fbpx Skip to content

Lassan több mint egy hónapja használom napi rendszerességgel az iPhone 7 készüléket, így elérkezettnek láttam az időt arra, hogy összefoglaljam, milyen is a legújabb iPhone a hétköznapokban.

img_8974

Mivel a kollégák közül szinte csak én váltottam iPhone 6-ról, ezért evidens volt, hogy én fogom írni a cikket, hiszen iPhone 6s-ről túlságosan nagy különbséget nem vesz észre az ember, de erről bővebben a cikk további részeiben.

Design

Emlékszem, hogy a szeptemberi Apple esemény után az egyik legnagyobb dilemmám az volt, hogy a kozmoszfekete (Jet Black) vagy pedig a “sima” fekete modellt válasszam. Mivel eddig egy fehér készüléket használtam, ezért tudtam, hogy idén biztosan fekete készüléket fogok választani a változatosság kedvéért és egészen az előrendelés pillanatáig úgy döntöttem, hogy kozmoszfekete lesz a következő készülékem.

img_8957

Aztán ahogyan az lenni szokott, jött az előrendelés, ahol körülbelül 30 másodperc alatt fogyott el az összes kozmoszfekete készülék, így belenyugodtam, hogy a következő készülékem a “matt” fekete változat lesz, utólag pedig kiderült, hogy nagyon jól döntöttem. Én tipikusan az a felhasználó vagyok, aki szeret vigyázni a tech készülékeire, így tudom, hogy az állandó hajszálkarcok az őrületbe kergettek volna.

img_8969

A design tekintetében nyugodtan elmondhatjuk, hogy szinte semmi nem változott. Erre a legjobban akkor döbbentem rá, mikor Hori kollégával beszélgettünk és mesélte, hogy ő az iPhone 6 óta minden évben váltott telefont, azonban mindig az ezüst (fehér) modellt választotta és tokban hordja a készülékeit, így gyakorlatilag bár minden évben új készüléke van, kívülről abszolút semmilyen változást nem látni, miközben használja azt.

Számomra is csak azért van most változás, mert eddig ezüst készülékem volt, most pedig fekete. Ezt mindenképp felróhatjuk negatívumnak az Apple számára, azonban ha belegondolunk, egyedül a kijelző keretének méretén, illetve a telefon vastagságán tudtak volna változtatni. Biztos fel van már készülve a technológia arra, hogy közel keret nélküli kijelzőket használjunk kompromisszumok nélkül? Szeretnénk ha még ennél is gyorsabban merülne le az iPhone-unk, csak azért, mert idén még 0,3 milliméterrel vékonyabb lett?

img_8954

Valószínűleg ezen problémákat az Apple mérnökei 1–2 éven belül orvosolni fogják és akkor érkezni fog vele együtt az új design is, addig viszont ez volt a racionális lépés az Apple részéről.

Talán az egyedüli szembetűnőbb esztétikai változás, hogy végre eltűntek az antenna csíkok a készülék hátuljáról. Mikor az első képeken ezt megláttam, csak ennyit tudtam reagálni: “Miért nem lehetett ezt már az iPhone 6 óta így csinálni?”. Nem hinném, hogy emögött a változás mögött bármilyen technológiai innováció áll az elmúlt 3 évben…

img_8971

A jack-csatlakozó hiánya

Bevallom őszintén, nem igazán érdekelt a jack-csatlakozó hiánya, mert az iPhone-ról többségében csak Spotify zenéket szoktam hallgatni útközben, illetve még telefonálásra használom a gyári fülest. Ebből kifolyólag, hogy ezt most egy jack-csatlakozós fülesen keresztül végzem-e, vagy az új, mellékelt Lightning-csatlakozós verzión, nem igazán számított.

Ebből a gondolkodásból kiindulva úgy közelítettem meg a hétköznapjaimat, mintha most vettem volna életem első iPhone készülékét és mindenhova a hozzá mellékelt fülest vittem. Ez egészen addig nem volt gond, míg úgy nem hozta az élet, hogy egy kávézóból kellett dolgoznom és az iPhone is meglehetősen le volt merülve, így gondoltam, hogy hallgatok egy kis zenét a MacBookról miközben dolgozok… Ja, nem.

img_8959

Azóta kizárólag a régi Apple fülest hordom magammal mindenhova átalakítóval. Rendben, nem panaszkodom, mert van itthon három hagyományos jack-csatlakozós fülesem, de az új Apple felhasználók számára ez egy meglehetősen rossz és frusztráló benyomás, az már egyszer biztos.

Ehhez a problémához hasonlóan ismét csak legyintettem, mikor az internet népe realizálta, hogy nem lehet egyszerre tölteni és zenét hallgatni az új iPhone készülékről. Egészen addig, amíg két héttel ezelőtt vonattal utaztam késő délután, és mivel már fáradt voltam, csak zenét szerettem volna hallgatni az iPhone-ról, ami a nap vége felé már meglehetősen “energiaszegény” volt. Hát itt ugrott a kényelmes zenehallgatás arra az utazásra.

Ezen tapasztalatimat csak azért írtam le, mert a tesztek olvasgatása közben mindig úgy voltam ezekkel, hogy nálam ilyen sosem szokott előfordulni és lám-lám, már az első hónapban belefutottam mindkét szituációba.

Természetesen ha úgy tekintünk a jack-csatlakozó hiányára, mint a “vízállóság”, azaz cseppállóság árára, akkor persze megéri, illetve hozzá lehet szokni, csak ez kifejezetten egy olyan dolog, amire előre gondolni kell a hétköznapok során.

Új Home gomb

Az iPhone 7 teljesen új Home gombot kapott, ami fizikailag már nem is benyomható, hanem csak a Taptic Engine rezgő visszajelzése kelti azt az illúziót, mintha valóban egy gombot nyomtunk volna meg. Bevallom, az elején rendkívül furcsa volt az új gomb, mivel nem teljesen tudja egy igazi gomb hatását kelteni (ez a funkció lényegesen jobban sikerült az új MacBookok trackpadjénél), azonban egy hét használat után sikerült annyira hozzászoknom, hogy már egy hagyományos Home gomb tűnt furcsának. Számomra a második erősségi fokozat vált be a legjobban a Home gomb beállításai közül.

img_8961

Illetve ha már a Taptic Engine-ről ejtettünk pár szót, akkor fontosnak tartom kiemelni, hogy lényegesen nagyobb szerepet kapott ez az alkatrész az új iPhone készülékekben, hiszen az iOS számtalan funkciója során folyamatosan ad fizikai visszajelzést a készülék (például az ébresztőóra idejének beállításánál, vagy értesítési központ lehúzásakor). Ezáltal pedig pont azt a hatást sikerül elérni, hogy kezd elmosódni a határ az iOS vizuális és fizikálisan érezhető területei között.

Kamera

Számtalan kamera tesztet láthattunk már az iPhone készülékekkel kapcsolatosan, mind külföldi szerzőktől, mind pedig @admin kollégától.

img_8953

Tapasztalataim szerint az iPhone 6-hoz képest valóban lényeges javulás tapasztalható, ami legfőképpen a sötét és rosszul megvilágított körülmények között készített képeknél látható. Viszont ha valaki komolyan szeretne fotózni a telefonjával, akkor neki mindenképp a nagyobbik, iPhone 7 Plus modellt ajánlanám, ugyanakkor már az iPhone 7-nél is bátran ki merem jelenteni, hogy a kamera elért egy olyan szintet, hogy egyszerű kirándulásokhoz már nem fogok magammal vinni DSLR fényképezőgépet, kizárólag csak akkor, ha kifejezetten fotózni szeretnék az adott helyen.

A női olvasóinknak pedig külön ki szeretném emelni, hogy a “szelfi kamera” drasztikusan jobb lett! 😉

Akkumulátor, cseppállóság és tárhely

Bevallom őszintén, hogy mivel a napom többségét íróasztal mellett töltöm, ezért az akkumulátor időt túlságosan nem teszteltem, mivel munka közben az iPhone dokkolón pihen.

Nyilván utazások és kirándulások alkalmával lényegesen intenzívebben használom a készüléket, hiszen fotózok, videózok, GPS-t használok és netezek rajta, azonban az ilyen intenzív igénybe vételtől továbbra is meghal az akkumulátor délután 5-6 óra felé, tehát utazásnak továbbra sem vágok neki külső akkumulátor nélkül.

Mondjuk abban az esetben, ha a munkahelyén valaki nem tölti a készüléket és nem is használja állandóan, akkor egészen biztosan túlél egy napot a készülék.

img_8963

Szerencsére eddig még sosem ejtettem bele vízbe az készülékeimet, azonban emlékszem, hogy külön figyelmet fordítottam arra, hogy szakadó esőben ne használjam a telefonomat. Ez a probléma végre megszűnt a cseppállósággal, ami egyfajta mentális nyugalmat ad, hogy erre többet nem kell figyelni, mert túl fogja élni a készülék.

Azonban a legnagyobb változást számomra a tárhely méret változása hozta. Az iPhone 6 vásárlása során elkövettem egy hatalmas hibát, mégpedig azt, hogy a 16GB-os verziót vásároltam meg. Ez meglehetősen sok fejfájást okozott az elmúlt 2 évben, így egyértelmű volt részemről, hogy idén a 64GB-os verziót fogom megvásárolni, ehhez mérten is készültem pénzügyileg. Mikor az Apple bejelentette, hogy a 64-es áráért kapok 128GB-ot, akkor tudtam, hogy többet sosem fogok aggódni az iPhone tárhelye miatt.

Jelenleg 89GB szabad terület van a készülékemen, de tudom, hogy a legközelebbi videózás során nem kell megfontolnom, hogy vajon felvehetem-e ezt a jelenetet 4K-ban vagy vajon be fog-e telni a készülékem 5 percen belül.

Összegzés

Én mindenképp csak ajánlani tudom az iPhone 7-et azoknak, akik iPhone 6-tal vagy korábbi készülékkel rendelkeznek, azonban az iPhone 6s tulajdonosoknak azt tanácsolom, hogy nyugodtan várjanak még egy évet, hacsak nincs valamilyen kiemelkedő indokuk a váltásra.

img_8975

Tudom, hogy az iOS és iPhone 7 kapcsolatára nem igazán tértem ki ebben a cikkben, de szerintetek hogyan fut az iOS egy olyan gyors telefonon, aminek a sebessége közel azonos egy 2013-as MacBook Pro teljesítményével és amelyik a teszteken megelőzi a legtöbb MacBook Air modellt?

Ha van bármi kérdésetek az iPhone 7-tel kapcsolatosan, igyekszem hozzászólásban a lehető legtöbbet megválaszolni. 🙂 

Olvasd el a hozzászólásokat is

44 Comments

  1. A töltés és zenehallgatás problémát több gyártó is orvosolta már, 1-2 ezer forintért lehet már kapni erre alkalmas adaptereket, aki beruház egy iPhone 7-re, annak nem hiszem, hogy nagy költség egy ilyen eszköz.

  2. én is (fehér 16GB) i6-ról váltottam fekete (32GB) i7-re,
    nekem nincs nagy különbség egyelőre… csak a köcsög siri/voice control, ezt miért nem lehet kikapcsolni?!

    (a tokért jár egy feketepont…:D )

  3. @Józsi: a Siri elérhetősége letiltható a lezárt képernyőn, így ott, ahol ez gondot okozhat a Home gomb nyomva tartása miatt, kikapcsolhatod.

  4. Sziasztok! A Siri elérhetőségét hogyan lehet letiltani lezárt képernyőn? Köszönöm!

  5. Én 5S-ről váltottam 7-esre. Nálunk a voiceover miatt úgy sem lehet annyira markánsan észrevenni a sebességkülönbséget, de a hárommal régebbivel összehasonlítva azért már érezhető volt a sebességnövekedés. Ezt most már akkor látom érzékelhetően, mikor a feleségem 5S készülékét kell kézbe vennem valamiért. Nekem a mérete volt az első, amire azt mondtam, hogy ezt nem fogom megszokni. Eltelt egy pár hét és kezdek hozzászokni. Tok nélkül nagyon csúszott nálam, úgyhogy az első beruházás a képernyővédő fóliával együtt egy tok volt. Át kellett alakítanom a telefon használati/töltési szokásaimat, mert a vagy töltés vagy zenehallgatás az első napon már szívenütött.
    Még egy a végére: a Szifon app körüli újításban újítottatok egy kicsit abban is, hogy leírással láttátok el a cikkekben lévő képeket. Sajnos leszoktatok róla. Ha megoldható lenne, vissza tudnátok rá szokni? Az élvezeti értéken sokat lendítene, mint a taptic engine az egyéb rezgő visszajelzésekkel a különböző események bekövetkeztekor.

  6. @Dr Lecter: ahol eddig is: Beállítások, Touch ID és jelkód, Elérés engedélyezése zárolásnál rész, Siri.

  7. A paromnak i7 ezust 128 gb lett vasarolva es kicsit a normal hasznalat alatt hasznalja a keszuleket es az akku ideje elkepeszto 75-80 ora ! En i7 plus jet black 128 gb mellett dontottem es ket het hasznalat utan karcmentesen kb 80 gb szabad es az akku ido eros hasznalat mellett minimum 48 ora !

  8. @mrisz: ez igen, te aztán tudsz komám. biztos olyan nagy a sugárzás közted és a barátnőd között, úgy működtök mint a Paksi erőmű.

  9. Ne haragudj de eros tulzasnak talalom amit leirtal az akku idovel kapcsolatosan! Nem tudom nalad mit jelent az eros hasznalat , de vicces a 48 ora …..

  10. @Jadeye: ki van kapcsolva, mégi csomószor megynitja… (elég sok ilyen bug van sajnos iOS-ben… értesítések, hangok stb.)

  11. @Józsi: az értesítések hangjai az iOS 10-ben bemutatkozott CallKit API miatt szoktak átállni a rendszer saját hangjaira. ilyenkor indítsd újra a készüléked.

    ha a Siri le van tiltva a lezárt képernyőn, akkor az csak akkor jöhet elő, ha a gombra rányomáskor már be is olvasta az ujjlenyomatodat, és így valójában már feloldott a zárolás, és így már a feloldott képernyőn jön elő a Siri.

  12. @Józsi:

    😀 Miért kapott fekete pontot a tokért?

  13. Hat skacok sajnalom ha ti valamit nem tudtok beallitani en nekiultem anno es minden beallitast vegig zongoraztam es minden felesleges dolgot kikapcsoltam mint pl. olyanokat hogy minden alkalmazasnal az a franya helymeghatarozas menjen , a hatterben frissites , emailek ellenorzese automatikusan stb stb . En kezzel vegzem el a push uzenetek betolteset mert szerintem teljesen felesleges. Azonkivul szoktam nezni a tv-t (tv go) termeszetesen maseg beszelgetesek a rokonsaggql ami nem keves mivel a tesom az USA-ban el anyukam szinten tavol tolem ezert vele is ott komunikalok eleg sokat es kakor mar a lanyomrol ne is beszeljek. Facebook ,jatekok, coc, co royale, sakk,stb stb, reggel online radio es meg sorolhatnam mennyi mindenre hasznalom az alap hasznalat(telefonalas) mellett. Szoval ha ti nem tudtok banni a telotokkal akkor aki tud azt fikazni kell vagy cinikus megjegyzessel minositeni? Igazi magyarok vagyok ………….. probalkozzatok hatha sikerul nektek is bar a hozzaszolasotok alapjan zero .

  14. 6sem folyamatosan kikapcsolt,gari,szerviz,hivatalosan 21nap javítás/csere. nem volt türelmem kivárni,főleg hogy régebbi “i” készüléket sem tartok itthon vészhelyzetre.Váltottam 7re. A home gombot még mindig nem tudtam 100% megszokni,iPhone 3as óta nyomkodom a fizikai gombot,bár azt megjegyzem hogy 2 hét után,elég furcsának tűnik a 6S-t nyomkodni ???? Akkumulátor ugyanaz mint a 6s,lehet egy hajszállal jobb,de nem igazán érzem. Kamera érezhetően jobb a 6S-nél,legyen szó fotó vagy akár videóról. Ami még nekem pozitív,az a hangszóró,játék vagy videónál is hatalmasat tud szólni.

  15. @mrisz: nem kéne a hiszti, főleg nem ilyen gusztustalan, kioktató hangnemben. Teljesen igazuk van a hozzászólóknak, “komoly használat” mellett teljes képtelenség a 48 óra.
    Bármilyen hihetetlen, nálam is ki van kapcsolva a legtöbb háttérfunkció (a push kivételével, mert fontos, hogy megkapjam a leveleket időben), de még a 24 órát se hinném el, közepes használat mellett, nemhogy amit te írtál.

  16. Én is kétlem a három napot. Normál használat mellett max. 1,5 napot bír, de inkább egyet az enyém. Ezt a “tipikus magyar mentalitás” dolgot meg nyugodtan elengedheted. Annyira szánalmas és már nem is divat.

  17. 256 GB avval tuti nem lenne probléma. 😉

  18. 48óra használat.Ha ,bekapcsolod és csak nézegeted.6s-em van.Ne haragudjatok,de szerintem ez barokkos túlzás.

  19. (lesz vmikor “válasz funkció” itt az appban?)

  20. @Before: gyere talalkozzunk a munkahelyemen es megmutatom . Probaltam csinalni fotot es ide beilleszteni nemsikerult . Jelenleg a hosszuhetvege vegett kevesebbet hasznalom mert mas elfoglaltsagom is van de jelenleg a telefonom keszenlete 55 h 33min en all es az akku szazaleka 52% . Esetleg aki nem tud olvasni es a 6s-t szeretne osszehasonlitani a 7 PLUS-al hat no comment? Egyebkent mindenki magabol indul ki es sem hiszti sem kioktatas bem volt benne de hogy te ezt olvastad ki hat ezekszerint egy hisztis kioktato p..a vagy xd xd.

  21. @mrisz: “Probaltam csinalni fotot es ide beilleszteni nemsikerult .”
    képet itt hozzászólásba illeszteni nem tudsz, de ha feltöltöd valahová, annak a linkjét be tudod tenni például.

  22. Közel másfél hónap használat után…. matt fekete iphone 7 128 GB.

    Tokban hordom, mert így a kényelmes, 2007 óta van szifonom, már nem szükséges “megmutatnom” hogy ezem van. A tok másik nagy előnye, hogy van benne beépítve fémlap, így a mágneses tartómon szépen el van.

    Az új Home gomb nekem bejött……. leggyengébb állásban van.

    Fogyasztás…. legutóbbi frissítés után eszeveszetten fogyasztott, aztán rájöttem hogy egy alkalmazás beragadt, és az zabálta.

    Most bekapcsolt Wi-Fi-vel, És GPS-sel… 35 perc használat, és 13 óra készenlét után 95%-on van a töltöttség.

  23. Mennyi eszement ember ezzel a Siri kérdéssel. Cseszd meg – a beállítások appnak nem véletlen van kereső eszköze. Na meg a főképernyőn a Spotlight.

  24. Egy kis biztatás! Szept.30-án vettem kézbe a 32gb-os hetesem,Nov.04-ig bírta. Összeomlott a szoftvere.Ennyi!!

  25. @Burai Róbert: mit értesz az alatt, hogy összeomlott a szoftvere?

  26. @Jadeye: Felajánlott egy szoftverfrissítést,amit elindítottam és útközbe megragadt.Próbálták helyreállítani a telekom üzletben de nem sikerült,most elküldték Debrecenből Pestre mertugye csak ott van szervíz.Valószínű h újat kapok.

  27. @Burai Róbert: és iTunes-ban nem próbáltad meg otthon a restore-t?

  28. Ja,és a nagy Epűl cégnek nem telik annyira hogyha vkinek elromlik egy 250 ezres telója,amíg nem oldódik meg a probléma addig nem adnak cserekészüléket,legalább egy 4-est. De elővettem az ezeréves nokiám,az legalább működik.

  29. @Jadeye: A telekomnál szórakoztak vele,de mindíg azt írta h nem frissíthető,utána felajánlotta h visszállítja a régi beállítást,mondom ok de ott is megakadt.

  30. @Burai Róbert: nem ismerem a telekomos kollégákat, de a pontos hibaüzenet nélkül nem lehet megmondani, mi a gond, ahhoz tudni kellene a hiba számát.

    az Apple épp mostanában kezdi majd el a cserekészülékek biztosítását hazánkban az ilyen esetekben (erről írt is az iSYTLE nem olyan régen) – ehhez azonban valószínűleg az kell majd, hogy te magad vidd be a készüléket a budapesti, hivatalos szervizpartnerek egyikéhez, és a készüléklopások megelőzése érdekében a bankkártyádon zárolnak majd egy bizonyos összeget a cserekészülékért cserébe, amit annak visszaadása után természetesen vissza is fogsz kapni.

  31. @Jadeye: Értem.Köszi az infót.

  32. @Burai Róbert: Igen csak 1.fel kell utaznom Pestre hogy kapjak cserekészüléket, 2, a bankártyámon zárolnak még 250-et,ugyhogy inkább maradok mami nokiájánál:)) Grt Epűl.

  33. @Burai Róbert: ezt külföldön sem csinálja másképp az Apple. Amerikában amikor készülékcserével visszaküldöd nekik, akkor is zárolják a csere készülék árát a számládon mindaddig, ameddig a hibás darab vissza nem érkezik hozzájuk, de gondolom ez más ország esetén is így van. és erre nyilván azért van szükség, mert egyesek lopnak.

    más gyártó esetén vajon hogy van ez? illetve ha szolgáltatótól vetted a készüléket, akkor a cserekészülék biztosítása is az ő hatáskörük lenne szerintem.

  34. @Jadeye: Ezt nem értem hogy én hogyan tudnám( ha akarnám)a cserekészüléket ellopni, amíg az enyém náluk van amit már én egyszer kifizettem nekik,gondolom addig nem adják vissza a javitott telót míg a cserekészüléket vissza nem adom,,valójában nálam csak egy teló van,és kettő van fizetve,vagyis ha elromlik az ő szar telójuk lényegében én vegyek egy másikat(mégha csak kis időre is).Szerintem addig nekik kéne visszaadni a pénzt mivel kifizettem 250-et és se teló se lóvé.Más gyártó esetén nemtom hogy van mert mióta kijött a 4-es azóta iphont használok.Viszont abba a régi szép időkbe mikor elromlott a 4-esem,bevittem a telekomhoz és 5 perc múlva a kezembe volt egy új teló.Azt mondták azért szünt meg mert visszaélések voltak vele.Ettől függetlenül a következő telóm is almás lesz ha mindenki úgy akarja:))))

  35. Egy kérdés. Kinek mi a véleménye abban hogy a i7 32 Gb memória sebessége majdnem megegyezik a i6 sebességével, ami majdnem a tizede az i7 256 Gb modellének. Mondom ezt i6 userként.

  36. Hali,
    Volna egy rovid kerdesem egy ket hete vasarolt Iphone 7-el kapcsolatban. A hivas kezdese utan a kozelsegszenzor (proximity) mindig pontosan lezarja a telefont, amennyiben a fulemhez teszem vagy eltakarom a szenzort. Viszont a hivas befejezte utan, miutan eltavolitom a fulemtol nem minden esetben oldja fel a keszuleket. Van hogy sotet marad es csak a Home gombbal tudom feloldani…Talalkoztatok mar hasonlo problemaval. Lehetseges hogy hibas a szenzor vagy inkabb szoftver hiba lehet?…
    U.i: a legfrisebb IOS fut a telefonon: 10.2.1

    Elore is koszonom a segitseget,
    Udv. Csaba.

  37. @kardexcs: A kozelseg szenzor sohasem zarja le a telefont! Ha eppen aktiv (de nem kihangositott) telefonalas (vagy egyeb olyan muvelet, ami ehhez hasonlo, ez appok fejlesztojen mulik) kozben lekapcsolja a kijelzot es a touch erzekelest. Tehat ha hivas kozben a fuledhez teszed, akkor sotet lesz, ha elveszed akkor pedig visszakapcsolja. Ha viszont a hivas felvetele elott le volt zarva a telefon, akkor a hivas vege utan, ha a vonal bontva lett, a telefon ujra lezart helyzetbe kerul.

  38. @Czo:
    Elnezes a pontatlan fogalmazasomert, nem zarja le a telefont csak a kepernyot. A problema az hogy nem minden esetben oldja fel a kepernyot…es a Home gomb segitsegevel tudom csak feloldani. Minden esetben jol zarja le a kepernyot, viszont a feloldas nem mindig tortenik meg. (ezert gondoltam az esetleges szoftver hibara, mivel a lezaras mindig jol mukodik…)

  39. @kardexcs: azért zárja le a képernyőt a készülék, mert be van állítva az automatikus lezárás X másodpercre: Beállítások, Kijelző és fényerő, Automatikus zárolás.

  40. @Jadeye:
    Szia,
    Eloszor is koszonom a valaszod. Az automatikus kepernyozar 1 percre van allitva es van hogy rogton feloldas utan tarcsazok es lezarja a kepernyot, ha elveszem a fulemtol pedig nem mindig oldja fel a kepernyozarat (es ez nem haladja meg az 1 percet). Amugy az Auto Lock nem csak akkor lep ervenybe ha mar nem hasznalod a telefont bizonyos ideje (par masodperc…) folyamatos hasznalat mellett nem szabadna lezarnia az Auto Lockal sem.

  41. @kardexcs: ha lezárt a kijelző, azt nem oldja fel a közelségérzékelő. ha még a zárolás előtt elveszed a füledtől és nem kapcsolja fel a kijelzőt, akkor az adott esetben lehet a közelségérzékelő hibája, de ezt látatlanban senki nem tudja megállapítani, meg kell nézni hozzá.

    a lehetséges szoftveres hibák kizárása érdekében: https://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

  42. @Jadeye: koszonom a gyors valaszt! Nem akartam hogy latatlanban valaki megmondja mi a gond, csak inkabb arra lettem volna kivancsi, hogy lehetseges ez a problema siman szoftbol..ha valakinek volt mar hasonlo? Mert amint irtam, a telefon uj es be tudom vinni megnezetni, de gondoltam az oly nagyra dicsert Iphone valamivel normalisabban kellene mukodjon amig bar 2 hetes.


Add a Comment