Lassabb az iPhone 7 és 7 Plus 32GB-os háttértár-memóriája?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gsmarena egy érdekes cikket hozott le az iPhone 7 és 7 Plus háttértárával kapcsolatban. A saját tesztjeik alapján a kisebb, 32GB-os készülékben lévő memóriachip lassabban ír és olvas, mint a nagyobb testvérekében lévő.

screen-shot-2016-10-11-at-11-15-39

Ahogy a fenti képen is látszik, az írási sebesség a 128GB-os modellnél meglévő 308MB/s helyett a 32GB-os esetében csak 39.6MB/s, ami azért elég nagy különbség, ellenben az olvasásnál, ahol igazából nincs ekkora eltérés. Kérdés, hogy a való életben látható-e ez a differencia, számít-e mindez?

Természetesen mi is megnéztük, kipróbáltuk egy 32GB-os és 128GB-os iPhone 7 készüléken a háttértárakat, és hasonló eredményre jutottunk:

img_1264 img_0635

Balra az iPhone 7 128GB jobbra pedig az iPhone 7 32GB

Az 128GB-os készülék írási sebessége jóval gyorsabb, ami a gsmarena szerint akkor érezhető, ha valamit a készülékre szeretnénk másolni. Az első táblázat alapján közel 30 másodperc különbség is lehet egy 4K felvétel írása alatt, ami nyilván nem olyan sok, de mégis érezhető.

img_0638 screen-shot-2016-10-11-at-11-34-39

Az 1 perces, 312 MB-os videót 12,76 másodperc alatt másoltam át a Mac-re Lightning kábellel

Persze való életben inkább lemásolni szoktuk a felvételeinket, például a 4K-ban felvett videóinkat a készülékről. Ebben az esetben a háttértár megfelelően gyors, sőt, mivel valószínűleg a Lightning-csatlakozó csak USB 2-es és itt átlagosan 30MB/s-ről beszélhetünk, ezért még az írási sebességünk is megfelelő a 32GB-os készülék esetén.

Én úgy gondolom, hogy ez a különbség nem vehető észre átlagos használat alatt, sőt, igazából szerintem semmilyen körülmények között. A fenti számok csak érdekesek, de alapjában véve nem számítanak.

Ha téged is érdekel az iPhone-od belső memóriájának olvasási/írási sebessége, akkor ezt az alkalmazást töltsd le:

PerformanceTest Mobile
 • PerformanceTest Mobile
 • Méret: 112.25 MB | Verzió: 10.0.1000
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. …sSzerintem meg nem elhanyagolható ez az adat sőt, inkább nagyon is beszélő…ő.
  – eElvégre egy 4K videófelvételnél, már igen is, szükség lehet az írás gyorsaságára

  PS: …bBár az is igaz, hogy 32 GB-os háttértárra, nem biztos, hogy 4K beállítással kell videót felvenni…i.

 2. Mondjuk ebben semmi különleges nincs; általában a kisebb méretű szilárdtest tárolók írási/olvasási sebessége alacsonyabb a nagyobb méretűeknél. Ld SSD, pendrive spec-ek.

 3. ez miért lenne meglepő, előttem is írták már hogy ez tök normális minél nagyobb egy háttértár annál gyorsabb
  nekem 6s plus 128GB-om írása 324 olvasás 701 azért gyorsabb mint a 16 GB-os XD

 4. Hagyjuk már a nagyobb gyorsabb, kisebb lassabb kijelentéseket! Samsung galaxy s7 32gb!!! ugyanezen programmal tesztelve 194 MB/sec írási sebességet produkál, most teszteltem. A 32 gigás i7-em 39-et. Elvárható lenne, hogy tudja amit a samsung és az is hogy szóljon az Apple, ha silány flash storage-al szereli az alapmodellt a nagyobb profit miatt. Nem hagyott lehetőséget eldönteni hogy megvegyem-e inkább a 128-as verziót (mert megtettem volna), nem kellene rendszeresen kihagynia a részletes és tényszerű specifikációkat. Becsapva érzem magam.

 5. Szerintem ezt te se gondoltad komolyan. Mi koze a kettonek egymashoz? Ha a samsungbol is 64est is megnerted volna az is gyorsabb lenne kint a 32es valtozat

 6. Hát indultunk egy ps dologgal, az még elment, simán kényszerbetegségnek tűnt 😀 Aztán most már ott tartunk, hogy feltűnési viszketegség és még fel sem ébredtem, ültem a metrón melóba tartva és izgulva, hogy ma veszem át az új gépemet, erre egy fél pillanat alatt idegbetegnek éreztem magam és utáltam az egész napom 🙂
  6S 64gb amúgy nálam 181mb/s és 718mb/s sebességet produkált, de ha le lenne gyalulva a mobil nullára valszeg más értékeket kapnék, illetve szerintem 2 egymás utáni teszt is eltérő. Amúgy meg hibádzik a telefonon, mert pl memória adatokat már nem írja ki csak az összpontszámot, ami 19093.

  Ps: A hun-t máglyára

 7. iPhone 7 Plus: 77 írás, 701 olvasási. Nem érzem semmilyen szinten lassúnak, 4k felvételnél sem. A 32-es egyébként ha Spotify-t használ az ember (akár offline albumokkal) és a google fotók appal szinkronizál, majd néha töröl, bőven elég. A 4k felvételnél vannak nehézségek, meg ha valaki ezernyi mp3-at akar rátenni. Én azért vettem ennyi tárhellyel, mert a TV-mtől az iPadig minden össze van kötve felhő szolgáltatásokkal (google fotók, onedrive) a telefon folyamatosan szinkronizál és egyébként sem látom értelmét annak ami a legtöbb helyet foglalja, vagyis több ezer képet telefonon tárolni.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!