fbpx Skip to content

Az iOS 10 óta már a Főgomb megnyomása szükséges a kijelző zárolásának feloldásakor az oldalra elhúzás helyett, viszont sokaknál ez a Siri vagy a Hangvezérlés felugrását eredményezi a gomb adott esetben hosszabb nyomva tartása miatt.

faq-siri-hangvezerles-tiltas-cover

Úgy tűnik, az ezzel kapcsolatos, negatív visszajelzések megtették a hatásukat, mert az iOS 10.2-től kezdve már lehetőség van beállítani, hogy mit is csináljon a Főgomb nyomva tartására a készülék.

A Főgomb viselkedésének beállításához menjünk a Beállítások appon belül az Általános, Kisegítő lehetőségek alá, ahol a Főgomb menüpontban egyetlen tappintással áttehetjük a pipát a Ki opció mellé a Lenyomva Tartás Beszédhez résznél:

fogomb-lenyomva-tartas-ki

Ezután a Főgomb nyomva tartása már nem okoz majd meglepetést, mert arra nem történik majd semmi.

A pipa átrakása egyúttal a korábban bekapcsolt állapotú Sirit is kikapcsolttá teszi, tehát azzal már külön nem kell foglalkoznunk. Arra jelenleg nincs opció, hogy a Főgomb nyomva tartására ne történjen semmi, de a Siri és így akkor a Hey Siri funkció továbbra is működjön: tehát vagy engedélyezzük a Sirit, vagy teljesen kikapcsoljuk.

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. yes… remélem hamar lesz hivatalos verzió is…

  2. Mennyivel jobb lenne, ha lenne egy beállítási opció inkább, hogy
    “melyiket akarod a) főgombos hülyeség b) csúsztassa el a feloldáshoz, ahogy isten is eltervezte”

  3. Nem értem a siránkozást. Mindig is főgombbal léptem be. Lenyomtam egy pillanatra és visszaengedtem, de közben végig rajta tartottam az ujjam. Nem ez az alap? Nekem SOHA nem jött elő a Síri, csak ha hosszan nyomtam. Volt aki hosszú nyomással lépett be, vagy hogy? Tényleg nem értem.

  4. Nekem 10.1.1-en, iPhone SE-n nincs ilyen opció… csak kattintási sebesség, illetve tartsa rajta a megnyitáshoz… valami tipp?

  5. @szikszai11: “mert az iOS 10.2-től* kezdve már lehetőség van beállítani, hogy mit is csináljon a Főgomb nyomva tartására a készülék.”


Add a Comment