Mennyire karcolódik pár hét után a kozmoszfekete iPhone 7? (képek)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alapjában véve a jet black iPhone 7 volt tervben számomra is, azonban a matt készülék annyira jól nézett ki, hogy végül azt választottam és nem cseréltem le máig.

14435004_10154559260737692_34727850985800849_o

Persze ettől függetlenül rengetegen választottak kozmoszfekete iPhone 7-et, és az ismeretségi körben, illetve az interneten is számos fotó érhető el, hogy néhány hetes használat során mennyire lett karcos a készülék, “mennyi történet került a hátuljára”. Az eddigi tapasztalatok rendkívül széles skálán mozognak, de azt hiszem, mindenki megtalálja majd a számára megfelelő választ.

Először is, ha magyar tapasztalatot nézünk, akkor az ismeretségi körömben elég jól bírják a készülékek. Néhány hét után hajszál karcok vannak rajtuk. Az ismerősök többsége tok nélkül hordja, ami teljesen jogos, ejtésről még nem számoltak be, így csak az asztal és egyéb felületek miatt keletkezett kisebb hajszál karcok lettek a készüléken. Erről számolt be Handrás is a blogján – pontosabban ezt az Jet Black iPhone 7-e teszi, mert a jelek szerint manapság már életre is kelnek ezek a készülékek.

jetblack_15_1-780x5852x

jetblack_15-780x5852x

Ezek a hajszál karcok alapjában véve nem észrevehetőek, ahogy a fenti képen is látszik. Nyilván, ha a fény pont rá esik, akkor észrevehetőek, de nem kell tőlük tartani. A 9to5mac is hasonló eredményről számolt be, nekik is csak apróbb karcokat sikerült elérniük néhány hét alatt.

fullsizerender-13

fullsizerender-17

Igazából az ujjlenyomatok miatt kell jobban aggódni, illetve ez az, ami “rondábbá” teszi a készüléket. Az iPhone 7 Plus kamera tesztünk alatt én is megtapasztaltam a kozmoszfekete külsőt, ami érdekes módon kevésbé csúszik, de valóban “ujjlenyomat-mágnes”.

Azonban a Twitteren és Instagramon már találhatunk néhány brutálisan karcolt egyedet, főleg esés miatt:

culopo6wyaaaivv-jpg-large

vladsavov_2016-sep-19

vladsavov_2016-sep-19-1

Úgy gondoljuk, hogy a Jet Black iPhone 7 rossz híre nem kellően megalapozott, az Apple csak védeni akarta önmagát, mikor kiírta, hogy érdemes tokban hordani a készüléket. Nektek mik a tapasztalataitok?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Szerintem nem meglepo hogy egy fenyezett felulet karcolodik. Ezt a telot minden ertelmes ember ennek tudataban vasarolja velemenyem szerint, vagy ha nem, akkor meg megerdemli.

  2. Hát ha valakik tényleg erre alapozzák a tartósságot lejáratni, akkor szerintem az összes forgalomban illetve forgalomból már kivont készülék, minden gyártótól, ugyanígy néz ki, ha úgy használják, mint a fentebb látott 7-est… El nem tudom képzelni, hogy ki az, aki így használja.

  3. Ügyes húzás volt az Appletől, hogy figyelmeztet. Ha az iPhone 5-nél is ezt teszi, akkor ott is ették volna az emberek, hogy ez ilyen. Ettől függetlenül soha nem vennék ilyen hímestojást. Még ha te el is hiteted magaddal, hogy ez nem is olyan karcos, csak fényben látszik, eladni már problémásabb lesz. El tudom képzelni hogy fognak ezek kinézni 1-2 évesen.

  4. @Krisztián: Igen én is arra lennék kiváncsi milyen lesz 1 év múlva. Én is használom a telefont tok nélkül is és tokban is. Ráadásul kiváncsi lennék milyen a garanciális kezelés ha nagyon karcos a telefon. Esteleg visszadobhatják mondván durván bántak vele.

  5. Lehet “hülyézni” a vásárlókat a használat miatt de valljuk be, ez eléggé öngól az epöl részéről. Főleg, hogy “mekkora gyártástechnológiai innovációt vezettünk be” reklámmal tolták az arcba a dzsetblekk telókat… Ezt használhatod akárhogy apukám, ennek mindegy. Amúgy a fenti képeken úgy néznek ki mint egy 3G.

  6. Kéne a két alsó sarkára is egy- egy kamera vagy valami innovatív kiemelkedés. Akkor nem billegne, nem érne az asztal porához a drága fényezés. Esetleg egy gumi gomb ami a garázskaput nyitja, vagy lufivá fúvódik.

  7. Egy hete használom a fényes fekete iPhone 7 Plust és egy darab karc nincs rajta. Nem szeretem a fix tokokat és soha nem is használtam ilyeneket mert elveszíti a telefon a szépségét és azt a csodálatos érzést amit a tervezők munkájaként tapintással érzékelhetünk . Csak és kizárólag mindig bőrtokokat vásárolok ami jelenleg a SENA típusú szépség és tökéletesen teszi a dolgát . Amikor benne van a telefon akkor a karcmentes belső felület biztosítja a sérüléstől a fényes felületet amikor kiveszem és lerakom akkor a bőrtokra helyezem és akkor sem tud megkarcolódni . Nem bántam meg a fényes fekete változatot !

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!