fbpx Skip to content

Az Apple még nyáron, a WWDC-n mutatta be az Interkomot, ami lényegében egy otthoni adóvevő funkciónak felel meg, de azért ne rohanjunk ennyire előre.

Én azonnal tudtam, hogy az egyik kedvenc újdonságom lesz a HomePod tulajdonosok számára, és persze a leendő HomePod mini tulajdonosok számára is, mert ugye az utóbbi ár/érték arányban egy szuper kis hangfal lett. Az Interkom egyik fő tulajdonsága, hogy nem angolul kell elmondani azt, amit szeretnénk a család tudtára adni, tehát nem kell hozzá angol tudás! Mit is jelent ez?

Például: Hey Siri, Intercom: “Sziasztok, körülbelül 1 óra múlva hazaérek, kell valakinek valami a boltból?” Ezt az egész család megkapja a hangüzenetként, tehát magyarul. Ezt megtehetjük távolról is, például hazafelé tartva az autóval, tömegközlekedéssel, AirPods-zal a bringán, elektromos rolleren.

Azt érdemes leszögezni, hogy az Interkom arra jó, hogy otthon lokálisan üzengessük egyik emeltről a másikra. Ezen kívül ez a funkció működik távolról is, ha ugye az adott otthonhoz hozzá vagyunk adva, és működik CarPlay-jel is már, tehát az autóból is haza tudunk szólni a családnak, nem csak AirPods Pro-n vagy más eszköz segítségével.

Itt eszembe jutott még egy példa, ha mondjuk edzünk, futunk, akkor az óra tudja ezt a funkciót, így akkor ott sem kell megállni, elővenni a telefont, és arról írogatni a családnak.

Visszatérve, amikor haza üzenünk, nem csak a HomePod kapja meg, hanem az összes Apple eszköz is. Persze elsődleges a HomePod, de például ha gyerek zenét hallgat az iPaden, vagy éppen nem vagyunk a HomePod közelében, akkor akár Apple Watch-on is meghallgatjuk és válaszolhatunk is az üzenetre azonnal!

Így tehát oda-vissza beszélgetést nyithatunk, ami persze csak egy-egy üzenetváltásra hivatott. Ehhez, mint már említettem, legalább egy HomePod szükséges az adott családban, tehát úgymond az adja a központot. Ezzel együtt persze már minden, iOS-t, iPadOS-t és watchOS-t futtató eszközzel működni fog az Interkom az aktuális szoftverrel.

Vizuális típusoknak íme egy videó, ami elmagyarázza az Interkomot, illetve bemutatja azt is, amiről fent is írtam.

Természetesen hamarosan érkezik a HomePod mini tesztünk is, de az eddigi tapasztalatok alapján kérdés nélkül megéri a HomePod mini egy Apple háztartásban! ?

HomePod mini vásárlás, ár

Sajnos hazánkban az Apple hivatalosan nem forgalmazza a terméket, ez azt jelenti hogy legközelebb Németországban tudjuk megvásárolni. Én viszonylag sűrün kapok külföldről szállítmányt, így némi raktárkészlettel rendelkezem Budapesten, tehát ha szeretnél 1-1dbot, akkor 55.000Ft-ért azonnal tudok neked adni. Kizárólag Budapesten és személyes átvétellel lehet nálam venni, jelenleg USA verziót. Ez a termék rendelkezik a hivatalos 1 év garanciával.

Amennyiben érdekel kérlek írj egy emailt a hello@szifon.com -ra HomePod mini vásárlás címszóval, telefonszámmal.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.