fbpx Skip to content

A DxOMark egy rendkívül híres cég, akik mobilok és a hobbigépek mellett profi fényképezőgépeket, lencséket is tesztelnek.

screen-shot-2016-09-28-at-15-44-27

Ők azok, akik tényleg milliméterről milliméterre átnézik a képet, tesztelik többféle beállítással a fényképezőgépeket, és számtalan próbára is teszik őket. Egy ideje már a mobilok kameráját is tesztelik, most pedig az iPhone 7 került a kezükbe, ami 86-os pontszámot ért el. Ezzel a pontszámmal a mobiloknál a top 3 közé sorolható az iPhone 7.

Korábban mi is kipróbáltuk az iPhone 7 kameráját, azonban ennyire mély tesztnek nem vetettük alá, mint a DxOMark. A cég elismeri, hogy az új készülék kamerája fejlődött: az előző generáció 82 és 84 pontot ért el a teszteken. Az új, alacsony F érték miatt a low-light, tehát rossz fényviszonyok között sokkal jobban teljesít a készülék, és ezzel együtt élesebb fotókat is kapunk normális körülmények között.

dxomark-iphone7-details

Az Apple azontúl, hogy egy újabb szenzort helyezett az iPhone 7-be, szoftveresen is rengeteget fejlesztett a képek feldolgozásán. A vetélytársaknál kisebb szenzort ellensúlyozza a cég a jobb optikai megoldásaival, és ezzel végeredményben élesebb, a jobb szenzor miatt pedig színhelyesebb képeket kapunk.

details

Az iPhone 7 fotóin a textúrák is jobbak lett, azonban összességében a részletek elvesznek a képeken, de ettől függetlenül nem lehet panaszunk a 12 megapixeles kamerára. A DxOMark kiemelte még a RAW, illetve szélesebb színskála támogatást is, és a 86-os pontszám alapján szerintük is kifejezetten jó lett az iPhone 7 kamerája. Részletesebben itt tudtok olvasni róla.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

 1. Ez az iPhone 7 kamerájának a tesztje, vagy a 7plus-é, vagy igaz mindkettőre?

 2. Mennyi lehetett a samsung s7 kamerájának az értékelése?

 3. Ezt akartam én is kérdezni ,hogy a többi vetélytárs hogy produkált ?
  “Ezzel a pontszámmal a mobiloknál a top 3 közé sorolható az iPhone 7 ”
  és melyik a másik kettő ?

 4. 88pont:
  HTC 10
  Samsung Galaxy S7 Edge
  Sony Xperia X Performance
  87 pont
  Moto Z Force Droid
  Samsung Galaxy S6 Edge Plus
  Sony Xperia Z5
  86 pont
  Apple iPhone 7
  LG G5
  Samsung Galaxy Note V
  Samsung Galaxy S6 Edge

 5. @cabrio01: Légyszives kattintsatok a cikk utolsó sorára, és jobb oldalon kiveri a szemeteket. 🙂

 6. @kenyvice: Lehet telefonon nézték a cikket, ott nincs oldalt osszesítés. 🙂

 7. Van hova fejlődnie még az iphone kamerájának ezek szerint. 😀

 8. A top 3 úgy értendő, hogy min. 6. vagy annál rosszabb, ugyanis előtte 5 készülék van magasabb pontszámmal.

 9. Nem vagyok egy fotóművész alkat, általában bebaszcsizva nyomom a képeket a bulikon. Viszont meg kell mondanom, mikor józan állapotomban átnézem az előző este híváslistáját, és a fotókönyvtáramat, örömmel tölt el, hogy az IPhone 7 kamerája sokkal jobb a IPhone 6S-nél. Nem mondom hogy fényévekkel, de érezhetően jobb a minőség.

 10. Krisztian azonos pontszamnal gondolom tobb elso van es tobb masodik es igy tovabb… legalabbis sok sportban igy van.

 11. @Krisztián: A top 3 úgy értendő, hogy a 3 legjobb pontszámot szerző készülékek között ott van az iPhone 7 is. Csak rossz a megfogalmazás, ezért félreérthető.
  “Ezzel a pontszámmal a mobiloknál a top 3 közé sorolható az iPhone 7.” helyett inkább az kellene, hogy “Ezzel a pontszámmal a mobilok kategóriájában csupán kettővel marad el az eddigi legjobbra értékelt készülékektől.”
  (de ha mondjuk a szenzor pixelméretét és a vaku méretét nem csökkentették volna, lehetne első is szvsz)

 12. Nevesebb fenykepezogep gyartokat nezem, akkor a dxo egy kamu, lefizetett banda es ferditik a valosagot. Amugy fotozzatok rawba, letoltitek a lightroomot aztan utolag huzogatjatok a csuszkakat, sima 6s es 10-szer jobb kepeket köp ki igy.


Add a Comment