A professzionális teszteken is jól teljesít az iPhone 7 kamerája

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A DxOMark egy rendkívül híres cég, akik mobilok és a hobbigépek mellett profi fényképezőgépeket, lencséket is tesztelnek.

screen-shot-2016-09-28-at-15-44-27

Ők azok, akik tényleg milliméterről milliméterre átnézik a képet, tesztelik többféle beállítással a fényképezőgépeket, és számtalan próbára is teszik őket. Egy ideje már a mobilok kameráját is tesztelik, most pedig az iPhone 7 került a kezükbe, ami 86-os pontszámot ért el. Ezzel a pontszámmal a mobiloknál a top 3 közé sorolható az iPhone 7.

Korábban mi is kipróbáltuk az iPhone 7 kameráját, azonban ennyire mély tesztnek nem vetettük alá, mint a DxOMark. A cég elismeri, hogy az új készülék kamerája fejlődött: az előző generáció 82 és 84 pontot ért el a teszteken. Az új, alacsony F érték miatt a low-light, tehát rossz fényviszonyok között sokkal jobban teljesít a készülék, és ezzel együtt élesebb fotókat is kapunk normális körülmények között.

dxomark-iphone7-details

Az Apple azontúl, hogy egy újabb szenzort helyezett az iPhone 7-be, szoftveresen is rengeteget fejlesztett a képek feldolgozásán. A vetélytársaknál kisebb szenzort ellensúlyozza a cég a jobb optikai megoldásaival, és ezzel végeredményben élesebb, a jobb szenzor miatt pedig színhelyesebb képeket kapunk.

details

Az iPhone 7 fotóin a textúrák is jobbak lett, azonban összességében a részletek elvesznek a képeken, de ettől függetlenül nem lehet panaszunk a 12 megapixeles kamerára. A DxOMark kiemelte még a RAW, illetve szélesebb színskála támogatást is, és a 86-os pontszám alapján szerintük is kifejezetten jó lett az iPhone 7 kamerája. Részletesebben itt tudtok olvasni róla.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. 88pont:
  HTC 10
  Samsung Galaxy S7 Edge
  Sony Xperia X Performance
  87 pont
  Moto Z Force Droid
  Samsung Galaxy S6 Edge Plus
  Sony Xperia Z5
  86 pont
  Apple iPhone 7
  LG G5
  Samsung Galaxy Note V
  Samsung Galaxy S6 Edge

 2. Nem vagyok egy fotóművész alkat, általában bebaszcsizva nyomom a képeket a bulikon. Viszont meg kell mondanom, mikor józan állapotomban átnézem az előző este híváslistáját, és a fotókönyvtáramat, örömmel tölt el, hogy az IPhone 7 kamerája sokkal jobb a IPhone 6S-nél. Nem mondom hogy fényévekkel, de érezhetően jobb a minőség.

 3. @Krisztián: A top 3 úgy értendő, hogy a 3 legjobb pontszámot szerző készülékek között ott van az iPhone 7 is. Csak rossz a megfogalmazás, ezért félreérthető.
  “Ezzel a pontszámmal a mobiloknál a top 3 közé sorolható az iPhone 7.” helyett inkább az kellene, hogy “Ezzel a pontszámmal a mobilok kategóriájában csupán kettővel marad el az eddigi legjobbra értékelt készülékektől.”
  (de ha mondjuk a szenzor pixelméretét és a vaku méretét nem csökkentették volna, lehetne első is szvsz)

 4. Nevesebb fenykepezogep gyartokat nezem, akkor a dxo egy kamu, lefizetett banda es ferditik a valosagot. Amugy fotozzatok rawba, letoltitek a lightroomot aztan utolag huzogatjatok a csuszkakat, sima 6s es 10-szer jobb kepeket köp ki igy.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!