Mi történik, ha az iPhone 7-ben elromlott a Home gomb?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mióta az Apple ujjlenyomat-olvasóval vértezte fel a Home gombunkat, az picit kényesebb – pontosabban annak a cseréje. Ugyan viszonylag ritkán romlanak el ezek a gombok, nem olyan egyszerű cserélni őket.

iphone-7-home

Az iPhone 5s-től kezdődően az ujjlenyomat-olvasós Home gomb a Secure Enclave-hez van kötve. Ez azt jelenti, hogy más Home gombot nem használhatunk ugyanazzal az alaplappal, telefonnal. Tehát, ha elromlik az alaplap, vagy esetleg a gomb, és azt nem hivatalos szervizben javíttatjuk meg, akkor bizony nem fog működni soha többet az ujjlenyomat-olvasó funkció. Ez az iPhone 7-nél sem változott, azonban az Apple sokkal jobban “rálát” a gombra: ha hibás, akkor egy egyedi megoldást kapunk az új készüléknél.

Amennyiben a rendszer érzékeli, hogy valami nincs rendben a Home gombbal, akkor az iOS 10 figyelmeztet, hogy nem működik a megszokott módon és egy virtuális gombot helyez a képernyő aljára. Ezt megnyomva továbbra is funkcionál, kivéve persze az ujjlenyomat-olvasást. Ez lényegében egy nagyon kényelmes megoldás addig, ameddig szervizbe nem kerül a készülék.

iphone

Az Apple az utóbbi időben már sokszor cseréli a készülék egyes hibás részeit is, ilyen például az akkumulátor, a kijelző. Így valószínűleg a jövőben egyre kevesebbszer lesz teljes egységes cserénk, ha elromolna a Home gomb. Nyilván ezzel egyúttal pénzt is spórol a javításon az Apple.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!