iOS 9 sebességteszt alacsony töltöttségű módban

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 9 egyik újdonsága az Alacsony töltöttségű mód. Amennyiben ezt bekapcsoljuk, az iPhone tovább bírja, akár órákkal is. Na de mitől?

ios-9-e1434003637273

Ilyenkor a készülék ideiglenesen csökkenti a teljesítményfelvételt, amíg teljesen fel nem tudjuk tölteni az iPhone-t. Ha ez be van kapcsolva, akkor háttérben nem futnak alkalmazások, nem töltődnek le leveleink, és néhány vizuális effekt is csökkentve van, vagy le van tiltva. Nemrég frissült a Geekbench iOS teszt alkalmazás iOS 9-re, így a kollégák rögtön le is futtatták a teszteket Alacsony töltöttségű módban.

lowpowermodeperformancereduction-800x707

(Balra a normál használat, jobbra pedig az alacsony töltöttségű mód)

A fenti képen látszik, hogy nem csak a fentieket aktiválja a készülék ebben a módban, hanem a processzor sebességét is csökkenti, ezáltal pedig az jóval kevesebbet fogyaszt. Persze ezt mi nem igazán vesszük észre, főleg egy újabb készüléken, azonban számos esetben hasznos lehet, ha éppen nincs a közelünkben töltő, de még szükségünk van az iPhone-unkra.

Ez mód egyébként bekapcsolható manuálisan, de a 10-20%-os akkumulátor töltöttségkor felugró ablakban is, egy gombnyomással. Az iOS 9-ről itt írtunk már bővebben: A nagy iOS 9 teszt: Beállítások, Fotók, Kamera, Értesítési központ, Multitasking

Ezek még érdekelhetnek:


  1. nekem mar alapbol a legtobb resze tiltott ios8 alatt us amit ez a mod tilt :). ugyhogy kivancsi lennek ezzel mennyit hozna pluszban… plusz egy javaslat: aktivaljatok a 2G t es a standby es a relefonalasi ido is megno. oke, az lte jobb mint a 3G es talan a 2gt eleri de sajnos csak akkor ha a terero is egy szinten van ami ritka meg.

  2. Én alapból kikapcsolok mindent a telómon, amit nem használok, mobilnetet, wi-fit, automatikus frissítést, stb. Így 5-7 napot bír egy töltéssel, ezzel az energiatakarékos móddal talán másfél-2 hetet is ki fog bírni :D

  3. Na jó, azért volt olyan, amikor nem volt PC a közelemben, reggel levettem a töltőről, estére már tehettem is vissza. Itthon inkább gépen netezek, a nap nagy részén a telóm az asztalon hever. Többször volt olyan, hogy nem fogadta el a touch id az ujjelnyomatomat, mert 48 órán belül nem volt feloldva a teló, és olyankor a kódot kéri.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!