlt az imzdlponfcom-ról és ha ez megvan iTunes megnyitod MAC-en option Windowson alt gombot nyomva tartva rányomsz a restore/visszaállításra betallózod a letöltött ipsw fájlt és akkor az felrakja, de gondolom azzal tisztában vagy hogy a restore mivel jár.

  19. Sziasztok! Valaki használja már Iphone 6-on vagy 6 plusson? Ha igen, milyen? Ez is laggol és akadozik?
    Akku hogy bírja?

  20. Nekem shift Frissítések keresésével is felment, és így nem veszett el semmim

  21. Egyébként ha rábökök egy appra, ami még mem fut, egy fél másodpercet vár mielőtt megnyitja, korábbi bétákkal nem csinálta ezt, főleg nem 8.4-en… 5s esetében

  22. Big Like!
    – “A Fotók appon belül külön mappát kaptak a képernyőképek és az előlapi kamerával készült fotók is.”
    – “Mappák 4×4-es felosztásban iPaden”

    Többször volt már, hogy kerestem egy screenshotot, de csak nehezen találtam meg a fotóim között.
    iPaden meg nonszensz, hogy eddig miért nem 4×4 volt… mintha nem lenne hely és spórolni kéne vele.

  23. Ezt a regionalis beallitast hol talalom?

  24. @dokk: még jó, hogy van kereső a Beállítások appban. 🙂 Beállítások, Általános, Nyelv és Régió, Régió.

  25. Bakker, erre nem is gondoltam, pedig béta tesztelő vagyok. :))) Nálam nagyobb béta jelen pillanatban nem létezik. 🙂

  26. Ja és köszi!

  27. Egyébként nekem nem kellett újraindítanom, élből megjelent.

  28. Sziasztok!
    A public beta ma valóban elérhető lesz? Ha igen, az ios 8 public beta profile jo lesz hozza? Jó kérdés? 😀


Add a Comment