fbpx Skip to content

Az Apple a WWDC-n, még júniusban jelentette be az iOS újabb változatát, a ma megjelent 10-es verziót. Ez több újdonságot is hoz a rendszerben, de az iOS 7-hez képest azért drasztikus, a felhasználói felület kinézetét jelentősen érintő változásokra most sem kell számítani.

screen-shot-2016-09-13-at-15-43-16

Ezen felül viszont sok olyan új funkciót és új alkalmazást is kaptunk, amelyek a fejlesztői háttér támogatásával már egész hasznos dolgokat hoznak. És hogy miket is hoz még az iOS 10 az iOS 9-hez képest? A legfeltűnőbb újdonságokat szedtük össze az alábbi cikkben.

Lezárt képernyő

Az első szembeötlő változás, hogy picit félkövérebbek lettek a zárolt képernyőn lévő betűk. Ez jól látható az alábbi képen:

IMG_1499 IMG_6782

(Balra az iOS 10 – jobbra az iOS 9.)

A másik újdonság, hogy a lezárt képernyőn alapértelmezetten a Home gomb lenyomása után tudjuk feloldani a készülék zárolását – bár ez némileg áthidalható, ha a Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, Főgomb, Tartsa rajta a megnyitáshoz opciót bekapcsoljuk. Teljesen eltűnt viszont a csúsztassa el a feloldáshoz, hiszen a képernyő elcsúsztatása most már a lezárt képernyő oldalai közötti lapozást teszi lehetővé.

Bal és jobb oldalra funkciók kerültek. Ha balról jobbra húzzuk el a készüléken az ujjunkat, akkor a bal oldalsó funkciót kapjuk meg, ami nem más mint a widgetek. Ezeket eddig is megtaláltuk az Értesítési központban, ha lehúztuk azt felülről, azonban az Apple ezt elnevezte widgeteknek és kirakta bal oldalra.

zarkepernyo

Nem csak zárt képernyőn, hanem főoldalon is előhozhatjuk ezt a menüt. A keresés a widgetek tetejére került, tehát ezt a funkciót továbbra is elérjük.

A zárt képernyőn van még egy funkció, mégpedig a jobbról balra való elhúzáskor megnyíló kamera alkalmazás. Lényegében megszűnt az alulról felhúzható kamera ikon és beépült jobb oldalra. Innen a home gomb egyszeri megnyomásával tudunk visszalépni.

Mozdulatok

A watchOS-ben bevezetett mozdulatot megkapta az iOS 10 is. Tehát, ha felemeljük a készüléket, akkor az életre kel, felkapcsolja a kijelzőt, illetve ha képernyővel lefelé fordítjuk, akkor elalszik és lekapcsolja a kijelzőt – de ez csak iPhone 6s és iPhone SE esetén érhető el:

felkel

Ez azért jó, mert nem kell semmilyen gombot megnyomni, ha el szeretnénk olvasni az értesítéseinket. Eddig sokszor probléma volt az iPhone 6s tulajdonosoknak a home gombbal való felébresztés, mert annyira gyors az ujjlenyomat-olvasó, hogy azonnal feloldott a zárolás, és lemaradtunk az értesítésekről.

Akit pedig zavarna ez a funkció, az a Beállítások, Kijelző és fényerő, Emelés az ébresztéshez opció kikapcsolásával tilthatja ezt le.

Értesítések

Az értesítések menüpont továbbra is megmaradt felül, ez ugyanúgy lehúzható zárt képernyőn. Megváltozott viszont az értesítés felülete, újra kis “ablakokat” kaptunk, pontosabban buborékokat.

uzenet

Az Apple úgy magyarázta ezt a váltást, hogy sokkal kényelmesebben olvashatjuk majd el az üzeneteket, a nagyobb felületnek hála több lehetőségünk van válaszolni, illetve interakcióba lépni az iOS 10-zel.

Vezérlőközpont

Megváltozott a Vezérlőközpont is. Bizonyos funkciók nagyobb felületek kaptak, illetve itt is vannak már kis kártyáink oldalra lapozva:

vezerlo

Az új felület mellett 3D Touch opciókat is kapunk, de továbbra sem változtathatjuk meg ezt a felületet. Összesen 3 kártyánk van, az első a már megszokott beállítások, a második a Music, a harmadik pedig az okos otthon eszközeink.

Itt az Apple lényegében nagyobb felületet adott a Music-nak, illetve kis kártyára kirakta az okos otthont, azonban ez közel sem a leggyorsabb megoldás arra, hogy valamit be- vagy kikapcsoljunk.

Animációk

Megváltozott az alkalmazások és a mappák megnyitásának animációja is. A mappák esetében mindez picivel lassabbnak tűnik, az alkalmazások esetében pedig gyorsabbnak.

mappa_app

Új 3D Touch opciók

Mostantól a telepített alkalmazásainkat a 3D Touch segítségével megoszthatjuk ismerőseinknek, ilyenkor az adott alkalmazás App Store-os linkjét tudjuk majd megosztani valójában; illetve amelyik alkalmazás támogatja a widgeteket, ott hozzáadhatjuk azt a widgetek közé.

widget

Beépített appok törlése

Végre a beépített alkalmazásokat is törölhetjük – no nem az összeset, de a legtöbbet. Ha például nem használjuk a beépített Mail appot, akkor azt az eddigi megszokott módon törölhetjük a hosszabb rányomás után megjelenő kis X-re tappintva:

IMG_1494

Az így letörölt appokat később az App Store-ban a Frissítések fülön a Vásárlások alatt tudjuk újból letölteni.

Erről részletesen: Beépített Apple-alkalmazások eltávolítása a Főképernyőről iOS 10 rendszerű készüléken és Apple Watchon

Ébresztési jelzés az Óra appban

Az óra alkalmazás egy új funkcióval bővült az iOS 10-ben, mégpedig a “Lefekvés ideje” opcióval. Ennek a segítségével “optimalizálhatjuk” az alvásunkat, hogy mindig ugyanabban az időpontban feküdjünk le és keljünk fel.

IMG_0721 IMG_0722 IMG_0724

Ez a funkció azoknak lehet hasznos, akik szinte mindig ugyanabban az időpontban kelnek, fix időpontra kell bejárniuk például a munkahelyre. Az óra először megkérdezi, hogy mikor szeretnénk felkelni, majd pedig hogy mennyi alvásra van szükségünk.

 IMG_0723 IMG_0727 IMG_0728

Ezentúl az óra szólni fog, ha le kell feküdni, illetve optimalizálhatjuk az alvással töltött időnket is, és természetesen ez az Egészség alkalmazásban is megjelenik majd.

Mivel általában este állítjuk be az ébresztőt, az app sötét felületet kapott, így nem fogja bántani a szemünket lefekvés előtt.

Megújult Fotók

A fotók alkalmazás is okosabb lett. Most már bizonyos algoritmusok alapján felismeri az eseményeket, helyeket és egyben az arcokat is. Ez eddig sem volt újdonság, de most már egybe is kapcsolja ezeket, például egy helyre rakhatjuk barátainkról készült fotóinkat, vagy az utazásainkkal kapcsolatos képeket.

IMG_1558 IMG_1557

A fenti képeken is látható, hogy az app eseményeket készít nekünk, illetve az egyes fotókhoz párosít más fotókat, ha azonos személyek vannak rajta, vagy adott esetben közös helyszínen voltak.

Az arcfelismerést és a többi műveletet pedig maga a készülék végzi el, tehát nem kell hozzá a fotóinkat feltölteni az iCloudba.

Zene

Az iOS 8.4-ben megújult Zene app esetén most iOS 10 ismét csavar egyet a történeten, és az elmúlt 1 év tapasztalatai alapján az Apple ismét újragondolta a Music alkalmazást. A UI, vagyis a grafikus felhasználói interfész szinte teljesen megváltozott. A menüpontok ugyanúgy az alkalmazás alján helyezkednek el, viszont a kapcsolódó felületek teljes átszabásra kerültek.

Az új struktúrában igyekeztek nagyobb hangsúlyt fektetni az átláthatóságra, valamint a letisztultságra. Ezt a hatást oly módon próbálta elérni az Apple, hogy hatalmas – nem feltétlen esztétikus – betűmérettel ellátott címkékkel illetve az albumok borítóképeivel, dalok címeivel töltötték fel a különböző menüpontokat.

thumb_IMG_0002_1024 thumb_IMG_0003_1024 thumb_IMG_0012_1024

Az iOS 10 esetén a My Music mint menüpont megszűnt létezni, helyét átveszi a Könyvtár, ahol külön bűvészkedés nélkül választhatjuk majd ki, hogy milyen formában szeretnénk látni a zenéinket. A legfontosabb újítás ezen a téren, hogy külön opcióként elérhető az összes letöltött dal, így nem kell kézzel kapcsolgatni, hogy szeretnénk-e látni az összes tartalmat, vagy csak ami offline is elérhető.

Az Önnek fül is leegyszerűsödik: megszűnik a célzott tartalmak végeláthatatlan görgetése, maximum 2-3 lapnyi tartalom érhető el annak függvényében, hogy milyen stílust hallgattunk a megelőző időszakban. Görgetni azonban továbbra sem csak le/fel, hanem oldalra is tudunk, ahol szélesebb kínálatból lehet majd válogatni.

A Hírek menüpontot a Böngészés váltja, az elrendezése pedig hasonlóan egyszerű és gyorsan áttekinthető, ahogy a korábbi menüké. Alapvetően két részre osztható: a kijelzőnek nagyjából felét foglalják el a képekkel illusztrált és reklámozott, aktuális lejátszási listák, alatta pedig 4 opciót kínál fel nekünk az alkalmazás: Új megjelenések, Válogatott listák, Toplisták, Stílusok.

 thumb_IMG_0001_1024 thumb_IMG_0013_1024 thumb_IMG_0006_1024

A különböző opciókat választva a felugró listák között kereshetünk, a zeneszámok melletti plusz gombbal pedig azonnal fel is vehetjük a zenetárunkba őket. Ha hosszabb ideig tartjuk az ujjunkat egy adott számon, akkor előcsalhatunk egy plusz menüt, ami gyakorlatilag az iOS 9-es Zene appból a ‘…’ gomb funkcionalitását rejti magában: Felvétel a zenetárba, vagy lejátszási listába, következőként lejátszás, megosztás, valamint kifejezhetjük nem, illetve tetszésünket is.

A Rádió és a Keresés menük sokat nem változtak, de rájuk is jellemző a nagyobb, félkövér betűtípus, valamint a Rádió esetén rádióadásokhoz tartozó borítóképek méretének növelése, Keresésnél pedig a találatok méretbeli változása.

thumb_IMG_0004_1024  thumb_IMG_0005_1024

Szintén átalakításra került a Lejátszó interfésze is, az ikonok nagyobbak, lekerekítettebbek lettek, a felület pedig leginkább egy kártyalapra emlékeztet, mint amilyenekkel például az Egészség alkalmazásban is találkozhatunk. Finomítottak viszont a lejátszó felület zsugorításán: nem kell majd a kijelző legtetejét csipkedni ahhoz, hogy összecsukjuk, már középtájon is elég elvégezni a lefelé irányuló ujjmozdulatot az azonos eredmény eléréséhez. Változott az összecsukott sáv is, lényegesen nagyobb lett, ezáltal a vezérlőgombok méretei is nőttek, megkönnyítve a kezelést.

thumb_IMG_0007_1024 thumb_IMG_0008_1024 thumb_IMG_0009_1024

Az Apple felismerte, hogy bármennyire is tűnt elsőre jó koncepciónak a Connect, az Apple Music felhasználói mégsem használták olyan lelkesen az előadókkal történő kapcsolattartás eme formáját. Mivel számos egyéb úton is érintkezni lehet velük (közösségi oldalak, videomegosztó portálok), így ez a funkció eltávolításra került, helyére pedig a Keresés került be, mint dedikált menüpont.

Siri új dolgokat tanul – a fejlesztőktől is

Siri központi szerepet játszik most már az összes operációs rendszer esetén. Az iOS és a Siri tekintetében a legnagyobb újdonság, hogy a Siri végre elérhetővé vált külső fejlesztők számára is, ezáltal olyan alkalmazásokat is fogunk tudni majd Sirivel irányítani, mint például a WhatsApp, Slack, Uber, Pinterest vagy Skype.

Sajnos itthon továbbra sem lesz elérhető magyar nyelven a Siri, pedig a kibővített CarPlay funkciókkal együtt kiemelkedően hasznos és hibamentes kezd lenni.

QuickType

A megújult billentyűzet mostantól képes magától felismerni, hogy milyen nyelven kommunikálunk éppen, így nem kell manuálisan váltanunk a különböző billentyűzetek között.

Továbbá a billentyűzet mindig figyeli a szövegkörnyezetet is, így ezáltal még több “előfeltételezéssel” tud élni a beszélgetés során, mint például automatikusan megjeleníti annak a személynek a telefonszámát, akiről éppen beszélgetünk, vagy amikor naptárbejegyzést hozunk létre, akkor a rendszer automatikusan kitölti az összes olyan információt, amelyek a beszélgetésben szerepeltek, mint például az időpont, helyszín és a résztvevők.

Térképek

Az Apple Maps is egy nagyobb ráncfelvarráson esett át, melynek következtében sokkal több funkciót fog tudni predikció alapján végezni.

Mivel az Apple Maps is nyitott lesz innentől a fejlesztők számára, ezért akár egészen az asztalfoglalástól kezdve az Uber fuvar rendeléséig (utóbbi hazánkban ugye eleve nem) meg tudunk szervezni bármit anélkül, hogy el kéne hagynunk magát a térkép alkalmazást.

A navigációt tekintve a Térképek lényegesen intelligensebb javaslatokat fog tudni majd tenni az útvonalainkat illetően az aktuális forgalmi szituációknak megfelelően, bár várhatóan ez a Waze-hez hasonló funkció egyelőre csak külföldön lesz elérhető a kezdetekben.

Apple News

Sajnos az Apple News továbbra sem elérhető Magyarországon, így még a régi designt sem tudtuk igazán kipróbálni a mindennapokban és valószínűleg nem lesz más a helyzet a megújult designnal kapcsolatosan sem.

Gyakorlatilag az Apple News egy egységes gyűjtőfelülete lesz az összes magazinos feliratkozásunknak, így nem kell majd több különböző alkalmazást használnunk a digitális magazinjainkhoz.

HomeKit

Az iOS esetén kaptunk egy új beépített alkalmazást, a HomeKitet gyakorlatba átültető Home alkalmazást.

A Home-on belül az összes, a HomeKitet támogató, okosotthonnal kapcsolatos kiegészítőinket használhatjuk egy egységes alkalmazáson belül, amelyet akár az iPhone, iPad de akár az Apple TV-n keresztül is vezérelhetünk.

Telefon

Frissült a Telefon alkalmazás is, amelynek egyik megújult funkciója a szöveges hangposta, amely akár szöveges üzenetté is át tudja alakítani a rámondott hangüzeneteket, de ezt a funkciót sem tudjuk itthon használni. Halláskárosultak és siketek számára ugyanakkor kifejezetten hasznos funkció lenne ez még itthon is.

A Telefon alkalmazás tekintetében érdekesség még, hogy érkezett VoIP API, aminek köszönhetően minden egyes külső alkalmazásból érkező hívást (Skype, Viber, WhatsApp) úgy tudunk fogadni, mintha az egy normál hívás lenne – ahelyett, hogy csak egy hagyományos értesítést kapnánk.

Üzenetek

Az egyik legnagyobb frissítés kétségtelenül az Üzenetek alkalmazáshoz érkezett.

Az üzeneteken belül számtalan olyan apró újdonságot kaptunk, amelyek használatával még jobban ki tudjuk fejezni írásban a mondanivalónkat, valamint viccesebbé és mókásabbá tehetik a beszélgetéseinket.

ios10-uzenetek-01

Ilyen apró újdonság például a nagyobb méretű emojik használata, vagy az a funkció, amely az általunk begépelt szövegben található szavakat automatikusan emoji ikonokká alakítja át. Innentől akár rajzokat is tudunk majd küldeni iMessage-ben az ismerőseinknek, valamint a szövegbuborékok esetén is különféle effektek közül válogathatunk elküldés előtt.

Szövegbuborék effekt – Teljes képernyős effekt

ios10emojislider ios10gifanimations

  • Tipp: Az Üzenetekben lévő újdonságok működését meggátolja, ha a készüléken be van kapcsolva a mozgás csökkentése opció a kisegítő lehetőségek alatt, tehát ezt érdemes kikapcsolni.

ios10-uzenetek-02

Sokkal inkább praktikusabb funkció lesz az új Üzenetek alkalmazásban, hogy interaktív linkeket fogunk tudni megosztani, így ha például egy zeneszám linkjét küldjük majd az egy ismerősünknek, akkor anélkül tudjuk az adott zeneszámot elindítani, hogy az Üzenetek alkalmazást el kéne hagynunk.

Ugyanígy lehet akár majd fizetést vagy online rendelést lebonyolítanunk, mivel az Üzenetek is elérhetővé válik a külső fejlesztők számára.

Egyebek

Egyéb újdonságok között megemlíthetjük még, hogy iPad készülékek esetén már lehetőség van egyszerre két Safari ablakot megnyitnunk és párhuzamosan használnunk.

Bár sok tanulékony és intelligens funkcióval bővültek a rendszerek, valamint számos funkció elérhetővé vált a külső fejlesztők számára, ez nem azt jelenti, hogy lemondtak volna a meglehetősen szigorú titkosítási követelményeikről, így továbbra is end-to-end titkosítással lesz ellátva az összes készülékeken végrehajtott kommunikáció.

Támogatott készülékek

Az iOS 10 által támogatott készülékek következők:

ios10-kompatibilitas

  • iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus
  • iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 4. generáció, iPad Air, iPad Air 2, 9,7″-es és 12,9″-es iPad Pro
  • iPod touch 6G

Az egyes készülékek által támogatott funkciók azonban már eltérhetnek, nem csak régiók, de készülékek alapján is.

Hogyan telepíthető?

Először is, telepítsük az iTunes legfrissebb verzióját, majd bármely esetben készítsünk egy biztonsági mentést a készüléken található adatainkról. Ezt megtehetjük az iTunes segítségével, vagy pedig használjuk az iCloud backupot, esetleg mindkettőt: ártani nem árt, ha van mentésünk, ugyanakkor van, hogy életmentő lehet. Érdemes lehet készíteni egy olyan mentést is az iTunes segítségével, amit aztán “zárolunk”, így nem írja azt felül az új mentésekkel az iTunes. Ez hasznos lehet akkor, ha meg akarjuk őrizni az adatainkat az iOS 9-as verzióban is, hiszen ezeket az iOS 10 frissíti az új verzióra.

Amennyiben a készülék nem jailbreakelt, a Beállítások (Settings) appban nyomjunk a Szoftverfrissítés (Software Update) menüpontra, majd ott válasszuk a Letöltés és telepítés (Download and install) opciót. Eközben a készüléknek Wi-Fi-re kell kapcsolódnia, és legalább 50% akkutöltöttség szükséges, de inkább eleve dugjuk töltőre. A folyamat elindítása előtt készítsünk róla biztonsági mentést, ezt megtehetjük az iCloud mentés, vagy az iTunes segítségével. A letöltés befejeződése után nagyjából 5-10 perc alatt az iOS frissíti önmagát, ami után az adataink és beállításaink megmaradnak, mindössze a rendszer frissült.

A frissítést elvégezhetjük az iTunes segítségével is, ez esetben kössük össze a géppel a készüléket, és amikor az iTunes feldobja, hogy frissítés érhető el, nyomjunk a Letöltés és telepítés opcióra, és várjuk meg, míg elvégzi a dolgát. Az adataink ebben az esetben is megmaradnak.

Amennyiben a készülék jailbreakelt, úgy a menüből történő, OTA frissítés nem lehetséges. iTunes-ban ettől függetlenül frissíthetjük, viszont jailbreakelt készülék frissítésekor a jailbreak és a Cydiából telepített alkalmazások törlődnek, és jailbreakelt készülék frissítése az esetleg rajta maradó felesleges fájlok miatt nem javasolt. Egyelőre tehát ne telepítsük az iOS 10-et, nyomjunk a Mégsem opcióra, amikor az iTunes feldobja, és előtte pipáljuk be, hogy ne emlékeztessen újra.

Ha Gevey vagy más, hasonló elven működő megoldással függetlenítünk, akkor egyelőre ne telepítsük az iOS 10-et, mert elképzelhető, hogy a frissülő baseband miatt a Gevey-ünk már nem tudja majd átverni a készüléket, és így nem tudjuk azt a saját kártyánkkal használni. Pár nap alatt általában kiderül, hogy mi a helyzet ilyen téren.

Ha jelenleg jailbreakelt a készülékünk, de erről lemondva tennénk fel az iOS 10-et, és nem akarunk semmi szemetet esetleg átvinni a jailbreakes rendszerből, akkor nem javasolt a backupból visszaállítani azt. Ha viszont az adatainkra (például SMS-ek) szükségünk van, akkor használjuk az iBackupBot-ról szóló cikkben leírtakat: iBackupBot: szerkesszünk iOS-backupot!

Ha a frissítés közben hibaüzeneteket kapnánk, jegyezzük meg a hiba számát, és nézzük meg a lehetőségeinket a Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek cikkben, mielőtt olyat kérdeznénk, ami már tucatszor megválaszolásra került!

Ha nem jelenik meg a frissítés, akkor várjunk, vagy próbálkozzunk újra. Rengetegen próbálnak most frissíteni, úgyhogy az Apple szerverei valószínűleg eléggé leterheltek!

A hivatalosan megjelent iOS 10 verziója 10.0.1, buildszáma 14A403, ami megegyezik a GM buildjével, így akinek a GM verzió van fent, annak nem jelenik meg majd OTA a frissítés.

Közvetlen letöltési linkek, ha a készüléken vagy az iTunes-ban továbbra sem lenne hajlandó megjelenni:

iPhone:

iPad:

iPod:

A letöltött fájlokat Windows-on a ⇧ (shift), OS X-en az ⌥ (alt/option) lenyomása közben az iTunes update (vagy restore) gombjára kattintva tudjuk betallózni, és frissíteni (vagy restore-olni) vele a készülékünket. Csak a készülékünk típusához való .ipsw fájlt fogjuk tudni az eszközre telepíteni, más típushoz valót nem!

Jailbreak?

Az iOS 10-re egyelőre nem jelent meg jailbreak, így aki bármi okból is függ a jailbreaktől, annak azt tanácsoljuk, hogy még ne frissítsen iOS 10-re.

És hogy miért kell annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

SHSH

Az iPhone 4s-től kezdődően technikai okokból jelenleg nincs lehetőség az SHSH-k felhasználására, viszont @tihmstar dolgozik azon, hogy ez változzon a jövőben:

Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal. Magától egyetlen készülék sem frissül.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Vissza az iOS 9-re?

ios-9-logo

Ameddig az Apple még aláírja az iOS 9.3.5-öt, addig akiknek nem vált be az iOS 10, azok az aláírási ablak bezáródásáig még vissza tudják tenni a készülékükre az iOS 9-et, noha ez nem javasolt.

Ehhez összesen DFU-módba kell tenni a kiszemelt készüléket, majd manuálisan betallózni iTunes-ban a megfelelő 9.3.5-ös IPSW-t, és megvárni, hogy az iTunes elvégezze a feladatot. Hátrány: mivel ez restore, minden adat elvész, és az iOS 10-ről időközben készült biztonsági mentés nem állítható vissza iOS 9-es rendszerre.

DFU-mód lépésenként ebben a cikkben: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Az Apple által aktuálisan aláírt IPSW-k letöltése: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérd tapasztaltabb ismerős segítségét. Fontos a gyors elhatározás, mert az Apple bármikor bezárhatja az iOS 9.3.5 aláírási ablakát. Az iPhone 4s és újabb készülékeken pedig jelenleg még mentett SHSH esetén sincs lehetőség visszatenni az aktuálisan legfrissebbnél korábbi verziót. Az esetleges adatvesztésért vagy egyéb problémákért nem vállalunk felelősséget.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Egyes esetekben a frissítés végén vagy közben a készülék visszaállítási módba kerülhet, ebben az esetben az alábbiakat kell tenni az Apple vonatkozó támogatási dokumentuma alapján:

  1. Csatlakoztassa a készüléket a számítógéphez, és nyissa meg az iTunes alkalmazást. Ha nincs számítógépe, kérje kölcsön egyik ismerőse gépét, vagy fáradjon el egy Apple Store üzletbe vagy hivatalos Apple-szervizbe.
  2. Miközben a készülék kapcsolódik a számítógéphez, kényszerítve indítsa újra: legalább 10 másodpercig tartsa lenyomva egyszerre az Altatás/Ébresztés gombot és a Főgombot, és ne engedje fel a gombokat, amikor megjelenik az Apple embléma. Tartsa lenyomva őket egészen addig, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője.
  3. Amikor a rendszer felajánlja a visszaállítás és a frissítés lehetőségét, koppintson a Frissítés elemre. Az iTunes ekkor megkísérli újratelepíteni az iOS rendszert az adatok törlése nélkül. Várjon addig, amíg az iTunes le nem tölti a szoftvert a készülékre.
    Ha a letöltés 15 percnél több időt vesz igénybe, és a készülék kilép a helyreállítási módból, ismételje meg a fenti műveleteket, de ezúttal a Frissítés helyett a Visszaállítás lehetőséget válassza, amikor ehhez a lépéshez ér.
  4. Miután befejeződött a frissítés vagy a visszaállítás, állítsa be a készüléket. Ha előzőleg készített biztonsági mentést a készülékről az iTunes vagy az iCloud segítségével, és vissza kellett állítania a készüléket a 3. lépésben, a beállítás során végrehajthatja a visszaállítást a biztonsági mentésből.

Linkgyűjtemény

Az iOS 10-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 10 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

284 Comments

  1. Ha nem jelenik meg a frissítés maradhat a GM?

  2. @Árpád Szabó:
    A hivatalosan megjelent iOS 10 buildszáma 14A403, ami megegyezik a GM buildjével, így akinek a GM verzió van fent, annak nem jelenik meg majd OTA a frissítés.

  3. Sziasztok!

    Az új itunes nektek müködik iOS 9-el ,mert nekem nem! 🙁

  4. Hello, 1 kérdés 9.3.2 pangau semmi JB erre ha felhozza a upgrade lehetőséget, megtudom csinálni? Tudom hogy bukó a JB de a rendszer életre kel?:) muszáj végig nyomni a restore folyamatot? Koszi!

  5. Ipadem frissites utan kikapcsolt es azt irja dugja ra az iTunesra. Mi a megoldas ilyenkor?
    Valami regi itunes van telepitve a gepemen de nem hasznaltam soha gyakorlatilag.

  6. Nálam iPhone SE recovery módba állt már másodjára a telepítés kellős közepén… :S

  7. @aw123: Na telefonom is ezt irja, az most vegzett. Pazar.

  8. Nekem is elcseszte az iPad Pro-t…… Grrrrrr….
    Kéri az iTuneshoz való csatlakozást.
    Egyszer már kivártam hogy letöltse, most megint nekiállt letölteni a frissítést.
    MÉg jó hogy készültemés van itthon sör 😀

  9. nekem is azt mutatja hogy dugjam Itunes-re. Mi történik itt?

  10. Ajjajjj… elég sokan irkálják – más forumokon – hogy iTunest kér frissítés után…
    Lehet nem sikerült jól Appleéknél a frissítés?

  11. Sziasztok, 6S+ is kéri az itunes, vagy 9.3,5re akar frissíteni vagy visszaállítani, frissítés nem sikerült ‘-39’ ismeretlen hibával spékelve, se előre, se hátra, iylenkor mivan?

  12. Nekem is recovery mode ban iTunes on van… remelem ujraeled…

  13. Nekem GM van fent egy ideje, jól működik (6s). A páromét most frissítem, eddig minden jó.

  14. És nem sokára jön a friss üzenet hogy Apple bejelentette hogy el ba…ta! Hiába a 7beta meg a GM ! Sajna kezd rohadni az alma!

  15. Külföldi fórumokon is sok mindenkinél jelentkezik ez a hiba. Majd holnap megpróbálom iTunes al aztán hátha nem lesz semmi gond. 🙂

  16. Hát ez érdekes.
    Rádugtam iTunesra, kiválasztottam a friisítést, szöszmötölt vele, aztán most meg még mindig a 9..3.5 van rajta… WTF? o.O

  17. Na ez fasza. Az új itunes egyik egyik iphone-t sem ismeri fel.Se a6-ost,se a 6s-t.Nem, biztosan nem nálam van a hiba.

  18. Ötlet esetleg?A korábbival semmi gond nem volt.

  19. Én a teljesen “tiszta” iOS 10 frissítést választottam. Csak úgy ajánlja fel az iTunes az iOS 10-et, ha előtte az iTunes frissítve van 12.5.1-re. Az előző iTunes-szal csak a 9.3.5-öt ajánlja fel.

  20. Aki teheti várjon! i5SE, i6, i6S, iPad Pro gázos!

  21. @djcom: Szia!Törölj le mindent!ami ituneshoz tartozzik és rakd ujra nekem müködött!

  22. Fe nem ismeri fel a telokat egyetlen usb porton sem. Asus g751y gamer laptom.

  23. Csatlakozom a többiekhez! Recovery módban maradt az iPhone 6S! 🙁

  24. Nekem OTA frissítésnél a telepítő csík megállt a vége előtt pár pixellel, kb 10 perce ott van. Másnak is csinálja? Fog valami történni, vagy kakukk az egésznek? Feszült leszek…

  25. nem kért itunest (i6)
    (azt is frissítettem közben gépen)

  26. iPhone 6s szintén kéri az itunes-t frissítés után. Hihetetlen, hogy nem tudnak valamit tesztelni egy ekkora cégnél?

  27. Sziasztok,

    érdeklődnék, hogy valaki frissített-e 5C-t IOS 10-re? Barátnőm gépén még mindig a 8-as rendszer van. Eddig nem nagyon mertem frissíteni neki, mert annyira jól működik (sebességre értem), de most az üzenetek miatt lehet frissiteném nekem, de félek, hogy nagyon belassulna. Írjatok véleményeket, akinek 5C-je van, hogy hogy szuperál! 😉

  28. 7beta GM verzió , teszt megvolt , rohad az alma sajna!

  29. @csellista: 5C egyáltalán ne rakd fel, én az 5S-re se fogom felrakni mert a 9-es is néha-néha akad már!!!!444

  30. Azt szeretném kérdezni, hogy az 5S telefonom tudja a 10-s op.rendszerrel az automatikus ki- illet be- kapcsolást?
    Köszönöm!

  31. Az iPad air2 sikeresen kb 15-20 perc az i6s 30 perc után iTunes – t kéri :((

  32. Na csak felment végre. 6-oson néhol látom hogy megdöccen a menükben tekergélés közben…wtf?

  33. @csellista: Utoljára lassulás a 4s-en volt a kevés RAM miatt. Nekem a kezdetek óta fent van teszt telefonon egy 5c-n és semmi baja, ahogy a 9-nek sem volt.

  34. @dnp: 6-son eléggé optimalizálatlan lett, várni kell 1-2 updatet. 😀

  35. @mihalyjozsef1963: Ha a felemelés utáni ébredés és le rakás utáni alvást kérded, az csak only 6S!

  36. Szintén recovery (SE).

  37. @csellista: Sima i5 néha be-be akad.

  38. Na igy kell cikket irni!Szep munka! ????????????

  39. Nekem is lehasalt a 6s ota frissitéstől, itunestkér, azóta tölt vmit kb 40 perce 🙁

  40. I6on van ébresztés és alvás funkció? (Amikor felemelem és leteszem)

  41. @farkas63: pedig mekkora erőforrás kell hozzá 🙂 mi a tök van az S-ben ami nincs meg a 6-ban…. na a 3d tapicskolós mókusvakítás, de annak nem sok köze van a featurehöz…

  42. Ebből óriási botrány lesz holnapra :)) de miért frissítettem 🙁

  43. @tomika24: “Rengetegen próbálnak most frissíteni, úgyhogy az Apple szerverei valószínűleg eléggé leterheltek!”

    @farkas63, @Joshua Csati: 6s és SE.

  44. @dnp: Pl.: M9 koprocesszor, a “Hey Siri”-hez csak ez jó. 🙂

  45. csak terheltek a szerverek, túl sokan frissítenek egyszerre. nem lesz gond. türelem! 🙂
    IOS10 futni fog!!! 🙂

  46. Nos iPad Pro 12,9: Ota után recoveryben ragadt, Itunessel visszaállítva 9-re, majd újra OTA és másodjára sikerült. Gond nélkül felment az iOS 10.

    Ipgone 6s plus: Ugyanez. Először recoveríben ragadt.
    Közben frissítettem a Mac-en az iTunest is és így már – az iTunessel – felment az iOS 10.

  47. MINDENKI NYUGODJON LE AZ APPLEBE!
    MINDEN RENDBEN LESZ! TÜRELEM IOS10-et terem!

    DONT PANIC!

  48. iPhone 6s szinten kuka, vegig ment a csik majd itunes-t ker. :@ OTA-nal.
    iPad-et meg se merem probalni.

  49. Air2-re felpattant ahogy kell. Viszont a telefonomon a GM volt, igy nem frissult. Sajnos a telefon app most is odafagy, 10-bol 5-szor. Csak a task kill segit, utana vagy jo vagy nem. Emiatt nagy minusz neki. Remelem hamar jon egy update. Feedbacket csinaltam ahogy illik. 🙁

  50. 5S-n egyelőre gördülékenyebbnek érzem,mint a 9-et,lehet csak placebó!

  51. Sziasztok!Nekem az lenne a kerdesem hogy en lennek a bena vagy nincs Dark mode???Amugy nekem siman ment minden 6s plus.Koszi a valaszt

  52. Én még kedden felraktam a bétát (14A403). A ma esti megjelenésnek ugyanez a verzió száma. Semmi gond vele, szépen megy. iPhone 6.

  53. Bocs, múlt kedden.

  54. I5s-en elég szépen fut. 5S-en nem működik a lefordítós trükk?:(

  55. Én is

  56. Megoldódott, ha valaki esetleg belefut a hibába, a megoldás az itunes teljes uninstallálása-winfos restart és utána itunes tiszta telepítése. Most megy fel a 10 itunesen keresztül. Remélem kinden ok lesz.i6

  57. Iphone 6S:
    Telo 100% feltöltve, telefonrol frissítés elindítva.
    Kb. 40 perc alatt letöltötte a frissítést.
    Kb. 20 perc alatt felkúszott. Elindult rendesen. ( Fránya Bluetooth mint mindig ujra bekapcsolt indításkor). Működik minden rendesen

  58. azoknak, akiknek megakadt a frissítés, és/vagy connect to iTunes képernyőt mutat a készülékük:

    1. Csatlakoztassa a készüléket a számítógéphez, és nyissa meg az iTunes alkalmazást. Ha nincs számítógépe, kérje kölcsön egyik ismerőse gépét, vagy fáradjon el egy Apple Store üzletbe vagy hivatalos Apple-szervizbe.
    2. Miközben a készülék kapcsolódik a számítógéphez, kényszerítve indítsa újra: legalább 10 másodpercig tartsa lenyomva egyszerre az Altatás/Ébresztés gombot és a Főgombot, és ne engedje fel a gombokat, amikor megjelenik az Apple embléma. Tartsa lenyomva őket egészen addig, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője.
    3. Amikor a rendszer felajánlja a visszaállítás és a frissítés lehetőségét, koppintson a Frissítés elemre. Az iTunes ekkor megkísérli újratelepíteni az iOS rendszert az adatok törlése nélkül. Várjon addig, amíg az iTunes le nem tölti a szoftvert a készülékre.
      Ha a letöltés 15 percnél több időt vesz igénybe, és a készülék kilép a helyreállítási módból, ismételje meg a fenti műveleteket, de ezúttal a Frissítés helyett a Visszaállítás lehetőséget válassza, amikor ehhez a lépéshez ér.
    4. Miután befejeződött a frissítés vagy a visszaállítás, állítsa be a készüléket. Ha előzőleg készített biztonsági mentést a készülékről az iTunes vagy az iCloud segítségével, és vissza kellett állítania a készüléket a 3. lépésben, a beállítás során végrehajthatja a visszaállítást a biztonsági mentésből.

    fontos megjegyezni, hogy mivel világszerte mindenki most próbál frissíteni, az Apple szerverei jelentős terhelésnek vannak kitéve, így elképzelhető, hogy többször is időtúllépéssel megszakad a frissítési folyamat, mert nem éri el a készülék vagy az iTunes az Apple szervereit azok túlterheltsége miatt.

    https://support.apple.com/hu-hu/HT201263

  59. Sziasztok, az

  60. @Zsolt81: nincs dark mode, nem volt szó arról, hogy lesz.

    @Apcsi65: igen, de ez le is van írva a cikkben, ha megnézed.

  61. OTA csomaggal lehetett a gond, Apple orvosolta is állításuk szerint. Most már megy.
    “We experienced a brief issue with the software update process, affecting a small number of users during the first hour of availability. The problem was quickly resolved and we apologize to those customers. Anyone who was affected should connect to iTunes to complete the update or contact AppleCare for help.”

  62. Ez baromi jo lett ! Gyorsabb lett sokkal ugy erzem legalabb is ! Iphone 6 S Plus

  63. sziasztok, az engem is érdekelne hogy lehetséges e úgy frissíteni, hogy pangu semi JB van fent a készüléken (9.3.1). Természetesen Itunes segítségével, vagy muszáj visszaállítanom az összes adatot? Előre is köszi!

  64. @viktor1230: iTunes-ban az update is mehet, de jailbreakelt készülékről készített backup visszaállítása nem javasolt.

  65. iTunes frissítése majd telefon szoftverének frissítése megoldotta a problémát!
    Nem törlődött semmi, meg van minden!

  66. Sziasztok!
    Két kérdésem lenne..az egyiket Jadeye már régebben megválaszolta, de bevallom, elfelejtettem a választ:
    1, Hogyan kapcsolható (ha egyáltalán kikapcsolható?) hogy a lock screen-ről balra lapozva a kamera éledjen fel?
    2, Hogyan lehet beállítani, hogy angol nyelv ellenére is a lock screen-en a dátumot (illetve leginkább az aktuális napot) magyarul írja ki?
    Köszi!

  67. nekemse ment elösször utána itunes vissza 9.3.5-re utána ujra és most tökéletes iphone 6-s en.
    Nagyonjó gyors akadásmentes.

  68. @DJ Q-Cee: a kamera nem kapcsolható ki. a magyar dátumról már a legelső béta óta van nyitott hibajegyem az Apple-nél, azóta sem javították.

  69. Sziasztok
    Az Apple kozlemenye (javitasa?) ota SE-n probalt valaki OTA frissitest?

  70. +SE

  71. Ezeket újféle emojikat nem lehet véletlenül visszaállítani, a régebbi fajtára?
    Gondolom nem, de nekem nagyon enm tetszik????

  72. Merjem vajon feissiteni? Nem az akadozasrol fosok (6s), ha nem attol, hogy akku ido rosszabb lesz.
    Mas, vmelyik mod tudna tanacskt adni ha valtasra adnam a fejem egy hibatlan es meg garancialis, serulesektol mentes 6s 64gb mennyit erhet?
    Koszi

  73. Sziasztok!
    A public beta profillal kell valami csinálni (pl.: törölni)? Vagy mivel egyezik a iOS 10 buildszáma 14A403 a GM buildjével most nincs semmi teendők és a későbbi frissítések rendben letölthetőek lesznek?

  74. Nekem magyarul írja a dátumot

  75. Én iPhone 6-ot frissítettem. Eddig hiba nélkül működik, és látványosan gyorsabb lett.

  76. Üdv!
    WiFi-ről letöltve (1.1GB), frissítve. Hiba nélkül felment Iphone 6-ra.

  77. 5S-en teljesen jó egyenlöre.

  78. I6-ra tettem fel, teljesen korrekt, nekem gyorsabbnak tűnik mint a 9.

  79. @farkas63: Köszönöm szépen!

  80. Nekem gond nélkül felment. iPhone 6S 16GB no jailbreak. Nem kért iTunest sem.

  81. Sziasztok.

    Recovery módból való “kibillentés”:
    1. FoneLab nevű progi letöltése. Ingyenes.
    2. Csatlakozás a számítógéphez.
    3. Start scan.
    4. Újraindítja a készüléket. Én ilyenkor már le is szoktam húzni a csatlakozót.
    Majd a telefon elindul.

    Tapasztalatom szerint ugyanezt csinálja azoknál az Apple termékeknél is amelyekben nem gyári akumlátor van.
    Remélem segített!

  82. Egy 6-ra, és kettő 6 Plus-ra gond nélkül ment OTA frissítés! Minden kifogástalanul működik.(Enyenlőre)

  83. Viszont az akksit szívja mint a vámpír.Bár ez lehet, hogy csak az első indítás utáni jelenség. Mondjuk a telefont egyáltalán nem érzem melegnek. Pár nap használat után kiderül az igazság. 6s tapasztalatokat osszatok. Köszi.

  84. Ipadem sikeresen helyreallitva itunesszal (igaz kozben feldobott nem egyszer eleg kenyes hibauzeneteket amiket egyszeruen csak figyelmen mivul hagytam). Mostmar ios10 fut rajta. Telefonomnak majd csak holnap allok mar neki.

  85. Nem tudja valaki hogy mukodik az a lefordítós trükk??

  86. 5S-re felment rendesen. Gyors és hibátlan egyelőre

  87. @Zoli97: esetleg úgy, hogy kijelzővel lefelé fordítod a készüléket? vagy milyen lefordítós trükkre gondolsz?

  88. miert nem tudom visszaallitani 9.3.5 re a telot?

  89. Zoli97 nekem sem mukodik 🙂 forgathatom ahova akarom, nem kapcsolja ki a kijelzot. Felemeles mukodik. En viszont nem erzem gyorsabbnak, atvezeto animaciok lettek gyorsabbak, viszont sok ertesitesem van akkor mar ott keped docogosebb lenni egy picit. Also sav novekedese borzalmas szerintem es az is, ha nem atlatszo akkor egyenes fortelmes a mappakal egyutt. Dark modnak orultem volna minde alkalmazas eseten.. ez van. Akkut viszont valoban rendesen szivja eddig, betudom annak, hogy ugy viselkedik mint egy uj telefon es majd elmulik. Nem mulik akkor majd anyazok, de igy kozel 30perc hasznalat utan nem hiszek mervado lenne a dolog 😀

  90. megragadt nekem is es nem tudom visszarakni a 9 et. mi lehet az oka?

  91. Nekem nem kapcsol ki, ha lefordítom. Amúgy nagyon fasza lett a 10-es.

  92. Sziasztok!

    Valaki próbálta már az új VOIP API-t? Vagyis VIBER, vagy más nem telefon hívást?

  93. @itanczos: hiába, ameddig az adott appok fejlesztői bele nem teszik az appjaikba ezt, mert legjobb tudomásom szerint ők is kellenek hozzá.

  94. A mozdulatok bekezdésnél van
    Amikor felveszi a telefont,és életre kel

  95. @Jadeye: igen, de ugyan ugy bedobja a 3014 es hibat

  96. Jadeye az érdekelne engem…
    Nem találom hogyan kell megcsinálni

  97. Sziasztok!

    Tapasztalt valaki hasnlót mint én: iPhone 6S és iPad Air 2…az üzeneteknél az effekt küldés (láthatatlan szöveg és társai…) nem működik! Valaki még küzd ilyen problémával?

  98. ki van koztunk aki kepes lenne ilyenkor persze megfizetve megcsinalni a telefonom mert nekem munkaeszkoz es nem akar se frissulni se visszaálni 9.3.5 re. nagyon fontos lenne!

  99. @Jadeye: nem tudod megcsinálni nekem pénz ellenében a telefonom mert én elvéreztem de nagyon.

  100. @Zoli97: iPhone 6s vagy iPhone SE esetén van csak.

    @foxride: próbáld meg újból, menni fog az. ha nem jársz sikerrel, akkor behozhatod a szervizbe holnap. de szerintem menni fog.

  101. @Jadeye: neharagudj de nem megy sehogy esküszöm ez megdöglött. nem lenne az a pénz amiért most megcsinálnád? ezzel kéne dolgoznom holnap és igy nehez lesz 🙁 [email protected] ha esetleg privatba irnal.

  102. @itanczos: Whatsapp most frissült nemrég. De szerintem hamarosan minden nagyobb alkalmazáshoz jönnek a frissítések és működni fognak hamarosan 🙂

  103. @Jadeye: tényleg nem , dfu modba se meg simaba se csinalja vissza

  104. @foxride: akkor tedd fel az iOS 10-et, hogy legalább működő készüléked legyen, annak már fel kell mennie. aztán majd lehet gondolkozni a 9.3.5-ön.

    elképzelhető, hogy az Apple mókolt valamit, vagy csak valami átmeneti hiba miatt nem megy vissza a 9.3.5, hiába írja még alá az Apple. holnap délelőtt (vagyis már ma) hoz ismerős egy 5s-t, amire a 9.3.5 kellene neki, akkor már többet fogok tudni erről, meg kiderül az is, hogy megy-e.

  105. @Jadeye: 6S készülékem van, azért is írtam nem működik hiába vágom pofára a készüléket, nem kapcsolja ki a kijelzőt 🙂
    2 hibát tapasztaltam eddig. Dupla kattra vmi eszméletlen lassan ugranak fel az aktuálisan megnyitott appok. A másik, hogy..na ennek nem tudom mi a hivatalos neve, de bekapcsoló gombot és home gombot egyszerre lenyomom, azaz újraindítom a készüléket, akkor úgy csinál mint ami beégett. sárga vagy fehér alapon sötét foltok jelennek meg, szépen lassan elhalványul majd teszi a dolgát ahogyan kell, de iszonyat ocsmány. Olyan, mint ha a kijelzőm pár mp-re beszarna és befoltosodik.

  106. Nekem is érdekes jelenség ha a home gombot es a bekapcsoló gombal csinálok ujra indítást akkor kék színű lesz a kijelző mint a kék halalkor es a kijelző villog mint az isten f….a. Mi a fa… csináltak az Apple nem?Lehet Tim es Jony seggbekuras közben valamit felrebasztak. 🙂 Tonkrevagnk millió egy telefont meg egy csomó bosszúságot okoznak. Felhasználóknak. Ami nem megszokott ennél a cégnél!Regenben nem voltak ilyen gondok!
    I5s kuka!

  107. Valaki segítsen hol kell kikapcsolni ezt az emelésre felébredést tuti velem van a baj de engem idegesít 🙂

  108. Jadeye,azt szeretném kérdezni,hogy van-e olyan lehetőség,hogy kikapcsoljam a frissítéskor felugró üzeneteket,hogy új verzió jelent meg és lehet frissíteni a telót.Nem szeretnék egyenlőre frissíteni,viszont zavaró számomra ez az állandó üzenet.

  109. Apple Watch miért nem frisdíthető? Van valakinek erről infóka?

  110. iPhone SE >> ejjel frissitettem, par oraval azutan, hogy az Apple megoldottnak nyilvanitotta a frissitesi hibakat. Kb 20 perc alatt siman es gond nelkul megtortent.
    Jonak tunik a cucc, DE:
    – uj zar hang szornyu ????
    – emelesre felebredes tetszik, de kerdes mennyit kapcsolgatja majd magat feleslegesen
    – billentyuzet a szamokrol/spec karakterekrol nem mindig ugrik vissza magatol space/enter utan a betukre.. ez eleg idegesito
    – ha a mappakra bokok.. szornyu a kivilagosodo hatter…
    – alvaselemzes mod egyelore ugy tunik nem mukodik: szart se rogzitett, raadasul az abban levo ebreszto hangok hasznalhatatlanul halkak, igy be kellett allitani melle egy normal ebresztest is.. lehet ez kavart be es ezert nem rogzitette a kemeny 3,5 oras alvasomat?! ????
    – a beepitett jegyzetek es emlekeztetok widgetnek nagyon megorultem.. kar hogy semmit se mutatnak.. pedig vannak jegyzeteim es emlekeztetoim is (utobbit kb shopping list-kent hasznalom, Onelist appal kiegeszitve).. probaltam ujakat is letrehozni, de marhara nem mutatja oket a widgetek kozott.. azt irja, hogy nincs jegyzet/emlekezteto ????

    Igy elso blikkre ennyi.

    Peace ????????

  111. Elso nap a munkaba tapasztalat: folyamatosan kapcsolgat a kepernyo ki be ki be ki be ergo akku ido csokkenoben !  en sssszeretlek te megisssz bantasssz

  112. Jaa.. es mi a jo edes… -ert nem akarjak mar vegre megoldani, hogy az ebreszto hangereje mindentol fuggetlenul allithato legyen? ????
    Marhara utalom, hogy pont ejjelre kell majdnem maxra hangositani a telefont, hogy felebredjek az ebresztore.
    Ok.. Ne zavarjanak mod.. de ha valaki pl becsorog ketszer es max hangeron fog szolni.. na az nagyon kellemes ????

  113. Ugyan az a problemam csak forditva estere veszem le minimumra ! Ugyan olyan bosszanto.

  114. En tegnap este letoltottem, ranyomtam a telepitesre leraktam az agyra ott hagytam es minden jol ment. Eddig semmi problema nem jelentkezett vele hala istennek, de latom itt jo paran megszivtak…
    i6S

  115. Tapasztalatok sima 6-on milyen? Köszi szépen!

  116. Be kapcsoltam azt a funkciot,hogy ne keljen benyomni a fogombot a nyitashoz csak ott tartani az ujlenyomatomat de semmi nem funkcional!!!

  117. A IOS 10 telepítés után kérte, hogy csatlakozzak iTunes-ra, rá csatlakoztam, de a 9.3.5 maradt rajta, ez hogyan lehetséges ?
    Ha újra kezdem, ismét kérni fogja az iTunes-t ?
    ( iPhone 6s )

  118. iTunes nekem segített , viszont a i6s nél megemelkedett az iCloud ban tarolt mennyiség , az iPadnél nem…
    A telefon leforditása nekem sem kapcsolja ki a telót / vagyis nem csonál semmit/ a felemelés az igen…
    Az üzenetben a tűzijáték stb efekteket nem találom az AppStore -ban sem , a szivverés, rajzolás ok…

  119. Ja a beállitásokat nézze át mindenki, mert nekem pl voltak amik a frissítés után bekapcsolódtak pl helymeghatározás egyes alkalmazásoknál…

  120. Uraim, lehet hulye kerdes. De az “emelesre ebredes” nem tamogatott funkcio a regebbi keszulekeken ?
    – iPhone 6 Plus
    – iPad Air 2

    Thx,

  121. @twentyonetwo: Csak iPhone SE és 6s, 6s Plus-on működik.

  122. @admin: Miért is? ….

  123. Az Óra miért lett fekete hátterű?? Komolyan egy designer se maradt már az Apple-nél? A Messages is bazári lett…

  124. Jó Reggelt! 🙂
    Remélem van megoldás a problémámra, ami az lenne, hogy meg lehet-e úgy csinálni a restore-t, hogy egy clean install után, csak a Health alkalmazás adatait állítom vissza. Bármilyen megoldás érdekel…
    Köszönöm előre is a válaszokat…

  125. @janoo: Titkosított biztonsági mentés iTunes-al, iBackupbot (os x) program pedig tudtommal tudja, hogy csak azokat tölti vissza a biztonsági mentésből, amiket kiválasztasz.

  126. Jó lett a cikk! Az 5S-t majd 1-2 hónap múlva frissítem, addig javítják a kisebb belassulásokat, bugokat.
    Miért 10.0.1 a verziószám? 10.0 nem is volt?

  127. a siri javaslatokból a telefonszámok eltűntek? vagy lehet a spotlightban volt…?!

  128. ja! és az iOS 10 már vízálló?
    😀 😀 😀

  129. Tegnap este simán felment az iPad Air-emre, de előtte restore-oltam.
    iPhone 5-re feltette már valaki? Félek hogy nagyon be fog lassulni, annyi változást meg nem hoz, ami miatt érdemes lenne frissíteni.

  130. iPhone SE:
    – OTA-ba a frissítés megjelenésekor belehalt, de iTunesból simán visszament a 9.3.5, mintha nem is történt volna semmi a telóval, csak újraindítottam volna.
    – A Legfrissebb iTunesból frissítve elsőre működött.
    – Lassulás egyértelműen nincs.
    – Aksira egyelőre nincs panasz.
    – A homegomb nyomós feloldást érdemes kikapcsolni, hiszen ezen úgyis lassabban olvas.
    – Az alváskövetés és új ébresztés szuperül működik, tényleg csak annyit számolt el, amennyit alvással tölthettem (a betervezett 8 óra helyett 7.22). Az új ébresztő hang kellemes.
    – Az emelésre ébredés szuper, biztosan bekapcsolva hagyom.
    – Siri használhatóbb.
    – Van 1-2 app, amiben grafikai hibák vannak, de gondolom hamarosan javítják az app fejlesztői.

    Összességében szuper, SE esetén ajánlott a frissítés.

  131. Szia
    Az alvaskovetesnel milyen beallitasokat hasznalsz?
    Mert nekem semmit se csinalt.. Raadasul ha nem probalom elobb ki a hangot es nem allitok be rendes ebresztest is, akkor azokra a halk szarokra tuti nem kelek fel ????

    Felemelesre ebresztes jonak tunik, bar neha olyankor is kapcsol mikor nem kene.
    De pl autos tartoban ahol azertkb fuggolegesben van nem kapcsolgatja magat. Remelem a zsebemben sem.

    Ha mar ki van kapcsolva a home gomb nyomkodos belepes.. az erre kero szovegnek se kene megjelennie…

  132. Nekem 5c-re elsőre felment meg az este, azóta sincs semmi gond, faszanyosan működik. Kicsit mintha gyorsabban merülne, de nem vészes.

  133. @Lantosi Dániel:
    Gyakorlatilag végignyomkodtam a varázslót:
    Csak a hétköznapokra állítottam be (a hétvégét beszürkéztem)
    Kértem emlékeztetőt 15p-cel lefekvés előttre (ez mondjuk pont nem jött meg 😀 )
    Ébresztési hangot koránkelőre állítottam, hangerőt maxra.
    Ébresztésnek 7.00, alvásnak 8 óra tartamot állítottam.

    A zsebben akár kapcsolgathatja is magát, mert úgy látom, hogy arra nem figyeltek, hogy ha a közelség érzékelő le van takarva, akkor ne reagáljon… Ez szerintem nagy ziccer. Bár én eleve mindig fejjel lefelé teszem zsebre, így nem fenyeget ez a veszély.

    A home gombos szöveg tényleg eltűnhetne, felesleges.

  134. @redcar: nekem sem lehetett, még ma reggel sem. Kikapcsoltam a telefont és a watchot is, aztán utána már feldobta a frissítést.

  135. @pergabb: ezeket próbáld végig, ha furcsa dolgokat tapasztalsz: http://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

    @meszi83: nem is minősítem inkább, amit írtál.

    @stallone46: Beállítások, Kijelző és fényerő, Emelés az ébresztéshez.

    @Kable: nincs lehetőség ezt kikapcsolni.

    @twentyonetwo: de hát ez le van írva a cikkben, hogy min működik.

    @Bob: mert az Apple így döntött. de hát ez már az első béta óta így van, ergo ez nem meglepetés.

    @Bob: az óra sötét hátterének miértjéről külön, hosszabb bekezdés van a cikkben, képekkel együtt.

  136. Érdemes lehet bekapcsolni ezt a készülékeken. Segítsük az Apple-t és az app fejlesztőket diagnosztikai információkkal. Ezáltal nekünk is talán jobb lesz.
    https://support.apple.com/hu-hu/HT202100

  137. Nézem yt-on a review videókat, tényleg csak 15 gyári háttérkép van az eddigi 27 helyett?? Minek kellett a többit kivenni?

  138. Én i5-ön használom. Teljesen jól fut. Semmi bajom vele. Első betákkal volt csak döcögés

  139. @hepike:

    Valószínű vagy a lefekvési értesítést vagy az ébresztésit nem jól nyomhattam le.. most kipróbáltam és jó volt.
    Még tesztelem 🙂
    Ellenben muszáj leszek használni párhuzamosan a rendes ébresztőt is mert, ennek a hangjai nagyon halkak.. inkább kikapcsolom a hangot és a rendes ébresztőre kelek.. a követést meg csak simán leokézom.

    A felemelésre ébredés pedig valóban figyelmen kívül hagyja a közelségérzékelőt.. ez randa bug 🙂
    Akksinak nem tesz majd jót a zsebben, míg nem javítják.

  140. viszont egy jó új feature, amire már vártam (és még nem olvastam sehol):
    a mail összevonja a leveleket (új a design is), mint macOS-en már gégen – igaz fordított sorrendben (uccsó van alul).
    yes! :O

  141. Nem értem a problémázást, vagyis igen, mert az Apple nem engedhetné meg magának, hogy hibás szoftvereket adjon ki! Évek óta tudjuk, hogy első főfrissítést nem szabad letölteni. Azért külön köszönet, hogy itt mindenki megosztja, hogy rossz, de kb. 2 hónap múlva lesz úgy befoltozva, hogy talán használható is lesz! Én még maradok a 9-nél, és szerencsére vissza is tölthető jelenleg még a készülékekre. Tudjuk jól, hogy az Apple nem képes kiadni elsőre működő szoftvert. Talán még a hívás bug is vissza fog térni, akkuk lemerülnek fele annyi idő alatt, stb. Az Apple csak a saját készülékeire készít szoftvert, az Android ezer másikra, még sincs ennyi gond vele.

  142. @Józsi: gmail esetén működik már a gyári mail-app-ban a push értesítés? 🙂
    Amíg ezt nem oldják meg.. maradok a MS Outlook-nál.. tökéletes mail-hez és a naptára is nagyon jó.. csak azt hiányolom belőle, hogy nem lehet keresni a naptárbejegyzésekben.. erre csináltam nekik (úgy 3ezredikként) egy feedback-et kb. fél éve.. de még nem történt semmi 🙁

  143. Na tudtam, hogy meg kell várni a reggelt és nem egyből este frissíteni 🙂 Viszont, hogy frissítsem most? Mehet az OTA, vagy inkább iTunes, az a biztos?

  144. @Lantosi Dániel: a push jól működik azokkal az email szolgáltatókkal, melyek a push-t támogatják. Az ingyenes gmail tudtommal nem ilyen. Tehát ez nem az Apple hiányossága. A Google Apps vállalati verzióban hibátlanul működik a push.

  145. @Kovács Péter: más platformokon gyári- és google appal is tökéletesen ment a gmail-nél a push.
    iOS-en a MS Outlook-kal szintén hibátlanul működik a push.
    Az iOS gyári mail-app-jával nem működik, valamint iOS-en a google saját app-jával sem.

  146. @scarabeus: ez nekem is feltűnt. nemhogy újabbakat tennének a tárba, hanem még el is vesznek. Én eddig nem vagyok lenyűgözve, a megvastagított karakterek sem jönnek be annyira. szeretem az iOS-t, az új értesítési felület szép lett, de ezt soványkának érzem. Az sem világos, hogy a képernyő bekapcsolása és elsötétítése miért csak az új eszközökön fut. Gondolom a marketing és az ösztönzés a készülékváltásra ilyen apróságokkal is. Azzal együtt nem egy nagy valami, megszoktam, hogy másik ujjammal nyomok a főgombra és akkor nem old fel a telefon. (mert 6S-en valóban nagyon gyors a feloldás az ujjlenyomat-leolvasóval)

  147. na…
    1, újraindításnál (bekapcso és home egyszerre nyom pár mp) akkor lesz foltos a háttér, ha futott több app a multitask alatt, ilyenkor színes vagy sávos esetleg foltos lesz, mint egy halott kijelző.
    2, betűk és karakterek váltásánál villog a keybord
    3, emaileknél belépek és oldalt elhúzom lépjen vissza, akkor néha iszonyat lassan reagál
    4, multitask irgalmatlan lassan nyílik meg, ahogy látom korábbi béta esetén is csinálta és csak a 6s-nél (youtube videó)

    az összes közül a 4. a botrányos, mert élvezhetetlenül lassú így, nem ezt várnám egy 6S készüléken.

  148. @pergabb:
    SE-nél nekem egyik sem jelentkezett a részletezett hibákból.

  149. @pergabb:
    Nekem 13 alkalmazással azonnal nyílik.
    Alkalmazások: Watch, Óra, Sky Force R., AB POP!, Telefon, Tevékenység, Egészség, App Store, Airmail, Water Alert, Facebook, Clash Royale, Számológép.
    6S-em van.
    Úgyhogy ott nálad (nálatok) a hiba.

  150. Sziasztok!
    I5s készülékem van és az elmúlt pár percben frissítettem a telefont. Szeretném megosztani a tapasztalatomat.
    Az egész folyamat kb. 40 precet vett igénybe. Wifin keresztül történt és semmilyen problémával nem találkoztam. Tapasztalatom a pár perc első használata után , gyorsabb és stabilabb mint a 9.3.5. Az akkumulátor melegedett de nem volt vészes. Első látásra jónak tűnik.
    Kérlek akinek van még tapasztalata ezzel a készülékkel írja meg.

  151. Rendben, csak azt nem tudom mi a hiba..:) Ez most picit olyan mint a hívás probléma, hogy egyeseknek csinálta, míg másoknak nem. Eljátszottam a teljes tisztítást és mindent egyesével pakoltam fel, nem jött be…

  152. Rendben, csak nem tudom mi a hiba. Ez olyan mint anno a hívásfogadás, egyeseknél még rezgett másoknál meg nem.

  153. @taky1974: ha tudnám, hogy mi a hiba… jó lenne 😀

  154. Nalam sem volt hiba SE-vel.
    1-2 finomitani valo van meg a programon, de jol es stabilan mukodik.
    OTA frissites is siman ment ejjel 1 korul.

  155. @admin: Köszi Megpróbálkozom vele 🙂

  156. @norberto721: Egy kicsit gyorsabbnak látom az akku merülést,de azon kívül gyorsabb,mint a 9!

  157. Az itteni kommentek és youtube review-k alapján 5S-en is gyorsan fut az új 10-es rendszer, engem meggyőzött, lehet hogy még a héten frissítek. Úgy tűnik sikerült optimalizálniuk a régebbi készülékekre is már a legelső verziót, későbbiekben biztos mégjobb lesz. Háttérképeket meg majd töltök le külön, ha már a gyárikat kigyomlálták. 🙂

  158. Link-out, miért kellene bármit is részletezned? 🙂 Nem feladatod, ellenben véleményem nekem is lehet. Talán nem igaz, hogy az első kiadású fő frissítések eléggé hibásak? Nyugalom van, nem vagy az Apple szóvívője, ne hergeld magad.

  159. Szerintem az IOS10 tiszta android megoldásokat van teli.

  160. Az normális ha még nem írja ki hogy elérhető az iOS 10?

  161. iPad mini 4 esetén a barométer megszűnt működni. Lehet, hogy az appoknak kell frissülnie bár ennek ellent mond, hogy iPhone 6 esetén ugyanezek az appok működnek iOS 10 alatt és ott jó. Utánakerestem, iPad Air 2 és Pro is érintett a béták óta. Jelentve az Apple felé.

  162. @Link-out: A hwsw-n a sima i5-öst is dicsérik hogy milyen jól fut rajta a 10, az Apple jó munkát végzett optimalizáció terén

  163. Nekem nem működik a kamerám frissítés után megnyitom !!! i6S tipp ?

  164. Ha*

  165. Valaki tudna segíteni abban hogy a beépített e-mail app, az hogyan működik?:) exchange szinkronizálásról van szó.. 🙂 szálakra vannak állítva a levelezések. Na, ha megnyitok egy szálat akkor, ott látszik egyben a teljes szál. Illetve egy része, de nem abban a sorrendben ahogy érkeztek egymás után a levelek. Valamelyik benne van valamelyik nincsen. Utána ha mondjuk a szállban az egyik levél tartalmazott csatolomanyt akkor az felejtos hogy később hozzáférhető vagy pld tovább küldhető. Ha lejjebb tekerek akkor valamelyik levél latszik valamelyik nem.. a sorrend itt is tökre össze-vissza.. na arról meg ne is beszéljünk hogy akkor mi történik ha pld a címzettek közül csak mondjuk 1nek válaszolok..:) valaki tud segíteni az értelmezésben?:) köszi!

  166. i6s-re feltettem, mert még vissza lehet tenni az iOS9-et, hogy kipróbáljam. Bár én iTunes-ba az IPSW-t betallózva csináltam, így szoktam, előtte egy teljes törléssel. 10 perc alatt felment, mentést visszaállítottam.

    Eddig jónak tűnik, nálam nem volt így hiba, nem lassú, hívással nincs gondja. Akkuról nem tudok nyilatkozni még.

  167. @Ferenc1: Tegnap a sima 6-ra tettem fel, azzal teljesen perfekt minden, még gyorsabb is, mint a 9 volt, viszont az aksit sokkal jobban szívja. Várom az akksi észrevételedet, addig nem teszem fel a 6s-re.

  168. djcom, tedd fel. Akku 59%-on volt egy órája, most 55%, de azóta nyomkodom, állítgatom. Nem lesz gondja

  169. Sziasztok!

    Ha fent van I6S-en a GM verzió van jelentősége lecserélni a hivatalos verzióra? Van bármi különbség?
    Ill. az új Itunes-ban, hol tudom a készüléket kiválasztani? Mert az egész felületen nem találom.

    Előre is köszönöm!

  170. @Lajhar: Újra telepítettem az Itunes-t ez a rész megoldódott!:)

  171. másnál nem jelentkezett az újraindításnál levő foltosodás?
    mulsitaskot megoldottam, totál szűz telefonként húztam rá a rendszert, egyesével felpakoltam és letöltöttem újra az appokat, beállítottam emailt meg mindent amit kellett, sajnos nem úsztam meg 😀

  172. @Lajhar: “A hivatalosan megjelent iOS 10 verziója 10.0.1, buildszáma 14A403, ami megegyezik a GM buildjével”

  173. @Jadeye: Oksa Thx!

  174. Sziasztok!

    Lehet hogy kicsit eltér a témától, de lehet úgy használni egy apple watchot watchos 3.0 val ha telefonom még 9.0.2 van a Jailbreak miatt?

    elöre is köszi a válaszokat!

  175. Honnan veszitek hogy kijelző lefordításnál kikapcsol a kijelző? Csak fordítva működik akkor kapcsol be ha felemeled.

  176. Sziasztok!

    Iphone 6s ios 10.01
    Ha hívok valakit és az az ember “kinyomja a hívást” akkor csak megszűnik a csengetés hangja, de nem ad foglalt jelzést. Tehát nem lehet tudni, hogy felvette a hívott fél vagy nem ér rá.

    Más tapasztalt ilyet?

    Köszönöm a válaszokat.

  177. Szasztok
    I6s en hogy lehet beállítani a sötét témát?

  178. Sziasztok!
    Valaki tudna abban segíteni, hogy hogyan lehet előhívni a dalszöveget a Zene alkalmazásban? Akármelyik dalra kattintok (csillag van előtte arra is), semelyiknél sem jön be. ???? Valami 5let?

  179. Tapasztalatok (6s):
    1.Az aksi nagyon merül
    2.Újraindításnál nekem is elfehéredik-kékül a kijelző
    3.Szerintem lassabban reagál mindenre, főleg a multitaskingnál

  180. Sziasztok!
    SE-re merjem tölteni az OTA frissítést? Vagy még mindig előfordul az iTunes hiba?

  181. Egy nap használat után két hiba is jelentkezett (SE készülék)

    1. Kamera nem mindig jön be csak egy nagy feketeség, (persze nem sötétben próbáltam ????) váltogatni kell a video és a többi mód között hogy beadja rendesen a sima kamerát is!

    2. Siri: aktiválva van, de be van állítva hogy zárolt képernyőről ne működjön, ennek ellenére ott is aktiválodni szokott, ezt azért kapcsoltam igy be mert nekem ugy tűnik hogy a voice conntrol mintha hamarabb bejönne minnt kéne zárolt képernyőn! Tudom hogy fellehet oldani benyomás nélkül is a touch id-t de azért szeretem néha benyomni is ????

    Egyéb tapasztalat másnál?

  182. Na ez végre egy jól sikerült dolog. Vastagabbak, jobban láthatóak a betűk, számok és tettszik, hogy eddig elmaradt funkciókat végre beletettek. Bár egy kicsit olyan érzésem van, hogy az értesítések kezdőképernyőre kirakásával kicsit az Androidot koppintották, de ettől még jó az irány. Ha az SMS-eket is úgy jelenítenék meg, mint a régi IOS-ben volt, az lenne a korona az egészre.

  183. Köszönöm! 🙂

  184. az a beallitas tenyleg eltunt, hogy apponkent csoportositja az ertesitesi kozpont az ertesiteseket, vagy csak en benazok es nem talalom?
    egyebkent i5s-sen eddig remekul muzsikal. i5-re vajon erdemes feltenni?

  185. @Tyr Tag:

    Voice conntrol mintha hamarabb bejönne minnt kéne zárolt képernyőn

    ezt en is tapasztalom, egenem hatarozottan idegesit, meg zavar is.
    de nem talalom hol lehetne kikapocsolni veglegessen h soha eletbe ne jelenjen meg!!?

    kosznom

  186. help!
    hogy tudok screenshotot csinalni?
    (home+swb nem megy…)
    kosz

  187. Én tegnap tettem fel egy iPad AIR-re az új iOS-t. Elöször az iTunes-t kellet hozzá frissiteni, majd utána tudta a készülék is frissiteni magát. cca:30 percig tartott az igaz, de megérte! Nagyon jó lett.

  188. Lexxyy tedd ujra a telefonod, nekem is az oldotta meg. Itunes, bekapcs es home gombot nyomjad mig el nem sotetul aztan a home gombot tartsas csak lenyomva. Megkerdezi ujrahuzza e a friss rendszert, valasszad azt es utana minden appot toltsel le ujra, allitsad be amiket kell. Sajnos ez van, pocs*los, de igy megoldodik. Akku szinten lehet jobb lesz utana.

  189. (kozben megtalaltam: eloszor swb nyomvatart, utana home)

  190. iPhone 5-ön jól megy. Nem kellett vele semmi extrát csinálni

  191. Azt sajnos nem lehet kikapcsolni,(én úgy tudom de javítson ki valaki ha ki lehet) kapcsold be a sirit és kapcsold ki ott a “hozzáférés zárolásnál” opciót, akkor akár milyen hosszan nyomod zárolásnál a touch id-d nem jön be!

  192. Akinek i5 van véleményem szerint felrakhatja nyugodtan egész jól megy

  193. Nekem nagyon bejott az ios 10 szerintem sokkal jobb mint az eddigiek egy ket hibat eszleltem eddig 2 napja van a telefonon
    1 hiba zarolt kijelzo es hivnak kinyomom es nincs ott hogy nem fogadott hivas ami eddig ugye megvolt vagy lehet hogy csak nekem csinalja?
    2 hiba rohamosan merul az aksi fel nap utan mar 30% on vagyok lehet hogy picivel tobbet is nyomkodom mint ez elott az ujdonsagok miatt de ennyire nem kene merulnie ha valaki or hozza valami velemenyt azt megkoszonnem hogy masnak se irja ki hogy volt egy hivasa a zarolt kinelzore ha kinyomja?

  194. ami idegesít (rohadt szokatlan):
    – fotóknál a szerkesztést máshova rakták
    – lezárt képernyőnél a kamerából nem lehet visszamenni a zárt képernyőre(?)
    – képernyő feloldása
    – siri javaslatokban nincsenek telefonszámok(?)

  195. @Józsi: “lezárt képernyőnél a kamerából nem lehet visszamenni a zárt képernyőre”

    A zárt képernyőn van még egy funkció, mégpedig a jobbról balra való elhúzáskor megnyíló kamera alkalmazás. Lényegében megszűnt az alulról felhúzható kamera ikon és beépült jobb oldalra. Innen a home gomb egyszeri megnyomásával tudunk visszalépni.

    “képernyő feloldása”

    A másik újdonság, hogy a lezárt képernyőn alapértelmezetten a Home gomb lenyomása után tudjuk feloldani a készülék zárolását – bár ez némileg áthidalható, ha a Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, Főgomb, Tartsa rajta a megnyitáshoz opciót bekapcsoljuk.

  196. SE
    ————————————————————–
    Spotlight beállítások
    – magától bekapcsolgatott dolgokat
    ————————————————————–
    Eltűnt az elhúzással feloldás
    Nekem fontos, hogy más is tudja használni a telefonom.
    Adott esetben bár ki. Ezért (is) ujjlenyomatos feloldás kikapcsolva.
    A főgomb duplán nem ok nekem, mert már indított hívást zsebre tételkor, tegnap óta 2x.
    Inkább nem kell (nekem) ami most erre a funkcióra működik.
    – KÉREM VISSZA AZ ELHÚZÁSSAL FELOLDÁS VÁLASZTÁS LEHETŐSÉGÉT !!!!!!!
    ————————————————————–
    Voice Control
    – Véletlenül kissé hosszabban nyomom a főgombot, meg sem szólalok és telefonhívást kezdeményez (össze vissza választ a kontaktjaim közül). Ha bekapcsolom a Siri-t, akkor meg ott vár.
    NEM AKAROM!
    Hogyan lehet letiltani a Voice Controll-t?
    Vagy hol lehet beállítani, hogy mi mást csináljon a hosszú főgomb-nyomásra?
    ————————————————————–
    Mozgatásra világít a képernyő. A zsebemben is.
    Amúgy túl röviden világít ahhoz, hogy elolvassak egy üzenetet.
    KIKAPCSOLTAM.
    ————————————————————–
    Widget Kedvencek hozzáadva (telefonáláshoz)
    Túl könnyen lehet véletlen hívást indítani. Letenni gyorsan sem egyszerű, mert takarva van a piros gomb.
    ————————————————————–

  197. @ha5abe: elhúzásos feloldás: nem lesz. tedd vissza a 9.3.5-öt, ameddig aláírja az Apple: http://szifon.com/2015/01/31/gyakori-kerdesek-melyik-ios-verziot-irja-meg-ala-az-apple/

    hangvezérlés: bekapcsolod a Sirit, majd lezárt képernyőn letiltod az elérhetőségét. a hangvezérlés nem kapcsolható ki. a home gomb hosszú lenyomására elérhető opció nem állítható.

    mozgatásra világít a képernyő: akinek meg olyan készüléke van, amin ez a funkció nem érhető el, annak meg pont az a gondja, hogy ő meg nem tudja ezt bekapcsolni, hiába szeretné.

    ugyanakkor érdemes megnézned ezt, mert az Apple Configurator segítségével egy csomó dolog letiltható – mint például korábban az appok elrejtése (de azok meg már törölhetőek is az iOS 10 óta): http://szifon.com/2016/04/09/gyakori-kerdesek-beepitett-appok-elrejtese-az-ios-ben/

  198. köszi

  199. Ha ujjlenyomatos feloldasra van allitva es mas lepne be.. ha megnyomod a gombot, akkor ugyan ugy be tudsz lepni a jelkoddal, mint korabban az elhuzas utan.
    Nekem a hangvezerles meg sose jott elo veletlenul…
    A felemelesre ebresztes nem rossz amugy, ugyan a kozelsegerzekelot nem veszi figyelembe, de zsebben foggoleges allapotban van es ha igy mozog es van eleve akkor nem kapcsolgatja a kijelzot (pl autos tartoban is igy van nekem es ott sem).
    Akku ido nalam talan jobb is mint a 9.3.5-nel volt.
    SE szinten.

  200. @Lantosi Dániel: ahogy az adminban látom, ezt nekem címezted, csak nem értem, miért, mert ez nem számomra volt kérdés. 😉

  201. Nekem az lenne a kerdesem hogy mi tortenik ha torlom a beta profilt?Semmi?Vagy inkabb ne nyuljak hozza?????

  202. @Zsolt81: ha törlöd a béta profilt, akkor a jövőben nem fognak megjelenni neked a béta verziók.

  203. @Jadeye:
    @Lantosi Dániel:
    Köszönöm a válaszokat.

    – Jelkód sem jó nekem. Védelem nélkül kell hagyni ezt a készüléket.

    – Nem véletlenül jön elő a hangvezérlés, hanem amikor főgombbal nyitják a készüléket és kicsit hosszabban tartják másodjára, vagy akár harmadjára, mert idegesek vagy kapkodnak. Zsebbe dugás vagy kivétel közben is előfordul(hat), ha pont a gomb is nyomva van. Ezek miatt lenne szükséges a siri és a hangvezérlés funkciók teljes kikapcsolása vagy tiltása. Néhány YouTube videót és cikket már végignéztem és kipróbáltam, de úgy tűnik, hogy csak a nézettség miatt tettek fel amúgy nem működő “megoldásokat”, mert úgy vettem észre, hogy sokan keresik.

    – “mozgatásra világít a képernyő: akinek meg olyan készüléke van, amin ez a funkció nem érhető el, annak meg pont az a gondja, hogy ő meg nem tudja ezt bekapcsolni, hiába szeretné.”
    Szerintem csak azért szeretné, mert még nem próbálhatta. Zsebben akár el is feküdhet, ülve is teljesen más a pozíciója. Szerencsére ez kikapcsolható.
    Most a következő jelenség miatt már nem kapcsolom vissza, de úgy emlékszem, hogy elég röviden világít és nem mindegy, hogy még világítás, vagy ismételt elalvás után akarjuk-e feloldani. Így aztán nem mindig az sikerül, amit szeretnénk.

    – Nem tervezem a verzió visszaállítását, majd csak reklamálnak mások is és lehet, hogy lesz foganatja.

  204. I5-ön jól megy minden csak állat módjára szipákolja az aksit úgyhogy visszakerült a 9.3.5

  205. Ertem.Koszonom.Meg egy dolgot kerdeznek.Ma frissitett a viberem ami azota a masodik uzenetnel elhalkitja a billentyuzetet es a kuldes hangot is nemitja.Miutan kilepek a telo kepernyzaro hangja is megszunik.Ujra belepek vissza jon az egesz kb 2-3uzenet erejeig.Mi lehet a baj?

  206. Vagyis hogy azt ertem en hogy lehet a viber frissitesben nem klappol minden de hogy a telefon kepernyozar hangjahoz hogy lesz koze?

  207. @Zsolt81: a Viber VoIP API-t (is) használ, ami mivel hangalapú hívásra ad lehetőséget, így a készülék hangjaira is átmenetileg befolyással lehet.

  208. Hiába nézem a keynotot.
    Ha megy a kijelző és lefordítom a telót akkor nem kapcsol ki a kijelző!!!
    Ha le van fordítva akkor tudom hogy nem kapcsol be…

  209. @bigdadylacika: az iOS 9 óta van Facedown detection: “Facedown detection for turning display off when not in use”

  210. Akkor hagyd vedelem nelkul ????
    Nem ertem a problemat.. gombbal veletlenul feloldani szerintem nehezebb mint elhuzassal.
    A felemelesre ebredessel pedig nincsenek olyan gondok, amiktol tartasz.
    Hamar meg lehet szokni es utana nagyon jol hasznalhato, hasznos funkcio.
    Azt meg raprogramozhatnak, hogy letakart kozelsegerzekelonel ne mukodjon.

    Engem ket dolog sokkal jobban zavar:
    – a billentyuzet spec karakterek utan (pl vesszo) nem ugrik szokoz utan magatol vissza a betukre
    – bizonyos hangok sokkal halkabbak mint korabban, raadasul az alvaselemzes ebresztojenek vegre kulon allithato a hangja.. azaz megsem mert a max csak annyira max amennyire a telefon fohangereje allitva van es ha mindkettot csutkara huzom is akkor is nagyon halk.. valamint hiaba lottem a ki bill hangjat, a legordulo listak porgetesenek a hangja nem szunt meg mint a korabbi verzioknal

  211. Egyebkent pedig aki ugy veszi ki a zsebebol hogy nyomja a gombot.. meg nem tud ugy ranyomni hogy ne tartsa nyomva.. meg is erdemli ????????????

  212. Akkor hol lehet bekapcsolni? Mert most befejezem ezt az írást és lefordítom a telót továbbra is menni fog a kijelző. Nálad azonnal kikapcsol?

  213. A facedown az azt jelenti hogynem kapcsol be a kijelző lefordítva nem azt hogy kikapcsol lefordításra. Vagy tévedek?

  214. Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, azon tudok e állítani, mikor fentröl lehúzom a képernyöt ne az értesítések jöjjenek elö, hanem a “widgeteim” elsöre, mint régen is.
    Ugye a widgetek most ha balrol húzom jobbra, de csak a föképernyönél , alkalmazásokon belül nem müködik…
    Ha pedig fentröl le, akkor most mindig az értesítéseket húzza le, nem úgy, mint a 9-ben, hogy a widgeteket adta és kicsit bosszantó mindig kell a plusz mozdulat balra lapozzak.
    Illetve létezik az ios 10 1 gigával többet foglal? 2 giga szabad helyem volt frissites elött, utana 1 maradt … ????

  215. A voice control tényleg érzékenyebb lett az első generációs touch id-ken, több ismerősöm is panaszkodott és a nyitási rutin nem változott, sajnos nem a kapkodástól 🙁 De tényleg használja egyáltalán valaki?

  216. @Tyr Tag: @Tyr Tag:

    Igen engem is idegesit a nyitas voice control problema
    Nagyon sokat elindul
    Nem tudom vissza birom e meg ma allitani az elozo szoftvert
    Igazabol vannak ujdonsagok benne de alapjaba veve sehol semmi
    Es meg ha nem tetszik nem is lehet kikapcsolni h ne lassad
    Pl uzenetekbe az ami van,mms kikapcsolas de akkor is ott rontsa a kepet.
    Mobilnet ki be kapcsolo egyszerubben meg nincs.

  217. Az a plusz 1GB nekem is feltunt.. ugy remlik azt mondtak meg kisebb is lesz.. erre meg…

  218. A jegyzetek alkalmazásban JAVÍTOTTÁK azt a nem katasztrofális, de bosszantó hibát, hogy a képernyőnél hosszabb szöveg módosításkor TAKARTA A BILLENTYŰZET a szöveg végét. (Betűméret nincs változtatva, csak bold-ra van kapcsolva a kisegítő lehetőségeknél.) A kurzor, valahol a billentyűzet alatt villog(na). A görgetési kísérlet sem segített, mert visszagörgette a billentyűzet alá a szöveg végét, magától. Csak egy vakon beütött enter segített annak, aki a szöveg végére szeretett volna írni, vagy az utólsó sorban javított volna valamit. Ekkor ui. feljebb görgette. A 10-es jegyzetek alkalmazásában tehát már nincs ezzel gond.

  219. Beszéljünk egy kicsit arról is, miért kellett kiszedni a PPTP típusú VPN kapcsolatot az iOS 10 -ből? Úgy tudom hogy a leendő MacOS -ből is kicsapják. No Home Office.

  220. Csatlakozom az előttem szólókhoz. Részben én is azért frissítettem, hogy plusz tárhelyem legyen…
    Ennek ellenére a 3,2 Gb-ról lecsökkent 2,1 Gb-ra a tárhelyem 🙁
    Lehet megy vissza a 9.3.5.

  221. @vppeti: ellenőrizd, hogy mi foglal sok helyet, mert több app is frissült az iOS 10 megjelenésével: Beállítások, Általános, Tárhely és iCloud-használat.

    illetve törölheted az általad szükségtelennek ítélt beépített appokat is.

  222. @Jadeye:
    Nem változtak az appok méretei annyit, a beépített alkalmazások meg összesen max 10 Mb-ot foglalnak. Érdekes, mert a kapacitás megnőtt elvileg.
    Az nem lehetséges, hogy még fenn maradt a telón a telepítőfájl? :O

  223. Messengerrel jo lenne ha basznának valamit mert nagyon lehuzza az aksit

  224. @vppeti: nem maradhatott fent a frissítési fájl, az törlődik.

    @david95: az a facebook sara, de már elég régóta.

  225. @Jadeye:
    Akkor passz. Lehet csinálok egy clean installt, mert különben a rendszer nagyon tetszik.

  226. Annyira nevetsges minden egyes szoftvernel az elso kiadas egy nulla tele van hibaval utana jon meg egy utana talan jo de abba is van hiba nem ertem hogy kel el ezekbol a telefonombol annyi nagy tudas kis aksival egyszeruen nem tudjak ezt kijavitani ? Ennyi penzert nem turheto el egy ilyen telefonert hogy egy napot nem bir ki fos apple nagyon szeretem soha nem kellett mas telefonon gondolkoznom de mar duhito elgondolkozom rajta erdemes e masikat venni de szerintem semmi ertelme csak penz kidobas

  227. Sziasztok!
    iPad-es tapasztalatokat nem nagyon láttam, 9,7 Pro -n tapasztaltam h Safari mellé nincs lehetőség Safarit húzni.. vmi észrevétel??

  228. @Zsolt81: a Viber nekem is bugos. Ez nyilván nem szándékos, egyértelműen bug. Első üzenetnél szép hangja van a gépelésnek, másodikra bebugzik. Remélem a következő verzióra javítják.

    Más: tényleg senki nem találkozott a Phone App lefagyással??? Csak nekem szórakozik? 🙁

  229. Ki,de minek?Teli meg mindig bugokkal!Hivas bug,Viber bug,blue screen bug…stb. Megy vissza a 9.3.5!!

  230. @ha5abe:

    HELLO
    OSZTOM A VELEMENYED!!
    VOICE CONTROL STB…SMSBE UJDONSAGOK SEMMI EXTRA ZAVARO H FOGJA A HELYET
    MAR VISSZA RAKTAM A 9.3.5 ITUNESSAL SIMAN IP5SE
    EGY NAGY PROBELMABA UTKOZTEM
    IOS 10EN CSINALTAM MEG A BACKUPOT
    ES SMSEKET VISSZA AKROM ALLITANI
    MOST 9.3.5 VAN RAJTA ES SEHOGY NEM JON OSSZE iBackupBot -al
    Pedig regen hasznaltam csinaltam.
    fontos lenne h meg gyenenek az smsek vissza birjam nezni rogton kivel mirol smseztem.
    olyasmit ir ki h nem kompatiblils v serult 🙁
    a programmal birom nyitni latok mindnet januartol szamitva eddig,de backup nem megy:(

  231. @proger82: iOS 10-ről készült backup adatai nem állíthatók vissza iOS 10 előtti rendszerre még iBackupBot segítségével sem. tedd vissza az iOS 10-et.

  232. @Jadeye:

    PFf:(
    akkor ezt jo be szivtam:( csak az smsek akartam vissza rakni! meg vettem egy 40dollaros programot is hatha iMazing. 🙁 tokeletessen szepen latok mindent de adbt nem tudom vissza vagnira , de ha meg vissza rakom a ios10est akkor meg a voice control egyfolytaba ural nekem 10bol 6xor 🙁
    smsbe is azok a plus funckiok kricc kracc kuldesek is feleslegessen vannak ott , az ertesitesi kozpont is egyszerubb volt az elozo persze ez szebb de amaz praktikusabb volt 🙁
    amugy csak iphoenes vagyok nagyon meg ipad mast nem is vennek annyira megszoktam bejott ,de nagy eleg gyengek az ujitasok szofverilag , ahelyett hogy mobilnet gyorskapcsolo, esetleg dark mode meg valami szineket lehessen valasztani.

  233. de valami olyan megoldasra gondlotam h most lementem a sms.db -bt a 9.3.5 es abba a db-be be importalom valamivel xls vagy csv-bol mert olyanba is ki birtam menteni sms.db ios 10es verziot minden foramtumba megvan. es csak a db.ben levo adatokat tablakat doban at a regi az uj dbbol a regi db-be. es azt valamelyik packupal osszehoznam aztan vissza az itunessal mint ahogy kene mennie normalisan alap esetbe….
    na ezt jo meg fogalmaztam 🙂 de aki ert mit hogy akarok elmeletileg erti, csak h gyakorlat…….mas

  234. @proger82: magasabb verziós backup adatai sosem voltak hajlandók alacsonyabb verziós rendszerre visszamenni. dark mode nincs.

    ha tudod exportálni az sms adatbázisból az adatokat, és azoknak a struktúrája megegyezik a 9.3.5-ös adatbáziséval, akkor abba bele tudod őket tenni. de magát a 10-es verziójú sms.db-t nem fogja megenni az iOS 9.3.5.

  235. @Jadeye:

    az exportalas meg van csv be meg xls-be ios 10es adatok
    valami olyan program kene amivel megnyitok egy ios 9es sms.dbt egy olyan lementet db. amibe mar ios9 be kaptam par smst. es avval a programmal bele pakolom az xls vagy csbol az oszlopokat.
    es akkor lesz egy 9.3.5 db filem amit mar utanna fel birnak dobni a telefonra (meg lenne toltve a csv vagy xlsbol kinyert adatokkal

  236. Köszönöm. ???? Akkor 7végén nekifekszek ismét.

  237. Köszönöm. ???? Megnyugodtam, higy nem marad így.

  238. imezin meg a ibackup vagy valami olyan program ami megnyitja az smst dbt.
    es ott van exprot tobb fele file formatumra.
    pl lenne import benne amivel nem a dbt hanem a csvt v xlst importalok be

  239. @proger82: az xls vagy csv export nem őrzi meg az adatbázis-struktúrát. valami olyan kell, amivel sqlite3-at tudsz kezelni. az említett appok a nyers adatbázisfájlt, az sms.db-t tudják változatlan formában beemelni a backupba – viszont mivel az iOS 10-ről lementett adatbázis iOS 10-es, így azt nem fogja elfogadni az iOS 9.3.5 sehogy.

  240. van egy sms dbm 9.3.5 amit majd sql el meg probalok megnyitni
    azan abbal majd lehet h latom vagy nem amit akarok ….
    es meglatjuk hany helyrol huzza ossze az smst
    idpont konkatszam meg az uzenet.
    meg lehet csinalni az biztos csak az is lehet h orokke valosag

  241. abba a 9.3.5 db van 3db smsesm es az alapjan bovitem ha tudom !:)

  242. Jééé, az “Assistive Touch”-ot még a mai napig sem voltak képesek magyarra lefordítani. Mi ezen olyan nehéz?

  243. @Jadeye: Ezzel a hibajeggyel az van, hogy van, amit már kb fél éve elküldtem nekik (de több is van ám) , amire visszaírták, hogy duplikált, tehát már más is beküldte ugyanazt az észrevételt és a mai napig nem foglalkoztak vele, nincs megcsinálva. Akkor meg minek? Én erről már régen letettem, hogy küldözgessek nekik bármit is. Teljesen olyan érzésem van, hogy “koptatom a számat” fölöslegesen. Ingyért. Hát így nem. Nekem sen ingyért adják a kiflit a bótban. 😀
    Ennyi erővel az “Otthon”-t is hagyhatták volna “Home”-nak.
    A Podcast külön megér egy misét. Magyarul “Podcastok”. És ezt hogy kell magyarul kimondani? Jadeye! Szerinted? Nem vicces egy kicsit? Hát ezt kaptuk, ezzel kell élni. 😀

  244. Nekem alapvetően csak annyi a gondom hogy ugyanolyan telefonhasználat mellett a 9 iOs alatt három naponta kellett tölteni a 6S telómat most meg reggel nyolckor levettem a töltőről ahol egész éjszaka rajta volt es most 9:48-kor már 60% töltöltöttséget mutat. Ez azért eléggé durva. Remélem egy sw frissítés kijön rá.

  245. @baggins: Tessék, itt van egy jó kis példa az akkumulátorról. Ezek szerint a szoftvert úgy is meg lehet csinálni, hogy legalább 3 napig bírja az akku és úgy is, hogy csak fél napig? Én ezt nagyon nem értem. Teljesen úgy néz ki, hogy manipulálható az akkumulátor idő. Ezek szerint az akkumulátor idő attól függ, hogy írják meg a szoftvert? A mai napig nem vágom, hogy ezek hogyan tesztelnek. Valószínüleg sehogy, mint ahogy az kiderült az iOS 10 megjelenésekor is. Két pillanat alatt használhatatlanná tették a telefonokat.

  246. I5-ön is ez volt a problémám a gyors merülés ezért raktam vissza a 9-et.

  247. Üdv!
    Ujjlenyomat nyitással rengetegszer a VoiceOver ugrik be,zár feloldás helyett!
    Ezt ki lehet valahol kapcsolni?köszi

  248. @Nrbrtbgg: https://szifon.com/2014/04/16/gyakori-kerdesek-akkuproblemak-megoldasa-8-lepesben/

    @romanzidan: túl sokáig nyomod, nem kell nyomva tartani. egyéb iránt, ahogy fent is írjuk:

    A másik újdonság, hogy a lezárt képernyőn alapértelmezetten a Home gomb lenyomása után tudjuk feloldani a készülék zárolását – bár ez némileg áthidalható, ha a Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, Főgomb, Tartsa rajta a megnyitáshoz opciót bekapcsoljuk.

    a VoiceOver felolvassa a képernyő tartalmát, nem inkább a Voice Control az, amire gondolsz? a Voice Control akkor nem érhető el, ha a Siri be van kapcsolva – amit pedig letilthatsz lezárt képernyőn.

  249. @Jadeye: Igen a Voice Controlra gondoltam!Így már megoldódott köszi szépen a segítséget!!!

  250. I5s-en ios10 telepítés után az ujjlenyomat olvasás nem működik egyébként minden ok. Nálam megy vissza a 9.3.5
    Ennyit az újdonságokrol. 🙁

  251. @Jadeye:

    Beállitgattam dolgokat az ios 9-nél jó az akku felhasználás. Akkor azt mondod hogy beáll majd a 10? Tehát nem kene hogy legyen különbség az ios9 és 10 között akku merülés terén ?

  252. @Nrbrtbgg: szerintem be kell állnia. nekem az iOS 10 az első béta óta fent van, de nem dobott sosem túlzott merülést. egy-egy frissítés után rövid ideig normális, hogy úgy tűnik, jobban merül, hiszen az újdonságok miatt eleve észrevétlenül is többet nyomogatjuk a készüléket, másrészt azért szoftveresen még magára kell találjon az új rendszer a mindenféle felhasználói adattal a gyomrában.

  253. Na jó majd meglátjuk akkor de amúgy nekem nem is annyira jön be ez a 10….. Hiányzik a slide to unlock mert ha touch id-s lenne a telik akkor nem érdekelne de így nem nyerő meg az egyéb funkciók se annyira jönnek be.

  254. @Jadeye:

    Végig próbáltam hidd el. Egyszerűen nem olvassa csak minden 20-ra nagy nehezen. Előtte semmi gond. Sőt ha új touch ID-t vittem fel azt meg soha nem ismerte fel. Vissza 9.3.5 és tökéletes.
    Ez a része használhatatlan és nem a HW miatt. Egyszerúen szar az IOS 10.

  255. Sajnos kétnapos működés utan, a telefonkönyv nem működik.valami ötlet ?

  256. Sziasztok, valaki tapasztalt olyat, hogy a Facebook app-ban közzétett videók állandóan akadnak illetve 2-3 másodpercenként bufferel ? iOS10 – > iPhone 6 , iPhone 6 Plus… 9-es Szoftwarenél ilyen gondok nem voltak soha. Van rá valami megoldás vagy ötlet? Vagy vissza a régit ?

  257. Sziasztok,
    a lefekves ideje/alvaselemzes funkcio mukodeserol ki mit tud?
    En marhara mindig maskor kelek es fekszem, de hasznalnam, mert nem rossz latni az alvasidoket es allithato a hangereje ????
    Viszont:
    – ha fixen hagyom a lefekves idejet es kesobb kerulok agyba akkor mar nincs meg az ertesito hozza, hogy inditsam
    – ha csak siman bekapcsolom es a lefekves idejet nem allitgatom (pl korabbi mint mikor fekszem, akkor nem rogziti az alvasidomet)
    Eddig akkor mukodott jol, ha elalvas elott allitottam be a fekves idejet is.

    Tippek, trukkok, tapasztalatok a beallitashoz?

  258. Srácok! Senki nem tapasztalta, hogy a Messenger jelző hang frissítés után átállt az alap iPhone SMS jelző hangra? Az én 6S-emen ugyan megmaradt, de a párom 6-osán most minden egyes Messenger üzenet érkezésekor SMS hangot ad, és úgy látom ezt nem lehet állítani… elég idegesítő… Van ötlete valakinek?

  259. @irdalmatlan: iOS 10 új VoIP API, ezt külön ki is emelték a keynote-on, hogy mostantól az ilyesmi appok esetén érkező hívásokat a telefonhíváshoz hasonlóan lehet majd felvenni, az üzenetek kezelése is ehhez kapcsolódóan módosult.

  260. @Jadeye: Köszi, hogy válaszra méltattál!
    Kicsit utána néztem mi is ez, hogy ne tűnjek totál sügérnek… Szóval minden incoming hívást integrál a telefon a saját alkalmazásában. De üzenetek esetén is ez a helyzet? Illetve, ha ez van, a 6S-en miért van a régi messenger üzenetjelző hang, a 6-on pedig a gyári SMS hang?

  261. @irdalmatlan: elvileg ezeket már javíthatták az adott appok újabb verzióiban.

  262. Szeretném megkérdezni hogy a hivas elutasitási gomb megszünt vagy csak én nem állítottam be valamit! Válaszukat köszönöm!

  263. @kispeugeot207: hívás elutasítás gomb csak akkor van, ha a készülék zárolása fel van oldva. lezárt kijelzővel a pedig a power gomb dupla lenyomása az elutasítás.

  264. Köszönöm a felvilágositást!

  265. Én most telepítettem egy céges telót, de ez a rendszer rettenetes. Miért kell mindig tovább rontani az egészet? A sírba tesz a home gombos feloldás és a touch ID nem megoldás, mert a baj az, hogy ki kell nyúlni a kijelzőből. Tudom, 1st world problem, de akkor is 🙂 Meg mire rájöttem, hogy az sms küldés gomb az a felfele nyíl, ami most harmad akkora lett, mint volt… istenem. Legközelebb már olyan kicsi lesz, hogy nem lesz? Meg mi ez, hogy mindent több mozdulattal lehet elérni, mint eddig és ami legjobban dühít, hogy minek erőltetik ezeket a widgeteket? Miért jó, hogy ugyanazok a dolgok egy másik helyen is ott vannak? Mondjuk a 9-nél is zavart, hogy jobbra húzva csupa szemét van ott a keresőnél. Siri javaslatok? Ezek nem Siri javaslatok, hanem a leggyakrabban megnyitott appok, meg leggyakrabban hívott emberek. Valaki támasza fel Jobst, mert rendet kéne tenni.


Add a Comment