fbpx Skip to content

2020-ra valószínűleg nem szívesen emlékszünk vissza, érthető okokból. Ettől függetlenül az év nem állt meg számunkra, és rengeteg cikket írtunk nektek idén is.

Ebből állítottunk össze nektek egy csokrot, amiről érdemes olvasni így karácsony környékén. Ebben tippekkel, trükkökkel, érdekességekkel és tesztekkel találkozhattok most. Ezúton is szeretnék mindenkinek Kellemes Ünnepeket és Boldog Karácsonyt kívánni innen a Szifon.com szerkesztőségből.

Kezdjük is a legtriviálisabb cikkekkel, amik közül az első, hogy miket érdemes letölteni egy újdonsült Apple tulajdonosoknak, de itt még az öreg rókák is találhatnak maguknak egy-egy új appot: iPhone, iPad alkalmazások, amiket érdemes letölteni (2020). Ezen kívül bizonyára sokan kaptatok iPhone 12-t, vagy 12 Pro-t karácsonyra, így a részletes tesztünket is érdemes elolvasni ezzel kapcsolatban: Kezünkben az iPhone 12 és iPhone 12 Pro – teszt és vélemény. Aki iPhone 12 Pro-t vagy 12 Pro Max-ot kapott, olvassa el Benedek írását a készülék fotózási képességéről: Az iPhone 12 Pro Max és az iOS 14.3 Apple ProRAW – fotóteszt és vélemény (képek).

Azok, akik új készüléket kaptak és szeretnék a régi, esetleg tönkrement darabot megőrizni, mindazon emlékekkel, amiket megéltek vele, rendeljenek tőlünk modern műalkotást, eredeti elrendezéssel, ezzel is támogatva a Szifon.com csapatát, hogy 2021-ben is ilyen részletes és profi anyagot adhassunk nektek!

Az év végi hajrában az Apple ledobta az atombombát és bemutatta az M1-es MacBook Air-t és MacBook Pro-t. Az idei év legrészletesebb tesztjét készítettük el nektek, és egy egészen érdekes történetet is, hogy hogyan is változtatja meg a cég a következő 10 évet ezzel a processzorral. Olvassátok el: 2020 MacBook Air és MacBook Pro M1 – teszt és vélemény.

December elején az Apple bemutatta az AirPods Pro Max-ot, ami egyelőre nem jutott el hozzánk, így még nem teszteltünk, de érdemes megnézni a teszt videókat róla. Mi erős fenntartásokkal kezeljük ezt a terméket, de amint lehetőségünk lesz, természetesen tesztelni fogjuk. Ugyan nem vezeték nélküli, és nem zajszűrős, de ha valaki zenehallgatásra keres fejhallgatót, akkor mi az Ultrasone márkát próbáltuk ki néhány hete egy különleges, apró DAC-kal.

A téli időszak olyan szempontból is érdekes volt az olvasóink számára, hogy teszteltük az új HomePod minit, ami ár/érték arányával az M1-es MacBook Pro után talán a legjobb 2020-as Apple termék: Kezünkben a HomePod mini – teszt és vélemény. Ezután rögtön áttértünk a nagyobb HomePod Dolby Atmos támogatására, amit az Apple még ősszel tett elérhetővé mindenki számára: Teszteltük a HomePod Dolby Atmos funkcióját – képes-e a mozi élményre egy HomePod pár?, majd pedig elkalauzoltunk titeket a mozis élmény felé, és teszteltük a Sonos Dolby Atmos ARC Soundbar és teljes Dolby Atmos szettjét: Kipróbáltuk a Sonos ARC Dolby Atmos Soundbarját és a teljes Dolby Atmos rendszerét – teszt és vélemény.

Időközben az Apple beismerte, hogy hibásak lehetnek az egyes iPhone 11 Pro kijelzők, illetve bemutatták a legjobb 2020-as alkalmazásokat, játékokat is, valamint az Arcade játékok közül is kipróbáltuk a Pathless-t. Kipróbáltuk az Interkomotot is, ami az első olyan Siri funkció, amit magyarul is használhatunk.

Dániel kollégánk, aki többek között designer is rengeteget dolgozott a magyar fejlesztésű Craft appon, és erről írt egy rendkívül részletes bejegyzést is. Az app egy gyönyörű, natív jegyzet és dokumentum alkalmazás, ami már magyar nyelven is elérhető! Töltsétek le.

Még november elején teszteltük a Comply™ fülillesztékeket az AirPods Pro-hoz, ha valaki ilyet kapott karácsonyra, kérdés nélkül rendelje meg hozzá ezt a kiegészítőt! Aztán kezünkbe került a Pioneer AVH-Z9200DAB wireless CarPlay fejegysége is, akiket ez érdekelhet, azok egy részletesebb cikket olvashatnak a CarPlay-ről. Időközben megjelent a macOS Big Sur megújult designnal és frissített alkalmazásokkal. Október elején a Telekom 5G hálózatát is teszteltük Budapest belvárosában, akit érdekel ez a téma, az itt tudja elolvasni az eredményeinket, Jadeye kolléga pedig “retró napokat élt” és visszaállította az iPhone 2G-jét az iPhone-ok legelső szoftverére. Érdekes bejegyzés lett belőle.

Mivel szeptemberben az Apple bemutatta az Apple Watch Series 6-ot, amit persze teszteltünk is, októberben szokásunkhoz híven kardiológussal néztük meg a véroxigénszint mérést, melyről részletesen írtunk ebben a cikkben. Ezen kívül az új kék és piros Apple Watch-okat megnéztük a különböző szíjakkal is.

Még október elején írtunk a 2021-es garanciával és jótállással kapcsolatos változásokról, amiket érdemes elolvasni. Külön cikket szenteltünk az AppleCare+-nak is, ami szinte kötelező az Apple Watch Sport tulajdonosoknak, de nem árt az iPhone, iPad, és Mac felhasználóknak sem.

Szeptemberben kipróbáltuk az AirPods automatikus váltás és az AirPods Pro térhangzás funkcióját, ami egyébként rendkívül érdekes feature, és már néhány HBO GO film is támogatja. Beszéltünk arról, hogy milyen óraszámlapokat használunk, amiket bárki le tud tölteni, valamint megjelent az iOS 14 is, ha valaki még nem frissített rá, annak érdemes megtennie.

Idén is rengeteg Gyakori Kérdések cikket írtunk nektek, amikből most kiemelnék néhányat:

Tavasszal teszteltük az új 2020-as iPhone SE-t, valamint kezünkbe került az iPad Pro és a Magic Keyboard is. Ezen kívül az 5. születésnapját ünnepelte az Apple Watch, valamint Ti olvasók is küldtetek be nekünk cikket, például ezt: Vendég Blogger: IKEA TRÅDFRI okos otthon.

2020 március elején végre hazánkban is elérhetővé vált a mobilnetes Apple Watch, Telekom támogatással! Így később teszteltük is, hogy mire képes az Apple Watch LTE, meddig bírja az akkumulátora mobil interneten, milyen alkalmazások alkalmazások futnak hálózatról és így tovább… Ha ilyen órád van, vagy tervezel venni, érdemes elolvasni a cikket.

Tavasszal teszteltük az Apple új Mac Pro-ját a Pro Display XDR-rel, amiről részletes beszámolót írt Dániel kolléga. Azóta pedig ugye megjelent az M1-es MacBook Air és MacBook Pro, ami jóformán 500.000Ft-ért hozza az 5 milliós setup sebességét. Persze ez azért nem teljesen igaz, mert 20%-kal még mindig gyorsabb a Mac Pro, de ár/érték arányban az M1 idén mindent felülmúlt.

Ezzel el is érkeztünk a 2020-as év elejéhez, amikor még nem tudtunk, hogy mi vár ránk idén. Ettől függetlenül azt hiszem, izgalmas év volt számunkra, és az olvasók számára is. Idén több mint 650 cikket írtunk nektek, amihez a közösségi oldalunkon 6.800 hozzászólást kaptunk tőletek. Nagyon szépen köszönjük a 2020-as támogatásotokat, kitartásotokat, hogy az oldal működhessen és segítséget adjon azoknak, akik ebbe a szuper, új világba lépnek be évről-évre.

Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket kíván a Szifon.com csapata! ?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok