fbpx Skip to content

Az új iPhone 7-ben debütált az Apple legújabb mobilprocesszora, az A10 Fusion. Elnevezését onnan kapta, hogy az áramköri lapkára ültetett 4 processzormag közül kettő nagy teljesítményű, míg a másik kettő energiatakarékossággal hívja fel magára a figyelmet.

271158

A nagy teljesítményű magok mintegy kétszer gyorsabbak, mint az iPhone 6, az energiahatékony magok pedig nagyságrendileg egyötöd teljesítményre képesek a másik párhoz képest. Azonban nem csak a mobilprocesszorok mezőnyéből emelkedik ki az A10 Fusion.

Minden alkalommal, amikor új készülék jelenik meg, nem sokkal a bejelentés után előkerülnek a különböző statisztikák, közöttük a CPU mérések eredményeivel. Ezeken a statisztikákon nem meglepő, ha azt látjuk, hogy az aktuális zászlóshajó foglalja el az első helyet, míg a többi készülék mögötte sorakozik fel.

271156-640

John Gruber, a Daring Fireball blog írója azonban egy nagyon érdekes felfedezést tett: az iPhone 7 processzora az egymagos mérések során jobb értéket produkált (még ha nem is sokkal), mint bármelyik MacBook Air modell.

Az iPhone 7 esetén a CPU érték 3261, a 2015-ös, 11″-es MacBook Air pedig nem sokkal kevesebb, 3236 pontot kapva maradt alul a teljesítmények tekintetében. Szintén érdemes megemlíteni azt is, hogy az androidos készülékekkel szemben is kiemelkedően teljesít az új iPhone, és az egymagos tesztek esetén szinte kétszer akkora teljesítményre képes a második helyen stagnáló Samsung Galaxy S7-hez viszonyítva.

 271153-640

Az Apple új mobilprocesszora tehát hihetetlen erőre képes az iPhone 7-ben a konkurenciához képest, azonban hogy milyen sebességnövekedéssel jár a 6s-hez és 6s Plus-hoz képest, az kiderül az iPhone 7-ről írt összefoglalónkból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. iPhone SE rules! 😛

  2. Tényleg brutális, csak egy iPhone 6, 6s, se, és egy iPhone 7 közt alig lehet észrevenni a sebességbeli különbséget.

    “Ez kézbe véve szinte alig észrevehető.”

    Akkor hol van a 30%-50% gyorsaság növekedés? Benchmark ban. Yeah. Marketing.

  3. AppleFan: a 6 es 6s kozott is latni picit mar, de tizedmpekrol van szo, illetve animaciok, scrollozasok eseteben 6s/7 hozza a vajpuha effectet 60fpsel ott a 6 foleg a plus mar megreccen. durva jatek eseten meg meg jelentosebb a kulonbseg, persze olyan jatek kell ami kihasznalja az erosebb gput

  4. Netezésnél és fotózásnál jön jól a gyorsabb proci. A többihez nem igazán kell…

  5. Azert lehetne meg sorolni hol jon jol 🙂 viszont az ipad pronak ez nagy alazas volt igy szerintem, mert ki alarja ezek utan megvenni, ha egy telefon gyorsabb.

  6. @pergabb: Például azok, akik digitális rajztáblát szeretnének egy Apple Pencillel párosítva. Ez ugyanis csak iPad Prón elérhető. Nem minden a processzorteljesítmény. (és úgy sejtem, hogy a következő iPad széria már az új A10 Fusion SoC köré lesz építve – esetleg annak kissé feltuningolt utódjára)

  7. Nah várjunk egy kicsit valahol azt hallottam, hogy az i7 ben nem 4 mag van hanem 2-2 mag, most akkor a “single core” hogyan érvényesül? mert pl ha samsung-nál csak 1 core-t hoz akkor azt szorozni kell 2 vel szal 3612
    Nem? 😀


Add a Comment