Elérhető az iOS 9 beta 2 és a watchOS 2 beta 2

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Majdnem napra pontosan két héttel az iOS 9 beta 1 megjelenése után az Apple pár perce elérhetővé tette az iOS 9 második bétáját a fejlesztők számára.

iOS9b2_devcenter

Az iOS 9 beta 2 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már 9.0 beta 1-et futtató készülékek esetén, de elég lassan jelenik meg, így addig is a fejlesztői központból letölthető IPSW-t lehet azonnal letölteni. A watchOS 2 beta 2 pedig az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban.

Az iOS 9 beta 2 build száma 13A4280e, a 9.0 beta 1-é pedig 13A4254v volt.

iOS9b2 watchOS2b2

Újdonságok

Appok automatikus törlése – akiknek kevés hely volt a készülékükön, amikor megjelent a beta 2, azok már találkozhattak is egy eddig fel nem fedezett újdonsággal: az iOS 9 képes arra, hogy ha nincs elegendő szabad hely a készüléken egy iOS-frissítés telepítéséhez, akkor le tud törölni automatikusan adott appokat, amiket a frissítés után újból feltelepít – mindezt úgy, hogy az adott appok adatai és beállításai megmaradnak:

iOS9b2_appdeleted

Ez az újdonság elsősorban a 8GB-os készülékekkel rendelkezőknek lesz nagy segítség.

Podcastok – új, több fehéret tartalmazó ikont kapott a Podcastok app – balról az új ikon, jobbról a régi:

iOS9b2_Podcastok iOS8.4b4_Podcastok

Watch app – az Apple Watch app innentől már egyszerűen csak Watch:

iOS9b2_Watch_app

Handoff az alkalmazásváltóban – a Handoff funkció visszakerült az alkalmazásváltóba, ez ugyanis az első bétában nem volt elérhető:

iOS9b2_Handoff

Keresés – az új buildben a keresés már sokkal stabilabb, több és szélesebb körű választ ad egy-egy keresés során. Egyúttal a keresés beállításai is változtak, mostmár az összes telepített app listázásra kerül, és letiltható egyenként, hogy melyek adatait indexelje a kereséshez a rendszer. Balról a megújult opciók a beta 2-ben, jobbról ugyanezek a beta 1-ben:

iOS9b2_Kereses_opciok iOS9b1_kereses

iPad billentyűzet apróságok – a szerkesztési funkciókat egy picit “finomhangolta” az Apple, most már van egy visszavonás/újra funkció a kivágás/beillesztés opciók helyén. Természetesen a kivágás/beillesztés is elérhető, de az már csak akkor jelenik meg, ha szöveget is kiválasztottunk.

iOS9b2_iPad_billentyuzet iOS9b2_iPad_billentyuzet_02

Safari – a Safariból a beta 2-ben eltűnt a tartalomblokkolók (content blockers) opció.

Tevékenységek – a Tevékenységek appban az újonnan megszerzett eredmények jelzése már az appok esetén megszokott kék pöttyel történik, korábban itt az adott jelvény alatt csak annyi szerepelt, hogy “Új” (New):

iOS9b2_Tevekenyseg_eredmenyek

Alacsony töltöttségű mód – itt kicsit megváltozott a funkció leírása, ráadásul így magyarul végre ki is fér – balról a beta 2, jobbról a beta 1:

iOS9b2_alacsony_toltottseg iOS9b1_energiatakarekos_mod

iOS 9 beta 2 letöltési linkek

Az iOS 9 beta 2 letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone

iPad

iPod touch

watchOS 2 beta 2

Az iOS 9 beta 2 mellett a watchOS 2 beta 2 is elérhetővé vált a fejlesztők számára. A build itt a beta 1 13S5254w-ről 13S5255c-re változott.

A leírás alapján ez a hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza. Reméljük, ezzel az Apple orvosolja a watchOS 2 beta 1 gyermekbetegségeit is, mert az jóformán katasztrófa volt.

Érdekesség, hogy az Apple egyébként először véletlenül mindenki számára kitette a watchOS 2 beta 2-t, tehát nem csak azoknak, akiknek a beta 1 volt fent, így mikor erre rájöttek, azonnal lelőtték a frissítést, és az csak később vált elérhetővé – a build pedig 13S5255c-ről 13S5255d-re változott (c-ről d-re).

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Figyelem! Ez a cikk folyamatosan frissül – nézz vissza később is!

spinning-wheel

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Beszáltam 2 szeróval h gyorsabb legyen az eloszlás. :) Nekem OTA frissítés nem megy, gondolkozik majd ki írja hogy nem fog menni…. Gondolom terheltek a green szerverek :D

 2. @kchris: Amint lejött már rakom is. Holnap nap végére tudok nyilatkozni. Rendszergazda vagyok így lételemem a teamviewer ssh RDP. Nálam 8.1.2 vel se bírt ki sajnos egy egész napot. De hát…. ez inkább extrém használat mint normál :D

 3. Hirtelen észrevett bugok :-)
  Amíg nem forgattam el a kijelzőt legalább 1x, addig mappa megnyitásra alma logó fogadott :-)
  És az ikonok függőlegesen össze voltak csúszva, szinte egymásra értek. De az elforgatás/visszaforgatás megoldotta :-) Ja iPad-ről van szó…

 4. @makimano: Pontosítok: Akkor menti el hibásan a naptár az új, egész napos eseményt, ha először a kezdő és végdátumot állítod be, és utoljára írod be az új esemény nevét, majd megnyomod a hozzáadást.

 5. @makimano: Egyre kacifántosabb a dolog.
  1. naptár
  2. + majd megjelenik a billentyűzet
  3. a billentyűzet felett húzd fel a képernyőt, hogy eltűnjön a billentyűzet
  4. egésznapos: BE
  5. kezdő dátum beállít
  6. vég dátum beállít
  7. név beír
  8. hozzáadás
  Ekkor lesz a kezdő dátum egy nappal korábbi, mint amit te beállítottál.
  Ha…
  a billentyűzetet a képernyőn hagyod és úgy kapcsolod be az egésznaposat és elkezded az adatokat beállítani, akkor jó lesz a hozzáadás után a kezdő dátum.

 6. iPod Touch 5 határozottan gyorsabb és stabilabb lett, bekapcsolt animációkkal is.
  Ha ez így folytatódik még a végén újra elégedett leszek…

 7. @ef-dani: köszi! Akkor ez volt félreérthető : “Az iPad Air 2-nél öregebb modellek esetén viszont két másik funkció próbálja kárpótolni a felhasználókat (de ezek a funkciók természetesen az iPad Air 2 esetén is elérhetőek).

 8. Hello! Kérlek írjatok le, hogy az akkumulátor probléma megoldódott-e, illetve valami egetrengető Bug került-e a Beta 2-be. Már nagyon felraknám, de a Beta 1-el nem tudtam használni. Köszi

 9. @gunar:
  Inkább kelljen naponta tölteni minthogy használhatatlanul lassú legyen… Akku kérdés soha nem foglalkoztatott nekem ha egy napot kibír ez elégséges.

 10. @savage: tedd vissza a stabil 8.3-at, majd ha nagyon kíváncsi vagy júliusban a publikus betat. De ha azzal is gondjaid vannak, akkor vissza a 8.4-et és majd ősszel a stabil 9-et. Ha nem tudod kezelni a “beta”-t, akkor az való neked.

 11. Ef-Dani : köszönöm az épitö kritikát, valószínűleg pont az ilyen hibákért van tesztelési verzió, egyébként megoldottam, de Te maradj csak nyugodtan a 8.3-nál, valószínűleg sokan kedvelhetnek mert ilyen segítőkész vagy

 12. @bangoheifetz: i6 Tapasztalatok 8.1.2-ről:
  1. Nem merül gyorsabban mint 8.1.2 alatt sőt lehet talán tovább bírja.
  2. Lehet váltani 2G/3G/LTE adatkapcsolatok között
  3. Amikor játszadoztam az adatkapcsolatok váltása között volt hogy „keresés…”ben ragadt, csak telo reboot oldotta meg.
  4. Random alítgatja a hangerőt :D (Főleg appon belüli értesítési hang beállítása közben jött elő)
  5. Youtube gond nekem is volt, reinstall megoldotta.
  6. Viber gui akadozik.

 13. Egyelőre nem ajánlom senkinek a telepítését. Bugos, laggolós. Iphone 6-ra telepítve Mac-ről restorral mégis nagyon akadós még a rendszer. Megváltás volt visszatérni 8.4-re. Akkuval nem volt gondom kibírta a szokásos 1 napot. Viszont akkor sem ajánlom az akadozások miatt.

 14. Szervusztok! Nekem gyorsabbnak, stabilabbnak tűnik az iPhone 6 Plus-om, viszont zárolt képernyőnél a zenelejátszásnál nem jelennek meg az adott szám adatai (előadó, szám címe), illetve az idő. Az előző bétánál nem volt ilyen gond, valamint nem megy pár program (például a Digitally Imported). Megoldás?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!