fbpx Skip to content

Ahogy az várható volt, a nagyobb kamera miatt sajnos az iPhone 6-hoz és 6s-hez való tokok nem jók az iPhone 7-re – pontosabban végül is jók, mindössze csak fotózni nem fogunk tudni velük.

img_3601

Az Apple a saját szilikon és bőr tokjain is változtatott, többek között ugye a kamera miatt nagyobb lyuk került a tok hátuljára. Ezen túl a tokok belülről már nem szövetborítású vagy adott esetben szilikon gombokkal rendelkeznek, hanem rendes fém van helyettük a bőr típusok esetén.

Mi egy fekete bőr tokot próbáltunk ki, ami igazából nem sokat változott, csak a fenti említett dolgokban, mégis az új fém gombok miatt sokkal kényelmesebb lett a használata. Mindkét oldalt új gombokkal találkozhatunk, de belül megmaradt a szokásos szövet borítás, illetve továbbra is remekül védi az iPhone-unkat.

A fotók minőségéért elnézést kérek, a fényképezőgépen nem láttam, hogy ennyire fókuszhiányos némelyik, de illusztrációra szerintem így is megfelelnek.

img_3599

Balra az új iPhone 7 bőr tok, jobbra pedig egy régi szilikon iPhone 6/6s

Ahogy már említettem, mérete miatt megváltozott a kamera helye az új tokon. Ez egyben azt is jelenti, hogy a régi tok ugyan rá megy az iPhone 7-re, de ahogy a képen is látható, fotózni nem fogunk vele.

img_3593

A kamera és LED-vaku nagy részét eltakarja az iPhone 6s tokja az iPhone 7-re téve

Egyébként tökéletesen passzolnak, hiszen a készülékek mérete gyakorlatilag nem változott, így azt mondanám, hogy némi kompromisszummal a régebbi tokokat tudjuk használni az új készülékkel, ameddig nem vásárolunk esetleg másikat.

img_3594

Az Apple tokjai hazánkban jelenleg még nem érhetőek el, de az árukat már tudjuk: a szilikon típus esetén 11 990 Ft-ot, a bőr változatért pedig 15 990 Ft-ot kell fizetnünk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. En mar a Plusra szeretnek vegre talalni egy hatlap uveg foliat.

  2. Én mar megrendeltem, – a slickwraps nagyon jo minőségű teljes borításokat gyárt, most kimondottan az uj iPhone szinte mar elérhető a teljesen átlátszó fólia az egesz készülék házra. Keress ra, enyém jövő heten érkezik. Kis szépséghibája a dolognak hogy a jetblack 7 plusra lehet novemberig várni kell… 😉

  3. De akkor az új tokok viszont jók lesznek a 6/6s-re? 🙂 Mert akkor biztos lesznek utángyártottból univerzálisak is. 🙂

  4. És mi a helyzet a kikelző üvegekkel ?? A 6 s modelleké jó rá??

  5. @pappili: a kijelző nem változott.

  6. Hát,…ahogy Soltész Kálmán megírta a Harcsafogás trükkjei című könyvében:”Mindenkinek etetni kell a gyerekeit” Ezzel arra akartam célozni, hogy kedvenc cégünk meghagyta az opciót,a gyártóknak????

  7. Egészen pontosan azt, hogy ne legyen már nekünk olyan jó, hogy a 2 éve használható tokot csak úgy simán rátesszük az új iphone-ra????

  8. @djcom: az egyes tokok mindig 2 készülékgeneráció esetén szoktak kompatibilisek lenni, tovább nem: 3G > 3GS, iPhone 4 > 4s (bár itt a hangerő gombok helyzete miatt nem minden iPhone 4 tok volt 4s-kompatibilis!), iPhone 5 > 5s, az 5c kakukktojás, iPhone 6 > 6s, most pedig itt az iPhone 7.

  9. Persze, egyértelmű.Jól is van ez így. ????Sajnos az Ozakinak még nincs hozzávaló 3mm-es tokja. Talán jövő héten már lesz, mire megjön a megrendelt teló????

  10. Nem értem. Egy ilyen kaliberű telefon vásárlásnál miért téma egy tok. Ez nem kiadás. Akinek meg kiadás az inkább ne tartson iPhone-t. Az, hogy nem fog rá passzolni a régi az borítékolható volt. Az Apple bár (fan vagyok), rég nem szól másról csak az üzleti megoldásokról. Nagyon sok ember dolgozik ott azon, hogy dőljön a pénz. A lighting politikát sem véletlenül erőlteti. Egyértelmű. Tőle vedd a kábelt is. Minden más mobil gyártó már rég vezeték nélküli töltők ez használ. Az Apple meg büszke arra, hogy milyen innovatív. Ki vett egy csatlakozót. Ok. Ő vezette be a piacra. Az Airpodsot meg veszem. Remélem tényleg egy jó termék és nem csak az is egy szépen csomagolt reklám.

  11. Jó lenne ha valaki írna egy cikket a ” Legjobb Iphone 7 tok “-ról,mielőtt még leejteném .
    Az ára nem érdekel mennyibe kerül csak minél hamarabb tudjam már megrendelni !

  12. Én nagyon ajánlom az Ozaki tokokat.Igaz csak 3 mm, több színben létezik, és nem nyújt akkora biztonságot, mint egy vastagabb tok, de legalább megmarad az az érzés, hogy ténykeg a telefonodat tartod a kezedben, nem pedig egy szilikonmasszát. Az ára nem barátságos, és hazánkban nehéz beszerezni.Én amazonról rendelem.

  13. Sajnos i7-hez még Amazonon se elérhető.Momentán…

  14. @Jadeye: És elméletileg az 5/5s tokok jók még SE-re is, igaz? Méretben tizedmilliméterre megegyeznek, és a kezelőszervek, csatlakozók, kamera, vaku is ugyanazon a helyen található.
    @djcom: iPadre én is Ozakit vettem (edigitalból). Drága volt, de egyelőre nem bántam meg, minőségi termék.

  15. @rgbx: az SE esetén úgy emlékszem, ezt külön említette is az Apple, hogy azonosak a tokok.

  16. De ugye majd gyártanak tokot a hetesre is?

  17. Ja bocsi, már van rá tok!????????????

  18. a cikk alapján jól értelmezem, hogy ha egy 7 plushoz valo tokot veszek az jo lesz a jelenlegi 6S plus keszulekhez,m max a kamera lyuka lesz nagyobb es a jacknek nem lesz lyuk a tokon, de ezen kivul tokeletesen passzolni fog ra?


Add a Comment