fbpx Skip to content

Az Apple az iPhone 7-be az eddigiektől eltérő, új Home gombot tett, ami már egyáltalán nem benyomható, pontosabban nyomásérzékeny lett, és a készülék az úgynevezett haptikus motorral “imitálja” a lenyomáskor érezhető kattanást.

18197-16476-hometaptic-top-l

Mikor először beállítjuk a készüléket, akkor rögtön megkérdezi tőlünk, hogy milyen erős legyen a Taptic Engine visszajelzése. Ezt “Kattintásválasztásnak” nevezi a cég. Elsőre meglehetősen furcsa lesz ez az új megoldás, de természetesen megszokható.

Összesen három féle erősség közül választhatunk. Az elsőnél szinte alig érezhető a visszajelzés, a második szerintem optimális, a harmadiknál pedig szinte az egész készülék “kattan” egyet. Ezt így nagyjából ugyanannyira nehéz leírni, mint annak idején az Apple Watch esetén a Taptic Engine által leadott rezgést. Egyszerűen ki kell próbálni.

img_3612

Természetesen a gomb beállításait később is bármikor módosíthatjuk a Beállítások, Általános, Főgomb menüpont alatt.

Ahogy a korábbi cikkemben is írtam, számomra egyáltalán nem pozitív az új gomb, még mindig nem sikerült megszokni, és a dupla kattintás még furcsább érzés. Persze az ember minden bizonnyal ráérez majd idővel.

Egyelőre a nyomásérzékeny Home gombot nem tudjuk másra használni, és a fejlesztők sem férhetnek hozzá.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Erdekes hogy nem tudtal hozzaszokni szerintem szuper, fel nap alatt at is szoktam. De en nem erzem azt hogy “bemelyedne” ellentetben a macbookkal ahol tenyleg olyan mintha besullyedne a lap.

  2. Harmadik napja használom az új gombot, nekem tetszik… Nálam az 1-es van beállítva, és a telefon feloldásához az érintés…. sokkal “lágyabb” lett emiatt számomra a telefon kezelése.

  3. Jaja 3-on a hatoldalan is erzed hogy benyomtad,viszont elettartam szempontjabol van kulonbseg,vagy nem szamit melyikre allitom?ami tetszik hogy nehany jatekban is berezzen:)

  4. Amugy en siman hozza szoktam,nincs vele bajom.

  5. Nekem 1 percig volt furcsa. Nem nagy változás, de kivettek egy mechanikus hibalehetőséget. Második fokozatra van állítva, ezzel a haptic engine teljesen visszaadja egy minőségi gomb kattanását.

  6. ennyire kattognia kellene? :O megnyomom erosebben es mintha az egesz also resz szetakarna esni :O

  7. A home gomb zafír vagy sima üveg? vagy ez most egybeépítve van a kijelzővel? Képekről nem látom sajnos. Kiálló kamerájú telefonom nem volt még 😀 (iphone 5-öm van), tok nélkül használva kell aggódni a kameraüveg karcolódása miatt majd a 7-nél? Köszönöm válaszotok.

  8. Phil Schiller szerint mindkettő zafírüveg. A kamera ettől független elég sérülésveszélyesnek néz ki. Kiáll és jóval nagyobb is lett. A zafírüveget is meg lehet karcolni, csak nehezebb. Nekem tok nélkül nem tartana egy napig sem, ahogy magamat ismerem????

  9. @sandrew: Amit sniccerrel karcolnak az sajnos nem zafír… zafírt is meg lehet persze, mondjuk gyémánttal.

  10. Allitolag nem zafir:/ nem tudom miert valtottak rola,ertem en hogy draga de ezt a kicsit kibirtak volna…probaljatok megnyomni a home gombot ugy hogy polon keresztul:)

  11. @pete66: az új Home gomb működéséhez szükséges, hogy a fém gyűrűhöz hozzáérjen az ujjad.


Add a Comment