Elérhető az iOS 9 beta 3 és a watchOS 2 beta 3

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Majdnem napra pontosan két héttel az iOS 9 beta 2 megjelenése után az Apple pár perce elérhetővé tette az iOS 9 harmadik bétáját a fejlesztők számára.

iOS9b3

Az iOS 9 beta 3 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már 9.0 beta 2-t futtató készülékek esetén, de most is elég lassan jelenik meg, így addig is a fejlesztői központban elérhető IPSW-t lehet azonnal letölteni. A watchOS 2 beta 3 pedig az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban.

Az iOS 9 beta 3 build száma 13A4293f, a 9.0 beta 2-é pedig 13A4280e volt. Időközben a fejlesztői portálon a build módosult, immár 13A4293g. Az OTA frissített készülékek már a 13A4293g-s buildet kapták meg, ezért is jelenhetett meg az OTA frissítés annyival később.

Újdonságok

Az iOS 9 beta 3-ban az alábbi újdonságok találhatóak:

Apple Music támogatás

Ahogyan az iOS 8.4-ben elérhetővé vált, úgy az iOS 9 beta verziójába is bekerült most az Apple Music. Ezen túl az is beállítható lesz, hogy mobilinterneten is a kiváló minőséget streamelhessük:

iOS9b3_Zene

News app

Ahhoz, hogy a News app megjelenjen, a készülékünk regionális beállításait USA-ra kell állítani, majd újra kell indítani. No persze azért még bőven vannak hibák.

iOS9b3_News_01 iOS9b3_News_02

Jelenleg csak angol nyelvű oldalak közül lehet válogatni, külső források hozzáadása nem lehetséges, így RSS-olvasóként (legalábbis egyelőre) nem használható az app RSS-eket pedig például Safariban a megosztás gombra nyomva lehet hozzáadni  (ugyanakkor ez nem minden esetben sikeres, így például sajnos a Szifon.com RSS-ét nekünk egyelőre nem sikerült hozzáadnunk):

iOS9b3_News_09

Az app első indításakor a hat alapértelmezett hírforrás mellett hozzáadhatunk több másikat is, illetve lehetőségünk van a híreket emailben is megkapni:

iOS9b3_News_03

Amint kiválogattuk a megfelelő hírforrásokat, és mindent beállítottunk, az app az alábbi nézettel fogad minket:

iOS9b3_News_04

A Kedvencek fülön a hozzáadott hírforrásokat tudjuk kezelni, és az alapértelmezett hat forrás is törölhető egyébként, a Felfedezés fülön pedig továbbiakat tudunk hozzáadni akár témakörök vagy médiumok szerint:

iOS9b3_News_05 iOS9b3_News_06

A Keresés fülön kulcsszavak alapján keresve kapjuk a találatokat, a Mentett fül alatt pedig az offline olvasáshoz elmentett cikkeket találjuk. Egy adott cikket megnyitva a jobb alsó sarokban a könyvjelző ikonra nyomva a cikk bekerül a mentett cikkek listájába, egy mentett cikken meg jobbról teljesen balra húzó gesztussal egyetlen mozdulattal törölhetjük azt – ezek a gesztusok a Mail appból lehetnek már ismerősek.

iOS9b3_News_07 iOS9b3_News_08

Fotók app – új mappák

A Fotók appon belül külön mappát kaptak a képernyőképek és az előlapi kamerával készült fotók is:

iOS9b3_Fotok

Mappák 4×4-es felosztásban iPaden

Az iPad esetén a mappák a korábbi 3×3-as felosztás helyett immár a 4×4-es elrendezést kapják, így egyetlen nézetbe a korábbi 12 helyett már 16 ikon fér ki:

ipad_4_4

Egyéb apróságok

Kamera – az iOS 9 beta 3-ban nem működik a hangerőgombokkal való fotózás, de mivel ezt külön kiemelték a változásokról tájékoztató dokumentumban, így ez a funkcióhiány csak átmeneti.

Beállítások – Új (négyzetes) ikont kapott a Siri és Diktálás opció, valamint megjelent a News app is, mind a Korlátozások menüpont, mind az Adatvédelem alatt. Az Akkumulátor menü ikonja is négyzetes lett, de ez várhatóan csak valami hiba, illetve az akkumulátorhasználat alatt a részleteket megjelenítő hamburger menü ikont egy órára cserélték le.

Keresés – az ikonok fentről lefelé húzásával megjelenő keresésben is megjelenik már a Siri javaslatok (korábban ez csak a keresési képernyőre lapozva jelent meg).

iOS 9 beta 3 letöltési linkek

Az iOS 9 beta 3 letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone

iPad

iPod touch

watchOS 2 beta 3

Az iOS 9 beta 3 mellett a watchOS 2 beta 3 is elérhetővé vált a fejlesztők számára. A build itt a beta 2 13S5255c-jéről 13S5293f-re változott.

A leírás alapján ez a hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Figyelem! Ez a cikk folyamatosan frissül – nézz vissza később is!

spinning-wheel

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Felraktam az ios9 beta 1 et es nem tudom vissza rakni az elozo szoftvert (ios 8.3) . Fejlesztoi id nelkul raktam fel a betat es amikor megprobalom visszatenni a regit, felrakja de egy feher kepernyon kodot ker amim nincs. Az itunes nem engedni torolni a keszuleket es a biztonsagi mentest sem tudom visszatenni ra. Ilyenkor mi a teendo, hogy vissza tudjam rakni a rendes szoftvert?

 2. apple watch-ra érdemes feltolni a beta 3-at? próbáltátok már? az udidjét még nem szedtem ki xcodeból, mert még nem indul el most telepítem a 7-es betát

 3. Hát így elsőre nekem mintha akadósabb lenne a beta2-nél, de annak is kellett pár nap mire normálisan kezdett mindent csinálni és a fogyasztása is beállt. Majd holnap ilyenkorra kiderül javult-e!

 4. @patrikp03: igen, ezt frissítettük is már a cikkben.

  @meszi83: ha fejlesztő vagy, akkor letöltöd a fejlesztői központból az IPSW-t. ha nem vagy fejlesztő, akkor meg egyszerűen megvárod a nyilvános bétát, ami ebben a hónapban érkezik, és mivel a beta 3 még nem a nyilvános, így várhatóan a beta 4 lesz, talán 2 hét múlva.

 5. letöltöd a megfelelő ipsw fájlt az imzdlponfcom-ról és ha ez megvan iTunes megnyitod MAC-en option Windowson alt gombot nyomva tartva rányomsz a restore/visszaállításra betallózod a letöltött ipsw fájlt és akkor az felrakja, de gondolom azzal tisztában vagy hogy a restore mivel jár.

 6. Egyébként ha rábökök egy appra, ami még mem fut, egy fél másodpercet vár mielőtt megnyitja, korábbi bétákkal nem csinálta ezt, főleg nem 8.4-en… 5s esetében

 7. Big Like!
  – “A Fotók appon belül külön mappát kaptak a képernyőképek és az előlapi kamerával készült fotók is.”
  – “Mappák 4×4-es felosztásban iPaden”

  Többször volt már, hogy kerestem egy screenshotot, de csak nehezen találtam meg a fotóim között.
  iPaden meg nonszensz, hogy eddig miért nem 4×4 volt… mintha nem lenne hely és spórolni kéne vele.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!