fbpx Skip to content

Egy nappal az iOS 11.0.1, egy héttel a watchOS 4 és tvOS 11, és két nappal macOS High Sierra megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 11.1, a watchOS 4.1, a tvOS 11.1 és a macOS High Sierra 10.13.1 első fejlesztői bétáit.

Az iOS 11.1 beta 1 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 4.1 beta 1 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 11.1 beta 1 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS High Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 11.1 beta 1

Az iOS 11.1 beta 1 build száma 15B5066f.

Újdonságok

Az iOS 11.1 beta 1-ben az alábbi, szembetűnőbb újdonságok találhatóak.

A jelek szerint általánosságban gyorsultak a rendszer animációi. Ezzel kapcsolatban biztosan rengeteg visszajelzés érkezhetett az Apple-höz, mi is írtunk róla korábban: Akadozik az iOS 11, gyorsan merülnek az iPhone-ok, kevesen frissítenek.

Ezen felül az alábbi újdonságokkal találkozhatunk:

  • frissített animáció az állapotsorra való rányomáskor, a képernyő tetejére való görgetéshez, itt a görgetés végén dinamikusan lelassul, mire a tetejéhez ér;
  • frissített animáció a készülék zárolásának feloldásakor;
  • frissített animáció a zárolt képernyőn a Kamera megnyitásakor;
  • új ikonok az AssistiveTouch esetén;
  • az AssistiveTouch menüje a gomb pozíciójának megfelelően jelenik meg a képernyőn;
  • új Kamera ikon a Beállítások, Általános, Korlátozások alatt;
  • kissé megváltozott animáció, amikor egy értesítésre rányomva lépünk egyik appból át a másikba;
  • az emoji javaslatokból immár több darab jelenik meg a QuickType használata során.

Az újdonságokról a 9to5Mac most is készített egy videót:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 11-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Downgrade?

Az iOS 11.1 bétájáról a megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről az Apple következő támogatási dokumentuma is részletesen beszámol: Béta verziójú iOS szoftver telepítése vagy törlése.

iOS 11.1 beta 1 letöltési linkek

Az iOS 11.1 beta 1 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 4.1 beta 1

Az új build verziószáma 15R5823c.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza. Ezen túl a watchOS 4.1 első bétájában megtalálható az új Radio app, amivel a Beats 1 vagy bármely, az Apple Music-on elérhető rádió hallgatható közvetlenül az órán, illetve az Apple Music teljes kínálata is streamelhető közvetlenül az órán.

A Radio app jelenleg nem működik LTE-n keresztül.

A watchOS 4.1 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 11.1 beta 1

Az új build verziószáma 15J5559d.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS High Sierra 10.13.1 beta 1

Az új build verziószáma 17B25c.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

61 Comments

  1. Na hogy tudtam ezt tegnap, hogy ma már jön ez is meg az órára is. Jó is hogy nem mókoltam a beta profillal.

  2. Ez jó lesz, ha naponta kell patchelgetni… tehát szerintük is egy ritka szar releaset sikerült faragni. Csak tudnám minek erőltetik, ha nem megy.

  3. @dnp: Miért is?
    A tegnapi az 11.01 ez meg 11.1

  4. @dnp: Haver ez béta b+, az meg release volt, ezt max fél – 1 hónap múlva rakod fel.

  5. 🙁 most megint mehet vissza a beta profil…de jol tetted, hogy vartal. 11.0.1-nel az akkuido pettyet jobb lett. Watch-ra jon a beta, ott nem radiroztam le

  6. @rnagy: Amikor a 10 megjelent 1x megszívattam magam pont ugy ahogyan ez megjelent és most ezért is írtam tegnap, hogy jönni fog beta és megint jött. Csak most nem mókolgattam a tegnapival. 🙂

  7. Az 5S-en fent a tegnapi frissítés és valóban nem merül már annyira, hanem a 10.3 szintjén van újra. Most vagy a frissítés miatt vagy beállt a 11.x -ben minden a helyére 2 nap után és nem dolgozik a háttérben semmi plusz.

  8. @gunar: nincs olyan, hogy 11.01, 11.0.1 van.

  9. 6s-en brutal gyors lett, nem is ertem. Mondjuk a 3d touch meg mindig laggol. Az alkalmazasvalto idaig is balrol kuszott be? Vagy ez uj? Vagy barlangban eltem?

  10. Ja es ha az oldal aljara ersz es megerinted az orat h felugorjon az oldal az elejere kurva szep az animacio ahogy lelassul. Bocs ha ez is volt mar 🙂

  11. Hát ez a 11.1 béta sem lett jobb a 11.0 valamint a 11.0.1-hez képest.

  12. IPhone SE-t DFU módba kellett raknom, viszont ha az itunsban rányomok a frissítések keresésére akkor azt írja, hogy nem tud csatlakozni a szerverhez! Már újra is telepítettem! Így viszont nem tudom beüzemelni a telót!!Valakinek ötlet? Elég fontos lenne, mert így nem tudom beüzemelni a telót!

  13. Kicsit off..
    iOS 11-en hogy lehet átnevezni valamit a Files appban?

  14. Sem az Itunes frissítési szervere nemelérhető, sem az iPhone frissítési szervere sem elérhető!!!WTF!!

  15. @Lajhar: iTunes-szal csak az IPSW-t letöltve, manuálisan tudsz frissíteni bétára. frissítésként önmagától nem fogja feldobni, ahogyan restore esetén sem tölti le az IPSW-t.

  16. @Jadeye: Ezt tudom! De a problémám, hogy az itunes nem tud kapcsolatot létesíteni az Apple szervereivel!!Ezt írja folyamatosan! Emiatt még visszaállítani sem tudom!

  17. @Lajhar: Ha csak az itunest akarnám frissíteni, kiválasztom a frissítés keresését és ott is azt írja ki, hogy nem tud csatlakozni a szerverhez!! Közben a netem meg rendben működik! Mindjárt megőrülők!!!

  18. Most akkor hogy is van ez a Watchról stream dolog? Series 2 is tudni fogja?

    Mit lehet tudni az iMessage iCloud kombóról?

  19. @Jadeye: Ezeken végig mentem és semmi!!

  20. @Lajhar: Ahogy rádugom a dfu-ban ragadt telót rögtön írja, hogy az IPhone frissítési szerver nem elérhető! Világ életemben rendben működött most meg itt kicsinál!

  21. Sziasztok, kicsit off.
    Szeretnék Windowson, iTunes-szal biztonsági mentést csinálni mielőtt frissítek, de egyszerűen nem engedi…
    Már vagy százszor megpróbáltam, de a mentés 3/4-énél az alábbi üzenetet kapom: “Az iTunes nem tudott biztonsági mentést készíteni a készülékről, mert az iPhone le van választva.”
    Van bárkinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Egy másik készülék esetén nincs probléma.
    Egyébként egy SE-ről beszélünk.
    Nagyon hálás lennék, ha sikerülne megoldani, mert addig nem szeretnék frissíteni, amíg nincs mentésem.

  22. @Lajhar: és mi van a készülékeden? béta?

  23. @Jadeye: Nem a tegnapi 11.0.1

  24. @Lajhar: fel akartam tenni a mostani 11.1-et, el is indult a telepítés,de nem vettem észre, hogy nemtud becsekkolni az apple szerverre így úgy is maradt! Csak azt írja, hogy csatlakoztassam az ituneshez!

  25. I6s ios 10.3.2 brutál gyors és nem laggol. 🙂 Mint tesztelési szakértő mindenkinek azt javaslom hogy NE telepitse senki az ios 11-et a jelenlegi formában hanem várjatok meg egy stabil verziót.

  26. Ha csak a szaggatást, akadozást nézzük, akkor tényleg ez az eddigi legkevésbé jó cucc.
    A 7-es is, a7+ is és a series2 is szaggat, kidob az appokból, stb…
    Amúgy jó 🙂
    Az összes többinél nálam soha nem volt semmi hasonló gond 3G óta ????

  27. Hiaba van fent beta profil, nem talal frissitest.

  28. Nekem annyira érthetetlen, hogy az itt kommentelők bizonyos százaléka nem tud azzal a ténnyel együtt élni, hogy bétákat huzogatnak a telefonjaikra… Persze h szartig tele van hibával, mert BÉTA verzió. Ami meg az iOS 11 megjelenését illeti, merem feltételezni, hogy amikor elkezdik az OS fejlesztését, akkor nem az lesz az első szempont, hogy a Karakószörcsögi Pistike ájfon ötessén úgy menjen, mint a villám. Nyilván az éppen aktuálisan kiadott telefonhoz kapcsolják a magasabb prioritású fejlesztést. Ez természetesen értendő az első 1-2-3 iOS 11 GM frissítésre is. Nem azt mondom, hogy nem csinálnak semmit sem, csak az az első, hogy i8-an és az iX-en működjön perfektül, amikor először kézbe fogja vki. Konklúzsön: Ne telepítsd az ios 11-et ha a 10-es verzióval atomstabil a telefonod, bétát meg főleg ne, mert akkor csak anyázós kommentekkel lesz tele a szifon.com, ami egyenlő azzal, hogy @Jadeye, @admin és az összes többi szifonos kolléga kitépi a haját a hülyeségtől.

  29. @Barnabás Vén: ez egy béta, ami a fejlesztőknek van, nem az egyszerű felhasználóknak.

    @johnnybgoode: ez fejlesztői béta, ha a nyilvános béta profil van fent, nincs mit megtaláljon.

  30. zsoxxa Tökéletesen egyetértek!????

  31. @Balogh Ádám: Ott a pont!

  32. @Jadeye: Szia! Írtam a gyakori kérdések topikba!
    Ha tudnál segíteni, azt megköszönném!

  33. @Barnabás Vén: Kicsit mindig kiráz a hideg amikor valaki magát tesztelési vagy bármilyen szakértőnek hívja :D. Az pedig az emberi hülyeség netovábbja ha valaki felteszi a Bétát és jön a fórumra anyázni, hogy sz@r és, hogy kell vissza csinálni. Maximálisan egyetértek a zsoxxa-val.

  34. @Hacsi @Balogh Ádám: koszonom egyeterteseteket.
    Az eppöl részéről meg kicsit feleslegesnek tartom a public beta letjogosultsagat, mert igy mindenki felnyomja a telojara az osszes betat, de csak a juzerek eppen par szazaleka szolgal az fejlesztoknek hasznos infoval, vagy egy elkuldott hiba-tokennal. Aki akarja UDID reggel, vagy valami hoka-boka modon felrakja az uj OS fejlesztoi verziojat, ami legalabb mar annyit jelent, hogy foglalkozik a temaval, es valamennyi koze is van az iOS-hez, marmint ismeret szintjen, es nem kezd el kommentben eszeveszettul rinyalni hogy #szarazOS #szarazapple #ripstevejobs

  35. @Hacsi: én konkrétan nem szórakozásból rakom fel a beta verziót , és nem is azért van developer accom hogy mindig a legújabb rendszer legyen fent. Nálam a developer account pont fejlesztés miatt van fent.

  36. @zsoxxa: és azt meg hozzátenném , több iPhone is van a fejlesztés miatt, van 10.3.3, 11.0.1 és most a 11.1 béta , és a 11.1 béta sajnos jelen pillanatban semmi változást nem hoz i7 illetve i7Plusra.

  37. @Criton: Lehet, hogy valami komolyabb módosítást kapott kernel szinten a rendszer, nem az UI-val foglalkoztak, benne van a pakliban 🙂

  38. Public béta kintvan!

  39. @zsoxxa: igen, na meg lehet most i8 és a X-re gyúrnak nagyon, hogy azon minden probléma nélkül menjen a rendszer.

  40. Sziasztok.
    Nézze már meg valaki, hogy az akku készenléti ideje és használati ideje hogyan alakul.
    Nekem 11.1-re frissítés óta mindig megegyezik. Próbáltam OTA és iTunes frissítést is. 11.0.1-et visszarakva
    nem jelentkezik a probléma. i6s.
    Előre is köszönöm.

  41. Hello!
    Az AssistiveTouch beállításai bővültek a 11.1 bétában, a menüje lejjebb került.

  42. @kutyu74: Nálam is ez van, olyan, mintha valami folyamatosan futna a háttérben, és kb. egy óra alatt 10-15%-ot merül magától az iPhone 7 úgy, hogy hozzá sem nyúlok.

  43. @kutyu74 / jojó: nálam nincs ilyen probléma. Az lesz amit jojó ír valamelyik app ébren tartja a készüléket. A Battery elvben megmutatja ezt ki a listában az első?

  44. @kutyu74: @Hacsi: Megtaláltam a ludast. A Battery nem mutatja, ugyanis az AssistiveTouchnál van a probléma. Fejlesztettek rajta valamit, de maradt némi bug benne, az okozza a folyamatos akksihasználatot lezárt képernyő mellett is. Kapcsold ki az AssistiveTouchot, rögtön jó lesz! 😉 Ha nem működne azonnal, indítsd újra a készüléket.

  45. Szia Hacsi.
    Mivel volt kikapcs így az akkuban nem mutat alkalmazásokat csak a készenléti és használati időt. Elvileg semmelyik app nem fut. Vissza raktam a 11.0.1-et ezzel nem csinálta. Ha megint visszarakom a 11.1-et akkor megint rossz. Ilyen egyszer volt még anno a 11 béta 1-ben.

  46. Sziasztok! Másnak is csinál olyat, hogy a rendszer hangerőt hangosítja az oldal gombokkal és nem a csengőhang hangerejét. Pedig a beállításokban be van kapcsolva.

  47. i7plus portrémód szaggat, eddig nem tapasztaltam.

  48. Az AssistiveTouch nekem hónapok óta folyamatosan be van kapcsolva. Biztosan van köze az akkuhoz, mert ma kikapcsoltam és most 50%-ot mutat az akku, ami korábban ilyenkor már kb 30%-ig le szokott menni. (kb azonos használat mellett) SE.

  49. @csacsahc: nálam minden rendben van, i7plus szintén

  50. Ez az első beta nem lett jobb mint az utolsó 11 GM volt, talán az akku idő igen kicsivel, de az egész több animációs és más kép váltási problémákkal van tele. SE

  51. Hi!

    iPhone 7 és ipad Air2, ez a béta van mindkettőn, valamiért nem megy át az SMS ipadra, pedig be volt kapcsolva a funkció iphone-on, na mondom, kikapcsolom, meg be, aztán hátha jó lesz, de sajnos nem jelez semmilyen kódot az ipad… kellene, hogy kiírjon egy kódot. Ötlet?

  52. Észrevétel:
    Az én telefonomon (SE) az a béta elég akadozósra sikerült és rendszeresen előfordul, hogy ha engem hívnak, a csúszkával csak a sokadik próbálkozásra sikerül felvenni a telefont. Mert béta.

  53. Éppen most rakom vissza a 11.0.2-t, hátha annál nincs ilyen probléma. 😀

  54. Most el leszek egy darabig, mert mindent beállítást kezdhetek előlről. Ha tudnátok milyen jó ez a házi pálinka…szilva, isteni…sokkal jobb, mint az iOS 😀 Lehet, hogy inkább rá kéne szoknom a pálinkára? 😀 De mit fognak itthon szólni?

  55. Na ilyet még nem láttam sosem a telefonomon, hogy fehér háttéren fekete alma legyen. Ez vallami új fíling?

  56. Épp most fogadtam el a használati feltételeket, És most jött a “Hello”, meg a ” Bonjour”, no meg a…olyan kartakterem nincs.

  57. Jééé, még ilyennel sem talállkoztam, de még nem is rémlik, hogy:
    11.1 bétáról visszaraktam a 11.0.2-t iTunes-sal és minden korábbi applikáció és beállítás megmaradt. A telefonkönyv konkrétan meg van halva, semmi nincs benne. Hiába tapizom az előzményeket, kedvenceket, hangpostát, semmi sem történik. Áááááá, egy hard reset megoldotta a problémát, most már a telefonkönyvemben is benne vannak a cuccok. Hihi. Nem akar vaklaki felhívni teljesen véletlenül, hogy a 11.0.2-vel jó-e a hívásfelvétel? 😀

  58. @makimano: Sok lesz az a pálinka. 🙂

  59. Jól van na. Most úgy döntöttem, hogy egy évben egyszer nekem is legyen egy tök jó estém. De tényleg az van, hogy a 11.1 bétában ez a telefonhívásos felvevős dolog nem nagyon akarja az igazságot. Majd jó lesz a a következőben. A nagy dolgok nem ezen fognak eldölni.


Add a Comment