fbpx Skip to content

A Spotify nagyot durrantott azzal a húzásával, mikor lehetővé tette a lejátszási listák megosztását. Azóta a zenei témában írodott cikkek esetében rendszeresen megtalálhatjuk kapcsolódó tartalomként az adott témához fűződő lejátszási listát.

apple-music-shared-playlist.png

Az Apple Music előfizetők esetében így pedig jogos a feltevés, hogy vajon az Apple szolgáltatása képes-e hasonlóra? A válasz pedig: igen! Máris megmutatjuk, hogyan oszthatod meg könnyedén kedvenc zenei listádat barátaiddal, ismerőseiddel!

Továbra is nagy a versengés, de fogalmazhatunk úgy is, hogy dúl a harc a zene streaming piacon. Az első helyen lévő Spotify pozíciója szinte megingathatatlannak, a többi szolgáltató pedig csak kullog utána. A hallgatók megnyerésére és az előfizetők számának növelése érdekében a szolgáltatók folyamatosan fejlesztenek, hogy előnyös helyzetben maradhassanak. Nincs ez másként az Apple esetében sem, ahol az idén nyáron debütált Apple Music szolgáltatást próbálják a konkurenciához hasonló szintre felhozni, több-kevesebb sikerrel.

Lássuk tehát, hogyan osztható meg egy lejátszási lista.

1. lépés: Hozz létre egy tetszőleges lejátszási listát.

2. lépés: Nyomd meg a megosztás gombot és válaszd ki a megosztási formát, például iMessage:

apple-music-share-playlist-1024x907-2

3. lépés: A címzettnél a kapott linket megnyitva egy lejátszási lista fog megjelenni a Music alkalmazásban.

4. lépés: A megnyitott lejátszási listán a + gombot megérintve felvehetjük a saját zenetárunkba:

Apple-Music-Shared-Playlist-1024x905-2

Miután a listát hozzáadtuk a saját zenekönyvtárunkhoz, bármilyen módosítás, amit a lista szerzője kezdeményez, végrehajtódik a saját listánkon is. Például ha a dalok sorrendjén változtat, vagy töröl néhányat, nálunk is módosulni fog. Ugyanez igaz a lejátszási lista nevére, borítóképére is. További extraként, amennyiben a listára engedélyezve van az offline letöltés, új dalok felvétele esetén azok azonnal le is töltődnek, amennyiben beállításaink ezt lehetővé teszik.

apple-music-edit-playlist-share-1024x907

Ha pedig vissza szeretnénk vonni a megosztást, nincs más dolgunk, mint a szerkesztés megnyomása után kikapcsolni a lista megosztását engedélyező kapcsolót. A lejátszási lista az ismerőseink készülékéről nem fog eltűnni, viszont a későbbi változásokat már nem fogják követni.

Kétirányú szerkesztésre jelenleg még nincs lehetőség, tehát a szerző és a feliratkozó fél nem tudja kölcsönösen szerkeszteni a listákat. Reméljük, hogy hamarosan erre is sor kerül majd az Apple-nél, ugyanis ez továbbra is egy igazán jó ütőkártya a Spotify kezében.

Te használtad már az Apple Music megosztás funkcióját?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Ez igen hasznos dolog, koszi
    Már csak arra kell rajonnom hogy lehet visszaállitani hogy ne családi apple music kontom legyen hanem a sima 🙁

  2. @diario:

    Az előfizetés lemondása (Pc iTunes – alt gomb megnyomásakor felugró áruház opció – fiók megtekintése- beállítások – előfizetések ) majd a másikra való előfizetés megoldás lehet! (az adott “hónap” még lemegy így) Lehet van más/egyszerűbb megoldás is, de a napokban pont bele futottam a beállítások között! Remélem segítettem, de majd biztos jön valaki aki tapasztaltabb! Én pont fordítva akarom, bővült a család! 🙂

  3. @CuteP: nagyon koszi a segitseget, megprobalom.
    En azert akarom megbontani mert a testveremmel es a baratnommel volt megosztva a fiokunk, de ha beallitom a family sharingot akkor a bank kartyamat is hasznaljatjak ami nekem nem bejovos 🙁

  4. Na de mi van akkor ha olyannal osztom meg akinek nincs Apple music előfizetése?


Add a Comment