fbpx Skip to content

Egy héttel a külföldi rajt után végre hazánkban is megvásárolhatóak az új készülékek. Az iPhone 8 és 8 Plus is elérhetővé vált, azonban jelenleg korlátolt számban. Leginkább 64GB-os készülékek érhetőek el, 256GB-osokra esetenként várnunk kell majd.

iPhone 8 teszt, vélemény

Az Apple Online Store mellett az APR-ekben, az iSTYLE-nál és az iCentre-ben is megvásárolhatóak, illetve természetesen a szolgáltatóknál is elérhetővé váltak, ott több opciónk is van, hogy kezünkbe foghassuk, azonban a 256GB-os modellekre ott se számítsunk, ha nem rendeltük elő. Nézzük meg, miket kell tudni az új készülékekről, illetve melyiket érdemes megvásárolni.

Mikor az Apple bemutatta az iPhone 8-at és 8 Plus-t, akkor részletesen írtunk rólunk ebben a cikkben. Majd pedig később teszteltük az iPhone 8-at, és leírtuk a véleményünket is. Írtunk a gyorstöltésről, illetve az Apple által ajánlott vezeték nélküli töltőkről is, majd pedig teszteltük az új Portrémegvilágítást is az iPhone 8 Plus esetén.

Kipróbáltuk az iPhone 8 Plus és az iPhone X új Portrémegvilágításait

Az iPhone 8, 8 Plus és iPhone X esetén megváltozott a reset, a recovery és a DFU elérésének módja, így ezt is érdemes fejben tartani, valamint ebben a cikkben bemutattuk a megváltozott, új arany színt is. Ha esetleg nem tudnánk, hogy melyik készüléket vásároljuk meg, akkor ebben az írásunkban próbáltunk néhány támpontot adni: iPhone 8 vagy iPhone X – melyiket vásároljam meg?, valamint érdemes megnézni az újságírók videóit is: Videókon az iPhone 8 és 8 Plus: kamera, kinézet, kijelző, vezeték nélküli töltés.

A Telekomnál az iPhone X, iPhone 8 és 8 Plus is gyárilag független, így most már külföldön is belerakhatunk helyi SIM-kártyát, valamint ha esetleg lejárt a hűségünk, kényelmesen eladhatjuk, nem kell a függetlenítésre várnunk.

Az új iPhone-ok az iOS 11-gyel érkeznek, az erről szóló összefoglaló erre található: Megjelent az iOS 11 – újdonságok, telepítés, tippek, de érdemes elolvasni a korábbi, egyes iOS 11 újdonságokat taglaló cikkeket is:

Szedd le a gyári fóliát!

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján sokan úgy gondolják, hogy amikor kibontják a készüléket, akkor még rajta hagyják a gyári fóliát. Ez persze több szempontból sem jó megoldás, amit az egyik TheVR-os srác is elmagyaráz az alábbi videóban, és nem is akarom lelőni előre a poént, mert végeredményben utólag elég mókás. Pisti viszonylag erősen mutatja be a problémát, de úgy gondolom, hogy érdemes erről beszélni, mert sokszor felesleges utat spórolhatunk meg magunkat a szervizbe menetellel. Ide kattintva megnézhetitek a videót!

Ha már itt tartunk, akkor az XPRO tokjai és fóliái kompatibilisek az új iPhone 8, 8 Plus készülékekkel. Ide kattintva találjátok meg őket.

Újdonsült iPhone tulajdonos vagy?

Újdonsült Apple tulajdonosként az első dolgunk, hogy Apple ID-t hozzunk létre. Ezzel tudunk csatlakozni az iCloud felhőhöz és letölteni játékokat, alkalmazásokat a készülékünkre. Ezzel kapcsolatban az alábbi cikkeinket érdemes elolvasni:

Az első lépések közé tartozik a készülék bekapcsolása, a SIM-kártya behelyezése. Sok ember számára ez triviális, azonban érdemes kiemelni, hogy az iPhone 5 és újabb készülékek már nano SIM-kártyával működnek, tehát bizonyosodjunk meg róla, hogy a kártyánk kompatibilis, ne ott kelljen szembesülnünk, hogy bizony aktiválni sem tudjuk.

Ezután az iPhone kezdő lépései következnek, a szinkronizáláshoz szükségünk lehet az iTunes-ra, amit innen lehet letölteni, illetve nem árt előre elkészíteni az Apple ID-nkat sem (persze csak akkor, ha még nem rendelkeznénk ilyesmivel). Erről már írtunk feljebb.

(Új iOS 11 funkció, hogy az egyik iPhone képes megosztani az iCloud adatokat a másikkal.)

Amennyiben egy másik iPhone-ról költözünk át az új készülékre, akkor arra a legegyszerűbb megoldás az iCloudban vagy esetleg a számítógépen lévő mentésünk visszarakása. Ehhez pedig csupán a mentés visszaállítása menüpontot kell kiválasztani a kezdő lépéseknél.

Ha a költözés után a régebbi készülékünket szeretnénk nullára visszaállítani, akkor először mindenképp jelentkezzünk ki az iCloudból, amit Beállítások / iCloud alatt érhetünk el, utána pedig a Beállítások / Általános / Visszaállítás alatt nyomjuk meg az Összes tartalom, beállítás törlése gombot. Amennyiben valami nem működne, érdemes restore-olni a készüléket is, erről bővebben itt írtunk:

Amennyiben nem szeretnénk a már meglévő mentésünket átrakni az új készülékre, érdemes elolvasni az alábbi bejegyzéseinket a mentések szerkesztéséről:

Amennyiben valamiért furcsa dolgokat produkálna a készülék, például jobban merül, vagy akadozik, vagy éppen nem működik megfelelően, és úgy gondoljuk, nem hardveres, hanem inkább szoftveres lehet a probléma, akkor ezeket a cikkeket ajánljuk:

iOS alkalmazások, kezdőknek

Végül pedig készítettünk korábban néhány összefoglaló cikket, hogy milyen alkalmazásokat érdemes letölteni újdonsült iPhone tulajdonosoknak. Ezeket az alábbi listában találjuk meg:

iPhone 8 arany színű – teszt, vélemény

Látható tehát, hogy komoly mennyiségű olvasnivaló van, mind kezdő iPhone tulajdonosoknak, mind az iOS 11 és iPhone 8, 8 Plus felhasználóknak, illetve egyéb új Apple termékkel rendelkezőknek.

Amennyiben tetszett a cikk, kérlek kattints itt a cikk alatt lévő megosztás gombra, hogy másokhoz is eljusson! Köszönjük!

Olvasd el a hozzászólásokat is

44 Comments

  1. iPhone 8 64GB. Lassan 2 napja használom, iPhone 7 128Gb-ból ültem át. Biztonsági mentés simán átment rá. 1 napig kicsit nyöszörgött, gondolom a rendszer a régi mentések rázódtak össze. Tegnap délután óta viszont nagyon stabil, és gyors. Természetesen 11.01 van rajta, a merülési gond is megszűnt. Nekem egyenlőre bejött.

  2. Miert valtottal? En gondolkodom plusrol plusra de nem latom/erzem azt a fejlodest most kivetelesen hogy valtsak. Ehhez kepest meg sok a csere ara.

  3. @kchris: a 7-et megkapta a középső gyerekem…

  4. Én sima 7-ről váltok 8 plus-ra remélem megéri az árát. Utána jön az X akkor 8 plus-rol x -re. Arra leszek aztán még kíváncsi milyen.

  5. Mondjuk arra hogy tényleg függetlenek lesznek a Telekom os iPhone ok arra kíváncsi leszek nem tudom mennyire biztos a hír.

  6. Én csak azt nem vágom minek veszik ennyivel többen a 256Gb-ost mikor az aránytalanul többe kerül, mintha használna az ember akár 1 pendrive-ot v NAS-t amiről és amire bármikor bármit lehet tölteni.
    Ha nem 64Gb-os lenne a másik verzió hanem csak 32 v 16 hát még azt mondanám ok, de így mire nem elég a 64Gb, pláne a multkori appstore problémák után, mikor sokan panaszkodtak mindent szedhetnek le újra mert elszállt.

  7. @gunar: Jól mondod.. tökéletesen elég a 64 GB… a 32 kevés volt, de a 64 nekem most főnyeremény.

  8. gunar: tokeletesen egyetertek!

  9. iPhone 7 plus 128 gb marad most nem hiszem váltok…talán az x de lehet majd inkább jövőre. Télen meg egy jót nyaralok valamerre 🙂

  10. @gunar: Igazad van. Nekem i6 van 64GB de tökéletesen elég.
    Viszont egy kérdés? Miről éred el telefonon keresztül a NAS-t? Nem volt még NAS-om sose szóval nem tudom hogy működik csak most felcsillant a szemem rá hogy ilyet is lehet 🙂

  11. plusz ha nincsenek filmek a 256os brutalisan sok zenere es fotora videora eleg foleg hevc heic-el. sokezer foto meg kb az osszes zene amit eleteben hallgatott az ember…

  12. @Kigyósi Gergő: Én synology-t használok, mert ugyan nem olcsó de az egyik legjobb, teljesen magyar menüs és mindenféle app van hozzá, pl: DSfile, DSphoto, stb az appstore kidobja őket a keresőbe beírva. Azon kívül bármiről elérhető, back up lehetőseg beállítható, különböző szinkronizálási lehetőségek különféle eszközökhöz, stb, torrent fut rajta és beállíthatóan visszatölt, nem kell vele foglalkozni.
    Tudom lesz aki ideírja hogy ez futna régi gépen is az Xpenology és igen, csak ott nincsen sok olyan mint pl Quickconnect, stb.
    Kamera rögzítőnek is funkcionálhat, szóval igen sokoldalú.
    Én használtan vettem olcsón egy 411-est nekem a slim (2,5″-os HDD-kel dolgozik) van mert kicsi.
    De pont tegnap hoztam el a nővéremnek 1db DS212j-t 28e-ért este megcsináltam és viheti, ő antitálentum a számtekben, még a kezelés is (pc) problémás sok esetben, de ehhez nem is kell szinte semmit tudjon ha jól be van állítva. Van fóruma több magyar is, ergo bármi kérdése van vkinek ott választ kaphat rá.

  13. Szerintem is elég a 64GB. Képek 10 GB. Három éves termés. 10 GB spotify. 15 GB egyéb. Se ha X akkor be húzom a 256-ot. És csak akkor váltok ha kirohad a kezemből. Persze akkor meg megy rá egy csomó zene a spotiról meg a teljes 68GB fénykép archívumom. Meg kicsit rá ugrok a videózásra.

  14. @White64GB: Kirohad a kezemből 😀 😀

  15. @kchris: Igen csak ha ne adj isten bármi lesz a vassal akkor bukta mind! Ezért használom a NAS-t mert ami olyan az azon rajta van, pl a 20 hónapos fiam egész eddigi élete, a tartalék vinyóra meg napi rendszerességgel csinál a kijelölt könyvtárakról back up-ot. Így semmi nem veszik el max az utolsó napi dolgok ha már töröltem egy estleges vinyó hiba esetén. Ja és a fogyasztása szinte nincs is, mert csúcsban eszik 20-25W-ot. Bárhol ahol net van elérem és azt töltök le-fel amit akarok éppen, sokkal többet tud mint ha az iphone 256Gb-os. Amivel az többe kerül 1x abból meg lehet venni egy jobb akár 4 lemezest is, akkor kell bele igény szerint HDD és a következő iphone árából már plusszos is vagy, ha azt számoljuk hogy mennyi funkciót tud a tároláson kívül akkor meg össze sem lehet hasonlítani.

  16. @admin: A qnap is jó ez tény, de nem olcsóbb és a magyar hiányzik belöle, na meg vmiért abból több van olcsón eladó a neten mindig mint synology-ból, mostanában keresgéltem sokat és én is gondolkoztam benne, de inkább a syno. Na meg kérdés melyik kopizik a másikról, mert még a weboldaluk is szinte egyforma a kütyükről nem is beszélve. 😀 Azt meg nem tudom mire vélni, hogy a qnap-okban miért van rendre sokkal erősebb hardver, talán mert a syno DSM-je annyival jobban van megoldva mint az pl IOS az androidnál?

  17. @White64GB: Hú hányan írták már hogy nem váltanak csak ha tönkremegy, stb és a következő évben vagy utána megjelent vmi új az iphone-ban, vagy csak szebb lett a design és máris elcsábultak.
    Spec én ha veszek X-et és tavasszal kidobnak (bár tennék!) egy SE utódot az X mintájára annak a hardverével, akár már rejtett touch id-val akkor szó nélkül adnám el az X-et és visszatérnék a kicsihez, bár akkor az is tudna 5″-t

  18. en azert vagyok merges az applera mert a fotokonyvtarnal nincs mas lehetoseg, felhoben osszes kep, es hogy mi van a telon azt NEM tudod koordinalni a legkesbe sem. ezert nem hasznalom mar.

  19. csak ha nagyobb a telo tarhelye mint a benn tartott kepeke…

  20. en egyelore tartom magam az i8+ ellen, de ha x lesz, nem tudom. mindenestre az amoled kijelzovel a kurohad a kezbol-nek lesz valodi sulya :))).

  21. Fogadást kötöttem az egyik kolégámmal hogy mi a megjelenő Iphone neve…….Iphone tíz vagy Iphone iksz !
    Szerintetek ?

  22. @cabrio01: iPhone Ten volt a keynote-on, illetve a magyar Apple Store oldalon is iPhone Tíz formában ragozzák, mi is így teszünk.

  23. Köszi akkor nyertem egy Johnnie Walker-t

  24. Hello!
    Ma megfogdostam az iStyle-ban a 8-at. Masszív darabnak tűnik, szép az üveghátlappal. Nekem tetszik ez az új dizájn, de a 7-es is elég remekre sikeredett. Sebességben gyorsabbnak tűnt a 7-nél. Szerintem mindkettő jó választás. Kinek 7, nekem 8.

  25. @cabrio01: @Jadeye:
    Akkor azért ennek fényében érdekes lesz a 9 után jön majd a 11 vagy az is Ten lesz csak 10-nek írják?

  26. @gunar: Nekem 9 eves a fiam, es 110 giga az eddig “csaladi archiv”.

    En egy DAS -on (Drobo Mini), illetve Google Photos (Cloud) -ban tarolom ket verzioban.

  27. @twentyonetwo: Az jó én most tartok 20Gb-nál és igen mi is használjuk a google photo-t, de ott ugye vmi csökkentett méretben tárol ha nem vesz az ember tárhelyet. Én a fiam könyvtárát 1x mentem a másik lemezre (nem RAID1-ben) és 1x egy másik szerver nasra ahol eléggé komoly az adatbiztonság vmi RAID x -ben van a synology több HDD-je. így tutira meglesznek bármi történik. A másik NAS azért jobb mert jön egy vihar és pont oda b@sz a villám hogy tönkremennek a lemezek a sajátomban akkor hiába RAID vagy back up elszállt, de így kicsit a valószínűsége két helyen villámnak és minden elszáll-nak.

  28. 3napja használom az iPhone 8-at, 7-ről váltottam!
    Ma kaptam meg a Belkin Wireless Charger Pad-et, nagyon tetszik!:)

  29. @stei: én megkérdeztem a 1435-ös üzletin és azt mondták igen oktobertől

  30. Oktobertől ingyen függetlenitik aminek lejárt a hűsége. Viszont ha jól tudom akkor amiket most adnak el telekomos szerződéssel azok alapból függetlenek lesznek.

  31. iPhone 8 64GB…. Kis érdekesség akku idővel… 11.01-es opprendszer…. állandóan bekapcsolt wifi, illetve mobilnet, és gps, 61%-on van az akksi, 23 óra 44 perc készenlét, és 4 óra 3 perc használat után.

  32. @gunar, @stei: nem értem, miért kérdés ez, a Telekom maga közölte ezt, és le is van írva a cikkben, linkelve a korábbi írásunkra, amiben látható a Telekom tweetje is erről:

    A Telekomnál az iPhone X, iPhone 8 és 8 Plus is gyárilag független, így most már külföldön is belerakhatunk helyi SIM-kártyát, valamint ha esetleg lejárt a hűségünk, kényelmesen eladhatjuk, nem kell a függetlenítésre várnunk.

  33. Megfogdostam én is a 8Plust. 6s Plusról gondolkodtam váltani. Nem lettem meggyőzve, hogy a kamerán kívül miben tudna még óriási változást hozni. De a 6s Plus is nagyon szép képeket, videókat készít, 4K is van ha kell. Egymás mellé tettem a két kijelzőt is és nem láttam ordítóan vad különbségeket. Egy dolog van ami viszont nem a régebbi vas hibája hanem a rendszeré: bődületesen eszi az akkut még mindig, pedig nem tette korábban.
    Szóval nem győzött meg a plusz 120-140 ezer különbségre most, hogy az aktuális csúcsmodellt használjam. 2 éve ez még sikerült nekik… ha lenne product red, akkor esetleg… de nincs.
    Meglátom mit hoz majd az iX…

  34. @Jadeye: Nálam nem is volt kérdés én neki írtam hogy megkérdeztem az üfsz-t és azt válaszolták amit írtam, hogy októbertől függetlenek lesznek a hűségidős vasak is mert nem éri meg utána ingyen vkit ezzel foglalkoztatni hogy függetlenítse őket és ugye imei alapján így is lehet tiltani ha kell.

  35. Hello!
    Gondoltam ma egyet és megint megtipitapiztam a 8-ast.
    Az történt, hogy: A 6-os, 7-es, 8-as telefonokban létezik egy “Képernyőnagyítás” funkció.
    Kiróbáltam és beállítottam a telefonokon. Egyedül a 6-os indult újra, a 7-esen és a 3 darab 8-ason a nagy fekete sötétség lett. Se kép se hang. Pedig a taptic izén érezni lehetett, hogy a telefon be van kapcsolva. Másnál is jelentkezik ez a hiba?

  36. Amennyiben egy másik iPhone-ról költözünk át az új készülékre, akkor arra a legegyszerűbb megoldás az iCloudban vagy esetleg a számítógépen lévő mentésünk visszarakása. Ehhez pedig csupán a mentés visszaállítása menüpontot kell kiválasztani a kezdő lépéseknél.

    Ha mindkét eszközödön ios11 van, akkor sokkal egyszerűbb átköltözni a mostani újításban szereplő rakd közel egymáshoz a két telefont és átmegy minden opcióval. Tegnap este kipróbáltam a párom se, i8 cseréjekor. Nagyon jó ez az újítás. Mindent szépen átvitt az se-ről a 8-ra. És gyors is volt. Ha ios 11 eszközről költöztök, akkor javasolt azt használni szerintem.

  37. @Fricy78: Szia! Ilyenkor a telepített(megvásárolt) applikációk is autómatikusan áttelepülnek az új telefonra?

  38. Igen, ha mentésről azaz az icloudból szeretnéd visszaállítani a mentést. Ilyenkor mindent szépen felrak. Új iphone esetén ezt felajánlja aktiváláskor, viszont wifi-hez kell csatlakoznod hozzá…

  39. No nekem is megvan a 8 Plus-om! 6 után pöppet fura, milyen böszme, de érezhető a különbség. Anyaghasználat baromi jónak tűnik és az új ios is tetszetős.

  40. Jó napot kívánok!
    Itt ülök bambán nézve magam elé és még mindig nem tudom eldönteni, hogy a következő telefon 7-es vagy 8-as legyen. Pluszt semmiképp sem szeretnék, mert nekem az nagyon nagy. Olvasok a 8-ról ezt, meg olvasok azt is és meg vagyok lőve, mert amikor kipróbáltam mindkettőt, nem tűnt fel olyan nagy különbség sebességben a két telefon között, mint az 5S és SE esetén. Aztán gondoltam arra is, hogy a 7-nek a hátlapja műanyag, ami ha leesik nem törik össze, viszont karcolódik rendesen. A 8 nagyon szép, de ha leejtem, annak meg törős a hátlapja. Tudom, tegyem bele valami nagyon erős tokba. Ok. És a 8-nak tényleg olyan nagyon hiperszuper a processzora, hogy jobban járnék, ha a 8-at választanám? A Telekomnál, ha részletre veszem, a havi díj szinte egy árban van (7/128GB-8/64GB). Nekem SE 64 van, de még mindig csak max 15GB van használatban. Pedig tele van fotókkal és zenékkel – biztosan nem eléggé. És arra is gondoltam, hogy vajon a 8 ugyanúgy tud akadozni a bétákkal, és nem bétákkal, mint bármelyik más ezzel a hiperszuper processzorral is?
    Seeegííítsééég, most mi legyen? Ufff… Tudom, azt veszek, amit jónak látok. Na de melyiket?

  41. @makimano: “Aztán gondoltam arra is, hogy a 7-nek a hátlapja műanyag, ami ha leesik nem törik össze, viszont karcolódik rendesen.”
    az iPhone 7 hátlapja alumínium. műanyag hátlappal az iPhone 5c, előtte pedig a 3GS és 3G rendelkezett.

    ha hosszú távra tervezel, akkor szerintem célszerűbb az újabb készüléket választani, ebben az esetben akkor az iPhone 8-at, adott esetben készülékbiztosítással, ami akkor a törés ellen is védhet.

  42. @Jadeye: Köszi a pontosítást, nem tudtam, hogy a 7-nek miből van a hátlapja. Igen, igazad lehet, hogy hosszútávra a 8 az esélyesebb. Köszi a választ.


Add a Comment