fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan két héttel az iOS 9 beta 3 megjelenése után az Apple ma este elérhetővé tette az iOS 9 negyedik bétáját a fejlesztők számára, igaz, nem a megszokott 7 órakor, hanem csak később, vélhetően az egyes szolgáltatásokat érintő szerver-oldali problémák miatt.

iOS9b4

Az iOS 9 beta 4 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már 9.0 beta 3-at futtató készülékek esetén, de most is elég lassan jelenik meg, így addig is a fejlesztői központban elérhető IPSW-t lehet azonnal letölteni. A watchOS 2 beta 4 pedig az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban.

Az iOS 9 beta 4 build száma 13A4305g, a 9.0 beta 3-é pedig 13A4293f volt.

Újdonságok

Az iOS 9 beta 4-ban az alábbi újdonságok találhatóak:

Az Értesítések új, piros ikont kapott a korábbi szürke helyett, és javították az Akkumulátor menüpontja előtti négyzetes ikont lekerekített sarkúra – balról a beta 3, jobbról a beta 4:

iOS9b3-Beallitasok iOS9b4-Beallitasok

Az Otthoni megosztás funkció visszakerült a Zene alá (és fentebb került a mobiladat-hálózaton történő hallgatás minőségének kapcsolója) – balról a beta 3, jobbról a beta 4:

iOS9b3-Zene iOS9b4-Zene

Frissítették a Handoff megjelenését, ez korábban egy külön kártya volt, most csak egy ikon az alsó sávban:

iOS9b4-Handoff

A Podcastok app mostantól támogatja a kép-a-képben funkciót videó lejátszásakor iPaden.

Új értesítési opciók a HomeKit-eszközökhöz.

Új fotóböngésző webes képfeltöltésnél.

Ismét működik a hangerőszabályozó gombokkal való fotózás a Kamera appban (ezt az iOS 9 beta 3 esetén egy hiba miatt nem ment).

Nagyobb albumborító, valamint szív és rádió gombok Apple Music tartalmak megosztásakor.

A Bing webes keresési eredmények letilthatóak a Spotlight beállításaiban.

A hálózati forgalmat mutató folyamatjelző “pörgettyű” az állapotsor jobb oldalára kerül, amikor az előző alkalmazásba visszaléptető gomb épp látható.

Frissített ikonokat kapott az Elemek widget: az iPhone színe már passzol a készülékünk színéhez (ami jelen esetben fehér), és frissült az Apple Watch képe is:

iOS9b4-Elemek

iOS 9 beta 4 letöltési linkek

Az iOS 9 beta 4 letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod touch:

watchOS 2 beta 4

Az iOS 9 beta 4 mellett a watchOS 2 beta 4 is elérhetővé vált a fejlesztők számára. A build itt a beta 3 13S5293f-jéről 13S5305d-re változott.

A leírás alapján ez a hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Figyelem! Ez a cikk folyamatosan frissül – nézz vissza később is!

spinning-wheel

Olvasd el a hozzászólásokat is

42 Comments

  1. A handoffos cuccok óráról vagy laptopról már nem úgy jelennek meg mint eddig, hogy lapozni lehet a nyitott appokkal együtt, hanem külön alul.

  2. a watch os új bétája brutal jól néz ki, színes lett a watchface-en az activity pictogram és sokkal folyamatosabb lett az egész mint a 3-as beta volt

  3. mostmár a béta 4-ben az Óra helyett az Apple watch app neve Karóra

  4. Sziasztok! Nekem a béta 1-ér teszi fel az előzetes és nem a legújabb bétát. Frissítésre kiírja a legfrissebb van fent.

  5. Sziasztok.
    Akinek fent van esetleg 6 plusson, elárulná, hogy ez is akad még rajta? Illetve a 2 ujjas kurzor mozgatás működik már? Meg amikor elhúzzuk balra a spotligh keresőhöz, feldobja újra a tippjeit? A beta 3-ból és a public beta 1-ből is kiszedték.
    Köszi a választ

  6. patrikp03: feltetted a beta watchOSt?

  7. Akit esetleg érdekel. Az ios 8.4 és az ios 9 beta 4 között az antutuban, közel 1000 pont különbség van az ios 8.4 javára. Iphone 6 plus-on tesztelve.
    Nekem még mindíg akad, laggol. Tudom hogy ez csak béta, de a főverzióknál, a 4. béta azért ettől sokkal jobb szokott lenni. Az ios 9-et nem a teljesítmény javulásaal reklámozzák? Azért szerintem a 4. beta verziónak elkellene érnie a 8.4 szintjét. Kezdem úgy érezni, hogy a 6 plussom android, ios launcherrel. 😀

  8. igen nekem fent van a watchos2 beta4 egyébként ez az új béta szó szerint életmentő volt mert a watchos2 béta 3 meg eléggé instabil.

  9. Sziasztok.
    Az lenne a kérdésem, hogy a publikus ios9-ben nem működik az SMS értesítés ismétlődése és sok esetben nem is jelez a teló bejövő híváskor és SMS-nél. A béta4-ben van ilyen tapasztalatotok? Köszi

  10. Kimaradt, hogy i5-ről van szó.

  11. Siri Proactive eltűnt, 5s beta 4

  12. Sziasztok! Aki türelmetlen és public betát használ, az is felrakhatja a beta 4-et. Persze saját felelössegre. Beállítások/Általános/Beta profil törlése. Restart, update és már tölthetitek is. Hátha van, akinek új ez ez info.

  13. En is hasznaltam publik beta ios 9 et de nagyon bugos volt es akadt is rendesen. Inkabb visszatettem 8.4re annal ilyen jellegueket nem tapasztaltam. Viszont a 9 el az akksimat 1nap 2x kellet csak tolteni ellenbe 8.4 el viszont van hogy 4x kell totenem. Tetszik a 9 de inkabb megvarom a rendes verziot.
    Amugy Iphone 5 rol van szo.

  14. MacFly
    Szintén… Ha a Siri suggestion-ra gondolsz…

  15. Sziasztok.

    Ezért lehet offolnak, de úgy fél órája megjelentek az új publikus béták. Kicsit lehetne gyorsabb a bejelentés 😀

  16. Helló. Akku teljesítményről valaki tud véleményt mondani? Volt fent i5s-en ios 9 béta, de fél napot bírt, vagy még annyit se. Visszaraktan a 8.4-et és így nyugodtan bír egy egész napot. Jó lenne ha valaki leírná a tapasztalatát, hogy az új bétaval mennyi bír az aksi.

  17. @Spuris13: Épp, hogy a 9-es ami allatt jobban bírja az akksi, a 8.4 zabálja mint állat.

  18. Publikus beta akku idővel nincs gond. Inkább a sebességgel. Nekem ugyan annyit bír mint a 8.4.
    Iphone 6 plus

  19. bangoheifetz-Neked a 2-es publikus béta van fent? Sok bug van benne?

  20. A public beta 2 kb másfél órája van fent. Nem tudok még nyilatkozni róla. Public beta 1-et 2-3 napig hasznaltam. Még eléggé béta. Laggol, akad, befagy,…. és még sorolhatnám. De ugye ez béta. Viszont akku gond nem volt. Nem vettem észre semmi különbséget a 8.4-hez viszonyítva. Pár napig használom ezt is, utána tudok bármit is mondani.

  21. Okés. Köszi előre is.

  22. @jadeye: ez mind nagyon szép és jó, de biztos vagyok benne, hogy páran nem tudnak róla. Ne érts félre, de szerintem megért volna egy bejegyzést. Ha nem így gondolod, nehogy megharagudj.

  23. Bár nem igazán értem, 8 körül néztem a facebook oldalatokat és nem láttam. Ezekszerint átsiklottam. Bocsi

  24. Nekem sokkal jobban fut mint az iOS 9 Public Beta 1, én a tesztelői program keretén belül szedtem le a Public Beta 1-et egy iPad Mini-re, iPhone 4S-re, és egy iPhone 5S-re. iPhone 5S-en futott a legjobban a három közül, iPad mini a második és a legrosszabban az i4S-en. Azt nagyon belassította, Fényképező bugok, görgetés bugok, app ledobálások stb. iPad-en már jobb volt a helyzet egy fokkal, bár a PhotoBooth-ban voltak érdekes dolgok. iPhone 5S-en csak néha volt észrevehető kisebb akadás, app kidobálás hasonlók, de most ahogy frissítettem a Public Beta 2-re sokkal gyorsabb, gördülékenyebb, összeszedettebb a rendszer. Alakul ez még őszig!

  25. Jól látom, hogy Watch OS2-nek nincs még publikus bétája? Vagy nálam van valami gond, hogy nem jelenik meg?

  26. @Spuris13: pár óra használat után elmondhatom, hogy jóval használhatóbb a public beta 2 mint az 1. Valamiért nekem, a fejlesztői beta 4-től is sokkal folyamatosabb. Nem akad, nem laggol annyit. A két ujjas kurzor mozgatás ebben sincs benne, de már nem érzem, hogy sokkal lassabb mint a 8.4. Akkuról annyit tudok még mondani, hogy 100%-ról 90%-ra, 1 óra 12 perces aktív használattal merült le. Tehát telefonálás, netezés, zene hallgatás, és kb 10 perc játék a Mission Impossible-el. Ebbe nem számoltam a nem aktív használatot, amikor lezárt kijelzővel csücsül az asztalon. Iphone 6 plus-t használok.

  27. Csak nekem nem müködik IOS 9 beta alatt az instagram képfeltöltés?Valamiért nem éri el a fotokat.

  28. hello, felraktam OTA. kérdésem az lenne, hogy ha esetleg vissza raknám a ios 8.4-et, azt ugye itunesen keresztül tudnám megtenni. Eddigi tapasztalataim szerint ilyenkor viszont a visszaállítás során mindent újra be kell állítani, pl. ujjlenyomat, stb. Míg OTA frissítés esetén minden ugyanonnan folytatódik mint a frissítés előtt. Erre van valami jó megoldás? Hogy ne kelljen “mindent” megint beállítani.

    Erre van valamiféle jó megoldás? Köszi!

  29. bangoheifetz- Köszi a gyors választ. Hazamegyek melóból ès szerintem fel is rakom.

  30. @vtechun: iOS 9-ről készült backup nem állítható vissza iOS 9 előtti rendszerre. a frissítés az alacsonyabb verzióról magasabb verzióra való lépés, ami esetén tervezett viselkedés, hogy megmaradjanak az adatok. az iOS 9-ről a 8.4 visszaállítása nem tervezett viselkedés – épp ezért is írta az Apple a béta letöltése előtt az oldalon, hogy készíts egy biztonsági mentést még a 8.4-ről, amiből később vissza tudod majd állítani az adatokat, ha visszatennéd a 8.4-et.

  31. @Agent_H: lehet még nincsen. én feltettem a nem publikusat, és vegyes érzelmeim vannak. Akad picit, laggol a mp mutató :). Lehet a beta1-2-3 hoz képest kevesebbet fogyaszt de én az 1.0.1-hez képest azt érzem hogy azért jóval gyorsabban megy lefele.. reggeltől most fél5ig ebben volt 20 perc workout és 30% van már csak, 1.0.1-el ilyenkor még 50% körül volt simán.. Én nem tenném fel 1.0.1-re.

  32. Vannak jó fejlesztések viszont.. Tényleg ebből látszik hogy a watchOS 1 eléggé összekapkodott valami…

  33. @Jadeye:

    Köszi! ezt tapasztaltam már. a kérdés inkább arra irányult, hogy OTa frissítés miért jobb, mint icloudból visszaállítani a biztonsági mentést? sokkal több macera van az icloud biztonsági mentés visszaállításával-

    másik kérdés meg az lenne, hogy ipad air 2-esemre simán elmegy a letöltött ipsw fájlból a 8.4.1, i6-ra meg nem.a készüléken megakad a csík az első 10-ed környékén, aztán kis tekerés után kiírja a gép, hogy ismeretlen hiba miatt nem tudja frissíteni..

  34. @vtechun:

    hmm, eredeti kábellel, másik USB-ben meg ment simán, érdekes, mert ipaddel ment egyből, iphone-nal meg vgay 4x sem.

  35. Ránézne valaki, hogy iPad-en (IOS 9 Public Beta 2), a pontos idő automatikus időzóna esetén valósan jelenik-e meg?
    Nálam, ha ON állásba teszem az automatikus időzóna kapcsolót akkor 8:05 percre vált át a pontos idő.

  36. Sziasztok.
    Azt nem tudja valaki, hogy mit csináljak, ha az ios 9-et vissza raktam 8.4-re, töröltem a public beta profilt, ujra indítottam, és a beállitások ikonon ott az 1-es, de amikor frissítést keres, azt írja a 8.4 a legfrissebb. Eléggé idegesít ott az az 1-es.

  37. @Jadeye : restoroltam igen, de az icloud mentés még a profil elött volt. Beállitásoknál, a frissítés él ott az 1-es, de amikor rámegyek a frissítés keresésére, azt írja a 8.4 a legfrissebb. Vissza raktam rá a profilt, kiírja hogy ios 9 pb 2 elérhető. Majd töröltem, ujra indítottam és ugyan az minden. De ezek szerint csak a tiszta restore oldja meg.

  38. Jah és nem utolsó sorban köszönöm a segítséget.


Add a Comment