AirPods Max: megérkezett az Apple fejhallgatója

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Régóta szóltak a pletykák arról, hogy az Apple kiterjeszti az AirPods család palettáját egy fejhallgatóval.

Eddig kellett várnunk, így végre megérkezett az AirPods és az AirPods Pro mellé az AirPods Max, az Apple saját fejhallgatója. Nézzük is meg, hogy mit tud!

Az Apple lehengerlő Hi-Fi audio és az AirPods-ból már jól ismert, mesésen kifinomult egyszerűség ötvözetét ígéri végtelenül jó, füledre szabott hangzás mellett. Ez egészen csodás marketing szövegnek tűnik, ezért vessünk egy pillantást részletesebben is arra, hogy mit állít kedvenc cupertinói vállalatunk az AirPods Max-ról.

Radikálisan új dizájn.

Alapjaiban újragondoltuk a fület teljesen befedő fejhallgatókat. Az AirPods Max fülpárnáitól a fej­pántig mindent úgy alakí­tottunk ki, hogy megannyi különböző fejformán biztosítsák az optimális hangszigetelést – így teljesen belemerülhetsz a lenyűgöző hangzásba.

A pánt közepét áthidaló fejpánttető anyaga légáteresztő hurkolt háló, amely egyenletesen oszlatja el a súlyt, és ezáltal csökkenti a fejre nehezedő nyomást.

A puha tapintású anyaggal bevont rozsdamentes­acél keret a stabilitás, a rugalmasság és a kényelem csodálatos összhangját nyújtja.

A kihúzható karok stabilan megtartják azt a hosszt, amit beállítottál. Így a fejhallgatód a helyén marad és jól szigetel.

Az eloxált alumíniumból készült, gyönyörű fejhallgatókagylók forradalmian új mechanizmusa lehetővé teszi a két kagyló egymástól független elforgatását, és ezáltal a nyomás kiegyenlítését.

A fülpárnákat egyedi tervezésű hálós textil borítja körbe, amitől olyan érzés viselni a fül­hallgatót, mintha egy valódi, alvásra szánt párna lenne a füleden.

Az akusztikai élményt növelő memóriahabból készült fülpárnák finom illeszkedése szigetelést képez a füled körül, ezzel megalapozva a fantasztikus hangminőséget.

A Digital Crownnal szabályozhatod a hangerőt, léptethetsz a dalok között, és fogadhatod a hívásokat.

Fület gyönyör­ködtetően szól.

Az AirPods Max a hifihangzást piacvezető aktív zajszűréssel ötvözve nyújt páratlan hang­élményt. Egyedi felépítésű meghajtói minden alkotó­elemükkel azon dolgoznak, hogy a lehető leg­kisebb torzítással szólaljon meg a hang a teljes hall­ható tartományban. A mély, gazdag basszusoktól a pontos közép­tartományon át a hibátlan, fényesen szóló magas hangokig valóban kristály­tiszta hangzást élvezhetsz.

Magával ragadó hangzás: A nemkívánatos zajok kiiktatásához az AirPods Max hat kifelé néző mikrofonja észleli a környezeti zajokat, két befelé irányított mikrofonja pedig méri, hogy mit hallasz. Ráadásul telefonálás közben nyalábformáló mikrofonok segítenek elkülöníteni a hangodat, hogy tisztán hallható legyél – még akkor is, ha szélzajban beszélsz.

Minden részlet hallható: Az Apple saját tervezésű dinamikus meghajtója széles frekvencia­tartományban fedi fel minden hang gazdag részleteit – így hallatlanul pontosan és árnyaltan szólaltatja meg a kedvenc zenéidet.

Torzításmentes lejátszás: A meghajtóban a csúcsminőségű álló hangfalak mintájára tervezett dupla neodímium mágnesgyűrűs motor csökkenti minimálisra a teljes harmonikus torzítást a hallható tartomány egészében. Az eredmény egységesen tiszta lejátszás, még teljes hangerőn is.

Számítógép-vezényelt hangzás.

Az AirPods Max mindkét kagylójába az Apple saját tervezésű, hatékony H1 chipje került, melyet az akusztikai élményt javító dizájnunk és fejlett szoftverünk egészít ki – így az AirPods Max számító­gépes hang­technológiájával rend­kívüli minőség­ben szólalhat meg minden hang. A két chip tíz‑tíz audio­magjára támaszkodó számító­gépes hang­vezérlés segít kizárni a környezeti zajt, valamint a fülpárnák illeszkedéséhez és szigetelésének szintjéhez igazítja a hangot – olyan élmény lesz vele filmet nézni, mintha körülötted játszódnának a jelenetek.

A piacvezető Aktív zajszűrés azonos hullámformájú ellenfázisú hanggal oltja ki a kívülről érkező zajt, így zavartalanul merülhetsz el abban, amit éppen hallgatsz.

A zajkezelő gombot megnyomva Áttetsző módra válthatsz, amely beengedi a külvilág hangját, hogy természetesen kapcsolódhass be mindabba, ami körülötted történik.

Az adaptív hangszínszabályzás a fülpárnák illeszkedésének és szigetelésének megfelelően formálja a hangot. A befelé néző mikrofonok mérik, hogy mit hallasz, és ennek alapján állítják be a zene frekvenciáit. Az eredmény egyenletes minőségű, gazdag akusztikus élmény élethűen megszólaló hangokkal.

A térbeli hang és a dinamikus fejkövetés mozis élményt teremt filmnézéséhez és tévézéshez – úgy hallod majd, mintha minden körülötted szólna. A beépített giroszkópokkal és gyorsulás­mérőkkel az AirPods Max és az iPhone vagy az iPad képes követni a fejed finom mozdulatait, és mindig a készülékedhez viszonyítva tudja meg­szólaltatni a hangokat.

Kifino­multan egyszerű.

Az AirPods Maxon is kihasználhatod az AirPods termékcsalád összes kényelmes vezeték nélküli funkcióját – például egyetlen érintéssel beállítható, és ha leveszed, automatikusan szünetelteti a zenelejátszást. Minden funkciója azért van, hogy nap mint nap bármelyik eszközödön gondtalanul merülhess el a zenehallgatás élményében.

Beállítás egyetlen érintéssel: Az AirPods Max egy pillanat alatt csatlakozik az iPhone‑odhoz vagy az iPadedhez. Csak tedd a készüléked közelébe az AirPods Maxot, és koppints a Kapcsolódás lehetőségre a kijel­zőn.

Észrevétlen eszközváltás: Simán váltogathatsz az iPhone‑od, az iPaded és a Maced között. Ha a Macedről hallgatsz zenét, és közben hívnak az iPhone‑odon, az AirPods Max auto­ma­ti­ku­san vált az eszközök között, amikor fogadod a hívást.

Hangmegosztás: Az iPhone‑odról, iPadedről, iPod touchodról vagy Apple TV‑dről egyszerűen streamel­heted ugyanazt a hangot két AirPodsra is. Vidd közel a csatlakoz­tatni kívánt AirPodsot a készülékhez, amiről megy a lejátszás, és egy koppintás­sal létre is hozhatod a kapcsolatot.

További részletek.

Az AirPods Max mellé jár még egy Smart Case névre keresztelt tok is, amibe ha beteszed a fejhallgatót, az akkumulátora ultraalacsony energiafogyasztásra kapcsol, ami őrzi a töltöttségét.

De nem nagyon van ilyen trükkökre szükség, hiszen az AirPods Max akár 20 óráig is kibírja egy töltéssel. Ráadásul mindezt bekapcsolt aktív zajszűréssel és térbeli hanggal ígéri az Apple. Ha pedig lemerülne, akkor 5 perc töltéssel újabb 1,5 órát nyerhetsz. A töltéshez az iPhone-odhoz is használt Lightning töltőt kell használnod.

Színválaszték és árak.

Az AirPods Max egyáltalán nem lett olcsó. 234.990 forintba kerül és asztroszürke, ezüst, zöld, égkék és rózsaszín színekben választható.

Összefoglaló

Az Apple azt állítja, hogy mindenféle profi „Hi-Fi-sták” körében is ideális lehet az AirPods Max, de ennél jóval valószínűbb, hogy a tartalomfogyasztók igényeit elégíti ki majd leginkább. Vagyis ha térhatású filmeket, YouTube videókat nézel iPadeden vagy Apple TV-den, akkor elképzelhető, hogy az Apple AirPods Max lesz számodra a legjobb választás.

Az Apple már demonstrálta, hogy nagyon értenek az aktív zajszűréshez, a térhangzáshoz és az ökoszisztéma miatt minden Apple kütyüddel könnyen használhatod. Hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy indokolja a 234.990 forintos árat? Amint megkaparintjuk, választ fogunk tudni adni erre terméktesztünkben.

Te mit gondolsz az AirPods Max-ról?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Nagyon szép. Nagyon tetszik de sajnos most vettem egy Bose-t. Majd következőre. :headphones:

 2. Kipróbálnám, de kíváncsi vagyok, hogy hogy fog kinézni 2-3 hónap után a zsíros hajamtól? Hogyan lehet majd tisztítani?

 3. És ha szimplán csak mosnád a hajad, az nem lenne erre a problémára megoldás?

 4. expa says:

  Ez jó :smiley:

 5. A fa**om bele :joy: Ezt nem tehetik velem :joy:

 6. Na már rendelem is erre vágytam

 7. Na, még csak bejelentés volt, de már tudjuk, hogy szar. :smiley:

 8. Tailor says:

  Marshmallow minden színben! Finom puha rózsaszín habcuki…Pont úgy néz ki, mintha a kínai ízlésvilágnak tervezték volna. Biztosan nem lesz rossz, de ennél kevesebbért vettem High-End iBasso SR2-t!!! 1000%, hogy kenterbe veri hangban és dizájnban is, jóllehet az “egy vezetékes sz@r” és nem fog az iphoneomhoz kapcsolódni magától. EZ NEM AZ A VILÁG, amiért iPhone-t és MAC-et használok. Ja és ha vezetékmentes technológia az eddigi limitációkhoz és/vagy az Apple Music minőséghez illeszkedik, akkor aztán a hajukra kenhetik. Mitől is lenne más?

 9. Ezeket a következtetéseket levontad egy árcédulából. Mindezt egy olyan termékkategöriában, ahol emberek dollár tízezreket fizetnek olyanokért, amiket nem is hallanak.

 10. Semmi. Nem emelem ki, ahol leszaroztad, mert lényegtelen. Megmagyarázhatod, hogy nem szaroztad le, bár ezt a szót leírtad. De ehhez képest sokkal mulatságosabb volt @Tailor ki még egy konkrét típussal is össze tudta hasonlítani :smiley:

 11. Most komolyan képes voltál regisztrálni, hogy ezt kiírd magadból? Miért fáj neked ez ennyire? Drága és még a minőség is szar? Ne vedd meg és kész, én meg veszem meg sokan mások is. Tudom burzsuj vagyok és egészségemre , de én akkor is örömmel fogom kinyitni és használni, bár nem az általad említett zenéket fogom rajta hallgatni…

 12. lberes says:

  Plusz adó. Meg elfelejted a vámot. Ausztriában 629 EUR, ami kicsivel lesz kevesebb, mint a magyar ár. Gondolkozz, csibe.

 13. rXc says:

  Nem lett olcsó, cserébe rohadt drága.

  De. Ez egy luxus termék, ha tetszik, ha nem. A Tesla szalonba se rohan be senki, hogy miért ilyen mocskosul drága… másrészt Kaliforniából nézve pont senkit nem érdekel Magyarország, a szar forintunk meg a 27%-os ÁFÁnk.

 14. gunar says:

  Most már komolyan elgondolkoztam azon, hogy átnézek kicsit egy samu fórumra, hogy ott is savazzák-e ennyire a gyártót mert kiadta az esőben is biztosan gyujtó telót anno, meg a méregdrága hajtogatós telójukat, amin még a 3. kiadáson is látszik 1 nap után ahol hajlik, azaz kiforratlan de mégis kiadott “innováció” és még lehetne sorolni a szintén drága de legalább valóban kipróbáltan rossz kütyüket a múltból, csak pont semmi értelme az időt fecsérelni rá.

 15. Imádom hogy úgy alkot bárki véleményt egy számára drága cuccról, hogy effektíve ki se próbálta. DE MÁR SZAR. :man_shrugging:t2:

 16. Bob says:

  Bezzeg Jobs idején nem voltak drága termékek, mi? :slight_smile:

 17. És tényleg nem közöltek semmi, de semmi műszaki paramétert, ami minősít, leír vagy legalább bekategorizál egy fejhallgatót? Nem jött meg az előrendelési kedvem :smiley:

 18. gunar says:

  Az eddigiek alapján nagyon valószínűsíthetően jól fog szólni. Azért az Apple ha valóban nem olcsó, de legalább drága :joy: szóval inkább a felső kategóriásokkal lehet majd hasonlítani, az adatokkal bármilyenek is, szólhat csapnivalóan akár, de nem tartom valószínűnek. Persze meg kell hallgatni ha nem bízol bennük és utána venni. :slightly_smiling_face:

 19. @SzifonAdmin kapsz valamikor a közeljövőben egyet tesztelésre? Az első tesztek alapján amit néztem azok pont a Sony meg Bose szintre teszik, de mint tudjuk a AirPods Pro is sokkal jobban szól 2 hét használat után. Kiváncsi vagyok mit mondasz majd. Amúgy olyan 70%-ban biztos vagyok benne, hogy venni fogok.

 20. Őszintén, én nem venném meg :smiley: Sztem alapból túl nehéz a füles, emiatt zavarna rövid és hosszú távon is. A hangja ha hozza a Bose Sony-t az nem rossz, cserébe drága. Én azt mondom ha ezt a hangot adja nem éri meg megvenni, mert akkor akkor az AirPods Pro már elég erre. Én emiatt tartottam meg az Ultrasone márkát és spoiler, SoundMagic Lightning DAC, ami januárban fog jönni tesztelésre, de már most tudom hogy instant get. TEHÁT maradtam a kábeles fejesnél és végül az USB-C Dac-nál + jön majd ez a telefonhoz, amivel így teljes a zenei élmény a 4 hónapos TIDAL-lal. Ha pedig vezeték nélküli füles kell akkor AirPods Pro + COMPLY

 21. Ma kapok egy FiiO Q3-at kipróbálni. Kiváncsi vagyok, hogy milyen.

 22. Jah hogy valaszoljak a kerdesre is :slight_smile: talan januarban kapok tesztre, de egyelore nem tudni mikor.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!