fbpx Skip to content

Kissé késve az immár megszokott két hetes ritmustól, az iOS 9 beta 4 július 21-i megjelenése után az Apple ma este elérhetővé tette az iOS 9 ötödik bétáját a fejlesztők, és a harmadik nyilvános bétáját a vállalkozó szellemű tesztelők számára.

iOS9b5

Az iOS 9 beta 5 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már 9.0 beta 4-et futtató készülékek esetén, de ha (ismét) lassan jelenne meg, akkor addig is a fejlesztői központban elérhető IPSW-t lehet azonnal letölteni. A watchOS 2 beta 5 pedig szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban.

Az iOS 9 beta 5 build száma 13A4325c, a 9.0 beta 4-é pedig 13A4305g volt.

iOS9b5-OTA watchOS2b5

Újdonságok

Az iOS 9 beta 5-ben az alábbi újdonságok találhatóak.

15 új háttérkép mellett pár régebbi törlésre került. Így az alábbi képek közül válogathatunk:

iOS9b5-Hatterkepek-01 iOS9b5-Hatterkepek-02 iOS9b5-Hatterkepek-03

A CarPlay már támogatja a Beats 1-t és az Apple Music-ot, és az egyes zenék esetén lehetőség van azokat like-olni. Az albumborítók is kissé másképp néznek már ki a vezérlőgombok mögött, mint ahogy az az iOS korábbi verziói esetén volt.

Állítható felbontás a Kamera app esetén videórögzítésnél – iPhone 5s esetén például 720p és 1080p között lehet váltani:

iOS9b5-Kamera-felbontas-01 iOS9b5-Kamera-felbontas-02

A Billentyűparancsok menüpont neve mostantól Csereszöveg – de továbbra is itt adhatjuk meg, hogy milyen szövegeket mire cseréljen automatikusan az iOS gépelés közben:

iOS9b5-Csereszoveg

A különféle szabályozói információk listája átkerült a Beállítások, Általános, Infó, Jogok alól az Általános menüpont utolsó előtti helyére:

iOS9b5-Szabalyozo-01 iOS9b5-Szabalyozo-02

Új Wi-Fi-asszisztens opció a Beállítások, Mobiltelefon alatt – segítségével ha a készülék érzékeli, hogy a Wi-Fi kapcsolattal valami probléma van, automatikusan a mobiladat-hálózatot fogja használni:

iOS9b5-Wi-Fi-Asszistens

A javasolt alkalmazások esetén már csak a telepített alkalmazások jelennek majd meg, az App Store ajánlások nem (bónusz: “az Öm helyzetén”):

iOS9b5-Javasolt-alkalmazasok

Új indítási képernyő a Naptár esetén – ez az új funkciókról tájékoztat:

iOS9b5-Naptar

Apróbb módosítások a billentyűzeten, aminek köszönhetően például a Shift gomb állapota egyértelműbben látszik, a Backspace pedig ehhez passzoló körvonalas jelet kapott a gombján.

iOS 9 beta 5 letöltési linkek

Az iOS 9 beta 5 letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone:

iPod:

iPad:

watchOS 2 beta 5

Az iOS 9 beta 5 mellett a watchOS 2 beta 5 is elérhetővé vált a fejlesztők számára. A build itt a beta 4 13S5305d-jéről 13S5325c-re változott.

A leírás alapján ez szokás szerint a hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Figyelem! Ez a cikk folyamatosan frissül – nézz vissza később is!

spinning-wheel

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. Igen itt van már a Public Beta 3 is

  2. Sziasztok.
    Ha valaki letöltötte már, megtudná mondani, hogy a két ujjas kurzormozgatás és a spotlight search működik e már? Köszi

  3. a két ujjas kurzormozgatas meg mindig nem működik

  4. Köszi a választ. Azt még megkérdezhetem hogy mennyire akad, laggol?

  5. beta 3 és beta 4 alatt volt egy idegesítő dolog, hogy volt egy kb fél másodperces várakozási idő ha egy gyári alkalmazást indítottam, de az most eltűnt. Eddig a beta 4 volt a leginstabilabb, ez egyenlőre stabilnak tűnik

  6. Public betaban van public watch OS2 is?
    Köszi

  7. @Agent_H: nincs. de azt ne bándd.

  8. Szepek az uj hatterkepek!

  9. @Jadeye:
    OK, meg vagyok győzve

  10. Valamint I5 on gordulekenyebb mint az elozo!Viszont hivas al maradt egy bug amikor hivnak akkor csorog es rezeg megnyomom a felvevo gombot majd amikor beszelek meg rezzen egyet. Az elozonel is csinalta es ahogy eszrevettem ebbe is benn amradt. Esetleg amsnal is?

  11. @meszi83: amsnal is csinalja. lp nlama.

  12. Szóval a hívás bugot még mindig nem sikerült megoldaniuk, grat. 😀

  13. iPadon nkeem nincs hívás,bgu’. 😉

  14. I6-on , gördülékenyebben fut minden, szerintem kicsit más a billentyűzet is.

  15. Iphone6-on mintha gyorsabb lenne szinte minden. Egyenlőre nem találtam olyat ami idegesítene. Talán picit gyorsabb mint a 8.4, bár az antutuban 45000 pontot kapott. 8.4 alatt 45500. A multi tasking is sokat javult. Ha így folytatják, a végleges iszonyat jó lesz.

  16. Watch nekem nem azt írja naprakész nincs frissítés. Pedig beta4 van most fent ami használhatatlan. Ötlet valakinek esetleg? 🙂

  17. Profil ujra telepítése megoldotta!

  18. nekem a watch beta4 mar hasznalhato volt. viszont azt nem ertem miert nem adja ki az OTA frissitest a telefon, ennyire szeretik ha foloslegesen toltenek az emberek 300MB helyett 1.5GB-ot?

  19. @farkas63: Nem, ez nem a hívás bug (egyébként nekem az egyik 8.4 beta óta nincs), ez egy ficsőr. Csak annak elég szar 😀 Teljesen ütemtelenül (az előzőekhez képest) rezzen egyet, amikor létrejön a kapcsolat. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez direkt ilyen, csak nem tudom ki gondolta úgy, hogy ez jó lesz 😀

  20. Én csak ma kezdtem bele a beta használataba, de az ismert új funkciók közt még tök jó, hogy mostmár iPhone 6on is vannak kontakt képek az üzenetek alkalmazásban és nem csak a 6Pluszban. ?

  21. @Focusgrafx: hali! Hogy is van ez az üzenetek kontakt képeivel?

  22. Sziasztok

    Az akku widget-ez hogy tudom elő csalni?

  23. kell egy apple watch hozza. de minek az watch nelkul?

  24. Valahol azt olvastam hogy működik iPhone és iPad kombinációnál is

  25. Sziasztok.
    Más is tapasztal olyat, hogy nem működik a hívó id kikapcsolása?

  26. Másnak is jelentkezik a probléma, hogy hívásnál csak egyet rezeg és nem csörög? 5s, public beta.

  27. Sziasztok 🙂
    Szerintetek érdemes a jelenlegi public bétát felrakni? Megbízható / " stabil " már annyira?
    Válaszotokat előre is köszönöm 🙂

  28. Szia brumm.

    Nekem is sokat jelentkezik ez a dolog ( i5 ), sőt még SMS-t sem jelzi. Tudom, hogy csak egy beta de már az előző is ezt csinálta. Jeleztem is a Feedback-en keresztül. Megnéznéd, hogy neked működik-e a hívó id kikapcsolása? Előre is köszönöm.

  29. @kutyu74:
    Hívó ID működik. Nálam is hívás, sms, viber, egyéb kapcsolattartásra használható appok nem mindig jeleznek. De a hívás a legidegesítőbb. Azt viszont észrevettem, hogy a kedvenceknél 95%-ban kicsörög.
    Feedback jelzés nálam is megvolt.

  30. Mióta fent beta5 több alkalommal is aki hívott elsőre semmit sem tudtam róla, meg sem csörrent (i5), mivel többnyire én indítok hívást nem is nagyon tűnt föl, csak szóltak és megnéztem a listában ott figyel a nem fogadott hívás. Az előző beta-kon nem volt ilyen tudtommal.
    Másnál esetleg ugyanilyen ? Ja nem a public van fent.

  31. Udv! Tudna linkelni valaki egy Beta software progit amit letoltve telefonnal megjeleniti a 9es verziot? 😉 koszi

  32. Koszi szepen! Megtalaltam es sikerult is! 😉 Pacsi


Add a Comment